Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 ULAK bir Çağan Irmak filmi... konusu: Heybetli, dağ gibi bir adam Zekeriya bir civanın hikâyesini anlatmaktadır etrafındaki çocuklara. Bu hikaye, başına ne hal geldiyse, aklı başından alınmış, ağzı dili lal olmuş, baktığını başka gören, duyduğunu başka duyan Ulak İbrahim’in hikayesidir. Zekeriya köy köy dolaşıp Ulak İbrahim’in hikâyesini anlatan bir gezgindir. Anlatmalıdır ki başka çocuklar da bilsin bellesin Ulak İbrahim’in hikâyesini. Masalla gerçeğin buluştuğu noktada cesaretin dilidir Ulak İbrahim. Ulak İbrahim anlatılmalıdır ki yaşasın… yaşasın ki Zekeriya’nın yüreğindeki acı soğusun. Zekeriya sadece çocuklara anlatır bu hikâyeyi, saflığı bozulmasın diye, kendi de bir zamanlar masallara inanan bir çocuktu diye. Zekeriya, yeni geldiği, dünyanın tüm günahlarını kendine yük etmiş bu köyde hikâyeyi anlatmasıyla birlikte engellenemez bir devrime neden olur. Sessizlik dile gelir, karanlık aydınlığa bürünür, özü sözü birlik, Ulak İbrahim diye gözükür ve Ulak İbrahim’in onları gelip bir gün kurtaracağına inanlar beklemeye başlar. Yönetmen Çağan Irmak Senaryo Yazarı Çağan Irmak Yapımcı Şükrü Avşar Müzik Evanthia Reboutsika Görüntü Yönetmeni Mirsat Herovic oyuncular Çetin Tekindor Hümeyra Yetkin Dikinciler Şerif Sezer Feride Çetin Alıntı
Φ Mouchette Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Bu hafta sonu seyrettim filmi. Film çıkışı arkadaşlara ilk tepkim şu oldu; Bir daha hiç bir Türk filmi için sinemaya gelmeyeceğim. Oysa fragmanı seyrettiğimde gerçekten de masalsı bir anlatım bulurum ve Çağan Irmak gibi bir yönetmen sayesinde de filmin içinde kaybolur giderim demiştim ama. Ama çocukların izlemesi gereken bir film. Bence Red Kid 'e gideceklerine bu filme gitsinler. En azından İyilik-Kötülük ikilemi hakkında güzel şeyler öğrenirler hayata dair. Ayrıca çocuk oyuncuların performansı diğer oyunculara göre takdire değerdi bana göre. Alıntı
Φ LaRsiE_ Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2008 Çağan Irmak gerçekden başarılı bir yönetici babam ve oğlumdan sonra bu filminde ses getireceğine inanıyorum Alıntı
Φ taş duvar Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2008 Bu hafta sonu seyrettim filmi. Film çıkışı arkadaşlara ilk tepkim şu oldu; Bir daha hiç bir Türk filmi için sinemaya gelmeyeceğim. Oysa fragmanı seyrettiğimde gerçekten de masalsı bir anlatım bulurum ve Çağan Irmak gibi bir yönetmen sayesinde de filmin içinde kaybolur giderim demiştim ama. Ama çocukların izlemesi gereken bir film. Bence Red Kid 'e gideceklerine bu filme gitsinler. En azından İyilik-Kötülük ikilemi hakkında güzel şeyler öğrenirler hayata dair. Ayrıca çocuk oyuncuların performansı diğer oyunculara göre takdire değerdi bana göre. biraz geç kalmışım ama film tek kelimeyle harikaydı çocuk psikolojisi üzerine harika bir kurgu...biraz olsun onların dünyasını merakeden ilgi allanları onlar yani çocuklar olanlar için eğitici bir film..sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenleri mutalaka izlesinler beğeniceklerinden eminim izlemeyen varsa mutlaka izlesin... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.