Φ politika Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2008 ATV deki,*Itirazim var*adli tartisma programina takildim bugün biraz.Hem ilginc buldum hem üzüldüm,hem sasirdim hemde kararsiz kaldim. Konu 3 ay önce Urfa Harrandan bir gencle Istanbul dogumlu bir kizin üniversitede tanisip evlenmeleri,evlilikten kisa bir süre sonra beraberce Harran'a gitmeleri ve orada yasananlardan sonra kizin kacip Istanbul'a gelmesiyle ilgili. Anladigim kadari ile,Harran'a gitmeleri tam bir cikmazla sonuclanmis kadin icin,cünkü odasi disinda kocasiyla beraber olma sansi yok.Ailecek yemege oturma sansi yok ,önce gelin olarak hizmet verecek ve herkez yiyip kalktiktan sonra o oturup yiyebilecek.Cocugunu kayinvalidenin,kayin biraderin yaninda sevmek kucaga almak yasak.Daha buna benzer bir sürü problemle karsi karsiya kalan genc kadin,bir firsatini bulup kendini Istanbul'a anne babasinin yanina atarak kurtuluyor.Damadin ailesi yani annesi ve abisi,illede eve geleceksin diyorlar,kiz gelmem bu sartlarda diyor.onlar bu sartlara ragmen geleceksin diyorlar.Kiz ben kisisel özgürlügümden fedakarlik yaparak ailenin kölesi olacak kadar sana asik degilim diyor kocasina,kocasida bunu bastan düsünseydin diyor.Yani anlayabildigim kadari ile kadini metezoru tekrar Harran'a götürüp köle gibi kullanma cabasi icinde aile. Ben günümüz Türkiyesinde böyle ve bundan daha agir sartlarda yasayan kiz ve kadinlarimizin varligini biliyorum.Ama illede geleip bize kölelik edeceksin tarzinda bir yaklasima ilk defa sahit oldum.Ilgimi cektigi icin bu foruma tasidim olayi.Isterseniz gelin bu konuyu tartisalim. saygilarla Alıntı
Φ yesilsu Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 bende doğuluyum öncelikle bunu belirteyim.. Bizim oralarda buna saygı diyorlar... yani çocuğunu kucağına alıp sevememesi , onlarla oturup bi sofrada yemek yiyememesi gibi şeyler..onlar geçmişten bu güne kadar böle gelmişler.bence kızın evlenmeden önce iyi düşünmesi gerekiyordu.. bi yerde sevgi görüyorsunuz ne hale geliyor.gelinlerinin geri gelmesini istemeleri çok normal, ama kızda kendin ce çok haklı çünkü bugüne kadar böyle bişeyle karşıkarşıya gelmemiş.ben doğulu olduğum halde bende katlanamam böle şeylere ama gerçeklerde böyle değiştiremezler. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.