Misafir yersoy Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 senin hukukuna tabi olanlar, senin hukukunla, Allahin hukukuna tabi olanlar Allahin hukuyla. muhakeme olur. Evren, sorun hukuk sorunu değildi ama buraya geldi nedense. Bu dediğin şey mümkün değil Evren. Birisi bu dünyada (gerçeklikle) diğeri öteki dünyada (soyutta, hayal edilenle) olur ancak. Ve bu yüzdendir ki hiç bir zaman buluşamazlar. Tartışmanın başından beri söylediğim şey, gel insanları soyut cennetle (ya da tartışmanın geldiği nokta itibarıyla hukukla) değil geçeklikle değerlendirelim ve doğruyu arayalım... Yeterki bizler insanlara o hukuku olusturacak ortamlar hazirlayalim. Tarışma bu değildi ama, o hukuku insana insan hazırlayabilir; Tanrısal kavramlar değil... Ve hic kimseyi, benim hukumla, veya Allahin hukuyla yargilanaksin diye zorlamayalim. Zorlamak diye bir şey zaten sözkonusu değil Evren, Zorlamak ancak dini öğretilerde vardır. Bilimsel (evrensel) hukukta ise zorlama değil, insani değerler (ve bunla filizlenen tercihler) vardır... isteyen istedigi hukukla yargilansin. İsteyen istediği hukukla yargılanamaz ki... Bu dünyada (gerçeklikte) tek bir düzenleme olmalıdır. Ve bu gerçekliğin temeli soyut olmamalıdır. İsteyen bu dünyada isteyen öteki tarafta diye bir şey olur mu Evren??? Lütfen yani... Sayın maraba'nın da demek istediği buydu: Zira hukuk bir bilimdir. Bilimsel hukuka alternatif olanın adı hukuk olamaz. Adı hukuk olmayanın niteliğide hukuk dışılık olur. Bu durumda hukuk, hukuk dışılığa müdahale edecektir. Sınırları aşacaktır. Saygılar... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Maraba.Biz zaaten yersoyla. cenneti konusmadik, bu dunyayi cennetlestirmeyi konustuk. Bende bu dünyadaki kuracağınız cenneti kastetmiştim. Bilimsel hukuk dediginiz.guclunun dayatmasinin , hukuku degilmi. Hukuk bilimdir, bilim tarafsızdır. Ancak hakim kesimin elinde kullanıldığı zaman taraflı oluyor maalesef. Haklılık payın var. insanlarin birbirlerini, nasil bogazladiklarini,bilimsel hukuk nasil tarif eder, Hukuk buna hukuk dışı davranış diyor. guclunun, nasil hukukunu uygulama ozgurlugu varsa, gucsusuzunde, kendi hukukunu,baskasina dayatmadan, kendi icerisinde uygulama ozgurlugu olmalidir. aksi taktirde, Bu hukuk adina, hukuksuzluk olur. Bilimsel hukuk, tarafsız haliyle güçsüzün hukukudur. Başka alternatif mümkün değil. Zira hukukun yerini alacak hiç bir sosyal veya kutsal hüküm, insan değeri üzerine oluşmuşmamıştır. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Evren, sorun hukuk sorunu değildi ama buraya geldi nedense.Bu dediğin şey mümkün değil Evren. Birisi bu dünyada (gerçeklikle) diğeri öteki dünyada (soyutta, hayal edilenle) olur ancak. Ve bu yüzdendir ki hiç bir zaman buluşamazlar. Tartışmanın başından beri söylediğim şey, gel insanları soyut cennetle (ya da tartışmanın geldiği nokta itibarıyla hukukla) değil geçeklikle değerlendirelim ve doğruyu arayalım... Tarışma bu değildi ama, o hukuku insana insan hazırlayabilir; Tanrısal kavramlar değil... Zorlamak diye bir şey zaten sözkonusu değil Evren, Zorlamak ancak dini öğretilerde vardır. Bilimsel (evrensel) hukukta ise zorlama değil, insani değerler (ve bunla filizlenen tercihler) vardır... İsteyen istediği hukukla yargılanamaz ki... Bu dünyada (gerçeklikte) tek bir düzenleme olmalıdır. Ve bu gerçekliğin temeli soyut olmamalıdır. İsteyen bu dünyada isteyen öteki tarafta diye bir şey olur mu Evren??? Lütfen yani... Sayın maraba'nın da demek istediği buydu: Saygılar... sayin, yersoy. Alintilama yapmayi bilmedigimden, asagida bulacagin cevaplarimda, kopukluklar var, mazur gormen dilek ve umidiyle. Evet. konu hukuk degildi,ama ister istemez bir yerlerde catisiliyor,konu hukuka gelmisken, sizleri 1400yil oncesine goturelim, baska kitab sahibleriyle, yapilan medine sozlesmesinden, konseptinden bahsedelim, Medine devletinde, 10,000 bin nufuslu bir devletti. 6000 muslumanlardan. diger 4000 bin kitab ehlinden , yani israil ogullarindan olusuyordu, basta konsept, sagladilar, herkes kendi hukuk sistemine gore, yargilanacakti. ama uygulamada, buna riayet etmediler. ortak dusmana karsi, birlikte ulkeyi savunacaklardi, ama israil ogullari, musluman gozukenlerle, gizliden antlasma, imzaladilar,iceriden cokertmeye , calistilar. bunlar icin tarih kitablarina dahi gitmeye gerek yok, kuranin, cesitli pasajlarinda bulabilmek mumkundur. yani benim inancima gore, kuranda yazanlar, harfi harfine meydana gelmistir. bir muslumani, kendisi, ben islam huku ile yargilanmak istiyorum, ben muslumanim, bu benim en dogal hakkimdir, dedigi zaman, ben seni hukukla degelendirmiyorum, sana, islam hukuylada yargilanma ozgurlugu vermiyorum, dersen, o zaman dayatma olmazmi, ozgurlukleri kisitlama olmazmi.? Birak, bunu inanc sahibi, kendi ozgur iradesiyle, secsin.insanmi hazirlayabilir, yoksa ilahi metinler baz alinarak, ona aykiri olmama kaydiyla, yeni hukukmu hazirlanir, birak onu insanlarin ozgur iradesine. Bir dedigin bir dedigini, tutmuyor, ustte, hukuku insana insan hazirlaya bilir diyorsun,kismen dogruluk payin var zaaten ustte, bir nebze degindim, ama acacak olursak,islama gore,modern, dedikleri hukuk, Allahin kitabina ragmen, onun ziddi bir hukuk olusturamaz. ama, diyelimki modern, bir hukuk sistemi var, islam hukukculari toplanir,kurana aykiri olan, bolumlerini, ana yasadan kaldirir, Modernistler, o zaman itiraz ederek,biz yukardan gelenlerle hukmolunmak istemiyoruz, derlerse, onlara, kendi hukuklari, kendi hakimleri tarafindan uygulanir. biz buna iste, ulusal, konsept, yani uzlasi diyoruz. Siz ister kabul edin, ister kabul etmeyin, sonunda turkiyenin varacagi yer orasi. ya degilse, kan govdeyi goturur, mazallah. Zorlamak diye bir şey zaten sözkonusu değil , diyorsun, sanki, belirttigim, hukuk sistemi olusmus gibi, sanki, muslumanlar, kendi ozgur egitimlerini, ozgurce alabiliyorlar gibi. Simdi su an icin dediginiz dogru, ama bu ilelebet boyle surmeyecek,siz nasil,mucadelenizi yapiyorsaniz, bizde mucadelemizi yapiyoruz. saygilar, sayin, yersoy. Evren. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Bende bu dünyadaki kuracağınız cenneti kastetmiştim. Hukuk bilimdir, bilim tarafsızdır. Ancak hakim kesimin elinde kullanıldığı zaman taraflı oluyor maalesef. Haklılık payın var. Hukuk buna hukuk dışı davranış diyor. Bilimsel hukuk, tarafsız haliyle güçsüzün hukukudur. Başka alternatif mümkün değil. Zira hukukun yerini alacak hiç bir sosyal veya kutsal hüküm, insan değeri üzerine oluşmuşmamıştır. işte tamda bu noktada, tarafsızlık ilkesinin bozulmaması için. çift, hukuk gereklidir. bibirine medahalede bulunmadan. bu konuyu zaaten sayın yersoya, anlatırken, işlemiştim, oraya bakabilirsiniz. sayin maraba. saygılar. Evren. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 işte tamda bu noktada,tarafsızlık ilkesinin bozulmaması için. çift, hukuk gereklidir. bibirine medahalede bulunmadan. bu konuyu zaaten sayın yersoya, anlatırken, işlemiştim, oraya bakabilirsiniz. sayin maraba. saygılar. Evren. Sayın evren, Artık şu çok basit şeyi de görüp kabullenmemiz gerek. Medeni hukuk insan hakları üzerine kurulmuş bir sistemdir. Medeni hukuk'a rekabet edebilecek, onu denetleyebilecek yine insan haklarının ölçüsü olmalıdır. Benzetmelerin çok yanlış. Hukuk'u, hukuk dışılık denetleyebilirmi? Demokrasinin karşısına totaliterliğimi çıkarmalı? İnsanlığın karşısına, insan dışılığımı çıkarmalı? Doğrunun karşısına, yanlışlığımı çıkarmalı? Bu kavramları denetleyenler zaten kendi içerisindeki olumsuzluklar ve kaymalardır. Doğruluğun ölçüsü doğruluktur. Doğru tezlere ulaşmak için anti tezlerin analizi elbette yapılabilir. Ancak kabul haline getirilemez. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Sayın evren, Artık şu çok basit şeyi de görüp kabullenmemiz gerek. Medeni hukuk insan hakları üzerine kurulmuş bir sistemdir. Medeni hukuk'a rekabet edebilecek, onu denetleyebilecek yine insan haklarının ölçüsü olmalıdır. Benzetmelerin çok yanlış. Hukuk'u, hukuk dışılık denetleyebilirmi? Demokrasinin karşısına totaliterliğimi çıkarmalı? İnsanlığın karşısına, insan dışılığımı çıkarmalı? Doğrunun karşısına, yanlışlığımı çıkarmalı? Bu kavramları denetleyenler zaten kendi içerisindeki olumsuzluklar ve kaymalardır. Doğruluğun ölçüsü doğruluktur. Doğru tezlere ulaşmak için anti tezlerin analizi elbette yapılabilir. Ancak kabul haline getirilemez. sayın, maraba, bu şartlarda, uzlaşa bilmemiz mümkün değildir. sizin yapmış olduğunuz , bu tarif, belki insan hakları savunucuları tarafından makul karşılana bilir. Ama şunuda anlayışla karşılayacağınızı ümit ederek, geniş hoş görünüze sığınarak, sunu ifede edebilirmiyim. Müslümanların değer yargılarına göre, İnsanların Haklarını, Allahtan daha iyi kimse düşünemez. Burdan hareketle, sizin belki, hukuk dışılık olarak nitelendirdiğiniz, hukuk, Kuran bağlıları açısından, olmazsa olmaz şartlardandır. Bu şartlardan vaz geçmek demek. Bizler açısından. Allahın dininden çıkmakla eş değerdedir. Hiç kimsede, bizden bunu beklememelidir. saygılarımla. sayin maraba. Evren. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 sayın,maraba, bu şartlarda, uzlaşa bilmemiz mümkün değildir. sizin yapmış olduğunuz , bu tarif, belki insan hakları savunucuları tarafından makul karşılana bilir. Ama şunuda anlayışla karşılayacağınızı ümit ederek, geniş hoş görünüze sığınarak, sunu ifede edebilirmiyim. Müslümanların değer yargılarına göre, İnsanların Haklarını, Allahtan daha iyi kimse düşünemez. Burdan hareketle, sizin belki, hukuk dışılık olarak nitelendirdiğiniz, hukuk, Kuran bağlıları açısından, olmazsa olmaz şartlardandır. Bu şartlardan vaz geçmek demek. Bizler açısından. Allahın dininden çıkmakla eş değerdedir. Hiç kimsede, bizden bunu beklememelidir. saygılarımla. sayin maraba. Evren. Sayın evren zaten son diyeceğinizde bu idi. "Biz arap kanunlarından başka bir şey tanımayız. Bizim dogmalarımızdır." Bir yahudide kalkıp aynen sizin söylediklerinizi söylüyor. "Biz yahudiyiz başka büyük yok." Ve diğer toplumların kültürleri geliyor devamla. Hristiyanı, Alevisi, Budisti vs. Atını oynatmak için her toplum kendine farklı bir Allah, ona dayanarakta farklı bir sosyal hükümler geliştirmiş. Herkesinki doğru (!). Bizler de Arap'ın kültürünü ithal etmişiz kolaycana. Ama %98 imiz neyin ne olduğunu bilmiyor. Atadan kalma yadigar, o kadar. Tarihsel süreçte Bilimsel olarak ortaya çıkmış insan haklarının karşısına, her hangi bir topluma ait kültürü, yine insan değerinden kaynaklanmayan bir hükümü, töreyi nasıl koyaniliriz? Benden veya insan haklarından bu konuda nasıl hoşgörü isteyebilirsin? Modern hukukun, insan haklarının işi zor. Diyalektik olarak yanlışlar elenip, doğrular kazanacak tarihsel süreçte. Ama er, ama geç. Alıntı
Φ Sinek Vale Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 sayın,maraba, bu şartlarda, uzlaşa bilmemiz mümkün değildir. sizin yapmış olduğunuz , bu tarif, belki insan hakları savunucuları tarafından makul karşılana bilir. Ama şunuda anlayışla karşılayacağınızı ümit ederek, geniş hoş görünüze sığınarak, sunu ifede edebilirmiyim. Müslümanların değer yargılarına göre, İnsanların Haklarını, Allahtan daha iyi kimse düşünemez. Burdan hareketle, sizin belki, hukuk dışılık olarak nitelendirdiğiniz, hukuk, Kuran bağlıları açısından, olmazsa olmaz şartlardandır. Bu şartlardan vaz geçmek demek. Bizler açısından. Allahın dininden çıkmakla eş değerdedir. Hiç kimsede, bizden bunu beklememelidir. saygılarımla. sayin maraba. Evren. Evren anlaşabilmek tabiiki mümkün değil. Olmadığını bildiğimiz Allah denen metafizik bi düşünceyi ve bunu bile geçin bide o hayalin emrettiğini söylediğiniz kurallara uymamızı istiyorsunuz. Hadi iyi niyetle düşünüp en azından uymamamızı hoş gördüğünüzü düşünelim, Bilimin değilde tek bi insanın ortaya koyduğu düşünce sistemini rahat bırakmamızı söylüyosunuz. Bize görede şu gibi bi sorun var, ne yazık ki biz onun peşini bıraksak bile o bizim peşimizi bırakmıyor. Ne bileyim işte gördüğü yerde öldürtüyor falan yani. En iyi savunma saldırıdır derler. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 sayın,maraba, bu şartlarda, uzlaşa bilmemiz mümkün değildir. sizin yapmış olduğunuz , bu tarif, belki insan hakları savunucuları tarafından makul karşılana bilir. Ama şunuda anlayışla karşılayacağınızı ümit ederek, geniş hoş görünüze sığınarak, sunu ifede edebilirmiyim. Müslümanların değer yargılarına göre, İnsanların Haklarını, Allahtan daha iyi kimse düşünemez. Burdan hareketle, sizin belki, hukuk dışılık olarak nitelendirdiğiniz, hukuk, Kuran bağlıları açısından, olmazsa olmaz şartlardandır. Bu şartlardan vaz geçmek demek. Bizler açısından. Allahın dininden çıkmakla eş değerdedir. Hiç kimsede, bizden bunu beklememelidir. saygılarımla. sayin maraba. Evren. Evet ya, Muhammed'in Allah'ı insanları cennet vaadiyle kandırıyor, sizlerin gözleri de cennetten başkasını görmüyor. Diğer tarafta ne olacağım korkusuyla sizler de bu masallara inanıyorsunuz. Muhammed'in Allah'ı insanların haklarını en iyi düşünense neden bu dünyada düşünmüyor? Neden yatın kalkın bana itaat edin ki, sizleri cennetime alayım deyip olayı ileri tarihe atıyor? Müslümanın değer yargısı diye bir şeyi yok. Müslümanın diğer dünya korkuları var desek daha yerinde olur. Bazılarına da 'Allah yolunda malınla, canınla savaşırsan cennetliksin' diyor. Şükür ki bir çok müslüman (şimdilik) bunu görmezden geliyor. Olmazsa olmaz şartlarına gelince: Siz bir kadın olarak Muhammed'in kitabındaki gibi insanların aşağılanmasını, bazılarının bazılarına üstün olmasını, soyulmasını vs. uygun görüyorsanız diyecek bir sözüm yok. Devam edin, ne de olsa yatıp kalkıp iman etmekle bu dünyada çektiklerinize karşılık sizi cennet bekliyor. İnsan hakları, kadın hakları da neymiş!!! Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Bir dedigin bir dedigini, tutmuyor, Tutmayan nedir Evren? Anlayamadım... Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Tutmayan, sozlerinizdir, yersoy Hemde asagida sarfettginizi sozler tutarsiz. ALINTI(yersoy @ 01-21-2008, 23:16) Evren, sorun hukuk sorunu değildi ama buraya geldi nedense. Bu dediğin şey mümkün değil Evren. Birisi bu dünyada (gerçeklikle) diğeri öteki dünyada (soyutta, hayal edilenle) olur ancak. Ve bu yüzdendir ki hiç bir zaman buluşamazlar. Tartışmanın başından beri söylediğim şey, gel insanları soyut cennetle (ya da tartışmanın geldiği nokta itibarıyla hukukla) değil geçeklikle değerlendirelim ve doğruyu arayalım... Tarışma bu değildi ama, o hukuku insana insan hazırlayabilir; Tanrısal kavramlar değil... Zorlamak diye bir şey zaten sözkonusu değil Evren, Zorlamak ancak dini öğretilerde vardır. Bilimsel (evrensel) hukukta ise zorlama değil, insani değerler (ve bunla filizlenen tercihler) vardır... İsteyen istediği hukukla yargılanamaz ki... Bu dünyada (gerçeklikte) tek bir düzenleme olmalıdır. Ve bu gerçekliğin temeli soyut olmamalıdır. İsteyen bu dünyada isteyen öteki tarafta diye bir şey olur mu Evren??? Lütfen yani... Sayın maraba'nın da demek istediği buydu: Saygılar... ======================================================= ozellikle isteyen istedigi hukukla yargilanamazki, diye sarfettiginiz sozler tutarsiz, sayin yersoy. Oysa. Muhammed aleyhisselam. insanlara kendi yasalariyla yargilanma ozgurlugu vermistir. Bundan sonra bu baslikta yazismamizin bir anlami yok, sayin yersoy. oysa aramizda bir diyolog olusmustu, ama malesef disaridan yapilan mudahaleler, o diyologuda kopardilar. Maraba ,sonradan, konuya mudahil oldu, bu konuda, ben soyleyeceklerimi soyledim. demokrasi diye ovulen, sistemin, uygulamada, hicte oyle olmadigini goruyoruz. tabiy bu uygulayan ulkeye gore degisiyor, hayalinizdeki, demokrasiyi, dahada yakalayamadiniz. Hic suphesiz, insanoglu, hangi yasalari yaparsa yapsin, genellikle tarafli olur, zaaflari olur. Allahin bize sunmus oldugu yasalarda, her hangi bir cikar yoktur. size gore, olmayan bir sey, bize gore, Allah, belirli kurallar, manzumesi ortaya koyarak, insan oglu icin, sunmustur. zaaflari olan, zaaflarini, ancak yasadigi tecrubelerle ogrenen insan, grip oldugunda, belini bile dogrultamayan, baazen bir hafta yataktan bile kalkamayan, insan oglumu, inkar eder Allahi.velevki, Allahi inkar etmese dahi, onun yasalarini, onun kurallarini inkar etmekte, onu inkar etmek anlamina gelir. Diger husus, Allahin yasalari yer yuzunde hakim oldugu zaman, kesinlikle, o yasalara bagli olmayanlara, zulum uygulamaz, bunu defaetle, soyledim. Onlara, adaletli davranir. onlardan tek istedigi, o yasalari, yikmaya calismamalarini ister. saygilar. sayin,yersoy. Daha, bu baslikta, yazmayi dusunmuyorum. hoscak alin. Evren. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2008 Tutmayan,sozlerinizdir, yersoy Hemde asagida sarfettginizi sozler tutarsiz. ................... Bundan sonra bu baslikta yazismamizin bir anlami yok, sayin yersoy. oysa aramizda bir diyolog olusmustu, ama malesef disaridan yapilan mudahaleler, o diyologuda kopardilar. Maraba ,sonradan, konuya mudahil oldu, .................... sayin,yersoy. Daha, bu baslikta, yazmayi dusunmuyorum. Sayın evren burası bir tartışma platformu. İki kişi tartışacak dışardan müdahale edilmeyecek diye bir kural koymamışlar forum kurallarına. Bırakın beni, tüm diğer arkadaşlarında bir konuda fikirlerini belirtme hakları vardır. Konu ilgilerini de çekmiş olabilir. Söyleyecekleri vardır. Benim müdahale sebebim hukuk konusunda yanlış bir tanımlamanı gördüğümdendir. Yazımda da nedenini açıkça belirttim. Diyalogunuzun kopma meselesine gelince; Sağlıklı diyaloglar hiç bir zaman kopmaz. Diyalogun kopmasının nedeni bence; Yersoy'a "tutarsız sözleriniz var" gibi ithamlarında arasan daha doğru olabilir. Zira anlamı olmayan atışma ve ithamlarla diyaloglar devam etmez. Yazmama konusuna gelince zaten tek kelime ile sonlandırdın daha önce. "Allahın kanunlarından başkasını tanımam" diye. Yazmama elbette sana ait bir karardır. Buna kimse bir şey diyemez. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Tutmayan,sozlerinizdir, yersoy Evren, çelişkiyi özet bir biçimde açıklayarak yazarmısın? Alıntıladığın yazılarımda hala bir çelişki göremedim... Saygılar Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Evren, çelişkiyi özet bir biçimde açıklayarak yazarmısın?Alıntıladığın yazılarımda hala bir çelişki göremedim... Saygılar Tutmayan, sozlerinizdir, yersoy Hemde asagida sarfettginizi sozler tutarsiz. ALINTI(yersoy @ 01-21-2008, 23:16) Evren, sorun hukuk sorunu değildi ama buraya geldi nedense. Bu dediğin şey mümkün değil Evren. Birisi bu dünyada (gerçeklikle) diğeri öteki dünyada (soyutta, hayal edilenle) olur ancak. Ve bu yüzdendir ki hiç bir zaman buluşamazlar. Tartışmanın başından beri söylediğim şey, gel insanları soyut cennetle (ya da tartışmanın geldiği nokta itibarıyla hukukla) değil geçeklikle değerlendirelim ve doğruyu arayalım... Tarışma bu değildi ama, o hukuku insana insan hazırlayabilir; Tanrısal kavramlar değil... Zorlamak diye bir şey zaten sözkonusu değil Evren, Zorlamak ancak dini öğretilerde vardır. Bilimsel (evrensel) hukukta ise zorlama değil, insani değerler (ve bunla filizlenen tercihler) vardır... İsteyen istediği hukukla yargılanamaz ki... Bu dünyada (gerçeklikte) tek bir düzenleme olmalıdır. Ve bu gerçekliğin temeli soyut olmamalıdır. İsteyen bu dünyada isteyen öteki tarafta diye bir şey olur mu Evren??? Lütfen yani... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Tutmayan,sozlerinizdir, yersoy Evren, aynı şeyleri kopyalamışsın... Bir zahet, açıklarmısın tutmayan sözleri ve çelişkiyi? Ben hala ve hala göremiyorum... Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Evren, aynı şeyleri kopyalamışsın... Bir zahet, açıklarmısın tutmayan sözleri ve çelişkiyi? Ben hala ve hala göremiyorum... Peygamber isteyeni istediği hukukla yargılamış, benim örneğim, modern dediğiniz hukuk değil, peygamberin, kurandakı, bahsettiği hukuktur, modern dediğiz hukuk, daha peygamber dönemini bile yakalamasis, Birde modernliğinden bahsediyorsunuz. Modern dediğiniz hukuk, insanlara yargılanma özgürlüğü dahi vermiyor, bu nasıl modernlik.? Asıl modern hukuk, peygamberin getirdiği hukuktur, hangi hukuk, şimdi özgür şekilde, istediği, kanunla yargılanma özgürlüğü veriyor. Bu olmaz, çağ dışı derseniz, o sizin çağ dışı diyeceğiniz hukuk, insalara, istediği, kitabla,yani yasayla. yargılanma özgürlüğü vermiştir. Bana demokrasiyi övüpte,Biz özgürlük veriyoruz ya, namaz kılmamı diyen var, Hacca gitmemi diyen var diyorsanız. Din, sadece namaz ve hacdan ibaret değil, ama bugün diyanete verilen misyon, Namaz, kıldırma memurluğu, ve hac organize, işleri, kurumu. Din bumu, ? Allah aşkına? Kuranda, yatak odasından tut, Boşanmaya kadar, bahseden ayetler, Nisa süresinde Kadın haklarından bahseden ayetler, Maide, süresi, Nisa süresi, Bunlar Yargıyla ilgili sürelerdir. Kuranda, yargıçlar uyarılmıştır, rüşvet yemeyin diye, tüm bunlar boşunamı.? Demokrasi dediğiniz sistem, nasıl bir yaşam biçimi sunuyorsa, Kuranda, bir yaşam biçimi sunuyor, Ben, bir müslüman olarak, Allahın yasalarını tercih ediyorum. Eğer demokrasiden, insan haklarından bahsedecekseniz Özgürlüklerden bahsedecekseniz, isteyen istediği, hukukla yargılanmakta özgür olmalı. Haberiniz vardır belki, 1. abant toplantısı, 2. abant toplantısı , bu toplantılar aslında, bunu düzenlemek için yapıldı. ama, onların istedikleri, hayata geçirmek istedikleri, Kuranı kaynak almak değil, Kuranla, demokratik sistemden ortak bir yasa çıkarmak, Allahsa kuranda buna şirk diyor, Uygulayanada, müşrik diyor. Allah ortaklık kabul etmiyor, Sen bile ortaklık kabul etmezken, Allah ortaklıkmı kabul edecek, Allah kendi hükmüne, peygamberi dahi ortak etmezken, Demokrasiyimi ortak edecek etmiyor, Ama, müslüman olmayanlarada, kendi hukuklarına göre, yargılama, ve yargılanma özgürlüğü veriyor. Bu yazıtlarımı her yerde, bulamazsınız, iyi okuyun, Ben, Allahın rızasından başka hiç bir şey gözetmemekteyim Belkide bu sözlerimden dolayı, hapse bile atarlar, ama olsun, beklenir, zaaten, yaptıkları ne ki, ásmak, kesmek, zindana sokmak, bumu demokrasi?, kusura bakmayın yersoy, size yönelik olarak söylemiyorum, ama inanın iyice doldum, demokrasinin, iki yüzlü, hatta ikiyüz yüzlü , hareketinedir tavrım, bu yazıtı buraya astığım zaman, kesinlikle bir daha yazı yazamayacağımıda biliyorum, ama bir insan olarak, ben sizleri seviyorum, sizleri aydınlatmak, meselerin iç yüzünü açıklamak benim için bir insanı görevdir. Yinede ben bu yazıtı, iktibas forum, ana sayfaya asacağım, oradan okursunuz . inşallah. saygılar. Evren. ============================================= Selam, Değerli dostlar. bu yazı, ta başından beri, başka sitede, açılan başlıktır. Ama, ben , onların cevaplarını değil, sadece kendi yazıtlarımı, toparlayıp, buraya sizlere aynı başlıkta sunmuştum, Ama durum öyle bir hal aldıki, su yazıları ben o sitede yazsam, atıyorlar, Bende ister istemez, Yazıyı, son yazıtımı da buraya almak zorunda kaldim, isteyen kardeşler, oradan, yazının, ve tartışmaların, tamamini, aşağıdaki linkten, takip edebilirler. selam ve dua ile. http://www.turkish-media.com/forum/index.p...mp;#entry642544 Furkan Nezir.[/font] Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.