Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 İsteyen istediği tefsir kitabını okur. Tefsir kitabı illa önce ayet sonra açıklama şeklinde olacak değil. Yaşanılan yüz yılın en büyük islam âlimi(müceddidi) kimse, hep ona tabi olunmuştur. Geçmişe bakarak görebilirsiniz : ..., Mevlana, İmam-ı Rabbani,... vs. İmam-ı Rabbani zamanında da akılcılık yoluyla islama karşı duruş sergilenmişti durum şimdi de aynı. Demek ki durum(hastalık) aynı olunca yazılan eser de(ilaç) aynı tarzda oluyor. (Din, fen ve felsefe ilimlerini birleştirerek kur'an'ın icazını beyan etmek; diğer bir ifadeyle akıl ve kalbi ikisini birden tatmin etmek) Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Siz neden camiilerden rahatsız oluyorsunuz. Ben neden rahatsız olayım camilerden? Konunun özü bu değil ki? Ben neden rahatsızım? Bu ülkede eğitime ayrılan bütçeden daha fazla camilere ayrılıyor da o yüzden! Bu ülkenin ihtiyacı cami değildir! Zaten yetirince camisi vardır! 100 lerce yıl islamiyeti yaşamaya çalışmış, islamın bayraktarlarığını yapmış bir ülkede bu kadar sayıda camii olması şaşırtıcı bir durum değil. Biz buna şaşmıyoruz zaten! Cami üstüne cami yapılmasına şaşıyoruz! Fakat eğitim düzeyi düşük bir toplumda eğitime bu kadar az yatırım yapılması elbetteki şaşılacak bir durum. Bunu da Kuran kurslarıyla kapatırız değil mi?! Dinine bağlı olan,dinini yaşamaya çalışan elbetteki bunca camii sayısından rahatsız olmaz. Bak şimdi baak! konu nereye çekiliyor! Fakat buna karışırmanız karşı tarafında size karışması olarak yansımaz mı. Hah şimdi sihirli cümleyi söyledin işte! Karşı taraf ha? Arkadaşlar ne karşısı? Ne bu tarafı? Ne o tarafı? Ne oluyor?? Biz ülke sorunlarından bahsediyoruz, eğitim için altyapı yetersiz diyoruz birileri kalkıp karşı taraf, o taraf bu taraf polemiğine giriyor! Bu konuda hepimiz tek taraf olmak zorundayız! Ve hala kabul etmiyor! Eğitimin önemini anlatacağım derken inancını yaşamaya çalışana karşı duruş gösterek taraf olmayan bertaraf olur misali bir ayrım yapılmış olmuyor mu. Hiç bir ayrım yapılmıyor arkadaş! Bu senin kendi iç çelişkilerinden, kendi düşüncelerinden kaynaklanan bir duruş! Burada tartışılan konunun özü bu değil! "Bu milletin artık camiye ihtiyacı yok okula var" diyoruz sen bizi camileri yıkıcı olarak göstermeye çalışıyorsun! Camiilerle alıp veremediğiniz olabilir o kısmı size kalmış. Biz diskoları,birahaneleri kapatıp camii yapalım demedik. Kimsenin camilerle alıp veremediği yok! Artık çarpıtmayalım! İnancını yaşamaya çalışan kişiye uygun dille anlatma yollarını arasanız vaktinizi daha verimli kullanırsınız. Tavsiyen için teşekkürler. Kime neyi nasıl anlatacağımı iyi biliyorum ya, o yüzden bazı yazılarımda sert, bazı yazılarımda altttan alan bir uslup kullanıyorum. Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Bu ülkenin ihtiyacı cami değildir! Zaten yetirince camisi vardır! Sizin için hiç bir şey ifade etmeyebilir söylediklerim --> ; Cuma namazlarında, Bayram namazlarında, Teravih Namazlarında her camiide yer bulma sıkıntı her camiide olduğuna göre camii yapılmasına hâlâ ihtiyaç var . Tabi bunu kontrol altına almak gerekir en çok hangi bölge / il / semtte sıkıntı varsa oraya yapılmalı. Biz buna şaşmıyoruz zaten! Cami üstüne cami yapılmasına şaşıyoruz! Talep ihtiyacı doğuruyor demek ki. Bunu da Kuran kurslarıyla kapatırız değil mi?! Hayır. Tv izleme alışkanlığı yerine kitap okuma alışkanlığını kazandırarak. Bilhassa kişisel gelişim ve bilim kitaplarına, dergilerine yönlendirerek. Ve bilhassa ne idüğü belirsiz yayınlar yerine kaliteli yayınlara. Kur'an'ı kuran kursuna gitmeden öğretecek teknoloji yeterince gelişmiş düzeyde, hem de en ince ayrıntılarına kadar. Bak şimdi baak! konu nereye çekiliyor! Yazdıklarıma pararlel ilerliyor. Hah şimdi sihirli cümleyi söyledin işte! Karşı taraf ha? Arkadaşlar ne karşısı? Ne bu tarafı? Ne o tarafı? Ne oluyor?? Biz ülke sorunlarından bahsediyoruz, eğitim için altyapı yetersiz diyoruz birileri kalkıp karşı taraf, o taraf bu taraf polemiğine giriyor! Bu konuda hepimiz tek taraf olmak zorundayız! Ve hala kabul etmiyor! İnançlı kişi ve inançsız kişi. Eğitim noktasında hemfikiriz. Buna karşı çıkan yok. Hiç bir ayrım yapılmıyor arkadaş! Bu senin kendi iç çelişkilerinden, kendi düşüncelerinden kaynaklanan bir duruş! Burada tartışılan konunun özü bu değil! "Bu milletin artık camiye ihtiyacı yok okula var" diyoruz sen bizi camileri yıkıcı olarak göstermeye çalışıyorsun! Neden camiilerde de fen ilimleri ders olarak verilmesin. Camiide sadece dini eğitim olacak değil ya. Olaya bir de bu açıdan bak. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Talep ihtiyacı doğuruyor demek ki. Sahi mi sağlık ve eğitim konularında peki neden aynı şey olmuyor? Hayır. Tv izleme alışkanlığı yerine kitap okuma alışkanlığını kazandırarak. Bilhassa kişisel gelişim ve bilim kitaplarına, dergilerine yönlendirerek.Ve bilhassa ne idüğü belirsiz yayınlar yerine kaliteli yayınlara. Kur'an'ı kuran kursuna gitmeden öğretecek teknoloji yeterince gelişmiş düzeyde, hem de en ince ayrıntılarına kadar. Bahsettiğiniz kaliteli yayınlarda nur risaleleri ile sızıntı dergisi olsa gerek. Neden camiilerde de fen ilimleri ders olarak verilmesin. Camiide sadece dini eğitim olacak değil ya. Olaya bir de bu açıdan bak. Diyanet işlerinin 2006 bütçesi 1.2 katrilyon=4 bakanlık ve 22 üniversite bütçesi Bu soruma neden yanıt alamadığım belli oldu.Sanırım bütün saitin çömezleri böyle düşünüyor.Mesele anlaşılmıştır. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 bilim kitaplarına, Madem bu kadar bilime açıksınız neden hiç bilimsel şeyler söylemezsiniz? Bilim kitaplarından örnek verir misiniz? Hangileri bilimseldir hangileri değildir? Gerçekten öğrenmek için soruyorum... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Neden camiilerde de fen ilimleri ders olarak verilmesin. Camiide sadece dini eğitim olacak değil ya. Olaya bir de bu açıdan bak. Yarın bir camiye gidip jeoloji anlatayım. Evrimi anlatayım. Bakalım ne olacak Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Yarın bir camiye gidip jeoloji anlatayım. Evrimi anlatayım. Bakalım ne olacak Sn Yersoy ,gidip anlatacağınız caminin ,adresini bana da verirseniz memnun olurum.Bu manzarayı kaçırmak istemem doğrusu Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Sn Yersoy ,gidip anlatacağınız caminin ,adresini bana da verirseniz memnun olurum.Bu manzarayı kaçırmak istemem doğrusu Müdahale edecekseniz vereyim, izleyecekseniz olmaz Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Müdahale edecekseniz vereyim, izleyecekseniz olmaz Anlaştık.Olmadı bende kendi uzmanlık alanımı anlatırım. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2008 Kıraathanelere, diskolara, kişiyi sarhoş edip o sarhoşlukla saçmalamaktan millete eziyet etmekten başka bir şey yapmayan birahanelerden niye hiç bahsetmiyorsunuz. Kıraathanelere, diskolara, birahanelerde devlete yararlı vatandaşlar yetiştiriliyor tabi onlar listeye niye yazılsın.. Eğitime adam gibi önem verilmiş olsa -dine verildiği kadar- zaten o dediğiniz yerlerde fazla adam olmazdı. Bu da gösteriyor ki; camiler ve din bu sayıyı azaltmıyor. Orda oturanların, emin olun ki %90 nı inanan insanlardır. Demek ki din bunları çözmek için yeterli değil. Önce namaz kılıp, sonra cinayet işleyebilen adamlar da buna en güzel örnektir sanırım. "Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde fesat çıkarmamış birisini öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de birisinin hayatını kurtarırsa, bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur" (Maide Sûresi: 32) -http://www.kuranislamı.com- dan alınmıştır. Yeryüzünün fesada uğramasının nedeni insanın "kendini yeterli görmesidir." Yaratıcıya karşı nankörlük ederek kendi "hevasına" uymasıdır... Bu kimseleri Kur'an "müfsid" olarak tanımlamaktadır. Fesad, Allah'ın hükümlerini yalanlayan veya onlara gereğince uymayan müfsidlerin fiillerinin neticesinde ortaya çıkmaktadır: Devamını oradan okuyabilirsiniz. Yani ben, aynı kefeye koymuyorum. İnanmayanların hepsini aynı kefeye kuran hükümleri koyuyor. Bu arada diyanetin bütçesi ile ilgili konuda halen yorum alabilmiş değilim. İsteyen istediği tefsir kitabını okur. Tefsir kitabı illa önce ayet sonra açıklama şeklinde olacak değil. Israrla Anlamamazlıktan geliyorsunuz.! Ben sizin bu yaklaşımınız nedeniyle cennete gidemeyeceğinizi düşünüyorum... Çünkü İnançlarının onlara öğrettiği, dayatmalara uyarak "fesat müfsidler" kabul ettikleri kişileri öldürmeden önce namaz kılıp... Ardından bir karıncayı bile öldürmemiş insanları katlettikleri gerçeği ortaya kondu diye ısrarla yok böyle olmamıştır, Kuran böyle dememiştir gibi gerçek dışı ifadelerle "doğru olmayan sözler" söylüyorsunuz... Israrla görmemezlikten geliyorsunuz.! Aslında çelişki, O kişilerin inançlarına dayanarak öldürecekleri kişileri "fesat müfsidler" olarak kabul etmeleri... Çünkü "İnanmayanların hepsini aynı kefeye kuran hükümleri koyuyor." Linki verilen site sizi doğrulamıyor... Size yöneltilen bir soru daha var... Diğer yazılanları okuyup anladığınıza ve yanıtladığınıza göre okuma ve yazma bildiğiniz kesin olarak ortada, Buna rağmen neden ısrarla.., Size sorulan "Bu arada diyanetin bütçesi ile ilgili konuda halen yorum alabilmiş değilim." ifadesini yok sayıp Israrla anlamazlıktan ve görmemezlikten geliyorsunuz.? Bir bebekten katil üretebilen bu bozuk düzeni, düşünce yapısını... Saptırma ve gözden kaçırmalarla devamına destek ürettiğinizin farkında mısınız.? Bu yaklaşımların gerçekten iyi özellikleri sahip,tutarlı bir insan davranışı olduğunu düşünüyor musunuz.? Anlamamazlıktan... Görmemezlikten gelip yanılıyorsunuz... Yanılgılarınızı gerçek doğru budur diye dayatarak... Yanlışların Doğrulara.. Haksızlığın Haklılığa.. dönüşebileceğini mi var sayıyorsunuz.? *tna Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2008 Aslında Sevgili GeceKuşu cevabı aldım dolaylı olsa da. Neden camiilerde de fen ilimleri ders olarak verilmesin. Camiide sadece dini eğitim olacak değil ya. Olaya bir de bu açıdan bak. Artık bu işler camilerde yapılacak.Önce eğitim ardından, vaktinde ibadet,hasta olanlara da caminin bir bölümünde hocalar okur ,üfler.E bunlar da yüklü bir bütçeyi gerektirir.Kolay mı? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.