Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

(HÛD suresi 108. ayet)

Elmalılı Sade. 2 Mutlu olanlar ise cennettedirler. Orada gökler ve yer durdukça duracaklar, ancak Rabbinin diledikleri başka. (Bu) ardı arası kesilmeyen bir ihsan olacak.

bu sure yeterli!.. yıllardır ıdda edıyordum, öyle cennet yok!.. hepsi bu dünyada diye....

sanırım cennetci ve cehennemci kesim bu sureyi atladılar veya ben yanlıs anlıyorum !...

beni aydınlatırmısınız?

saygılar.........

Gönderi tarihi:
(HÛD suresi 108. ayet)

Elmalılı Sade. 2 Mutlu olanlar ise cennettedirler. Orada gökler ve yer durdukça duracaklar, ancak Rabbinin diledikleri başka. (Bu) ardı arası kesilmeyen bir ihsan olacak.

bu sure yeterli!.. yıllardır ıdda edıyordum, öyle cennet yok!.. hepsi bu dünyada diye....

sanırım cennetci ve cehennemci kesim bu sureyi atladılar veya ben yanlıs anlıyorum !...

beni aydınlatırmısınız?

saygılar.........

Yok Sayın HayHak...

Tam olarak doğru anlamışsınız...

Ölüm dediği şey aslında; Ölmeden Ölmek...

Cennet dediği; Huzur...

Cehennem dediği; Izdırap...

Kıyamet; Öldüğün Gün...

Hesap Günü; Canını verirken kendine verdiğin hesap olmalı...

Tebrikler...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Arkadas cennete vardir cehennemde vardir.

inkar eden de vardir kabul eden de vardir

hak ta vardir batil da vardir

siyah beyaz , sicak soguk,iyi, kotu de dilersen dile

******** cenneti akıllılar için cehennemdir. Thomas Fuller

Cehenneme, kalplerini günahlarla üşütenler girer. Abdulkadir Geylani

Cehennem dediğin dal odun yoktur, herkes ateşini kendi götürür. Pir Sultan Abdal

Cennet güçlük ve zorluklarla, Cehennem de şehvetlerle kuşatılmıştır. Hadis-i Şerif

Cennete giden yol dünyadaki vazifeleri başarmaktır. Pestalozzi

Cennetin de, cehennemin de anahtarı kılıçtır. Hadis-i Şerif

Cennet'in iyileştiremeyeceği hiçbir acı yoktur dünyada. Moore

Dünyayı kendime Cehennem yaparak, gökyüzündeki Cennet'i kazanmak istiyorum. Lord Byron

İçimizdeki cehennemin çektirdiği acıları ne kulak duyabilir, ne de dil söyleyebilir. Lord Byron

Ya Rabbi! Biz dünyada güneşin sıcağına dayanamazken cehennemin hararetine nasıl dayanalım? Ömer B.Abdülaziz

Saygilarimla,

Gönderi tarihi:

Hayhak..tam isabet :D

Beden toprak..can emanetti gitti..devam edecek olan İDRAK.. :)

Telaşeli,huzursuz,korkularla,şüphelerle ölenin vay haline :D ..işte onlara var bişeyler galiba.. :D görmek için ölmeye gerek yok..burada cehennemde zaten..bir anlayabilse.. :(

Cennet Cennet dedikleri..

Bir kaç köşk ile bir kaç Huri..

İsteyene ver sen onu..

Bana seni gerek seni..

Yunus emrem bulmuş kendisinde olanı.. :D ..İÇ,indeki sonsuz Sevgiyi.. :)

Hayhak :D okuduğun ayet sana AİT olmalı..işte o zaman senin kitabından sana AİT bir ayet olur..bu ayeti yaşa bu gezegende..MUTLU ol hep..Mushafa yazılanlar yüzlerce yıldır yazılı duruyor orada.. :D sen yaşarsan gerçek olur.. :)

Gönderi tarihi:

İBRAHİM-48

"o gün yer başka bir yere dönüştürülür.Gökler de öyle.Hepsi o Vahid ve Kahhar olan Allah'ın huzuruna dikilir."

Gönderi tarihi:
(HÛD suresi 108. ayet)

Hûd Suresi 108. âyet (diyanet meâli) -

Mutlu olanlara gelince, gökler ve yerler durdukça içinde ebedi kalmak üzere cennettedirler.

Ancak Rabbinin dilemesi başka. Bu onlara ardı kesilmez bir lütuf olarak verilmiştir.

Gönderi tarihi:

Hud süresi

105. O gün geldiği zaman Allah'ın izni olmadan hiçbir kimse konuşamaz. Onlardan mutsuz (cehennemlik) olanlar da vardır, mutlu (cennetlik) olanlar da.

Hud süresi

106. Mutsuz olanlara gelince; cehennemdedirler. Onların orada şiddetli bir soluyuşları vardır.

Hud süresi

107. Onlar, gökler ve yerler durdukça orada ebedi olarak kalacaklardır. Ancak Rabbinin dilemesi başka. Şüphesiz Rabbin istediğini yapandır.

Hud süresi

108. Mutlu olanlara gelince, gökler ve yerler durdukça içinde ebedi kalmak üzere cennettedirler. Ancak Rabbinin dilemesi başka. Bu onlara ardı kesilmez bir lütuf olarak verilmiştir.

Hud süresi

109. (Ey Muhammed!) Şunların taptıkları şeylerin batıl olduğu konusunda şüpheye düşme. Onlar sadece, daha önce babalarının taptığı gibi tapıyorlar. Şüphesiz biz onlara (azaptan) paylarını eksiksiz olarak tastamam vereceğiz.

Size kalınca bi sopa göstersem siz buna anlamsız bi tahta dersiniz ama o tahtanın masanın ayağı olduğunu bilemezsiniz masayla bir olmadığı sürece o sadece bir tahtadır masaya takılı olsa o tahta ama tam yerine takacaksın dengede duracak şekilde masanın şeklini aldığını ve onun bir masa olduğunu anlarsınız çok çok baside indirgeyerek anlatınca parçayı bütüne göre değerlendirmek parçaya gerçek değerini kazandırır diğerleri yalan yalnış değer olur.

Eğer Kuran'nıda tümüyle değerlendirirsek parçayla bütün ilişkisini bozmassak anlamak daha kolay olur sanırım. Ayet Süreyle Süreyi ise Kuranla değerlendirmek daha gerçek sonuçlara ulaşmamıza yardımcı olacak.

Tabi unutmayalım anlayana sivri sinek saz anlamak istemeyene davul zurna az sözüm üstüne alınana

Ebedi diyor Elmalılı Hamdi Yazır mealinde dünya hayatınında gelip geçici aldatıcı bir meta oldunu hadi bilemedin herkesçe kabul edilen fani oldunu göz önünde bulundurmakta fayda var.

Sizin gösterdiğiniz meale göre ele alacak olursak

"mutlu olanlar ise cennetdedir orada gökler ve ye durdukça duracaklar"

Cennetdeki yer ve gök durdukça orda duracak mutlu olanlar ora nere cennet.

diğer ayetlerlede desteklemek gerekirse

Bakara Suresi

(82) İman edip salih ameller işleyenler ise cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.

Al-i İmran Suresi

(133) Rabbinizin bağışına, ve genişliği göklerle yer arası kadar olan, Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun

Araf Suresi

(42) İman edip salih ameller işleyenlere gelince -ki biz kişiye ancak gücünün yettiğini yükleriz- işte onlar cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalıcıdırlar.

keşke günahlarımız yanımıza kar kalsaydı ama yineda Allah bağışlayıcıdır kimsenin hakkını yemeyelim yani kul hakkı yemeyelim Allahın varlığını ve birliğini biliyoruz affeder diğer günahlarımızı inşallah ve cennetine koyar bizde ebedi olarak orda kalırız Bu sözüm cennete inananlara.

Gönderi tarihi:
Yok Sayın HayHak...

Tam olarak doğru anlamışsınız...

Ölüm dediği şey aslında; Ölmeden Ölmek...

Cennet dediği; Huzur...

Cehennem dediği; Izdırap...

Kıyamet; Öldüğün Gün...

Hesap Günü; Canını verirken kendine verdiğin hesap olmalı...

Tebrikler...

Saygılarımla...

ey vallah kardesım!.. anlayıslı ve yorumlayan ınsanları aramızda gormek ne mutluluk verıcı benım ıcın ınanamazsın.. sızın gıbı dusunen ve yorumlayan, hakıkatı arayan ınsanları gorunce ;ınankı dunyaya bakısım cevrılıyor ve umudum artıyor....

bu konu hakkında soyleyecegım tek sey sudur

GERÇEK TANRIDIR!......

Hayhak..tam isabet :D

Beden toprak..can emanetti gitti..devam edecek olan İDRAK.. :)

Telaşeli,huzursuz,korkularla,şüphelerle ölenin vay haline :D ..işte onlara var bişeyler galiba.. :D görmek için ölmeye gerek yok..burada cehennemde zaten..bir anlayabilse.. :(

Cennet Cennet dedikleri..

Bir kaç köşk ile bir kaç Huri..

İsteyene ver sen onu..

Bana seni gerek seni..

Yunus emrem bulmuş kendisinde olanı.. :D ..İÇ,indeki sonsuz Sevgiyi.. :)

Hayhak :D okuduğun ayet sana AİT olmalı..işte o zaman senin kitabından sana AİT bir ayet olur..bu ayeti yaşa bu gezegende..MUTLU ol hep..Mushafa yazılanlar yüzlerce yıldır yazılı duruyor orada.. :D sen yaşarsan gerçek olur.. :)

Her şeyden GECEREK GENE SOYLUYORUM GERÇEK TANRIDIR!.....

İBRAHİM-48

"o gün yer başka bir yere dönüştürülür.Gökler de öyle.Hepsi o Vahid ve Kahhar olan Allah'ın huzuruna dikilir."

işte burdan sen bunu anla: degişen bir dunya veya degişen bir sey yok!... sdece ve sadece aydınlanmıs bır ınsanın gozu, gonlu ve aklı var. yanı senın sadece senın bakısın degısır...bu ıslam komününü anlarsan komün olarak hersey allaha baglanır...bu fıkrın ınsanda, yanı aydınlanma fıkrının ınsanda var olması bıle, aydınlanma ıcın bır umuttur...ozaman ne kuran nede namaz nede oruc kalır senın ıcın!... sadece ve sadece allah kalır... asıl enerjı ,asıl gercek, asıl kaynak!......

saygılar...

Hûd Suresi 108. âyet (diyanet meâli) -

Mutlu olanlara gelince, gökler ve yerler durdukça içinde ebedi kalmak üzere cennettedirler.

Ancak Rabbinin dilemesi başka. Bu onlara ardı kesilmez bir lütuf olarak verilmiştir.

sayın 'Muallim-i Âli' inancına sonuna kadar saygı duyarım ve butun dogrularını sonuna kadar sıddetle savunurum ve yanında olurum... ama bırkac dogru anladıgınızı sandıgınız seyle mılyonlarca hakıkatı yok etmenız hıcte hos degıl bence... bır ınsanın musluman olması ıcın once bır kez ateıst olması gerekır!....cunku bakıs acıları ınsanların dogusunda sekıllendımı bıde yanlıs ve batıl bır sekılde sekıllendımı; vay o ınsanın halıne.. boyle der dımı kuran ''keske bılselerdı..'' vay o ınsanın halıne...

saygılar....

Hud süresi

105. O gün geldiği zaman Allah'ın izni olmadan hiçbir kimse konuşamaz. Onlardan mutsuz (cehennemlik) olanlar da vardır, mutlu (cennetlik) olanlar da.

Hud süresi

106. Mutsuz olanlara gelince; cehennemdedirler. Onların orada şiddetli bir soluyuşları vardır.

Hud süresi

107. Onlar, gökler ve yerler durdukça orada ebedi olarak kalacaklardır. Ancak Rabbinin dilemesi başka. Şüphesiz Rabbin istediğini yapandır.

Hud süresi

108. Mutlu olanlara gelince, gökler ve yerler durdukça içinde ebedi kalmak üzere cennettedirler. Ancak Rabbinin dilemesi başka. Bu onlara ardı kesilmez bir lütuf olarak verilmiştir.

Hud süresi

109. (Ey Muhammed!) Şunların taptıkları şeylerin batıl olduğu konusunda şüpheye düşme. Onlar sadece, daha önce babalarının taptığı gibi tapıyorlar. Şüphesiz biz onlara (azaptan) paylarını eksiksiz olarak tastamam vereceğiz.

Size kalınca bi sopa göstersem siz buna anlamsız bi tahta dersiniz ama o tahtanın masanın ayağı olduğunu bilemezsiniz masayla bir olmadığı sürece o sadece bir tahtadır masaya takılı olsa o tahta ama tam yerine takacaksın dengede duracak şekilde masanın şeklini aldığını ve onun bir masa olduğunu anlarsınız çok çok baside indirgeyerek anlatınca parçayı bütüne göre değerlendirmek parçaya gerçek değerini kazandırır diğerleri yalan yalnış değer olur.

Eğer Kuran'nıda tümüyle değerlendirirsek parçayla bütün ilişkisini bozmassak anlamak daha kolay olur sanırım. Ayet Süreyle Süreyi ise Kuranla değerlendirmek daha gerçek sonuçlara ulaşmamıza yardımcı olacak.

Tabi unutmayalım anlayana sivri sinek saz anlamak istemeyene davul zurna az sözüm üstüne alınana

Ebedi diyor Elmalılı Hamdi Yazır mealinde dünya hayatınında gelip geçici aldatıcı bir meta oldunu hadi bilemedin herkesçe kabul edilen fani oldunu göz önünde bulundurmakta fayda var.

Sizin gösterdiğiniz meale göre ele alacak olursak

"mutlu olanlar ise cennetdedir orada gökler ve ye durdukça duracaklar"

Cennetdeki yer ve gök durdukça orda duracak mutlu olanlar ora nere cennet.

diğer ayetlerlede desteklemek gerekirse

Bakara Suresi

(82) İman edip salih ameller işleyenler ise cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.

Al-i İmran Suresi

(133) Rabbinizin bağışına, ve genişliği göklerle yer arası kadar olan, Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun

Araf Suresi

(42) İman edip salih ameller işleyenlere gelince -ki biz kişiye ancak gücünün yettiğini yükleriz- işte onlar cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalıcıdırlar.

keşke günahlarımız yanımıza kar kalsaydı ama yineda Allah bağışlayıcıdır kimsenin hakkını yemeyelim yani kul hakkı yemeyelim Allahın varlığını ve birliğini biliyoruz affeder diğer günahlarımızı inşallah ve cennetine koyar bizde ebedi olarak orda kalırız Bu sözüm cennete inananlara.

ben bu sozlerın hepsınden basta yazdıgım konunun haklılıgını anlıyorum ve sıze tek sunu soyluyorum sayın zkan :allah yargıc degıldır sen cennete sen cehenneme yapmaz!... kuranda hatırlandıgı gıbı yunus suresı olması lazımdı ''ınsan ne yaparsa kendıne yapar'' sozu bunu tamamlar heralde!......

bide bir sorum olacak size; ahiret hayatı gecici degildir neden o sürede yer ve gök ebedi kaldıkca diyor?

eger bunu anlamıyorsanız vıcdanınıza seslenın samımı bır sekılde seslenın o sızden bırsey saklamayacak gozlerınızı kapayınız ve vıcdanınızı sorgulayınız hakıkatı gorecek ve kabulleneceksınız....

gecenlerde nenem vefat ettı, cenaze namazındaydık ve hoca bır hadıs soyledı, hadıs soyleydı: ''dunyada kı en hayırlı amel ısleyen ınsan, kendı vıcdanını sorguya ceken ınsandır''sanırım hz.MUHAMMET burda bır gercegı gene suratıımıza carpmıs...(hadıste yanlıslık varsa ozur dılerım hatırımda bukadar kaldı)

saygılar....

Gönderi tarihi:

HUD

şimdi Allah sonsuz kudret sahibidir o dilerse o ebedi olacak cennet bile yıkılabilir diyor. Cennetdeki yer ve gök durdukça pekhi o yer ve gök kimin dilemesiyle ayakta kalabilir tabiki sonsuz kudret sahibi Allahın dilemesiyle...

Mümin Suresi

(27) Mûsâ da, "Ben hesap gününe inanmayan her kibirliden, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a sığınırım" dedi.

Allah adil olandır yargılayandır

Fatiha Suresi

(4) Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur .

Gönderi tarihi:
HUD

şimdi Allah sonsuz kudret sahibidir o dilerse o ebedi olacak cennet bile yıkılabilir diyor. Cennetdeki yer ve gök durdukça pekhi o yer ve gök kimin dilemesiyle ayakta kalabilir tabiki sonsuz kudret sahibi Allahın dilemesiyle...

Mümin Suresi

(27) Mûsâ da, "Ben hesap gününe inanmayan her kibirliden, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a sığınırım" dedi.

Fatiha Suresi

(4) Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur .

Evet, Muhammed'in Allah'ı o kadar adildir ki, kendisine ve Muhammed'e inanmayanları cayır cayır yakar.

Gönderi tarihi:
(HÛD suresi 108. ayet)

beni aydınlatırmısınız?

saygılar.........

Sayın hayhak,bir ayeti kurandan cımbızlayıp vahdeti vucud düşüncesine göre çarpıtıyorsunuz.

Bakalım bu iddianızın arkasında durabilecekmisiniz ? Bu yanıtım aynı zamanda sana destek veren kişiler içinde geçerli.

Araf suresi

46- Cennetliklerle cehennemlikler arasında bir perde vardır. A'raf üzerinde de, her iki taraftakileri simalarından tanıyan kişiler vardır. Bunlar cennetliklere: "selâm olsun size" diye seslenirler. Bunlar henüz cennete girmemiş, fakat girmeyi arzu eden kimselerdir.

47- Gözleri cehennemlikler tarafına çevrilince de :"Rabbimiz! Bizi zalim toplulukla beraber eyleme!" derler.

48- A'raftakiler yüzlerinden tanıdıkları kişilere seslenerek şöyle derler: "Ne topluluğunuz, ne de büyüklük taslamanız, size hiç bir yarar sağlamadı".

49- "Allah onları hiç bir rahmete erdirmiyecek, diye yemin ettiğiniz kimseler bunlar mıydı?" (Cennetliklere dönerek): "Girin cennete, artık size ne korku vardır, ne de siz üzüleceksiniz" derler.

50- Cehennemdekiler, cennettekilere: "Bize biraz su akıtın veya Allah'ın size verdiği rızıktan bize de verin." diye seslenirler. Cennettekiler de: "Allah, bunların ikisini de kâfirlere haram kıldı." derler.

Cennet eğer dünyada ise, cehennemde dünyada olmalı, bunları birbirinden bağımsız ele alamazsınız.Zaten Hepsi bu dünyada diye bir ifade kullanarak buna dolaylı olarak işaret etmişsiniz.

Bu ayetlere göre müslümanlar cennet hayatı,kafirler ise cehennem hayatı yaşıyor.O zaman şöyle bir manzara ortaya çıkıyor. Müslümanlar, cehennem hayatında yaşayan,ızıdırap çeken mazlumlara kafir oldukları için asla yardım elini uzatmayacaklar,biz size yardım edemeyiz çüünkü allah size bunları haram kıldı diye ihtiyaç içinde olan insanları geri çevircekler.Bilhassa siz,çünkü bu düşünceyi savunan sizsiniz.

şu soruyu sormamada müsade edin lütfen.

Siz bu ayetlere göre hayatınızı şekillendiriyormusunuz, yani yanınıza yardıma muhtaç olan biri gelse,bana bir yudum su ber dese,siz, hayır sana su veremem allah bunu kafirlere haram kıldı diye o kişiyi geri çevirirmisiniz?Eğer yapmıyorsanız savunduğunuz düşüncede samimi olmadığınız anlaşılır.

Diğer önemli bir konu ise,eğer iddia ettiğiniz gibi cennet ve cehenem dünyada ise o zaman bu duruma göre cennetti yaşayanlar kafirler,cehennemi yaşayanlar ise müslümanlar oluyor.Müslüman ülkelerin ne halde olduğu apaçık ortada.Tüm teknolojik ve bilimsel ilerleme ,refah ta kafirlerin elinde.

Bunda bir tuhaflık yokmu.? Yani allahın söylediğini tam tersine bir durum arzediyor

Saygılar,iblise emanet olun.

Gönderi tarihi:
HUD

Mümin Suresi

Fatiha Suresi

ah canım kardesım kafanızda oyle bır allah yaratılmıskı bunları sızın gıbı temız ınsanların agzından duymak ınankı cok uzuntu verıcı!..... sana tek bır soru sorayım ben herseyı bılen a dan z ye bılen bırı nasıl olurda yargılar?

benı umarım anlaya bılıyorsun, bu yargılama sadece senın ölüm anında (umarım ölümden kastımı anlarsın!..)ölüm anında yasayacagın hakıkatın, zaten musa ne dıyor yukarda KIBIRLI dıyor dımı?

Gönderi tarihi:
Sayın hayhak,bir ayeti kurandan cımbızlayıp vahdeti vucud düşüncesine göre çarpıtıyorsunuz.

Bakalım bu iddianızın arkasında durabilecekmisiniz ? Bu yanıtım aynı zamanda sana destek veren kişiler içinde geçerli.

Araf suresi

46- Cennetliklerle cehennemlikler arasında bir perde vardır. A'raf üzerinde de, her iki taraftakileri simalarından tanıyan kişiler vardır. Bunlar cennetliklere: "selâm olsun size" diye seslenirler. Bunlar henüz cennete girmemiş, fakat girmeyi arzu eden kimselerdir.

47- Gözleri cehennemlikler tarafına çevrilince de :"Rabbimiz! Bizi zalim toplulukla beraber eyleme!" derler.

48- A'raftakiler yüzlerinden tanıdıkları kişilere seslenerek şöyle derler: "Ne topluluğunuz, ne de büyüklük taslamanız, size hiç bir yarar sağlamadı".

49- "Allah onları hiç bir rahmete erdirmiyecek, diye yemin ettiğiniz kimseler bunlar mıydı?" (Cennetliklere dönerek): "Girin cennete, artık size ne korku vardır, ne de siz üzüleceksiniz" derler.

50- Cehennemdekiler, cennettekilere: "Bize biraz su akıtın veya Allah'ın size verdiği rızıktan bize de verin." diye seslenirler. Cennettekiler de: "Allah, bunların ikisini de kâfirlere haram kıldı." derler.

Cennet eğer dünyada ise, cehennemde dünyada olmalı, bunları birbirinden bağımsız ele alamazsınız.Zaten Hepsi bu dünyada diye bir ifade kullanarak buna dolaylı olarak işaret etmişsiniz.

Bu ayetlere göre müslümanlar cennet hayatı,kafirler ise cehennem hayatı yaşıyor.O zaman şöyle bir manzara ortaya çıkıyor. Müslümanlar, cehennem hayatında yaşayan,ızıdırap çeken mazlumlara kafir oldukları için asla yardım elini uzatmayacaklar,biz size yardım edemeyiz çüünkü allah size bunları haram kıldı diye ihtiyaç içinde olan insanları geri çevircekler.Bilhassa siz,çünkü bu düşünceyi savunan sizsiniz.

Siz bu ayetlere göre hayatınızı şekillendiriyormusunuz, yani yanınıza yardıma muhtaç olan biri gelse,bana bir yudum su ber dese,siz, hayır sana su veremem allah bunu kafirlere haram kıldı diye o kişiyi geri çevirirmisiniz?Eğer yapmıyorsanız savunduğunuz düşüncede samimi olmadığınız anlaşılır.

Diğer önemli bir konu ise,eğer iddia ettiğiniz gibi cennet ve cehenem dünyada ise o zaman bu duruma göre cennetti yaşayanlar kafirler,cehennemi yaşayanlar ise müslümanlar oluyor.Müslüman ülkelerin ne halde olduğu apaçık ortada.Tüm teknolojik ve bilimsel ilerleme ,refah ta kafirlerin elinde.

Bunda bir tuhaflık yokmu.? Yani allahın söylediğini tam tersine bir durum arzediyor

evet senı anlıyorum hatta anlamaya calısıyorum sayın hoppa..bak sımdı bu kurandan aldıgın ayetlerı bırazdaha vahdetı vucud kavramında genısleterek incilden bır mısra okuyalım senınle butun düşüncelerin aydınlıga kavusacak!...

İsa Deneniyor

(Mar.1:12-13; Luk.4:1-13)

Mat.4: 1 Bundan sonra İsa, İblis tarafından denenmek üzere Ruh aracılığıyla çöle götürüldü.

Mat.4: 2 İsa kırk gün kırk gece oruç* tuttuktan sonra acıktı.

Mat.4: 3 O zaman Ayartıcı*fx* yaklaşıp, "Tanrı'nın Oğlu'ysan, söyle şu taşlar ekmek olsun" dedi.

Mat.4: 4 İsa ona şu karşılığı verdi: "'İnsan yalnız ekmekle yaşamaz, Tanrı'nın ağzından çıkan her sözle yaşar' diye yazılmıştır."

yukarda anlatılmak ıstenen olayı ınsallah anlamısındır sayın hoppa....senı bu dunyada yasatan şey nedir?ekmek ve su mu sadece? hayatındaki en önemli şey ekmek mi?su mu? nedir?bu yukarıdaki konuna tek cevap olsun!....

gelelim sorularına....

Araf suresi

evet sayın hoppa bu kavram o kadar genişki bunu çıkarların için yaşayamazsın!... bunu yaşaman için önce HAKETMELİSİN...bir ikincisi ise size şu müslümanlık kavramını ögreteceğim müslümanlık neymiş bakalım!...

müslümanlık allah yolunun yolcusu demek!...

ne demek allah yolunun yolcusu; eger allah yoluna baglı kalırsan cennettesindir!.. cenneti hakketmişsindir..ama bu illede islam olacak degil!...sen hiç bir dine bagımlı kalmadanda allaha baglı kalabilirsin veya sen ne diyorsan ona illede allah demek zorunda degilsin...islam sadece bir yoldur allaha ulaşmak için , aydınlanmak için!....sen sadece kendini kandırma,SAMİMİ OL gerisini zaten anlarsın! hala farkedemediğiniz bir sey var nedense bütün bunları dünyada yaşadığımız olaylarla bagdastırıyorsunuz..ama maalesef bunlarla hiç bir ilgisi yok!...hz muhammet nasıl olabılırde bugunun siyasetini o gunden anlaya bilir?ama insan anatomisini ve kendi otokontrolünü cok iyi bildigi ve insanın özünü deşe bildigi için gelecekten bazı şeyleri tahmin edebilir!..bundan fazlasını yazmıyorum nasılsa sen an mazsın ... :)

şimdi buraya cevabınızı yazacağım, ama siz en altta sizinle ilgili bir şey yazdım önce onu okuyun...(kırmızıyla işaretledim)

bak sayın hoppa bu yardım öyle senin bildiğin un, tuz, sekerle, yapılmıyor önce bunu anlaman dileğiyle..

bir ikincisi eger bildiğim birsey, emin oldugum, deneyimlediğim bir sey, varsa bunu hakeden biriyle öncelikli olarak paylaşmak isterim ama haketmeyen birinden bu cok gizli birseymiş gibi davranıp saklamam!... onunlada paylasırım ama nasılsa anlamaz!... anlarsa da haketmiş olur zaten!...

sen refahı nasıl adlandırıyorsan oyle olsun, ama ben refagı senın dedıgın gıbı maalesef adlandıramayacagım sayın hoppa..bugun refah ıcınde dedıgın ulkelerın hepsı bır sılah sanayısı ıcınde yogunlasmıs.. eger refah ıcınde olsa ıdı bu ulkeler sılah sanayı uzerınde neden yogunlasmıs olsunlar? bunu bıze acıklarmısın?

yanı burda anlatmak ıstedıgım sey mayının ustunde oturuyorlar... yok olmamak ıcın yok etmek zorundalar ve bu turden ıhtıyaclarıda dunyaya nasıl bır salgın yaydıklarını acıkca gosterıyorlar!... yanlısmıyım sayın hoppa?siz zannedersem kuvvetli olmayı kendınızden degıl silahınızdan bellıyorsunuz..ama halbukı bu tarz bır egılım ıcınde olmasalar dunya kardeslık ve sınır çizgileri içinde olmasa, ''bu benim ülkem şu ise sizin ülkeniz denmese'' sence refah bu düzeyde daha kapsamlı olmazmıydı?diger taraftan baktıgımızda ise sizin dediğiniz gibi korkulu bir yasamda gercekten refah üzerinde o dediğiniz ülkeler.... :)

gördüğünüz gibi hiç bir tuhaflık yok!ALLAH birsey söylemedi, olması gereken gercek zaten bu idi...sadece biz anlamadık biz bu dünyaya gelen avatarların ne demek istediklerini farkedemedik....

tabikide sayın hoppa işte diyorumya önce birbirimizi yakalamalıyız! seninle önce birbirimizi anlamalıyız! yoksa bu yazışmalar, biz ölene kadar devam eder, önce birbirimizi anlayalım sonra yazısalım.. ben seni çok iyi anlıyorum ama sen beni anlamamazlıktan geliyorsun... yani ben birsey söylüyorum sen baska birsey anlamaya inatla calısıyorsun önce benimle anlaşmaya çalış...sonra bunları sormaya bile gerek duymayacaksın sizinle bir çok kez bir cok konuda yazıştık ama tek anladığım sey sizin anlamamak için direnmeniz..siz simdi sorarsanız: ''neden sayın hayhak sizinle aynı düsünce içindemi olmalıyım diye''

ben direk sunu soylerim: ''tabikide hayır!''

ama ufak bir nokta size: beni anlamak işinizi kolaylaştırır sadece........

saygılarımla...........

Gönderi tarihi:

Sayın Hoppa...

Bu soru bana da yöneltiliyor sanırım.

Açık ve net bir cevap vereyim anlayışıma göre:

Cennet: Huzur (kişinin iç huzura ya da erdemlilik haline ulaşabilmesi ve dünya ve kendisi ile barışık yaşayabilmesi hali)

Cehennem: Izdırap (kişinin iç huzura ulaşamaması ya da erdemlilikten yoksun olması durumu. Bunun nedeni kişinin olumsuz ve kötü bir karakterde-huyda olmasıdır...)

Şimdi diyelim ki siz çok iyi niyetli yani şu cennet halindeki insansınız. Kötü niyetli, fesat bir insana ne kadar huzur verebilir ve onu ne kadar tatmin edebilirsiniz ki?

Ayette kişinin "Cennet" ve "Cehennem" halinden bahsediyor.

O yüzden "Rızk" kelimesinin anlamı değişiyor, bir niteleme haline dönüyor.

Şimdi bunu niçin böyle algılıyorum?

Çünkü ben Melamilik Öğretisini benimsiyordum zamanında ve kaçınılmaz olarak ya da belki de alışkanlıktan dolayı, ondan hareket ederek tanımlıyorum kavramları.

Ayrıntısına girmeyeceğim.

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

kardesım maalesef o sadece sorar, ama mantıklı bıle olsa ıcınde kabul bıle etse, reddetmeyı yegler... onun gercegıde bu maalesef :)

saygılar......

Gönderi tarihi:
tabikide sayın hoppa işte diyorumya önce birbirimizi yakalamalıyız! seninle önce birbirimizi anlamalıyız! yoksa bu yazışmalar, biz ölene kadar devam eder, önce birbirimizi anlayalım sonra yazısalım.. ben seni çok iyi anlıyorum ama sen beni anlamamazlıktan geliyorsun... yani ben birsey söylüyorum sen baska birsey anlamaya inatla calısıyorsun önce benimle anlaşmaya çalış...sonra bunları sormaya bile gerek duymayacaksın sizinle bir çok kez bir cok konuda yazıştık ama tek anladığım sey sizin anlamamak için direnmeniz..siz simdi sorarsanız: ''neden sayın hayhak sizinle aynı düsünce içindemi olmalıyım diye''

ben direk sunu soylerim: ''tabikide hayır!''

ama ufak bir nokta size: beni anlamak işinizi kolaylaştırır sadece........

saygılarımla...........

Sayın hayhak,senin ve boşigin savunduğu vahdeti vucud felsefesini çok iyi biliyorum,dolayısıyla sizi anlıyorum. Anlamadığım şey ise panteizm kaynaklı bu düşünceyi ısrarla kuran islamı ile bağdaştırmaya çalışmanız.

Hadi diyelimki geçmişte bu düşünceyi savunalardan bazıları katledilmiş,ve bundan dolayı bu düşücenin takipçileri can emniyeti açısından islami nüansları kullanmak zorunda kalmışlar ama sizlerin ne gibi bir endişesi var onu anlamıyorum.Kuran ile bağdaştırmadan düşüncenizi savunun bakalım benden tek bir kelime eleştiri alacakmısınız? Zira o düşünce, insan sevgisini esas alır,başkalarına inançlarından dolayı asla kin ve nefret beslemez,savaş çığlıkları atmaz. Böyle masumane bir düşüncenin nesini eleştireceğim?

Vahtedi vucudun kuran ile zerre alakası olmadığı gün gibi apaçıkken,asırlardır sabıkalı bir kitap ile başdaştırıp bu temiz düşünceyi lekelemenize itiraz ediyorum. Umarım anlaşılmıştır.

Gönderi tarihi:
Sayın hayhak,senin ve boşigin savunduğu vahdeti vucud felsefesini çok iyi biliyorum,dolayısıyla sizi anlıyorum. Anlamadığım şey ise panteizm kaynaklı bu düşünceyi ısrarla kuran islamı ile bağdaştırmaya çalışmanız.

Hadi diyelimki geçmişte bu düşünceyi savunalardan bazıları katledilmiş,ve bundan dolayı bu düşücenin takipçileri can emniyeti açısından islami nüansları kullanmak zorunda kalmışlar ama sizlerin ne gibi bir endişesi var onu anlamıyorum.Kuran ile bağdaştırmadan düşüncenizi savunun bakalım benden tek bir kelime eleştiri alacakmısınız? Zira o düşünce, insan sevgisini esas alır,başkalarına inançlarından dolayı asla kin ve nefret beslemez,savaş çığlıkları atmaz. Böyle masumane bir düşüncenin nesini eleştireceğim?

Vahtedi vucudun kuran ile zerre alakası olmadığı gün gibi apaçıkken,asırlardır sabıkalı bir kitap ile başdaştırıp bu temiz düşünceyi lekelemenize itiraz ediyorum. Umarım anlaşılmıştır.

sayın hoppa dusuncenın o tarafta veya bu tarafta olması bırseyın hak yada batıl veya dogru yada yanlıs kararsız veya anlamlı oldugunu kesınlıkle gostermez!... ben bu soyledıklerınızden sunu anlıyorum HAK BİR TANEDİR yani ilk sen söyledin veya ilk ben söyledim olayı yoktur bana yakin olan neresiyse ben ordan kavrarım olayı....

peki sayın hoppa bu sorularınıza cevap verecegim, ama önce bildigini idda ettiğiniz şeyi bize acıklarmısınız?

ve kuranda şöyle bir ayet vardıı..... ALLAHTAN GELDİK VE YİNE ONA DÖNECEGİZ.... sence bu vahdeti vucutla alakasız bir kitabın yazısımı ve buna benzer digerleri...bir kere islam yol olarak allahı benimser, bu yüzden her yol allaha çıkar!... bununla ilgili yazıcam daha... ama önce soruma cevap bekliyorum bakalım kulaktan dolmamısınız yoksa bilgi sahibimisiniz...

saygılar........

Gönderi tarihi:

sn Muki demişki.

Evet, Muhammed'in Allah'ı o kadar adildir ki, kendisine ve Muhammed'e inanmayanları cayır cayır yakar.

inanmıyorsan inanma sen hiç ama hiç kimsenin sana bişey deme hakkı yok. ama sende benim inandıklarımı eleştirme.

Benim Allahım Hz. Muhammedin Allahı ve inancımız gereği canlı cansız gördüğümz görmediğimiz varlıklarında Allahıdır ve adildir. Allah kulunun doğruyu bulması onun birliğini varlığına inanması karşılığında cenneti vaad ediyor eğer Allah adil değilse bile iyiliği bol olduğu içindir. kulun hakketiğinden fazlasını verdiği için. ona inanmayanlar bile onun nimetinden faydalanıyor. bunu kimseyle tartışmam kimsede bana aksini ispatlamaya kalkmasın çünkü

bu kadar kompleks bir doğa var olduğu sürece aksine inanmam imkansız. kimse benle bunu tartışmasın...

sn hayhak kardeşim demişkiiiii...

ah canım kardesım kafanızda oyle bır allah yaratılmıskı bunları sızın gıbı temız ınsanların agzından duymak ınankı cok uzuntu verıcı!..... sana tek bır soru sorayım ben herseyı bılen a dan z ye bılen bırı nasıl olurda yargılar?

benı umarım anlaya bılıyorsun, bu yargılama sadece senın ölüm anında (umarım ölümden kastımı anlarsın!..)ölüm anında yasayacagın hakıkatın, zaten musa ne dıyor yukarda KIBIRLI dıyor dımı?

kardeşim şimdi öncelikle mademki sende inanıyorsun Allah'a, küçük basit bi iyi niyetli tavsiyem olacak Allahın adını yazarken seninde dediğin gibi a dan z ye hin ebedi olduğu erşeyi bilen odur adının baş harfini büyük yazalım.

Neyse konumuza dönelim a dan z ye herşeyi bilen Rabbim neden yargılamasın ondan güzel yargılayıcı olabilirmi. ayetlerinde cennetin ebedi olduğu yazıyor. sen nasıl cennet yok diyorsun ben hala anlamadımki? Biras daha açarsan iyi olur

Gönderi tarihi:

Çünkü ben Melamilik Öğretisini benimsiyordum zamanında ..................Tengeriin..alıntı..

Şimdi benimsemiyormusun.. :D Tasavvufun asi çocuklarıda derler Melamilere.. :D iyi bilirim Melamileri..güzel düşünceleri vardır.. :D güzel İNSAN,lardır hepsi.. :)

Gönderi tarihi:
sn hayhak kardeşim demişkiiiii...

kardeşim şimdi öncelikle mademki sende inanıyorsun Allah'a, küçük basit bi iyi niyetli tavsiyem olacak Allahın adını yazarken seninde dediğin gibi a dan z ye hin ebedi olduğu erşeyi bilen odur adının baş harfini büyük yazalım.

Neyse konumuza dönelim a dan z ye herşeyi bilen Rabbim neden yargılamasın ondan güzel yargılayıcı olabilirmi. ayetlerinde cennetin ebedi olduğu yazıyor. sen nasıl cennet yok diyorsun ben hala anlamadımki? Biras daha açarsan iyi olur

eyvallah kardesim öncelikle gercekten dikkat etmemiz gereken bir nokta dogru soyluyorsun,sagolasın...

ıkıncı bır nokta ıse sen cenneti sormussun bana ben sana soyle tasvır edeyım:insan beka isteyen bir varlıktır ve beka sonsuza kadar varolmadır.sonsuza kadar insan nasıl varolur? insanın varolma duygusu benliğidir bu benlik öz kaynakla birleşince cennet hali insanda meydana gelir. işte sonsuz varoluş veya beka budur!...işte kuran bu ruh halinden söz eder.bu bir sondur ama yeni cok yeni bir başlangıç ve hayattır da aynı zamanda....

(ZÜMER suresi 42. ayet)

Diyanet Çevirisi: Allah, (ölen) insanların ruhlarını öldüklerinde, ölmeyenlerinkini de uykularında alır. Ölümüne hükmettiklerinin ruhlarını tutar, diğerlerini belli bir süreye (ömürlerinin sonuna) kadar bırakır. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.

sanırım hz.muhammet bırseyı cok guzel acıklamıs

saygılar....

Gönderi tarihi:

- Nisa Suresi

13. İşte bu (hükümler) Allah'ın koyduğu sınırlarıdır. Kim Allah'a ve Peygamberine itaat ederse, Allah onu, içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere sokar. İşte bu büyük başarıdır.

14. Kim de Allah'a ve Peygamberine isyan eder ve onun koyduğu sınırları aşarsa, Allah onu ebedi kalacağı cehennem ateşine sokar. Onun için alçaltıcı bir azap vardır.

----

57. İman edip salih ameller işleyenleri ise, içinden ırmaklar akan, içlerinde ebedi kalacakları cennetlere koyacağız. Onlara orada tertemiz eşler vardır. Onları, koyu gölgeler altında bulunduracağız.

----

122. İman edip salih ameller işleyenleri de ebedî olarak kalacakları, içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyacağız. Allah gerçek bir va'dde bulunmuştur. Kimdir sözü Allah'ınkinden daha doğru olan?

-Bakara Suresi

25. İman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde, "Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık!" diyecekler. Halbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. Onlar orada ebedi kalacaklardır

---

82. İman edip salih ameller işleyenler ise cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.

---

-Al-i İmran Suresi

185. Her canlı ölümü tadacaktır. Ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete sokulursa gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir.

---

198. Fakat Rablerine karşı gelmekten sakınanlar için, Allah katından bir konaklama yeri olarak, içinde ebedi kalacakları, içinden ırmaklar akan cennetler vardır. Allah katında olan şeyler iyiler için daha hayırlıdır.

Bunca Allah sözünün üstüne söz söylemem ne kadar doğru bilmem ama iman edip salih işler yapanların her nimeti düya nimetlerinden daha güzel olan içinde ebedi kalcakları bir cennet vaad ediliyor. bir oku şu yazdığım ayetleri burda cennetin var olduğuna dair çok ıspat var.!!!!

Gönderi tarihi:
Çünkü ben Melamilik Öğretisini benimsiyordum zamanında ..................Tengeriin..alıntı..

Şimdi benimsemiyormusun.. :D Tasavvufun asi çocuklarıda derler Melamilere.. :D iyi bilirim Melamileri..güzel düşünceleri vardır.. :D güzel İNSAN,lardır hepsi.. :)

Oooo Sayın Dayı...

O zaman anlarsınız beni...

Şimdi benimsemiyor muyum?

Şöyle dersem anlarsınız:

Yoldan düştük sanırım...

Hizmet yok...

Gönderi tarihi:
- Nisa Suresi

13. İşte bu (hükümler) Allah'ın koyduğu sınırlarıdır. Kim Allah'a ve Peygamberine itaat ederse, Allah onu, içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere sokar. İşte bu büyük başarıdır.

14. Kim de Allah'a ve Peygamberine isyan eder ve onun koyduğu sınırları aşarsa, Allah onu ebedi kalacağı cehennem ateşine sokar. Onun için alçaltıcı bir azap vardır.

----

57. İman edip salih ameller işleyenleri ise, içinden ırmaklar akan, içlerinde ebedi kalacakları cennetlere koyacağız. Onlara orada tertemiz eşler vardır. Onları, koyu gölgeler altında bulunduracağız.

----

122. İman edip salih ameller işleyenleri de ebedî olarak kalacakları, içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyacağız. Allah gerçek bir va'dde bulunmuştur. Kimdir sözü Allah'ınkinden daha doğru olan?

-Bakara Suresi

25. İman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde, "Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık!" diyecekler. Halbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. Onlar orada ebedi kalacaklardır

---

82. İman edip salih ameller işleyenler ise cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.

---

-Al-i İmran Suresi

185. Her canlı ölümü tadacaktır. Ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete sokulursa gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir.

---

198. Fakat Rablerine karşı gelmekten sakınanlar için, Allah katından bir konaklama yeri olarak, içinde ebedi kalacakları, içinden ırmaklar akan cennetler vardır. Allah katında olan şeyler iyiler için daha hayırlıdır.

Bunca Allah sözünün üstüne söz söylemem ne kadar doğru bilmem ama iman edip salih işler yapanların her nimeti düya nimetlerinden daha güzel olan içinde ebedi kalcakları bir cennet vaad ediliyor. bir oku şu yazdığım ayetleri burda cennetin var olduğuna dair çok ıspat var.!!!!

SİZ İMAN EDİP SALİH İŞLER YAPIN VE BUNLARIN İDRAKİNDE OLUN O ZAMAN BİZİM DEDİĞİMİZİ ANLARSINIZ... ÖNCE ÖZVERİ SONRA BU DEDİKLERİNİZ!.....

kendinizi bilmeden bunları nasıl bir hayır içinde oldugunu nasıl anlayacaksınız? sayın zkan neden anlamak istemiyorsunuz?

saygılar....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.