Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Sicko(Belgesel) Micheal Moore

sickoposter2it1.jpg

Baslamadan once size biraz Michael Moore'dan bahsedecegim....

Hani bazen icinizdekileri anlatmak istersiniz ama kendinizi ifade edemezsiniz...Ya da bagirsinizda

sesiniz disari cikmaz,bogazinizda duyumlu kalir o ses,iste Michael Moore bunu asan ender insanlardan biri,

belgeselleriyle yerini almis ender insanlardan...O sesini duyurmak istedigi yerlere duyuruyor

gormezden gelmek isteyenler var,ama ama amaaa!!!!Buna engel olmak okadar da kolay degil...

Ben onu oncelikle "Bowling for Columbine" belgeseli ile tanidim...Gercekten beni etkileyen sekanslar vardi...

Amerika genclerinin daha dogrusu genclerin siddete karsi nasil egilimli olduklarini,bunun arkasindaki nedenleri,

irdeleyen belgeselde,insanlara siddet diyince akliniza ne geliyor sorusuna "televizyon","oyunlar"

"okul","arkadaslar" ve "marilyn manson"(en az 5 kisiden 3'u onun ismini soyledi)...Nasil butun bir siddet unsurlari bir kisinin

uzerine atiliyor...Yada 6 yasindaki bir cocugun sinifa girip,sinif arkadasini oldurmesindeki olay nasil o cocugun uzerine atiliyor...

Butun bir olaydan sorumlu olan annesi mi?babasi mi?kendisi mi?Kim suclu?

Sonraki belgesel filmi "Fahrenheit 9/11",oda gercekten icime isleyenlerden biriydi,Izlerken

kendi kendime dedim ki?Kime kizmaliyiz?Parasi olmayan insanlari para vaadleriyle kandiran Amerika hukumetine mi?

Kandirildiklarini hala anlamayip ulkelerini korumaya (neden korucaklarini bilmeden)giden insanlara mi...Bu belgesel benim

tarafli baktigimi bana kanitladi...Bundan once hep,Amerika diyince igrenc,kotu,egolarin deprestigi bir ulke aklima gelirdi(tamam hala oyle

dusunuyorumda)ama olen insanlarinda aileleri oldugunu gordum...Oglumu geri istiyorum diyen kadinin goz yaslarini oyle icten hissetim ki...

Ama,ama magdem sizlerde askersiniz,bir aileniz var,neden oradaki insanlara isgence ettiniz?Neden onlari kucuk gordunuz?Neden demeden edemiyorum..

Sonuc olarak,her Amerikan vatandasinin gorevi olan bu olay uzerine Michael Moore'un milletvekillerine neden kendi cocuklarini gondermediklerini sormasi ve

sorularin cevapsiz kalmasi herseyi cok da guzel aciklamiyor muydu?Neden Bush'un kizlari kendi ulkelerini korumak icin savasa gitmedi?

Neyse ben anlatmak istedigim belgesel,tabi buraya kadar geldiginiz konusunda bile supheliyim ya:)

"Sicko"...Aslinda bukadar etkilenecegimi bilmiyordum....

Amerika'nin saglik sisteminin icine giren inanilmaz etkileyici bir belgesel...Amerika insanlarinin

buyuk bir kisminin saglik sigortasi olmadigini ve hastanelerdeki rezaleti muthis bir sekilde ele almisti Michael Moor...

Aslinda daha da komigi,traji komik derler ya ondan iste,saglik sigortasi diye gecmeyin onu yapmakta okadar kolay degil...

Sigortan yapilmasi icin,sisko olmayacaksiniz,cok incede,basinizdan ciddi bir hastalik gecmis olmamali,

cok yasli olmakda olmaz...Genc ama hastaliksiz olursaniz bir sans...Basina birsey mi geldi yolda,sirketi araman lazim,ne durumdasin onlara ne..

Yetmis dokuz yasindaki bir adam,hala calisiyordu,bu insan saglik sigortasindan yaralanabilmek icin calismali...

Yani emekli olmayacak mi?Saglik sigortasi yaptirmak isteyen insanlarin cogu "red" almakta!Neden?Kriteterlerine uymamakta....

Parmak ne kadar?

Evet komik dimi?Parmagi kesilen bir adamin onune konan fatura buyuk parmak 60 000$ kucuk 12 000$

ikisi arasinda tercih yapacak artik...

Baska ulkelerde de aynimi diyen Michael Moor once Canada'ya gider...Yasli iki ciftin nekadar da

"Amerika askiyla dolu" olduklarini ogreniyoruz bu arada:))Yillar once Amerika tatillerinde ufak kaza geciren kocasinin onune 25 000$

fatura cikardiklarindan sonra 1 gunluk seyahatleri icin bile kendilerini sigortaliyorlar...

Michael Moor israr ediyor,ama ciftlerimiz oyle bir ciddilerki,amerika mi?Sigortasiz asla...

Kime sorsa hastahaneye para odemiyoruz dedikce Michael Moor inanmiyor,belki iyi yerde degilim diyip baska yerlere gidiyor ve yine!BEDAVA

BEDAVA BEDAVA!!!

AMA NASIILLL

Canada halkinin Amerika sistemiyle alayci konusmasi da cabasi!!!

Yetmiyor Michael Moor'a hedeyi ingilterede aliyor...Ve hastahanede bebegi olan cifte,

nekadara geldigini soruyor,cift soruyu anlamayinca hastahane masraflari diyor,cift guluyor saka mi ne?Biz burada hastahaneye para odemeyizki,

Amerikayla mi ne karistirdin?smile.gif)Hastanede para odenen yer ariyor ama yok!!!Kime para lafini etse insanlar ona guluyor...

Amerikada ilaclar ates pahasiyken Ingilterede ilaclarin sabit bir fiyatta olmasi beni bile sasirtti...

22sicko6001mv1.jpg

Michael Moor simdide Fransa'da,Amerika'dan Fransa'ya yerlesen insanlarin Fransa hakkinda dusuncelerini

duyunca artik inanamiyor..

Hastane bedava,okul bedava,unuversite bedava,evini tasiyosan bir gun izinlisin ve izinli oldugun gunun parasi sana odeniyor,

hamileysen devlet evine senin esyalarini temizlemesi icin kadin bile yolluyor tek bir kurus talep etmeden,hamilelik izninde de maasini almaya devam ediyorsun.

Evlenince 1 hafta izin ama hala parani aliyon....

Ama dogru olamaz?Nerden aliyor bunlar bu kaynagi?

Ve Amerika'ninda herseyinin bedava oldugu bir yer var,ne sevinc ama...Neresi,El kaide'nin icinde bulundugu hapishane,Iste diyor Michael Moor;

"Amerika birlesik devletinin herseyinin sinirsiz oldugu tek yer..."

Ve Cuba'dalar...Yaninda bu sefer bir kac amerikali var...Kadin kendi ulkesinde tanesine sanirim 120$ verdigi bir ilacin 5centim

oldugunu gorunce,agliyor,onun goz yaslari beni bile aglaticakti...

Ama neden?

Bunlar bizimle dalga mi geciyor...

Nasil 5c ya...

Bavuluna doldur!!!

Ve Cuba'dada hastahane bedava...Insanlarin sagligina verilen onem iste...Uzun bir kalmadan sonra Hepsi ulkesine yep yeni donuyor...

Ama tuhaf degil mi?Amerika deyince Cuba'dan daha gelismis bir ulke aklima gelirken insanlarinin

sagligini bu kadar degersiz gormeleri ne kadar dogru?

Turkiye sevinmeli,Amarika'yla ortak yonumuz cikti...Turkiye'deki saglik rezaletinin aynisinin Amerika'da da yasandigini dusunursek,

Amerika yolundan giden Turkiye'nin yolunun coookkk dogru oldugunu gosteriyor....

Kisacasi,farkli ulkelerde yasayan farkli insanlarin ayni yasama hakkina sahip olmasi gerekirken,

ulkenin sorumsuzlugu yuzunden olumlerin olmasi,insanlara once parasinin sorulmasi,parasi olmayinca hastahaneye alinmamasi,

20 yy'da gercekten insan ayibi...Sen fakirsin yasamaya hakkin yok mu diyecegiz insanlara?

Yada oda insan,ayni havayi soluyoruz,oda olecek bende diyip insanlari cebine,cinsine, irkina gore yargilamadan tedavi mi etsek?

Tesekkur ederim Michael Moor....

Gönderi tarihi:

hakıkaten dedıklerıne katılıyorum.avrupada dogruları soyleyen,sozunun arkasında duran,gerekırse bunun ıcın savasabılen nadıde kısılerdendır.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

merhaba.bana bu belgesele nasıl ulaşabileceğim konusunda yardım edebilirmisiniz?

Baslamadan once size biraz Michael Moore'dan bahsedecegim....

.

.

.

Tesekkur ederim Michael Moor....

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Internetten indirebilirsiniz ama TUrkcesi mevcut mu bilmiyorum.

Ama 7 mart 2008'de turkiyeye geliyor...Sinemada turkcede izleyebilirsiniz tabi alt yazilida olabilir..

Gönderi tarihi:
  • Admin

Belgeseli yeni seyrettim...

Enteresan değilmi en iyi demokrasi bizde diyen bir ülkenin kendi vatandaşlarına biçtiği kapitalist gömlek...

Bir İlaç veya Sağlık sigorta şirketinin CEO (Şirket Müdürünün) yaptığı para neredeyse milyar dolarla ölçülürken içinde bulundukları sistem vatandaşlarına ölümü öneriyor...

Aslında önümüzdeki yıllarda bir çok ülkenin başını ağrıtacak bir konu... Neden?

Vahşi kapitalizm medya ağırlıklı sistemle insanları olmayan şeylere inandırmakta usta görünüyor ve bunu Michael Moorda bize çok iyi gösteriyor (Amerikalıların Canada ve Fransa'daki sistem bakış açıları gibi...)

Michael Moore gene yapacağını yapmış ve bir sistemi yalanları ile ortaya koymuş...

Bazı yerlerinden hoşlanmasamda güzel bir belgesel...

Hoşlanmadığım yeri ise Küba'da itfaiye istasyonunu ziyaret sahnesi verdiği mesaj sağlıkla alakalı değil ama ne yapalım Micheal Moore bu...

Unutmayın tipik bir Michael Moore klasiği...

Saygılar ve seyredin derim..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.