Misafir sn6 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 ben böyle bir iddiada bulunmadım Kur'anın değişip değişmediğini ancak ayetlerin çıkış zamanındaki orjinal haliyle karşılaştırdığımızda anlayabiliriz demek istedim, bilimsel olarak yöntem budur. saygılar işte orijinal haliyle diyorsunuz ama bugünkünün orijinal haliyle kalmadığını nereden biliyorsunuz? eğer Kur'an'ı başkası yazdıysa, siz doğrusunu yazabilir misiniz? Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 işte orijinal haliyle diyorsunuz ama bugünkünün orijinal haliyle kalmadığını nereden biliyorsunuz? eğer Kur'an'ı başkası yazdıysa, siz doğrusunu yazabilir misiniz? sn6, eğlence için mi yapıyorsun bunu??? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 işte orijinal haliyle diyorsunuz ama bugünkünün orijinal haliyle kalmadığını nereden biliyorsunuz? eğer Kur'an'ı başkası yazdıysa, siz doğrusunu yazabilir misiniz? sn6 ben hiçbir zaman Kur'anın günümüzde orjinal haliyle kalmadığını iddia etmedim diyorum ve siz ısrarla böyle bir iddiada bulunduğumu iddia ediyorsunuz Alıntı
Misafir sn6 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 sn6,eğlence için mi yapıyorsun bunu??? hayır, madem Kur'an yanlış, birşeye yanlış demek, doğrusunu bilmeyi gerektirmez mi? baştan bir kutsal kitap yazın, doğrusunu sizden öğrenelim. Alıntı
Misafir sn6 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 sn6 ben hiçbir zaman Kur'anın günümüzde orjinal haliyle kalmadığını iddia etmedim diyorum ve siz ısrarla böyle bir iddiada bulunduğumu iddia ediyorsunuz o zaman neden orijinal haliyle karılaştırmak istiyorsunuz ki? Alıntı
Φ Sinek Vale Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 sn6,eğlence için mi yapıyorsun bunu??? Tabiiki eğlence için yapıyor. Sorulara soruyla cevap verip, kendi inandığı masalların olmadığını bizim kanıtlamamızı istiyor. Canı sıkılmış ve buraya gelmiş anlaşılan. Alıntı
Misafir sn6 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Tabiiki eğlence için yapıyor. Sorulara soruyla cevap verip, kendi inandığı masalların olmadığını bizim kanıtlamamızı istiyor. Canı sıkılmış ve buraya gelmiş anlaşılan. Farzedin ki eğlence için yapıyorum, o zaman neden sorularım cevapsız kalıyor? madem sorularıma cevap verebilirsiniz, vermiyorsunuz, o zaman siz de benimle eğlenmiş olmuyor musunuz? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 o zaman neden orijinal haliyle karılaştırmak istiyorsunuz ki? değişip değişmediğini anlamak için ! saygılar Alıntı
Misafir sn6 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 değişip değişmediğini anlamak için ! saygılar farzedin ki değişti, o zaman ne olacak? farzedin ki değişmedi, o zaman ne olacak? ne değişecek yani? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 farzedin ki değişti, o zaman ne olacak? farzedin ki değişmedi, o zaman ne olacak? ne değişecek yani? 1. Kur'an günümüze kadar aynı şekilde değişmeden gelmiştir diyenleri yanlışlamış olacağız 2. Ayetlerde ne demek istediğini ve o tarihteki olayları daha objektif olarak kavramış olacağız 3. Mantık hataları ve yanlışlar varsa bunları muhakeme ederek gerçeği daha sağlıklı anlayacağız saygılar Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 hayır, madem Kur'an yanlış, birşeye yanlış demek, doğrusunu bilmeyi gerektirmez mi? baştan bir kutsal kitap yazın, doğrusunu sizden öğrenelim. Evet bizlerden öğrenebilirsin. İnsan yararına yazılmış her hitap değerlidir. Ama insanlara dayatma uygulayan her kitabın değeri yoktur. Binlerce, milyonlarca değerli kitap vardır. Alıntı
Misafir İ'tezele Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 Kur'an bir bütündür. Sureler arası ilişkiden ziyade varoluşsal bir bütünlüktür bu. İnsanlar Muhammed ile yol almayı seçtiler, bu bir seçimdi. Bugün de kur'an okumak sadece okumak değil bir tercihtir. Tercih olarak kaldığı sürece kur'an'ın mahiyeti bozulmamış olcaktır. Kur'an tercih edildikce korunmaya devam edecek bit kitaptır. sn tarafsız, Orjinalle kastınız nedir? Yaprakları veya taşları mı merek adiyorsunuz? Üstelik elimizdeki kitabın orjinalinden farklı olduğu sanısına nasıl kapıldınız? Orjianilini bilmeden nasıl arasaki fark konusunda bu denli taraflı bir bakış açısına sahip olabildiniz? Biz değiştirlmediğini daha doğrusu dönüştürülmediğini savunurken -sizin nazarınızda- ne kadar yeterli delil barajını aşamazken, sizler de bir tahripten söz ederken aynı yeterli delil barajına takılmaktasınız. Sular birikip de baraj yıkılıncaya kadar siz de aynı hızla engele çarpacaksınız. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 sn tarafsız, Orjinalle kastınız nedir? Yaprakları veya taşları mı merek adiyorsunuz? Hayır merak etmiyorum ama değişip değişmediği iddiasını ortaya atanlar için bu malzeme çok gerekli bilimsel olarak Üstelik elimizdeki kitabın orjinalinden farklı olduğu sanısına nasıl kapıldınız? Orjianilini bilmeden nasıl arasaki fark konusunda bu denli taraflı bir bakış açısına sahip olabildiniz? Ben değiştiğine dair bir iddiada bulunmadım (bakınız önceki iletilerim), sadece iddia edenlerin bu orjinal haliyle karşılaştırmadan haklı çıkamayacağından bahsetmek istedim. Biz değiştirlmediğini daha doğrusu dönüştürülmediğini savunurken -sizin nazarınızda- ne kadar yeterli delil barajını aşamazken, sizler de bir tahripten söz ederken aynı yeterli delil barajına takılmaktasınız. Tahrip edildiği gerçektir, çünkü orjinali ortada yoktur, 1400 yıldır bir yerlerdemi saklanıyor yoksa Sular birikip de baraj yıkılıncaya kadar siz de aynı hızla engele çarpacaksınız. sağol Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.