Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Günümüzde medya o kadar güçlü bir yönlendirici pozisyonuna geldi ki savaşların ilk temel ayağını bu organ oluşturur oldu.Her eve girebilen, herkese kolayca ulaşabilen medya araçları, gücünün farkına varan devletlar tarafından, şirketler tarafından, örgütler tarafından etkin bir şekilde istenen sonucu verebilecek oranda kullanılıyor.

Düşünmeyen bir toplumu,düşünmesi istenmeyen bir toplumu istenilen kalıba sokmak, istediğini yaptırmak için ideal bir araç olarak ülkemizde de çok büyük bir güç olarak kullanılıyor.

Toplumumuzun kültürel yozlaşmasında, bu kadar sorunun ortaya çıkartılıp kargaşa yaratılmasında, tüketici toplumu haline getirilmesinde, istenilen fikirler doğrultusunda yönlendirilmesinde en önemli unsur bugün medya.

Birileri bunu planlı yapıyor birilleri bilerek maşa oluyor,birileri bilmeden buna hizmet ediyor.Toplumun şekillenmesinde medyanın gücünü eğitim kurumlarının gücünün üstünde kat kat üstün görüyorum ve de yaşıyorum.

İnsanımız okumuyor,düşünmüyor dizilerle ,filmlerle,abuk sabuk yarışmalarla, tek taraflı haber programlarıyla, magazin programlarıyla oyalanıp, şekillendiriliyor.Tam anlamıyla eğitimli olamadığımız için ne program seçip izleyecek durumdayız ne de o programların niyetini algılayabilecek idrake sahibiz.

Özümüzden uzaklaştırılıyoruz, kendi topraklarımızda kendimize yabancılaştırılıyoruz.Birilerinin istediği kıvama, şekle sokuluyoruz ve zararlarını hep beraber yaşıyoruz gaflet içnde.Televizyonda ne görürsek, gazete de ne okursak(gazete de okumuyoruz ya!) hangi duygumuza hiatp eiyorsa oradan yakalanıyoruz sorgusuzca.

Aklı başında,idraki kamile ermiş bir kısım insanımız bunun farkında ama sesi ve de gücü yetmiyor kurgulanmış bu düzene.

Modernlik adına,isteyen istediğini izler ben de istediğim programı yaparım gibi sakat bir düsturla aklımız birilerinin himayesi altına giriyor maalesef.

Bu hususta eğitim sistemimize, kurumlarımıza ,aydınlarımıza büyük sorumluluk düşüyor ama oralarda da işler hiç iç açıcı gitmiyor.Allah sonumuzu hayır etsin....Düşünen,okuduğuyla amel eden kullarından eylesin ne diyeyim kelimeler kifayetsiz kalıyor bu gidişe...

Gönderi tarihi:
Günümüzde medya o kadar güçlü bir yönlendirici pozisyonuna geldi ki savaşların ilk temel ayağını bu organ oluşturur oldu.Her eve girebilen, herkese kolayca ulaşabilen medya araçları, gücünün farkına varan devletlar tarafından, şirketler tarafından, örgütler tarafından etkin bir şekilde istenen sonucu verebilecek oranda kullanılıyor.

Düşünmeyen bir toplumu,düşünmesi istenmeyen bir toplumu istenilen kalıba sokmak, istediğini yaptırmak için ideal bir araç olarak ülkemizde de çok büyük bir güç olarak kullanılıyor.

Toplumumuzun kültürel yozlaşmasında, bu kadar sorunun ortaya çıkartılıp kargaşa yaratılmasında, tüketici toplumu haline getirilmesinde, istenilen fikirler doğrultusunda yönlendirilmesinde en önemli unsur bugün medya.

Birileri bunu planlı yapıyor birilleri bilerek maşa oluyor,birileri bilmeden buna hizmet ediyor.Toplumun şekillenmesinde medyanın gücünü eğitim kurumlarının gücünün üstünde kat kat üstün görüyorum ve de yaşıyorum.

İnsanımız okumuyor,düşünmüyor dizilerle ,filmlerle,abuk sabuk yarışmalarla, tek taraflı haber programlarıyla, magazin programlarıyla oyalanıp, şekillendiriliyor.Tam anlamıyla eğitimli olamadığımız için ne program seçip izleyecek durumdayız ne de o programların niyetini algılayabilecek idrake sahibiz.

Özümüzden uzaklaştırılıyoruz, kendi topraklarımızda kendimize yabancılaştırılıyoruz.Birilerinin istediği kıvama, şekle sokuluyoruz ve zararlarını hep beraber yaşıyoruz gaflet içnde.Televizyonda ne görürsek, gazete de ne okursak(gazete de okumuyoruz ya!) hangi duygumuza hiatp eiyorsa oradan yakalanıyoruz sorgusuzca.

Aklı başında,idraki kamile ermiş bir kısım insanımız bunun farkında ama sesi ve de gücü yetmiyor kurgulanmış bu düzene.

Modernlik adına,isteyen istediğini izler ben de istediğim programı yaparım gibi sakat bir düsturla aklımız birilerinin himayesi altına giriyor maalesef.

Bu hususta eğitim sistemimize, kurumlarımıza ,aydınlarımıza büyük sorumluluk düşüyor ama oralarda da işler hiç iç açıcı gitmiyor.Allah sonumuzu hayır etsin....Düşünen,okuduğuyla amel eden kullarından eylesin ne diyeyim kelimeler kifayetsiz kalıyor bu gidişe...

Evet sayin FUZULI,haklisiniz ve tespitlerinize bir ilave yapmak istiyorum,yazdiklarinizin yanisira,*dinci,gazeteler,dinci tvler,sabah aksam insanlarin inaclarini sömüren yayinlar ve reklamlar*bunlar halkimizi saglikli düsünmekten alakoyan engellerdir.Ama maalesef Türkiyeyi yönetenler ancak böyle bir halktan oy alabilirler yani bir halk layik oldugu yönetimi bulur diyenler haklidir,bizim halkimiz böyle yönetimleri hak etmektedir.Bu Allahin bir lütfu degil gazabidir bu halka.

saygilara

Gönderi tarihi:
Evet sayin FUZULI,haklisiniz ve tespitlerinize bir ilave yapmak istiyorum,yazdiklarinizin yanisira,*dinci,gazeteler,dinci tvler,sabah aksam insanlarin inaclarini sömüren yayinlar ve reklamlar*bunlar halkimizi saglikli düsünmekten alakoyan engellerdir.Ama maalesef Türkiyeyi yönetenler ancak böyle bir halktan oy alabilirler yani bir halk layik oldugu yönetimi bulur diyenler haklidir,bizim halkimiz böyle yönetimleri hak etmektedir.Bu Allahin bir lütfu degil gazabidir bu halka.

saygilara

Arkadaşım senin anlayışına göre yanlışlık milletin bu seçimde gösterdiği eğilimde.Senin kabul edeceğin bir hükümet gelseydi hiç bir yanlışlık, yozlaşma olmazdı.Ben genel bir görüntü çizmişim, getirmişin konuyu ben de aynı mevzudan bahsediyormuşum gibi şu andaki yönetime,İslami medyaya dayandırmışsın.Bu ülkenin tek sorunu iktidar koltuğu mu?Millet cahillik yaptı, medya bütünüyle İslami hassasiyetleri olan bir medya, gitti destek verdi.Nasıl düşünürsen öyle bakar ve de öyle görürsün.Her olay da bu kadar basit değil...

Seçimde medyanın rolü çok büyüktü ve de bundan sonra da büyük olacak buna kimse bir şey diyemez.

Dar manada bu mevzuyu da tartışmak isterim ama ben başka bir şeyden bahsediyorum.

Ayrıca medyanın bir dünya yalan haberle,oyun yönünü mitinglerle istediği yöne çevirmek için bir dünya takla attığını görmemek garip bakış açısı gerektirir.Sen bunları görme ondan sonra sonuçlara başka sebepler ara...

Bugün bunlar var yarın başkaları.Kimse baki değil bu makamda.Bu hükümeti buraya getirenleri de yani halkı tamamen cahil görmek, istenilen olduğu zaman akıllı görmek neyle açıklanır bilmiyorum!...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Seçim zamanı medyayı takip edenler bilirler..sadece akp ve chp vardı..bunlar dısındaki partilerin ismi vbile gecmedi cohu

yerde..boylece ikili kutuplaşma meydana getirdi medya..dinci dediginiz"kesim ben bu chp ye verecegıme akp ye

veririm";laikci dediginiz kesim ise;"dinciler şeriat getırecek oyum chp ye" dedi..bu sayede oyları ıkı parti aldı..tabi akp agır

bastı..ama suan içinde bulundugumuz durum bellı..millet iş,aş dedrinde..ekonomı her gecen gun kotue gidiyor..ahlakı

yozlaşma cogaldı..Allah sonumuzu hayır etsın

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Olguları halka doğruca anlatmak, halkı aydınlatmak düsturuyla hareket etmesi gereken medyamız sağolsun kendi ideolojilerinin silahıymış gibi beyinlerimize kurşun sıkmakta hiç tereddüt etmiyor.Her gazetenin,kanalın farklı farklı görüşü vardır onu savunur amenna.Lakin bu görüşü savunurken doğruları çarpıtmak, olanın dışında kendilerince olması gerekeni oluyormuş gibi göstermek, kafa bulandırmak hangi ahlaki ilkelerin tezahürüdür?Türban meselesiyle ilgili yorumların dışında bazı olayları türban meselesiyle ilişkilendirip öyleymiş gibi göstermek ne kadar doğru?Bir mevzu savunulurken, bir hak aranırken bu yöntem mi seçilmeli?Neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz?Bir fikir savunulurken ahlaki ilkeler bu kadar mı geriye itilir?

Ak Merkezde namaz, vapurda namaz,mini etekli bayanlara mini etekli oldukları için(!) şırıngalı saldırı,Diyarbakır'da içki yasağı,Yezidi bir genç kızın Müslüman bir erkeğe kaçtığı için linç edilerek öldürülmesini Müslümanlıkla ilişkilendirip,Müslümanların bir genç kızı linç etmesi şeklinde haberin değiştirilip verilmesi daha birçok haber...

Bütün bu haberlerin mahalle baskısı,irticanın tezahürleri şeklinde baş örtüsüyle ilişkilendirilip baş örtüsüne karşı çıkılmalı mantığını teyit eder bir düsturla sunulması neyle açıklanabilir?

Görüldüki bütün bu haberlerin sunulduğu gibi olmadığı ortaya çıktı.Böyle olmadığını röportajlarla,olayın failleriyle görüşmelerle kanallar ve gazeteler gösterdi.Namaz kılanın Arap turist olması, şırıngalı saldırganın söylendiği sebepten dolayı değil de akli dengesinin olmaması sebebiyle bunları yapıyor olması,linç etme meselesinin tamamen tersi şeklinde gerçekleşmesi gibi...

Başörtüsüne karşı çıkabilirsiniz, gerici faaliyetler başladı diyebilirsiniz, laiklik elden gidiyor şeklinde düşünebilirsiniz kimse de buna baskı uygulayamaz,size herhangi bir kısıtlama getiremez, getirmemeli.Tam tersi düşünenler içinde bu böyle olmalı.

Fakat bu düşüncelerin kanıtlanması için,bunlara örnek göstermek için bu kadar basitce, ilkesizce yol seçmek ne kadar doğru.Bunu bugün sol medyamız çok güzel yapıyor.Sağ medyayı da eleştirebiliriz birçok hususta.

Lakin mevzu yalanla, dolanla,olmayanla bir fikri halka benimsetmek...Gerginlik ortamı denilen ortam yok halkın arasında.

Zoraki gerginlik varmış gibi gerginliği tetikleyen haberler çıkıyor medyada.Niçin çıkıyor bu haberler?Savunulan düşüncenin kanıtlanabilmesi için.Gerginlik yoksa da olmalı ki düşüncenin temeli olsun.

Başörtüsü böldü mü bizi, evet böldü.Bu zamana kadar bütündük de başörtüsü mü böldü?Anketlerde %70 başörtüsü serbest olsun;%30 olmasın diyor.Bölünme bu işte.Bölünmeden de kasıt ne acaba onu da iyice anlamak lazım...

Darbe çığırtkanlığı yapanlar, fitne tohumları, gerginlik tohumları ekenler, yalanın bininin beş para olduğu bu cihette

fikirlerinin kabul görmesini nasıl bekliyorlar?İnandırıcılık olmazsa en aşikar bilinen doğrular dahi şüpheyle karşılanır.

Benim üzüntüm şu ki bu yayınları yapanlar kendilerini Atatürkçü,çağdaş, laik, demokratik olarak niteliyorlar.Atatürk fikrini böyle mi savun dedi sana?Bu değerleri kullanan insanların bu işlerin içinde olması insanları o insanlarla birlikte o değerlere de güvensizliğe itiyor.Dini savunup dinin dışında iş yapanların güvenini kaybetmesi ve dinin yara alması gibi aynı şekilde.Bu mudur bilimsellik, nesnellik,çağdaşlık, Atatürkçülük?

Bu bakış açısıyla hareket eden insanlar hangi olumlu, güzel sonuçların doğmasına vesile olurlar biri bana anlatsın lütfen?

Bulanık suda balık avlamaktan başka nedir bu?Amaç nedir?Bunun bize ne faydası vardır?Amaç doğruları göstermek mi,istenilen şekilde düşündürtmek mi?

Gönderi tarihi:

Syn Fuzuli Bu ülkede Medya Tanzimatdan beri vardı hala vardı ve uyguladıkları sistem hep aynı kamuoyu yani anlatmak istediğim şu;eğer ülke gündeminde hassas bir konu varsa tabi ki halkın yorumları baz alınacak ve kamuoyu tetiklenecek...Bunun bir kısmı asparagas haber olabilir size bu konuda katılıyorum ama unutulmamalıdır ki ..ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye 1 atasözümüz var..Hadi biz susduk onlar susdu başkaları susdu diyelim Herşeygünlük gülüstanlık dertüstü derman üstümü yani...Unutulmamalıdır ki Bu ülkede hala kalemi ışık saçan kuvvetli yazarlarımız var..Tabi ki Ülke,vatan,İlkeler ve Demokrasimiz ayaklar altına alınırsa bazı şeyler yazılacak bu konular bazen saptırılabilir ama zaten yukarıda saydığımız hassas kavramlara da aynı oranlarda saldırılmıyormu

Yok anlatmak istediğiniz şey "Devlet yönetimini etkiliyorlar veya hükümet üzerinde medya baskısı var" tezi ise ..

aşağıdaki manşetler bakılmasını önemle rica ederim.

2347_9481_19022008_2.jpg

2347_9481_19022008_3.jpg

bu aralar bu ülkede Vatan Ülke İlkeler anlamında birilerinin birşeyler yapması, yazması kadar doğal hiç birşey olamaz

neşe ile kalın :)

Gönderi tarihi:
Arkadaşım senin anlayışına göre yanlışlık milletin bu seçimde gösterdiği eğilimde.Senin kabul edeceğin bir hükümet gelseydi hiç bir yanlışlık, yozlaşma olmazdı.Ben genel bir görüntü çizmişim, getirmişin konuyu ben de aynı mevzudan bahsediyormuşum gibi şu andaki yönetime,İslami medyaya dayandırmışsın.Bu ülkenin tek sorunu iktidar koltuğu mu?Millet cahillik yaptı, medya bütünüyle İslami hassasiyetleri olan bir medya, gitti destek verdi.Nasıl düşünürsen öyle bakar ve de öyle görürsün.Her olay da bu kadar basit değil...

Seçimde medyanın rolü çok büyüktü ve de bundan sonra da büyük olacak buna kimse bir şey diyemez.

Dar manada bu mevzuyu da tartışmak isterim ama ben başka bir şeyden bahsediyorum.

Ayrıca medyanın bir dünya yalan haberle,oyun yönünü mitinglerle istediği yöne çevirmek için bir dünya takla attığını görmemek garip bakış açısı gerektirir.Sen bunları görme ondan sonra sonuçlara başka sebepler ara...

Bugün bunlar var yarın başkaları.Kimse baki değil bu makamda.Bu hükümeti buraya getirenleri de yani halkı tamamen cahil görmek, istenilen olduğu zaman akıllı görmek neyle açıklanır bilmiyorum!...

MUHABBETLE...

Önce sunu tespit edelim,benim anlayisim,bu ülkenin modern,kendi ekonomisini kurmus,dis borcu olmayan veya cok az olan,yurt disinda milyonlarca iscisi olmayan bir ülke olmasindan yanadir,ve bunu gerceklestirecek bu yönde calisacak her yönetime saygi duyarim.Benim kabul edecegim bir hükümette ancak yukarda saydiklarimi gerceklestirecek bir hükümet olabilir.50 yildir bu ülkeyi yönetenlerin bugünkü AKP den tek farklari devlete biraz daha fazla sahip cikmis olmalaridir,devlete derken devletin cizgilerine sahip cikmis demek istiyorum.Örnek olarak Kibris ve Kerkük'ü verebilirim.1950-2002 yilina kadar 7 ülke parlamentosu sözde Ermeni soykirimini tanimisken beni karsi olmakla sucladiginiz AKP döneminde yani son 5 yil icinde 9 ülke bu sözde soykirimi tanimistir.Bunun anlami AKP nin bu ülkenin yönetimine kendinden öncekiler kadar bile layik olmadigidir.Iktidar koltugu bu ülkenin tek sorunu olmamalidir ama Erdogan sadece ve sadeceo koltuga sahip olabilmek icin her imkanini kullandi,cünkü ancak o koltuga sahip olmakla 84 yil öncesinin hincini alabirdi.Bu iktidarin sahiplerinin gecmiste yazdiklari söyledikleri henüz tazeligini korumaktadir,bu iktidari Türkiye'nin basina musallat eden iste sizin bahsettiginiz arkalarinda farkli odaklarin oldugu medyadir.Islami hassasiyetler demissiniz,bu dogru degildir.Islamci basinin arkasinda masonlar vardir,ama Islamci basin Yavuz hirsiz rolünü üslenmis,Laik kesimi masonlukla suclamaktadir.Bunlar belgelerle sabittir.Bence sizin yanlisiniz dinci basini dini hassasiyetleri var diye göstermenizdedir,asil dini hassasiyetleri olan halkimizidr,halkimizin bu dini hassasiyeti AKP tarafindan sömürülmüstür.Ben halkimizi cahil olarak nitelemedim,burdada önyargilisiniz.Halk layik oldugu yönetimleri bulur derken burada halkin cahilligini degilde halkin kendini kullandirmasini anlatmaya calistim.Gercek disi söylemlerle türbani inanc geregi yapar karsi cikanlari inacsiz olarak gösterirseniz,zaten hassas olan halkida pesinize takarsinz.Cünkü bizim halkimiz din iman dendiginde herseyini birakip söyleyene kosar dogrusunu egrisini aramaz aramadigi icinde AKP gibi yönetimleri getirip basina oturtur.

Bugünkü medyayi dincisi veya dogancisi farketmiyor iktidardan soyutlayamazsiniz.Cünkü AKP O MEDYA SAYESINDE IKTIDARDADIR hala,bakmayin Ertugrul Özkök'ün yazdiklarina yarin yine Erdoganin pesine takilacaktir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.