Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Tek bir soru, bu soruya verilecek yanıta (bilimsel olarak) takdirlerimi sunacağım...

Başka soru yok ama... :)

Erkek ve Kadın; nasıl ayrılmışlar "ERİL VE DİŞİL" olarak veya "İNSAN" nasıl oluşmuş (yaratılmış) ilk önce dişimi

imiş, yoksa erkekmi,sonrasında bu ayrım nasıl oluşmuş (erkek,dişi) bilimsel olarak cevabını merak ediyorum teşekkür ederim.

Bu işin ucu taa bakterilerin ayrılmasına kadar gide. Evrime göre önce insan (ya da herhangibi tür) oluştu sonra erkek kadın ayrıldı diye bişe yok...

En azından kaburgamı leğen mi ne o kemiklerden türetilmesinden daha mantıklı ha?

Ne yani Allah için malzeme mi yokmuş da erkeğin bi yerlerine ihtiyaç duymuş? Ya da yoktan var edememiş mi o anda? :stuart:

Gönderi tarihi:
Başka soru yok ama... :)

Bu işin ucu taa bakterilerin ayrılmasına kadar gide. Evrime göre önce insan (ya da herhangibi tür) oluştu sonra erkek kadın ayrıldı diye bişe yok...

En azından kaburgamı leğen mi ne o kemiklerden türetilmesinden daha mantıklı ha?

Ne yani Allah için malzeme mi yokmuş da erkeğin bi yerlerine ihtiyaç duymuş? Ya da yoktan var edememiş mi o anda? :stuart:

Bakterilerin ayrılması "İLKEL ÇORBADAMI OLUŞMUŞ" evrime göre??? :lol: veyahut (herhangi bir türden) oluşmuş canlı erkek ve kadın diye bir şey yoksa "ERKEK VE KADIN" nasıl oluşmuş "TESADÜFENMİ" veyahut erkek ve kadın niye var İNSANOĞLUNUN VAR OLDUĞU ZAMANDAN BU YANA dimi :wub:

yersoy aynı nakaratları yineliyorsun (tahrik ve ajite) ama bilginin tükendiği yerde bu söylem aynen devam eder çok görmüyorum yakışıyor... B)

Gönderi tarihi:
Bakterilerin ayrılması "İLKEL ÇORBADAMI OLUŞMUŞ" evrime göre??? :lol: veyahut (herhangi bir türden) oluşmuş canlı erkek ve kadın diye bir şey yoksa "ERKEK VE KADIN" nasıl oluşmuş "TESADÜFENMİ" veyahut erkek ve kadın niye var İNSANOĞLUNUN VAR OLDUĞU ZAMANDAN BU YANA dimi

İlkel çorbadan sarıgöl :) tamamen tesadüf eseri... Bi çorba varmış. Nerden geldiği bilinmiyor. Sanırım yaratılan şey o olas gerek. Bu çorba içinde çok değişk türler varmış. Türlerin kökeni de oraya dayanıyor aslında. Yani çorba değil de türlü desek daha iyi olabilir kanımca. :P

Gönderi tarihi:
İlkel çorbadan sarıgöl :) tamamen tesadüf eseri... Bi çorba varmış. Nerden geldiği bilinmiyor. Sanırım yaratılan şey o olas gerek. Bu çorba içinde çok değişk türler varmış. Türlerin kökeni de oraya dayanıyor aslında. Yani çorba değil de türlü desek daha iyi olabilir kanımca. :P

yersoy sizden duymak istediğim "BİLİMSEL" görüş bu idi teşekkür eder "TÜRLÜ'LÜ" hayatınızda başarılar dilerim.

:)

Gönderi tarihi:
yersoy sizden duymak istediğim "BİLİMSEL" görüş bu idi teşekkür eder "TÜRLÜ'LÜ" hayatınızda başarılar dilerim.

Eee Sarıgöl, herkese anlayacağı dilden bilimsel konuşmak lazım değil mi?

Yoksa; kendim çalıp kendim oynadıktan sonra ne anlamı kalır?

Baktım kimse birşey anlamıyor, anlasa da anlamazdan geliyor, ben de anlayacakları seviyeden yazıyorum artık :)

Başarılar bizden efendim :)

Gönderi tarihi:
Erkek ve Kadın; nasıl ayrılmışlar "ERİL VE DİŞİL" olarak veya "İNSAN" nasıl oluşmuş (yaratılmış) ilk önce dişimi

imiş, yoksa erkekmi,sonrasında bu ayrım nasıl oluşmuş (erkek,dişi) bilimsel olarak cevabını merak ediyorum teşekkür ederim.

konuyla alakası yok ama, bende sizin bu konudaki cevabınızı merak ediyorum ! bize doğru gerçek bir bilgi verebilir misiniz bu konuda ?

saygılar

Gönderi tarihi:

ALINTIBilim yapın! yapamıyorsanız takip edin!...

[002.021] [DI] Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize kulluk ediniz ki, O'na karşı gelmekten korunmuş olabilesiniz.

[002.023] [DV] Eğer kulumuza indirdiklerimizden herhangi bir şüpheye düşüyorsanız, haydi onun benzeri bir sûre getirin, eğer iddianızda doğru iseniz Allah'tan gayri şahitlerinizi (yardımcılarınızı) da çağırın.

[002.024] [DV] Bunu yapamazsanız -ki elbette yapamayacaksınız- yakıtı, insan ve taş olan cehennem ateşinden sakının. Çünkü o ateş kâfirler için hazırlanmıştır.

[002.168] [DV] Ey insanlar! Yeryüzünde bulunanların helâl ve temiz olanlarından yeyin, şeytanın peşine düşmeyin; zira şeytan sizin açık bir düşmanınızdır.

[002.213] [DV] İnsanlar bir tek ümmet idi. Sonra Allah, müjdeleyici ve uyarıcı olarak peygamberleri gönderdi. İnsanlar arasında, anlaşmazlığa düştükleri hususlarda hüküm vermeleri için, onlarla beraber hak yolu gösteren kitapları da gönderdi. Ancak kendilerine kitap verilenler, apaçık deliller geldikten sonra, aralarındaki kıskançlıktan ötürü dinde anlaşmazlığa düştüler. Bunun üzerine Allah iman edenlere, üzerinde ihtilafa düştükleri gerçeği izniyle gösterdi. Allah dilediğini doğru yola iletir.

[003.173] [DV] Bir kısım insanlar, müminlere: «Düşmanlarınız olan insanlar, size karşı asker topladılar; aman sakının onlardan!» dediklerinde bu, onların imanlarını bir kat daha arttırdı ve «Allah bize yeter. O ne güzel vekîldir!» dediler.

[004.001] [E0] Ey o bütün insan kömeleri! Sakının o Rabbınıza karşı gelmekten ki sizleri bir tek nefisten yarattı, ondan eşini yarattı da ikisinden bir çok erkekler ve dişiler üretti, sakının o Allaha karşı gelmekten ki siz onun ve o rahimlerin hurmetine biribirinizden dilek dilersiniz, çünkü o Allah üzerinizde gözcü bulunuyor

[004.133] [E1] Ey insanlar, O dilerse sizleri götürür, yerinize başkalarını getirir! Allah buna da kadirdir.

[004.170] [E0] Ey insanlar! hakıkat size Rabbınızdan hakk ile Resul geldi, hakkınızda hayr olmak için hemen ona iyman edin ve eğer küfr edecek olursanız şüphe yok ki Göklerde ve yerde ne varsa Allahın ve Allah alîm, hakîm bulunuyor.

[004.174] [E1] Ey insanlar, bakın size Rabbinizden kesin bir delil geldi; size açık bir nur indirdik.

[007.158] [DV] De ki: Ey insanlar! Gerçekten ben sizin hepinize, göklerin ve yerin sahibi olan Allah'ın elçisiyim. Ondan başka tanrı yoktur, O diriltir ve öldürür. Öyle ise Allah'a ve ümmî Peygamber olan Resûlüne -ki o, Allah'a ve onun sözlerine inanır- iman edin ve O'na uyun ki doğru yolu bulasınız.

[008.026] [E1] Ve düşünün ki, siz bir vakit yeryüzünde hırpalanıp duran bir azlıktınız, insanların sizi çarpıvereceğinden korkardınız. Öyle iken O sizi barındırdı, O sizi yardımıyla destekledi, O size temiz rızıklar verdi ki şükredesiniz!

[010.019] [DI] İnsanlar bir tek ümmettiler, sonra ayrılığa düştüler; şayet Rabbinden, daha önce bir takdir geçmemiş olsaydı, aralarında ihtilafa düştükleri şeyler hakkında hüküm çoktan verilmiş olurdu.

[010.023] [E1] Derken, onları kurtardığı vakit, kurtulur kurtulmaz yeryüzünde haksız olarak azgınlığa başlarlar. Ey insanlar, bu azgınlığınız sadece kendi zararınızadır; o alçak hayatın biraz zevkini sürersiniz, sonra döner bize gelirsiniz, biz de bütün yaptıklarınızı size haber veririz.

[010.024] [DI] Dünya hayatı gökten indirdiğimiz su gibidir ki, onunla insan ve hayvanların yiyeceği bitkiler yetişip birbirine karışmıştır. Yeryüzünün süslenip bezendiği ve yerin sahiplerinin bütün bunlara malik olduklarını sandıkları sırada, gece veya gündüz buyruğumuz o yere gelmiş ve orayı hiçbir şey bitirmemişe çevirmişiz; bir gün önce birşey yokmuş gibi olmuştur. Düşünen millet için ayetleri böylece uzun açıklıyoruz.

[010.057] [DI] Ey insanlar! Rabbinizden size bir öğüt ve kalblerde olana şifa, inananlara doğruyu gösteren bir rehber ve rahmet gelmiştir.

[010.104] [E0] De ki: ey insanlar, eğer benim dinimde bir şekk ediyorsanız haberiniz olsun ki ben sizin Allahdan başka taptıklarınıza tapmam ve lâkin ben sizin canınızı alacak olan Allaha kulluk ederim ve ben şöyle emr olundum ki: mü'minlerden olayım.

[010.108] [DI] De ki: «Ey insanlar! Rabbinizden size gerçek gelmiştir. Doğru yola giren ancak kendisi için girmiş ve sapıtan da kendi zararına olarak sapıtmıştır. Ben sizin üzerinize vekil değilim.»

[022.001] [DV] Ey insanlar! Rabbinizden korkun! Çünkü kıyamet vaktinin depremi müthiş bir şeydir!

[022.005] [DI] Ey insanlar! Öldükten sonra tekrar dirilmekten şüphede iseniz bilin ki, ne olduğunuzu size açıklamak için, Biz sizi topraktan sonra nutfeden, sonra pıhtılaşmış kandan, sonra da yapısı belli belirsiz bir çiğnem etten yaratmışızdır. Dilediğimizi belli bir süreye kadar rahimlerde tutarız; sonra sizi çocuk olarak çıkartırız, böylece yetişip erginlik çağına varırsınız. Kiminiz öldürülür, kiminiz de ömrünün en fena zamanına ulaştırılır ki, bilirken birşey bilmez olur. Yeryüzünü görürsün ki kupkurudur; fakat Biz ona su indirdiğimiz zaman harekete geçer, kabarır, her güzel bitkiden çift çift yetiştirir.

[022.049] [E1] De ki: «Ey insanlar, ben size sadece açıkça anlatan bir uyarıcıyım!»

[022.073] [DI] Ey insanlar! Bir misal verilmektedir, şimdi onu dinleyin: Sizlerin Allah'ı bırakıp taptıklarınız bir araya gelseler, bir sinek bile yaratamıyacaklardır. Sinek onlardan bir şey kapsa, onu kurtaramazlar; isteyen de, istenen de aciz!

[027.016] [DI] Süleyman Davud'a varis oldu: «Ey insanlar! Bize kuş dili öğretildi ve bize herşeyden bolca verildi. Doğrusu bu apaçık bir lütuftur» dedi.

[029.002] [E1] İnsanlar: «İnandık! demeleriyle bırakılıp da imtihan edilmeyeceklerini mi sandılar?

[031.033] [DI] Ey insanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Babanın oğlu, oğulun da babası için bir şey ödeyemeyeceği günden korkun. Allah'ın verdiği söz şüphesiz gerçektir. Dünya hayatı sakın sizi aldatmasın. Allah'ın affına güvendirerek şeytan sizi ayartmasın.

[033.063] [DI] İnsanlar senden kıyametin zamanını soruyorlar; de ki: «Onun bilgisi ancak Allah katındadır; ne bilirsin, belki de zamanı yakındır.»

[047.018] [DI] Onlar kıyamet gününün kendilerine ansızın gelmesini mi bekliyorlar. Şüphesiz onun alametleri belirmiştir. Kendilerine gelip çatınca ibret almaları neye yarar?

[035.003] [DI] Ey insanlar! Allah'ın size olan nimetini anın; sizi gökten ve yerden rızıklandıran Allah'tan başka bir yaratan var mıdır? O'ndan başka tanrı yoktur. Nasıl aldatılıp da döndürülürsünüz?

[035.005] [DI] Ey insanlar! Allah'ın verdiği söz şüphesiz gerçektir; dünya hayatı sizi aldatmasın. Allah'ın affına güvendirerek şeytan sizi ayartmasın.

[035.005] [DV] Ey insanlar! Allah'ın vâdi gerçektir, sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve o aldatıcı (şeytan) da Allah hakkında sizi kandırmasın!

[035.015] [E1] Ey insanlar, sizsiniz hep Allah'a muhtaç fakirler. Allah ise, zengin ve hamd ile övülecek O'dur ancak.

[043.033] [E1] Eğer insanlar hep (küfre sapacak) bir ümmet olacak olmasaydı. Biz o Rahman'ı inkar eden kimselerin evlerine muhakkak gümüşten tavanlar ve üzerlerinde çıkacaktan asansörler yapardık.

[049.013] [DI] Ey insanlar! Doğrusu Biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık. Sizi milletler ve kabileler haline koyduk ki birbirinizi kolayca tanıyasınız. Şüphesiz, Allah katında en değerliniz, O'na karşı gelmekten en çok sakınanızdır. Allah bilendir, haberdardır.

[057.025] [DI] And olsun ki peygamberlerimizi belgelerle gönderdik; insanların doğru (adaletli) hareket etmeleri için peygamberlere kitap ve ölçü indirdik; pek sert olan ve insanlara birçok faydası bulunan demiri de indirdik. Bu, Allah'ın dinine ve peygamberlerine görmeksizin yardım edenleri meydana çıkarması içindir. Doğrusu Allah kuvvetlidir, güçlüdür.

[083.006] [DI] O gün insanlar Alemlerin Rabbinin huzurunda dururlar.

[099.006] [E1] O gün insanlar, amellerinin kendilerine gösterilmesi için bölükler halinde fırlayıp çıkacaklardır.

[101.004] [DI] O gün insanlar, ateş etrafında çırpınıp dökülen pervaneye dönecekler.

Gönderi tarihi:

"Kişisel Ayet"ten kastımız sanıyorum ki "Muhammed Peygamber" ile ilgili ayetler olsa gerek değil mi?

Benim bununla ilgili bir teorim var ve aslında teoriden ziyade bilinen bir şeyin farkedilmesi desek daha dürüstçe olur sanıyorum.

Biz "Hz. Muhammed" dediğimizde aslında bir çok şeyden bahsediyoruz:

-1400 yıl önce yaşamış bir insandan.

-Dini ve Milli bir önder olarak ortaya çıkmış bir insandan.

İlkini ele alalım:

1400 yıl öncesini bile bırakın, bugün bile doğu toplumlarında "Çok Evlilik" ve "Çok Çocukluluk" erkeğin bir güç gösterisinden ibarettir. Bilince kazınmıştır bu. Bu bilgiyi bir kenarda tutun.

Bırakın 1400yıl öncesini, daha sonraki dönemlerde bile Avrupa'da Kıral ve Kıraliçelerin kimlerle nasıl ve hangi törenlerle evlenebileceği sözlü ya da yazılı olarak belirlenmişti. Hatta son zamanlarda "Elizabeth" adlı filmi bile izlerseniz, kıraliçenin "Bakireliği" bile kontrol edilmektedir. Kıraliçenin bedeni artık kendisine ait değildir.

Dolayısı ile şu bilgi karşımıza çıkıyor:

Anayasal olmayan AtaErkil toplumlarda, Devlet Önderinin Evliliği/Özel Hayatı büyük önem taşıyor. Ve aslında bu sadece Doğu toplumlarında da olmuyor. Bugün bile Fransa Başbakanının bir manken ile evlenmesi ya da İngiltere Kraliçesi Lady Diana'nın özel hayatı hala insanları inanılmaz şekilde ilgilendiriyor ve bu bir prestij kaynağı. George Bush'un Monica ile ilişkisi bile prestij kaybetmesine neden olmuştu.

Şimdi geçelim ikinci maddeye:

Hz. Muhammed ile birlikte ortaya çıkan Kur'an-da 1400yıl öncesi kabileci Arapları bir devlet çatısı altında toplayan toplumsal ve dini bir Kanun niteliğindedir. Ve diğer açıklamalar çerçevesinde Kur'an gibi Anayasa niteliğindeki bir kitapta, Devlet Önderinin özel hayatının olması, o dönem için oldukça normal ve hatta gereklilik.

Daha fazla açıklama yapıp yazıyı uzatmak istemiyorum ama bu kadar açıklama bile aslında Tarihsel Materyalizm açısından ve de bir gerçeklik olarak "Din" denen kurumun neliğini ve geçmişteliğini ortaya koymaktadır.

Konu ile ilgili en tatmin edici bilgi olarak bu karşıma çıkıyor.

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
"Kişisel Ayet"ten kastımız sanıyorum ki "Muhammed Peygamber" ile ilgili ayetler olsa gerek değil mi?

Benim bununla ilgili bir teorim var ve aslında teoriden ziyade bilinen bir şeyin farkedilmesi desek daha dürüstçe olur sanıyorum.

Biz "Hz. Muhammed" dediğimizde aslında bir çok şeyden bahsediyoruz:

-1400 yıl önce yaşamış bir insandan.

-Dini ve Milli bir önder olarak ortaya çıkmış bir insandan.

İlkini ele alalım:

1400 yıl öncesini bile bırakın, bugün bile doğu toplumlarında "Çok Evlilik" ve "Çok Çocukluluk" erkeğin bir güç gösterisinden ibarettir. Bilince kazınmıştır bu. Bu bilgiyi bir kenarda tutun.

Bırakın 1400yıl öncesini, daha sonraki dönemlerde bile Avrupa'da Kıral ve Kıraliçelerin kimlerle nasıl ve hangi törenlerle evlenebileceği sözlü ya da yazılı olarak belirlenmişti. Hatta son zamanlarda "Elizabeth" adlı filmi bile izlerseniz, kıraliçenin "Bakireliği" bile kontrol edilmektedir. Kıraliçenin bedeni artık kendisine ait değildir.

Dolayısı ile şu bilgi karşımıza çıkıyor:

Anayasal olmayan AtaErkil toplumlarda, Devlet Önderinin Evliliği/Özel Hayatı büyük önem taşıyor. Ve aslında bu sadece Doğu toplumlarında da olmuyor. Bugün bile Fransa Başbakanının bir manken ile evlenmesi ya da İngiltere Kraliçesi Lady Diana'nın özel hayatı hala insanları inanılmaz şekilde ilgilendiriyor ve bu bir prestij kaynağı. George Bush'un Monica ile ilişkisi bile prestij kaybetmesine neden olmuştu.

Şimdi geçelim ikinci maddeye:

Hz. Muhammed ile birlikte ortaya çıkan Kur'an-da 1400yıl öncesi kabileci Arapları bir devlet çatısı altında toplayan toplumsal ve dini bir Kanun niteliğindedir. Ve diğer açıklamalar çerçevesinde Kur'an gibi Anayasa niteliğindeki bir kitapta, Devlet Önderinin özel hayatının olması, o dönem için oldukça normal ve hatta gereklilik.

Daha fazla açıklama yapıp yazıyı uzatmak istemiyorum ama bu kadar açıklama bile aslında Tarihsel Materyalizm açısından ve de bir gerçeklik olarak "Din" denen kurumun neliğini ve geçmişteliğini ortaya koymaktadır.

Konu ile ilgili en tatmin edici bilgi olarak bu karşıma çıkıyor.

Saygılarımla...

sayin Tengeriin boşig

,Bakin ilk once yanilsamanizi duzelteyim,

George Bush'un Monica ile ilişkisi bile prestij kaybetmesine neden olmuştu.

Demissiniz, oysa iliskisi olan Bush degil, billy clinten, idi.

Demekki insanlar daha dun gibi kisa bir olayda bile yanila biliyorlar.

Bir baskasida cikar derki neden insanlardan bahsediyor, sadece muhammedin hayatini anlatsaydi ya der,

birey toplumun aynasidir,

Kuran bireyden baslayarak toplumu egitir.

Bireyin yasantisini, diger bireylere anlatir ki,

onun gibi hareket etsinler.

Ondan dolayi bireysel ayetler yer teskil ediyor.

Farkinda isen ben bir onceki iletimde

insanlardan bahseden ayetlerin bir kismini alintiladim,

oysa insandan bahseden ayetler, o alintiladigimin 7 kati daha fazla.

saygilarimla.

Evren.

Gönderi tarihi:
sayin Tengeriin boşig

,Bakin ilk once yanilsamanizi duzelteyim,

George Bush'un Monica ile ilişkisi bile prestij kaybetmesine neden olmuştu.

Demissiniz, oysa iliskisi olan Bush degil, billy clinten, idi.

Demekki insanlar daha dun gibi kisa bir olayda bile yanila biliyorlar.

Uffff...

Ya Sayın Evren siz konunun özünü anlayında parmak sürçmelerine takılmayın.

Tamam siz belki Tanrınızın yarattığı en kusursuz insansınız ama ne yazık ki ben bazen yanılabiliyorum, yanlış hatırlayabiliyorum, isimleri şaşırabiliyorum.

Ne de olsa insanım yani ama en azından ezzik değilim.

O kadar takılacaksak o isim:

"Bill Clinton" olacak "Billy Clinten" değil.

Ayrıca Türkçede isimlerin ve soyisimlerin ilk harfleri her zaman büyük yazılır.

Hatta "Yanıla biliyorlar" diye bir şey yoktur, "yanılabiliyorlar" diye bir kelime vardır."

vs. vs. vs...

Bir baskasida cikar derki neden insanlardan bahsediyor, sadece muhammedin hayatini anlatsaydi ya der,

birey toplumun aynasidir,

Kuran bireyden baslayarak toplumu egitir.

Bireyin yasantisini, diger bireylere anlatir ki,

onun gibi hareket etsinler.

Ondan dolayi bireysel ayetler yer teskil ediyor.

Farkinda isen ben bir onceki iletimde

insanlardan bahseden ayetlerin bir kismini alintiladim,

oysa insandan bahseden ayetler, o alintiladigimin 7 kati daha fazla.

saygilarimla.

Evren.

Ya Kur'an-ın bilmem ne özelliği falan değil olay.

Tarih Bilim'ini yeterince özümserseniz, Kur'an açısından değil Bilim açısından bakarsanız

Kur'an-ın neliğini kavrayabilirsiniz.

Zira sizin açıklamanıza bakın,

Benim önceki açıklamama bakın...

Farkı kavrayabilen kavrayabiliyor...

Herneyse...

Bazı arkadaşların "Bilim" ile ilgili devinimlerini çok taraflı ve ön yargılı buluyorum.

Bundan ziyade anlamama da inat ve ısrar artık tadı kaçırmaya başlıyor yavaş yavaş.

O yüzden sanırım artık tartışmasak daha faydalı olacak.

Bir sadece blogumda yer alacağım.

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Uffff...

Ya Sayın Evren siz konunun özünü anlayında parmak sürçmelerine takılmayın.

Tamam siz belki Tanrınızın yarattığı en kusursuz insansınız ama ne yazık ki ben bazen yanılabiliyorum, yanlış hatırlayabiliyorum, isimleri şaşırabiliyorum.

Ne de olsa insanım yani ama en azından ezzik değilim.

O kadar takılacaksak o isim:

"Bill Clinton" olacak "Billy Clinten" değil.

Ayrıca Türkçede isimlerin ve soyisimlerin ilk harfleri her zaman büyük yazılır.

Hatta "Yanıla biliyorlar" diye bir şey yoktur, "yanılabiliyorlar" diye bir kelime vardır."

vs. vs. vs...

Ya Kur'an-ın bilmem ne özelliği falan değil olay.

Tarih Bilim'ini yeterince özümserseniz, Kur'an açısından değil Bilim açısından bakarsanız

Kur'an-ın neliğini kavrayabilirsiniz.

Zira sizin açıklamanıza bakın,

Benim önceki açıklamama bakın...

Farkı kavrayabilen kavrayabiliyor...

Herneyse...

Bazı arkadaşların "Bilim" ile ilgili devinimlerini çok taraflı ve ön yargılı buluyorum.

Bundan ziyade anlamama da inat ve ısrar artık tadı kaçırmaya başlıyor yavaş yavaş.

O yüzden sanırım artık tartışmasak daha faydalı olacak.

Bir sadece blogumda yer alacağım.

Saygılarımla...

Sayin,='Tengeriin boşig',

ozur dilerim ben sizi kucuk dusurmek icin yazmadim,

Benim demek istedigim, yanlis algilamak, yanlis bilgiler vere bilmek, biz insanlara mahsustur demek istedim,

tabiy bende hata yapabilirm,konu yazidaki imla hatalari degil,

aslinda benim vurgu yapmak istedigim konu suydu,

insanlar, hadislerden, tarihi verilerden yola cikarak,

peygamberi karalamislar,

olmadik iftiralari onlara atmislardir.

bir suru birbirini tutmayan sozler, soylemislerdir,

Bir beygamberi tanimak isteyen, o peygamberi ancak kutsal sayilan,

Allahtan geldigine inanilan kaynaktan, yani Allahin gondermis oldugu mesajlardan ogrene bilir,

Digerlerinde hep yanilsama payi vardir.

Sizin, yanilsamaniz benim icin vere bilecegim bir ornekti,

o yuzden uzerinde durdum,

ya degilse,

clinten, olmus, bush olmus onemi yok,

onemli olan verilen mesajin dogru verimesi,

Ayriyeten blog,da yazacaginizada sevindim,

Cunku bende oyle yapiyorum,

fakat blog ve burasi farkli,

Blogda okumak isteyen sizin yazinizi okuyor,

fakat fikir teatisinde bulunmak icin,

goruslerinizden, istifade edebilmemiz icin,

burayida unutmamaniz gerekiyor.

saygilar.

Evren.

Gönderi tarihi:
Muhammed, Allah'tan geldiğini iddia ettiği ve kendisine ayrıcalık taşıyan ayetlerle, çıkarlarını kollamış, istediği kadını elde etmiş, savaş ganimetlerinin beşte biri, güç, kudret...vs.vs...hep bu ayetler sayesinde elde etmiş.

Allah, Kuran'da, sürekli Muhammed'e yaranmaya çalışmış. Düşünsenize, Allah'ın hiç işi gücü yok, onun cinsel hayatını düzenleyecek ayetler indirmiş. (bakınız Ahzab 50, 51, 52) Bu olacak şey mi yaaa? Sadece bu çıkarcı ayetler bile başlıbaşına, Kuran'ın Allah sözü olmadığının, evrensel olmadığının kanıtıdır.

Evet arkadaşlar, soruyorum; salt peygambere yönelik ve fazla sayıdaki (hepsini sayamayacağım) "kişisel ayetlerin" kutsal bir kitapta ne işi var?

Sakın bana "canım o bir peygamber, elbette bir takım ayrıcalıkları olacaktı" demeyin lütfen.

Not: Ahzab sadece bir örnekti.

İnanıp inanmamak kişilerin kendisine kalmış bir şeydir elbette ama bütün yazılanları okuduktan sonra görüyorum ki size ne anlatılırsa anlatılsın havaya anlatılmış olacak...Oradaki ayetleri kişisel olarak algılamak da bir tercih meselesi, Kuran kime gönderilmiş ve anlatması istenmiştir? Hz. Muhammed'e...Peki bazı ayetlerin direk ona söylenmesinde ne gariplik var, bunu ona söylendiği için sadece o yapsın diye yorumlamayınız, ümmetinden olan ve onu takip eden herkes için geçerlidir bu ayetler...Sakın bana o peygamber elbette ayrıcalığı olacak demein demişsiniz...Peki çalıştığınız iş yerini düşünün(okuyormusunuz bilmiyorum ama çalıştığınızı varsayıyorum)siz müdürsünüz ama elbette sizinde bir genel müdürünüz var, o daha ayrıcalıklı değil midir size göre iş yerinde, meseleye birde bu açıdan bakın...Sadece ayrıcalık olayını anlatmak için verdim örneği, ama inanmayan biriyle bunu tartışmak beyhude yere nefes tüketmek demek sanırım...Sabit fikirli olmadan araştrıma yaparsanız çok daha farklı şeyler düşüneceğinize eminim...

Gönderi tarihi:
İnanıp inanmamak kişilerin kendisine kalmış bir şeydir elbette ama bütün yazılanları okuduktan sonra görüyorum ki size ne anlatılırsa anlatılsın havaya anlatılmış olacak...

Bu konuda haklısın. Nasıl mı?

Bir zamanlar ben de ailemden ve büyüklerimden öğrendiğim kadar dinimi biliyordum. Namaz kılmasam da orucunu tutan bir insandım. Ne var ki gün geldi, Kuran-Kerim'de yazılanları merak ettim ve evde bulunan, bir gazetenin armağanı olan kutsal kitabın türkçe çevirisini okumaya başladım.

Bir insan, daha ilk kez eline alıp okuyacağı ve içinde neler yazdığını henüz bilmediği bir din kitabına "ben bunun içinde ne yazarsa yazsın inanmayacağım" diye başlamaz. Ben de öyle yaptım. Tam tersine dinimi öğreneceğim için sevinçliydim. Fakat okudukça gözlerime inanamadım.Tekrar tekrar okudum. Yok olmadı, ne yapsam nafile. Aklıma ve mantığıma ters geliyordu. Hz. Muhammed'in hayatını da okudum. 2 kez.

Ve karar verdim. Kur'an, benim için tarih kitabından başka bir şey değildir. Muhammed isimli kişi ise Arap toplumunu yöneten bir liderden başka birisi değildir. Ve bu kitabı Allah yazdırmamıştır.

Sabit fikirli olduğum için araştırmadım değil, tam tersine araştırdığım için fikrim sabitleşti. Umarım anlatabilmişimdir.

Gönderi tarihi:
inanan bir insanken neyin size ters geldiğini doğrusu merak ettim,

Bunda şaşılacak bir şey yok ki...

İnançsız insanların hepsi bir zamanlar inanan insanlardır. Dini ise belki inananlardan daha iyi bilirler. Neden mi? Çünkü onu sorgulayarak inançlarını yitirirler. Yoksa cehennemde yanmayı göze alabilecek kadar cesur olduklarından değil :). İnananlara bir bakın, çoğu daha Kuran'ı okumamıştır...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.