Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DİNİ VİTRİNE KOYMAK... (Gösterişçi dindarlık” normal bir davranış değil, aslında patolojik bir olgu. Allah’ın görmesi için sergilenen davranışı, kul.)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Bu sizin kuruntunuz sevgili dipnot...

Böyle birşeyin olamayacağını sizde çok iyi biliyorsunuzya....

sevgili ramell deiği giniz gibi

neleri yasklayalım diy düşünelim, Kampüslerde kızlarla erkekleri yan yana oturtalım.,Oturmayanları kovalım. Kız öğrencilerin erkek hocalara hergün 3 soru sormalarını zorunlu hale getirelim.

güzel bir yaklaşım teşekkürler.

olabilir neden olmasın!

Kuruntu falan degil sayin kaplan 200, sizin icinize gelmedigi icin böyle yorumluyorsunuz. Acikca görüslerinizi söyleyin de taniyalim sizi, seriatcimisiniz, demokratmisiniz,...nesiniz? seriat tehlikesini kücümseyerek neye hizmet ediyorsunuz bunu iyi düsününm lütfen. Dalga gecerek yorum yapmaniza hic gerek yok.

saygilar

Gönderi tarihi:
10. köy baya bi kalabalık olacağa benziyor :)

Kalabalık olacak ama kuru kalabalık değil...

Köy olacak ama en ileri şehri aratmayacak gibi...

Onuncu köyde maraba'ya da yer varmı?

Gönderi tarihi:
Bahman Nirumand isimli gazetecide bizim orhan pamuğun diyer verdiyonudur...Yaşadığı yer kesin abd dir...normaldir bu propagandalar ..

Şmdi Bahman Nirumand efendi hem şahın yıkılmasında rol aldım diyor hemde yeni kurulan cumhuriyetten kaçıp gidiyor...nasıl çelişki bu bahram efendi diye sormak lazım değilmi..

Yazıyı anlayarak okumamışsın belliki...

Gönderi tarihi:
Onuncu köyde maraba'ya da yer varmı?

10. köy Türkiye'nin kendisi olacak...

10. köyde aydın insanlara her zaman yer olacak...

Karanlık da her zaman olacak ama baki kalmayacak :)

Gönderi tarihi:
kaplan-200,

Neye göre ne sanıyorsun? Gerekli cevapları sinek vale arkadaşımız sana yeterince vermiş... O yüzden uzatmayacağım... Ama sormadan edemeyeceğim. Neye göre sanıyorsun bunu?

Bunda anlamayacak ne var sevgili versoy !

Nasılki Doğru söylediğinden dokuz köyden kovulmak isateyen, orhan pamukların-elif şafakların-yaşar kemallerin-Osman baydemirlerin-fazıl sayların buluştuğu köy 10. köyse sanırım sizin buşacağınız köyde 10. köydür .

demek istdim..

saygılar.

Gönderi tarihi:
Kuruntu falan degil sayin kaplan 200, sizin icinize gelmedigi icin böyle yorumluyorsunuz. Acikca görüslerinizi söyleyin de taniyalim sizi, seriatcimisiniz, demokratmisiniz,...nesiniz? seriat tehlikesini kücümseyerek neye hizmet ediyorsunuz bunu iyi düsününm lütfen. Dalga gecerek yorum yapmaniza hic gerek yok.

saygilar

İnsanlara damga vurmakla elinize bir şey geçmez sevgili isyancı.Yazımın neresinde dalga var.?siz kendiniz öyle görüyorsanız sizin kendi sorununuzdur..

Ayrıca Benim görüşlerim gayet açık.. Öncelikle Ben kendimi milliyetçi-muhafazakar olarak tanımlıyorum...

Öncelikle Atatürkçüyüm ,Milliyetçiyim,müsülümanım

Sahte Atatürkçülere karşıyım,sahte müslümanlara karşıyım vs...

Gönderi tarihi:
Sayin Dipnot cok önemli ve ülkemiz icin tehlikeli bir konuya deginmissiniz, tesekkürler. Bilirsiniz ata sözümüz vardir, "herkes hak ettigi gibi yönetilir". Aynen bu atasözü malesef ülkemiz insanlarinin cogu icin gecerlidir. Bakin bazi yorumcu arkadaslar halaa ne demek istediginizi anlamak bile istemiyorlar ve inadina cag disi rejim icin cayir cayir bagiriyorlar ve tümünü de sözde demokrasi ve özgürlük icin. Yanlislari görüp elestiren yazarlarida sayin Orhan Pamuk'a yaptiklari gibi vatan haini ve din düsmani gibi sacma sapan suclamalarla güya rencide ettiklerini zannederler.

Bir cuval un veye seker icin kendi özgürlüklerini bile tehlikeye atarak ezelden beri seriatci belli olan ve aynen devam eden cumhuriyet düsmani Tayyip Erdogan'i iktidara getiren halktan ne beklersin sdayin dostum, birde bunlara seriatcilarida eklersen olan conuc zaten belli. Takke düstü ve kel göründü. Geri dönüs yok artik, degistim diyen bayin degismadigi ortada ve aynen hocasinin tabiri gibi bu isi kansiz yapmaya calisiyor. Ona oy veren sözde demokratlar ve Atatürkcüler vijdanlariyala hesaplassinlar ve nelere ortak olduklarini sorgulasinlar.

Saygilar

Katkı ve paylaşımlarınızdan dolayı bende teşekkürederim sevgili isyancı..

Saygılar...

Türk Ulusu olarak, artık bu oyunların farkında olmamız gerekiyor. Geç kalmanın, adamsendeciliğin, Laik Cumhuriyet karşıtlarından başka, hiç kimsenin işine yaramayacağı kesin…

-Ders Kitapları'ndan Atatürk ve O'na ait bütün değerlere ilişkin bilgileri çıkaracak kadar gözü dönmüş,

-Çağdaş Hukuk yerine Mecelle özlemi içinde olan ve Danıştay Yargıçları'na hitaben; 'Efendi! O senin işin değil, Ulema'nın işi…' diyebilecek kadar gemi azıya almış,

-Atatürkçü Eğitim yuvalarını medreselere çevirme hayaline kapılmış ve her fırsatta İmam Hatipliler konusunu gündemde tutmaya çalışan,

-Çankaya gibi, Mustafa Kemal Atatürk'ün en son mekanındaki Atatürk Resimleri ile Devrimleri anlatan Tabloları, karanlık ve nemli dehlizler ile depolara istifleyen,

Modern anlayıştan uzak, çağdışı bir zihniyetten, öncelikle türban dayatmasıyla başlayıp, muhtemelen ardından kadınlarımıza kara çarşaf giydirme dayatmasını öne sümekten başka ne bekleyebilirsiniz?

-Bunun arkasından Kara Çarşaf'ın, Peçe'nin, Sarık ve Cüppenin, hatta Fes'in milli kıyafet olarak dayatılmasına tanık olabileceksiniz. Sakın şaşırmayın!

Hedeflerinde; Atatürk ve O'na ait olan bütün değerlerin yok edilmesi, unutturulması vardır.

Bundan kimsenin şüphesi dahi olmasın!

Gönderi tarihi:
Bunda anlamayacak ne var sevgili versoy !

Nasılki Doğru söylediğinden dokuz köyden kovulmak isateyen, orhan pamukların-elif şafakların-yaşar kemallerin-Osman baydemirlerin-fazıl sayların buluştuğu köy 10. köyse sanırım sizin buşacağınız köyde 10. köydür .

demek istdim..

saygılar.

Anlayamayacak şey şu kaplan!

Biz ki bu ülke! ve bu ülke insanı! için doğrusunu güzelini ve iyisini isterken ve bunun için bir şeyleri tartışıp mücadele ederken;

Avrupa, Amerika ve Arap kültürü ve etkisinden kurtulup kendi değerlerimizi yaşamak için uğraşırken;

Ve her türlü sömürüye karşı çıkarken;

Ve herşeye rağmen ülkemizi terketmek istemeyip yine ülkemiz için uğraşı verirken;

nasıl olur da bizim 10. köyümüz Avrupa olur!!!

Gönderi tarihi:
Anlayamayacak şey şu kaplan!

Biz ki bu ülke! ve bu ülke insanı! için doğrusunu güzelini ve iyisini isterken ve bunun için bir şeyleri tartışıp mücadele ederken;

Avrupa, Amerika ve Arap kültürü ve etkisinden kurtulup kendi değerlerimizi yaşamak için uğraşırken;

Ve her türlü sömürüye karşı çıkarken;

Ve herşeye rağmen ülkemizi terketmek istemeyip yine ülkemiz için uğraşı verirken;

nasıl olur da bizim 10. köyümüz Avrupa olur!!!

Bakın ,Avrupa, Amerika ve Arap kültürü ve etkisinden kurtulup kendi değerlerimizi yaşamak için islam inacını yok sayamasınız..bu millet bu inançla bu ülkeyi Avrupa, Amerika ve Araplardan kurtardılar.

Bu halkın İslam dinini seçmeleri Arap olmaları anlamına gelmez,gelemez.

Sizinle ne kadar farklı görüşlerde olsakta Avrupa, Amerika ve Arap kültürü ve etkisinden kurtulup kendi değerlerimizi yaşamak konusunda hem fikiriz.

Burada sorun yok inançlara sygılı olduğumuz sürece Askerimize,Polisimize karşı olmadığımız sürece onlara iftira atanlara pirim vermediğimiz sürece ne sorunu olabilir..

Şimdi yine olayı Akp ye getireceksiniz biliyorum, Ama Akp nin yaptığı milyonlarca inançlı insanlara mal edemesiniz..oynanan oyunlara milyonlarca insanın alet olduğunu söyleyemesiniz...

Baş örtüsünü savunan insanlara akp ci damgasını vuramasınız..bunlar olmadığı sürece sizinle neden farklı olalımki?

saygılar

Gönderi tarihi:
bunlar olmadığı sürece sizinle neden farklı olalımki?

Vardır elbet farkımız, olmalıdır da...

Gönderi tarihi:
Vardır elbet farkımız, olmalıdır da...

İşte cevap bu!Teşekkürler..

Ülkenin geleceğini düşünmüyormuyduk,ne oldu? hani Ab'ye ABD'ye Araplara karşıydınız!bakın bende karşıyım farkımız ne?inançlara sygımı?

Gönderi tarihi:
İşte cevap bu!Teşekkürler..

Ülkenin geleceğini düşünmüyormuyduk,ne oldu? hani Ab'ye ABD'ye Araplara karşıydınız!bakın bende karşıyım farkımız ne?inançlara sygımı?

Araya girerek tabiki sade inancını yaşayanlara sözümüz yok ama 60 yıldır iktidarda olan inanç sahiplerinin yaptıkları bizlerin düşünceleri arasında uçurumlar kadar fark yarattığını görmezden gelemeyiz...

Bakın farklar neler...

1- Din, insanları "kimi işbirlikçilerin kulları haline dönüştürerek" , gözlerini bağlayıp gütmek için bir araç olarak kullanıldı ve istismar edilmedimi?...

2- Ekenomik anlamda "bütün iktisadi değerlerin yeniden bölüştürülmesi ve modern köleliğin finansmanı için işlev görmedimi?".

3- 80 yıllık kamusal birikimler, "batan değil, batırılan geminin malları gibi" haraç mezat satılmaya başlanmadımı?

4- Bugün bile halen Türkiye Cumhuriyeti'nin, sosyal devletin, sosyal birikimlerin tasfiyesi, "piyasanın sihirli eli ile" yürütülmüyormu?...

5- AKP hükümeti serbest piyasa üzerinden hem ABD ve AB'nin taleplerini yerine getiriyor hem de kendi özel finansmanını sağlamıyormu?...

6- Nereye kadar? Gittiği yere kadar; gittiği yer de zaten onların (ve Batı'nın) kafalarında öngördükleri düzen olduğu için "Benden sonra tufan" demiyorlarmı?... (o yeni düzende herşeyin istedikleri gibi olacağını düşünüyorlar...)

7- George Bush zaten bu konuda sinyaller vermeye başladı bile. "Müslüman bir demokrasi (!)Batı ile yoğun işbirliği içinde bir İslam devleti" sözleri Bush'un ağzından düşmüyormu?... (Eeee tabiki bunun sonucunda da Cumhuriyet yok, laiklik yok ve tabii bağımsızlık hiç yok. Üstelik birkaç parçaya ayrıştırılmış bir ülke) Bugün bu eksen etrafında dönmüyorlamı...

8- Serbest piyasa ve din AKP tarafından yeniden yapılanmanın temel araçları olarak kullanılmakta değilmidir?...

9- Kısacası, Batı emperyalizmi bölgedeki planlarının senaryosu ve bu senaryoda din ve piyasa yine başköşeye oturtulmamışmıdır. Hatta, iktisadi piyasanın bir din piyasası haline dönüştürüldüğünü söylemek yanlış olmadığını söyleyebilirmisiniz...

Eee sonuç...

Bugün bu eksende ırkçılığın dinle beslendiğini, Sıvas katliamının , kanlı pazarın, Kahramanmaraş 'ın, Malatya katliamının, Trabzon'daki rahip cinayetinin aynı dinci-faşist damardan beslendiğini, siyasal erkin "tarikat evleri" ni nasıl koruyup kolladıklarını neden göremiyoruz?...

Yine dincilerin "katil üreten" anlayışın Muammer Aksoy' dan Uğur Mumcu' ya; Bahriye Üçok' tan Ahmet Taner Kışlalı 'ya; Çetin Emeç' ten Hrant Dink'e; Musa Anter' den Necip Hablemitoğlu'na dek hangi zincirin halkalarında olduğunu göremiyormuyuz...

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Araya girerek tabiki sade inancını yaşayanlara sözümüz yok ama 60 yıldır iktidarda olan inanç sahiplerinin yaptıkları bizlerin düşünceleri arasında uçurumlar kadar fark yarattığını görmezden gelemeyiz...

Bakın farklar neler...

.............................

Bu güzel yazının üstüne şapka çıkarırız...

:clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

.

.

.

Saygılar...

60 yıldır iktidarda olan inanç sahiplerinin yaptıkları ortada diyorsunuz sevgili dipnot yapılan nalmışları kimse savunmuyorki daha iyiy olması grekirdi elbette .

İnançsızlar 60 yıl tükiyeyi yönetmiş olsaladı çokmu iyi olacatı..

Yzdığınız farkllar sizin objektif olmadığını gösteriyor sevgili dipnot..Çünkü o farkları hiç bir din kabul etmez..bunlar maksatlı yapılan cinayetlerdir...

Daha öncede bu konuda yazdım tekrar yazayım..

Araştırmacı yazar TALİP DOĞAN KARLIBEL araştırmalarında;

örneği:Hablemioğlu gizli Alman faliyetleri üzerinde ciddi araştırmalar yaptı.

çalışmaları alman gizli servisi BND üzerineydi.

T.C 'de sürdürdükleri faailiyetleri'nin boyutu ve verdikleri zararları.BND'nin Alman vakıfları üzerinden PKK ve bir çok yıkıcı örgüt ve derneklere finansal kaynak sağladığını dile getiriyordu.

Alman gizli serisi BND'nin 2002 'de yayınlanan Türkiye raporunda HEBLEMİTOĞLU'NUN

türkiye'de 'BAŞ ALMAN DÜŞMANI'OLARAK nitelendirilmiş ve bu tutumundan vaz geçirilmesi gerktiğini söylemiştir.

Cinayetten 3 gün önce BND'in talimatıyla GSG9 timi 9 kişilik bir tim istanbula gelip,alaman baş konsolosluğu'nun tarbyadaki misafir hanesinde kalmıştır.

Cinayetten 2 gün sonra'da gitmişlerdir.

GSG9 TİMİ son 5 yılda türkiye'ye 5 kez gelmiştir demektedir.

UĞUR MUMCU suikastinde ise TBMM KOMİSYON RAPORUNDA AYNEN YAZMAKTADIR.

UĞUR MUMCU ?TBMM KOMİSYON RAPORU:

14-) Komisyona ifade veren Nezih Tavlaş?ın 20/02/1993 tarihinde Faili Meçhul Cinayetler Komisyonuna verdiği ve bir örneğini Komisyonumuza sunduğu Başbakanlığa hitaben yazılmış, MİT Müsteşarlığı antetli ve Müsteşar Sönmez Köksal imzasını havi 02/02/1993 tarih ve 01.786.8879/435 sayılı yazıda ?ABD?nin, güvenliğini ve hayat çıkarlarını yakından ilgilendiren Türkiye?nin, gerekli yerlerinde kuvvet bulundurmak ve bu maksatla Orta Doğu?yu kontrol altına alıp, Türkiye?nin dine dayalı bir yönetim altına girmesini önlemek maksadıyla;

ABD Haberalma Servisi ?CIA? denetiminde, İsrail Kabine görevlisi Haim Bar-Lev kontrolünde, İsrail ?GANDA? birliklerinde eğitim gören altı kişilik özel TİM ?Hayf? Deniz Üssünden botla Türkiye?ye giriş yapmışlardır.

Mezkur timin ülkemizdeki görevleri, Teşkilatımızın değerli Haber kaynaklarından Gazeteci Uğur Mumcu ve Mehmet Ali Birand?ı öldürmekdir.

Gazeteci Uğur Mumcu?yu öldüren tim elemanları ikinci görevleri olan Mehmet Ali Birand?ı öldürmek için ülkemizden çıkış yapmamışlardır.

TİM elemanlarının yaptığımız istihbarat neticesinde İsrail Hükümetinin Ankara Temsilciğinde kaldıkları tespit edilmiştir.(EK: 11/265-266

40-) Aydınlık Dergisi Ankara Temsilcisi Hikmet Çiçek?in 27.03.1997 tarihli (Komisyona hitaben) yazısında Uğur Mumcu?nun katledilmesinin Türkiye-İran ilişkilerini bozmak ve iki ülkeyi birbiri ile savaştırmak amacı ile CIA tarafından İran kontrgerillası MOD?un taşoronluğunda gerçekleştirildiği.Söylenmektedir.

Oysa siz İSRAİL VE ALMAN AJANLARINI duymazdan,görmezden geliyorsunuz...Bakın kardeşim bu cinayetlerin ne islamcılarla nede başkaları ile ilgisi var.

Bu olay meclis tutanaklarında mevcuttur.....

Burada propaganda yapmaktan başka birşey değildir verdiğiniz örnekler.

Saygılar..

Gönderi tarihi:
İnsanlara damga vurmakla elinize bir şey geçmez sevgili isyancı.Yazımın neresinde dalga var.?siz kendiniz öyle görüyorsanız sizin kendi sorununuzdur..

Ayrıca Benim görüşlerim gayet açık.. Öncelikle Ben kendimi milliyetçi-muhafazakar olarak tanımlıyorum...

Öncelikle Atatürkçüyüm ,Milliyetçiyim,müsülümanım

Sahte Atatürkçülere karşıyım,sahte müslümanlara karşıyım vs...

Sahte Atatürkcülere ve sahte müslümanlara karsi olan birinin analarimizin, bacilarimizin, eslerimizin örtündükleri bas örtüsü ile su an ve önceden beri istenen kamusal alanda türban takilmasinin gerekli oldugunu söyleyen seriatci kesme acik bir sekilde karsi olan biridir. Lafla aÁtatürkcülük veya gercek müslümanlik olmaz, yaptiklrinizla ölcülür. Atatürk cumhuriyetini yikip seriat düzenini getirmek isteyen zihniyete alet veye yardimci olmak bana en tehlikelilerindendir. Lütfen yanlis anlamayin, ben bunlari sizin kisiliginize söylemiyorum sayin kaplan 200. Ama illada kendinize bir pay cikariyorsaniz o sizin kendi seceneginiz.

Saygilar

Gönderi tarihi:
60 yıldır iktidarda olan inanç sahiplerinin yaptıkları ortada diyorsunuz sevgili dipnot yapılan nalmışları kimse savunmuyorki daha iyiy olması grekirdi elbette .

İnançsızlar 60 yıl tükiyeyi yönetmiş olsaladı çokmu iyi olacatı..

Yzdığınız farkllar sizin objektif olmadığını gösteriyor sevgili dipnot..Çünkü o farkları hiç bir din kabul etmez..bunlar maksatlı yapılan cinayetlerdir...

Daha öncede bu konuda yazdım tekrar yazayım..

Araştırmacı yazar TALİP DOĞAN KARLIBEL araştırmalarında;

örneği:Hablemioğlu gizli Alman faliyetleri üzerinde ciddi araştırmalar yaptı.

çalışmaları alman gizli servisi BND üzerineydi.

T.C 'de sürdürdükleri faailiyetleri'nin boyutu ve verdikleri zararları.BND'nin Alman vakıfları üzerinden PKK ve bir çok yıkıcı örgüt ve derneklere finansal kaynak sağladığını dile getiriyordu.

Alman gizli serisi BND'nin 2002 'de yayınlanan Türkiye raporunda HEBLEMİTOĞLU'NUN

türkiye'de 'BAŞ ALMAN DÜŞMANI'OLARAK nitelendirilmiş ve bu tutumundan vaz geçirilmesi gerktiğini söylemiştir.

Cinayetten 3 gün önce BND'in talimatıyla GSG9 timi 9 kişilik bir tim istanbula gelip,alaman baş konsolosluğu'nun tarbyadaki misafir hanesinde kalmıştır.

Cinayetten 2 gün sonra'da gitmişlerdir.

GSG9 TİMİ son 5 yılda türkiye'ye 5 kez gelmiştir demektedir.

UĞUR MUMCU suikastinde ise TBMM KOMİSYON RAPORUNDA AYNEN YAZMAKTADIR.

UĞUR MUMCU ?TBMM KOMİSYON RAPORU:

14-) Komisyona ifade veren Nezih Tavlaş?ın 20/02/1993 tarihinde Faili Meçhul Cinayetler Komisyonuna verdiği ve bir örneğini Komisyonumuza sunduğu Başbakanlığa hitaben yazılmış, MİT Müsteşarlığı antetli ve Müsteşar Sönmez Köksal imzasını havi 02/02/1993 tarih ve 01.786.8879/435 sayılı yazıda ?ABD?nin, güvenliğini ve hayat çıkarlarını yakından ilgilendiren Türkiye?nin, gerekli yerlerinde kuvvet bulundurmak ve bu maksatla Orta Doğu?yu kontrol altına alıp, Türkiye?nin dine dayalı bir yönetim altına girmesini önlemek maksadıyla;

ABD Haberalma Servisi ?CIA? denetiminde, İsrail Kabine görevlisi Haim Bar-Lev kontrolünde, İsrail ?GANDA? birliklerinde eğitim gören altı kişilik özel TİM ?Hayf? Deniz Üssünden botla Türkiye?ye giriş yapmışlardır.

Mezkur timin ülkemizdeki görevleri, Teşkilatımızın değerli Haber kaynaklarından Gazeteci Uğur Mumcu ve Mehmet Ali Birand?ı öldürmekdir.

Gazeteci Uğur Mumcu?yu öldüren tim elemanları ikinci görevleri olan Mehmet Ali Birand?ı öldürmek için ülkemizden çıkış yapmamışlardır.

TİM elemanlarının yaptığımız istihbarat neticesinde İsrail Hükümetinin Ankara Temsilciğinde kaldıkları tespit edilmiştir.(EK: 11/265-266

40-) Aydınlık Dergisi Ankara Temsilcisi Hikmet Çiçek?in 27.03.1997 tarihli (Komisyona hitaben) yazısında Uğur Mumcu?nun katledilmesinin Türkiye-İran ilişkilerini bozmak ve iki ülkeyi birbiri ile savaştırmak amacı ile CIA tarafından İran kontrgerillası MOD?un taşoronluğunda gerçekleştirildiği.Söylenmektedir.

Oysa siz İSRAİL VE ALMAN AJANLARINI duymazdan,görmezden geliyorsunuz...Bakın kardeşim bu cinayetlerin ne islamcılarla nede başkaları ile ilgisi var.

Bu olay meclis tutanaklarında mevcuttur.....

Burada propaganda yapmaktan başka birşey değildir verdiğiniz örnekler.

Saygılar..

Sayin kaplan 200, söylediginiz gibi Ugur Mumcu'nun katlinin islamcilarla ve baskalariyla ilgisi yok sa ve anlattiginiza göre yapanlar cok net, neden o zaman koskoca Türkiye'nin mahkemeleri ve diger kurumlari bu olayi net bir sekilde ortaya cikartmiyorlar. Söylesinlerde bizlerde artik bosuna beklemeyelim ce sulularin üzerine gidelim, islamcilarida suclmaktan vazgecelim. Neden suclulari bize söylemiyorlar, mademki belli?

Gönderi tarihi:
"Üniversitelerde türbanın serbest bırakıldığı zaman ne olur.

Önce dersliklerde harem-selamlık oturulmaya başlanır,

sonra yemekhanelerde...

Kız öğrenciler günah diye erkek öğretim üyesine soru sormaz.

Sonra çarşafla okula gelinmeye başlanır.

Kısacası üniversiteler, Arabistan'dan farksız oluyor"

İşte bugün önümüze dayatılmak istenen sürecin sonu bu... ;)

Yazına aynen katılıyorum sevgili Dipnot... Hiç abartmamışsın böyle olacak bunu biliyoruz karşı çıkanlarda biliyor ama işlerine gelmiyor... Çok kısa bir zaman önce üniversite mezunu ve başörtülü hanımlarla konuştum fikirlerine inanamadım... Duyduklarımada... Mesele bir tanesine göre bir kadın ve bir erkek tokalaştıklarında avuç içlerinden geçen elektirikle abdestin bozulacağına inanıyorlar... Bir erkekle yanyana oturduklarında aralarında çekim olacağını düşünüyorlar... Bu insanlar yüksek okul mezunu... Mahalle baskısı dermiyiz bilmem ama akıllarına işlenen bu... Hatta başörtüleri yüzünden mağdur oldukları için ve bu çileye katlandıkları için cennete kavuşacaklarına inanıyorlar... Başörtüsü serbest olduğunda üniversiler okul olmaktan çıkıp dini gösteriş alanları olacak... Propaganda yapılacak inancım gereği diyecekler daha neler olacak... Toplu namazlar kılınmak istenecek, kızlar ve erkekler ayrı sınıflarda okumak isteyecekler... Belki erkeklerde şalvar ve cübbe ile okula gitmek isteyecekler... Bunu nasıl önleyecekler? Madem kılık kıyafet serbestliği olacak nereye kadar izin verilecek? Söz konusu din olunca ya da kişi inancım gereği dediğinde kimse ses çıkartamaz çıkartan anında din düşmanı ilan edilir? Asla hoşgörülmeyecek... rektörlerin işi zor...

Gönderi tarihi:
Yazına aynen katılıyorum sevgili Dipnot... Hiç abartmamışsın böyle olacak bunu biliyoruz karşı çıkanlarda biliyor ama işlerine gelmiyor... Çok kısa bir zaman önce üniversite mezunu ve başörtülü hanımlarla konuştum fikirlerine inanamadım... Duyduklarımada... Mesele bir tanesine göre bir kadın ve bir erkek tokalaştıklarında avuç içlerinden geçen elektirikle abdestin bozulacağına inanıyorlar... Bir erkekle yanyana oturduklarında aralarında çekim olacağını düşünüyorlar... Bu insanlar yüksek okul mezunu... Mahalle baskısı dermiyiz bilmem ama akıllarına işlenen bu... Hatta başörtüleri yüzünden mağdur oldukları için ve bu çileye katlandıkları için cennete kavuşacaklarına inanıyorlar... Başörtüsü serbest olduğunda üniversiler okul olmaktan çıkıp dini gösteriş alanları olacak... Propaganda yapılacak inancım gereği diyecekler daha neler olacak... Toplu namazlar kılınmak istenecek, kızlar ve erkekler ayrı sınıflarda okumak isteyecekler... Belki erkeklerde şalvar ve cübbe ile okula gitmek isteyecekler... Bunu nasıl önleyecekler? Madem kılık kıyafet serbestliği olacak nereye kadar izin verilecek? Söz konusu din olunca ya da kişi inancım gereği dediğinde kimse ses çıkartamaz çıkartan anında din düşmanı ilan edilir? Asla hoşgörülmeyecek... rektörlerin işi zor...

Sevgili sardunya...

Öncelikle teşekkürler... :clover:

Biliyorsun hepimizin gözden kaçırdığı birtakım değerler var..

Din üzerinden siyaset yapmak ne kadar tehlikeliyse, din üzerinden muhalefet yapmak da o kadar tehlikeli.

Dünya’ya örnek olacağız diye övünürken en kötü örnek olmaya doğru gidiyoruz.

Arı kovanına çomak sokmayanımız kalmadı gibi.

Ve hepimiz ateşle oynuyoruz sanki.

Evet

Gerçekten bu gidiş kötü. Hele yangına körükle gidiş daha kötü.

Türk insanı, bulunduğu yerin ve bulduğu nimetin kıymetini bilip şükretmeyi öğrenemedi.

İlle de başına bir dert arıyor.

Böyle mi olacaktı yıldırımlar yaratan bir ırk’ın ahfâdı?

Ne dersin?...

Gönderi tarihi:

Sevgili Dipnot

Bilinç ve gelişim ikisi birlikte gelir... Bazen şekilsel gelişim tek başına gelir zihinsel ve düşüncel bilinçlenme olmadığında herşey şekilsel... Oysa insan bedenini beslediği gibi beyninide besleyebilmeli...

Yıldırımlar yaratan bir ırkın afradı böyle olmamalıydı ama umutsuz değilim hala... her bilinç kardeşini doğuracaktır... çoğalacaktır... :)

Gönderi tarihi:
Sevgili Dipnot

Bilinç ve gelişim ikisi birlikte gelir... Bazen şekilsel gelişim tek başına gelir zihinsel ve düşüncel bilinçlenme olmadığında herşey şekilsel... Oysa insan bedenini beslediği gibi beyninide besleyebilmeli...

Yıldırımlar yaratan bir ırkın afradı böyle olmamalıydı ama umutsuz değilim hala... her bilinç kardeşini doğuracaktır... çoğalacaktır... :)

Bende böyle olması gerektiğine inanıyorum. :clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.