Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dizilerde tecavüz serbest............


Yayamaz Kayımca

Önerilen İletiler

Televizyondaki yerli diziler ailenin kutsallığını önemsiyor ama şiddetten de vazgeçemiyor

 

 

 

 

Dizilerde tecavüz serbest

 

 

Boralıoğlu TV dizilerinde tecavüzün serbest olduğunu ancak evli kadınların evlilik dışı ilişki kurmalarının, sokakta insanları öpüşürken göstermenin yasak olduğunu söyledi

 

Geçen yıldan itibaren TV dizilerinde herşeyi pembe gösteren konular yerine aile sorunlarının öne çıktığı yapımlar ön plana çıkarken yine dizilerin reyting umutlarını şiddete bağladıkları dikkati çekti. Tv dizilerinde kadına biçilen geleneksel rollere sadık kalınırken, her dizide kadına tecavüz ve şiddet vazgeçilmez unsur oldu.Bıçak Sırtı, Bir İstanbul Masalı, Zerda ve Üzgünüm Leyla gibi popüler dizilerin senaristi Gaye Boralıoğlu, kadına şiddet, tecavüz gibi sahnelere sıkça yer verilen dizilerde evli kadınların asla evlilik dışı ilişkiye girmesinin, sokakta kadınla erkeğin öpüşmesinin ise ailenin kutsallığı nedeniyle yasak olduğuna dikkati çekti.

Heteroseksüel olmayan hiçbir ilişkinin de TV dizilerinde gösterilmediğini ifade eden Boralıoğlu'nun Hürriyet'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Medyada kadın sorunları" panelinde dile getirdiği yasaklar ise şöyle:

" Bir kadın kahraman evlenmeden, erkekle yatağa giremez; ama kadın daha önce evlenmiş ve boşanmışsa olabilir. Kadın kahraman tecavüzcüsüne aşık olursa, erkeğin tecavüz eylemi ortadan kalkmış olur. Kız kardeşine tecavüz edilen adam mahkemeye başvurursa, izleyicinin kahramanı olmaktan çıkar. Hukuktaki boşlukları göstermeye kalkan dizi izlenmez. Tecavüz eden erkeğin cezası hukuk yoluyla değil, ama mafya babası tarafından öldürülmek suretiyle verilebilir.Bir İstanbul Masalı'nda olduğu gibi reytingler belli bir seviyeyi yakaladıktan sonra, istisnai olarak homoseksüel bir holding yöneticisi tipine müsamaha gösterilebilir."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.