Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ben Efsaneyim... İnsanlar kuduruyor... I am Legend

Yaa işte Amerikalılar var.

Birisi zarar veren kanser virüsünü mutasyona uğratıp yararlı bir virüs haline getirmeye çalışıyor.

Ee ne de olsa Amerikalı, yapıyorda kerata...

Sonracııma bu virüs insanlara birden yayılıyor ve insanlığın %99u telef oluyor.

Daha doğrusu Eski İnsan-Yeni Mutasyon İnsan oluyorlar.

İşte güneş ışınları falan zarar veriyor bunlara cart curt.

Will Smith NewYork'ta bağışıklık kazanmış tek kişi ve zeki biri.

Hastalığa bir kaç senedir çare arıyor ama kafayı sıyırmış biraz.

Cansız Mankenlerle konuşuyor falan...

Fetişist olmuş en sonunda, Cansız bir manken var, hergün onu tavlamaya çalışıyo...

Ama onu bile beceremiyo garibim.

...

...

Böyle çok sıkıcı oldu değil mi anlatışım?

Eski usule döneyim en iyisi...

Şimdi arkadaşlar öncelike "Ölülerin Şafağı" "28 Gün Sonra" "28 Hafta Sonra" "Ölümcül Deney" konseptinin tipik bir kopyası olan film...

Ama ne me lazım "28 Gün Sonra" bu tarz filmler arasında diğerlerinden daha kült görünse de, bence bu film onu aşmış.

Öncelikle Will Smith'in oyunculuğu zaten göz dolduruyor.

Sonra filmde konusuna daha özgün bir bakış var.

Mesela insanları Mutasyona uğratan şey bildiğiniz Kanser virüsü.

Doktorun birisi bu virüsü Mutasyona uğratıyor ama bu hesaplanamaz bir biçimde insanda başka bir hastalık meydana getiriyor.

Güneş ışınlarına çok hassas bir ten,

İnsan eti yiyen bir yaratık...

"Ben yaratığın, zeki, çevik ve kültürlü olanını severim" nüktesine şak diye oturan bir karakter var yani.

İçersinde dramatik öğelerde var nitekim.

Tabi içinizi bayacak olan:

"Ahh! Amerikalı olmasa biz neyderdik? Jesus olmasa neylerdik? O'na inan, çünkü O sana inanıyor!!!"

klasik argümanı, filmin son 10 dakikasını falan dolduruyor, insanın artık:

"Yeter be, ne bu? Sen ki koskoca bilim insanısın... Git o kadar Mutasyonla uğraş, Evrimi kabul et, Film boyunca -Tersine evrim kanıtlandı, mutasyona uğramış insanlar tamamen hayvani davranışlar sergiliyorolar!- diye bilimsel tespitte bulun, Mutasyonu yok etmek için bi yerlerini yırt, ha keza bunu birde başar... Ama can sıkıya gelince -tamam be inandık işte ne var? Al işte!!!- de!!!" diyesi geliyor.

Ya hu bu Amerikada hiç mi Ateist Bilim adamı yok?

"Kor" diye bir film vardı vakti zamanında,

Yerin dibine inip, yine dünyayı kurtarıyorlardı...

Orada da adamlar imana geliyodu birden...

Filmde ordan burdan Mutasyona uğramış insancıklar çıkacak diye film boyunca geriliyorsunuz...

Ama çıkıyor mu?

Hahh haaa...

Cevaplamayacağım, efektleri ve hissettirdikleri güzel açıkçası...

Sağlam geriliyorsunuz, onu söyleyeyim...

Ama bakın, yanınızda şöyle bakmaya kıyamayacağınız birisi olsun tamam mı mutlaka?

Oy oy oy! Kıyamam ben...

Amma da masumlaşıyorlar be...

Oysa içlerinde de öyle bi canavar var biliyorum ben...

Sinemaya girerken Satanik tarzda karacalı bi hatun:

"-Ay, kanlı bi film olsuuuun!!! Lüfeeeeeennnööğğğğğrrrkkkkkkhhhhhh!!!" diye hönkürdü sağolsun.

Zaten benim gerilmem o zaman başladı.

Beni kesecek sandım yaf!!!

O hatunu alıp "Saw 5"i çekicektim ama sevgilisi kalıplıydı, yemedi tabi...

Ne me lazım, kedi diye beni keserler falan cumartesi cumartesi...

Birde şu aşağıdaki afişi okuyun!

"Son Adam, Dünyada (Yeryüzünde) Yalnız Değil"mi yazıyor orada?

Kursun gözünü seveyim, etkisini göstermeye başladı şimdiden...

Adam filmde bir şey diyor ve bendeki tepki şu:

"Ahanda valla anladım, billa anladım... ehe ehe ehühehüeeee!!!"

Tabi yanınızda altyazılara hiç ihtiyaç duymayan bir kimse olunca bu sevinciniz kursağınızda bir yutkunma olarak kalıveriyor.

Bu arada Çarşamba günü "Kur 1" sınavım var, başarılar dileyin...

Gerçi orada bu filmi sormayacaklar ama

Biliyorsunuz, ben yaparım nasılsa...

Ama itiraf edeyim: "Last"ı en başta "Sondaki" diye çevirdimdi...

İki saat bön bön baktım "Ne diyo bu bee?" diye...

Jeton sonradan düştü tabi...

"Ya hu, ha -last samuray-, ha -last man-..." mantığıyla işi hallettim...

Neyse,

Filme dönelim...

O yaratıkların çığlıklarını unutmayacağım açıkçası.

Ya hu insan mutasyon geçirirde, sesi böyle mi değişir kardeşim...

Düşünsenize, ses sistemi mükemmel bir salonda, kulağınızın dibinde yaratık hönkürüyormuş gibi oluyorsunuz 2buçuk saat boyunca...

Sonra kordonda yürürken kulağınıza yankılanıyor o ses...

Habire "Arkadan yaratık mı geliyo acep?" diye bir irkiliyosunuz...

Niye?

Çünkü o saatte Kordonda sizden başka kimsecikler yookk!

O anda irkilmezsiniz aslında ama insanların genetiğinde var sanırım, birbirlerinin irkilmelerini tetikliyorlar...

Ya birde, sen mutasyon geçirmiş adamsın kardeşim.

Neyine senin tuzak kurmak, entrikalar çevirmek...

Delikanlı gibi çık, dövüş, ye, kurtul...

Bizimkiler binbir türlü oyun çeviriyor, yok dalavereler falan...

Kendi tenezzül etmiyo, köpeklerini salıyo falan...

Onlar zaten çıldırmış...

Bir ton tantana falan yaa işte, ohoo oooo!!!

Filmin sonunda jönümüz bir hatun yaratığı iyileştirmeyi başarıyor.

İyi ki de o hatunu iyileştiriyor...

Zebellah gibi bir erkek olsaydı pek estetik durmazdı açıkçası o haliyle...

Her neyse...

Dediğim gibi konu klasik ama bakış açısı ve efektler yine de özgünümsü...

Alın badem gözlü birisini yanınıza, bir filme bakın bir ona...

Hani neydi!!!

"Amelie" sinemada filmden çok, izleyenlerin yüz ifadelerini seyretmeyi severdi değil mi?

Benim sonum hayra alamet değil kardeşim...

Adam olmaz benden...

Neyse,

İzleyin, izletin...

Yaratıkta olsa insan insandır kardeşim, saygı duyun...

Bu arada Cem Yılmaz "Arog"u çekiyomuş.

Fragmanını gördüm, koptum yaa...

Her neyse,

Saygılar arkadaşlar...

Gidin izleyin işte, benim hoşuma gitti...

iamlegendbignj7md5.jpg

Gönderi tarihi:

Destan yazmış gene :blink::w00t:

Bi kere de" abla ben sinamaya gidiyorum" deyip davet etmessin dimi Tengerin :crying::ermm::P

• 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Son olarak "Dünyalar Savaşı"nı izledikten beri, bilimkurgu açlığından kıvrandığım son zamanlarda bir parça dişe dokunur, hatırı sayılabilecek filmlerden biri BEN EFSANE...

Bilimkurgu modası sona ererse bunalıma girerim herhal... Eski bilimkurguları DVD den izleyerek avunuyorum. Ama Spielberg yeni bir bilimkurgu hazırlıyormuş, bir de bilimci danışman tutmuş ki bilimsel olsun diye. Zaman yolculuğu ile ilgiliymiş. Henüz hiç açıklama yapılmadı bu konuda ama benim çok sağlam kaynaklarım var, taa ABD lerden bu haberi aldım. Sabırsızlıktan çatlıyorum.

"Sunshine" türü bir hayal kırıklığı olacağını hiç sanmam, SPİELBERG YAPARSA MÜKEMMELİNİ YAPAR çünkü... Bu filmi görmeden ölmeyeyim umarım...

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

benım cok hosuma gıden bır flım oldu gercekten.gerılım ıle dram ıkısı bır aradaydı.hele o sehırdekı tek can dostu olan kopegıde hastalıık kapmıstı vede kendı elıyle oldurmustu ya ben cok uzulmustum :(

ızlemeyenlere tavsıye edılebılır...

• 4 ay sonra...
Gönderi tarihi:

tenqeriin yazdıgın her satıra sonuna kadar katılıyorum filmle ilgili...

bu filmin en guzel yeri beni ekrana baglayan filmde anlatılan adamın yalnızlıgıydı.. belkide film bilim kurgu gerilim korku değilde bir dram filmi olsaydı ve sadece filmdeki o yalnızlıktan bahsedilseydi daha iyi olurdu diye dusunuyorum. will smithe hic yakısmayacagın dusundugum bir roldu. genelde komedi ve macera filmleri cektikten sonra (umudunu kaybetme filmini dısarıda tutuyorum) bu filmin ilk bir saatinde muthiş oynamıs.

aslında bütün herseyini kaybetmiş bir insana göre yinede gulumseyebilen ve espri yapabilen bir adam. ama öyle bir oyunculuk ki tebessum ederken icten ice canınız yanıyor. evinin önunde onlarca araba var onlarca araba anahtarı istedigni alıyor, istedigi gibi araba sürüyor istedigi kadar hız yapıyor, şehrin icinde uzun namlulu tufekle dolasıp avlanıyor, limana gidip golf oynuyor,markete girip alısveriş yapıyor, tahta mankenlerle konusup sakalasıyor, aksam evine dönüp köpegine yemek veriyor ve uykuya dalıyor..ertesi gün aynı hayatına devam ediyor.. br doktor bir bilim adamı realist ve umudunu kaybetmemiş hırslı bir insan, korkuyor özlüyor bekliyor ve umut ediyor... ama yalnız bir adam...

will smithin az once bahsettigim umudunu kaybetme isimli filmini de kesinlikle tavsiye ederim.. iyi bir sanatcı hem komedi hemde dram filmini aynı ustalıkla oynayabilir..sanırım will smith oyle bir oyuncu...

• 5 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Yönetmen :

Francis Lawrence

Senaryo :

Mark Protosevich, Akiva Goldsman, Richard Matheson (Kitap)

Oyuncular :

Will Smith, Dash Mihok, Salli Richardson, Alice Braga, Paradox Pollack, Charlie Tahan, Marin Ireland, April Grace

Yapımcı :

Akiva Goldsman, David Heyman, Michael Tadross, Erwin Stoff

Görüntü Yönetmeni :

Andrew Lesnie

Robert Neville başarılı bir bilim adamıdır ve insanlığı yok edeceğine inanılan,önüne geçilemez tehlikeli virüs ona bulaşmamıştır. Virüs çok kısa bir zamanda insanların ölümüne sebep olmuş, sonuçta Neville New York'ta hayatta kalan tek insan olmayı başarmıştır. Ancak Neville'in durumu çok zordur çünkü belki de dünya üzerindeki tek insan kendisidir. Üç yıl boyunca dolaşmakta, yaydığı radyo mesajları ile hayatta kalan insanlara ulaşmaya çalışmaktadır.

Herhangi bir canlıya rastlayamayan Neville aslında yalnız değildir ve her hareketi izlenmektedir. Salgından sağ kurtulan eski insan-yeni mutantlar Neville'in ölümcül bir hataya düşmesini beklemektedirler.

( alinti)

I am Legend sinemalara geldigini duydugumda hic guzelmidir diye dusunmeden gittim cunku Will Smith benim en sevdigim oyunculardan biridir ve her Filmini simdiye kadar beyendim.

Filmin basindan sonuna kadar genelde sadece Robert Neville ( Will Smith ) ve kopegini goruyorsunuz bu bazilari icin SIKICI olabilir ama aslinda filmin icinde kucuk mesajlarda bulabilirsiniz yada ben kendi kendimi anittim :) kopeginle olan dostlugu super mesela ve mutanlara karsi her gun 3 sene teke tek olmak ne kadar yanliz oldugunu bilmek cok zor bir olay. Film hakkinda demek istedigim cok yonler var aslinda yada sonundan bahs etmek isterdim ama seyretmeyenler okursa zevk almazlar diye yazmicam.

2007- 2008 in en guzel Filmi olmaya bilir ama bir Oyuncu olarak Will Smith gercekten cok guzel oynamis Rolunu ve izlenecek bir Film derim.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.