Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Aşağıdaki mektup Siverek''ten geldi. Siverek Güneydoğumuzda Şanlı Urfa''ya bağlı büyük bir ilçemizdir. Herkes bu mektubu okumalı ve düşünmelidir: "Merhaba Arslan Tekin Bey, Ben sizin köşenizin sıkı takipçilerinden biriyim.

Yazılarınızda etnikçiliğe ve siyasi kürtçülüğe dair çok yerinde tespitleriniz var. Ben sizlere bu tespitlerinizi destekleyecek bir olayı ve gerçekliği anlatmak istiyorum. Size şunu öncelikle belirteyim: Ben ''Zazaca'' konuşan bir Türk vatandaşıyım. Ailem ve çevremiz terörün en yoğun olduğu dönemlerde bu memeleketin bölünmemesi için PKK ve diğer bölücü gruplara hep karşı olmuş ve mücadeleden de kaçmamıştır.

17 Aralık''tan evvel AB''ye mesaj yollamak amacıyla DEHAP''ın düzenlediği ''Farklılıklara evet ayrılıkçılığa hayır'' mitingi çerçevesinde bastırılan Türkiye haritasının üzerinde ülkemizde yaşayan alt kültür unsurlarının adlarını bölge bölge yazmışlardı.

Kimler yoktu ki; Arap, Süryani, Çerkez, Rum, Kürt, Ermeni, Laz, Sünnî, Alevî velhâsılı kelâm sayıları onbinleri bile bulmayan alt kültür unsurları bile bir millet olarak gösterilmişti.

Bu haritada sayıları milyonu bulan ''Zazalar'' yoktu; çünkü, bu bölücü etnik çevreler Zazaları da Kürt kabul etmektedirler.

Benim diyeceklerim başka.. Bu bölücü çevreler kendilerini Türk''ten ayrı görürler ve buna binaen bir sürü etnik söylemlere başvururlar: ''Vay efendim biz farklı dil konuşuyoruz, bizim farklı tarihimiz var, farklı kültürümüz var, farklı coğrafyamız var.'' diye...Madem siz kendinizi Türk''ten bu nedenlerle ayrı görüyor ve iddia ediyorsunuz; o hâlde neden Zazaları zorla Kürt''ten sayıyorsunuz?

Zazaların da farklı dili var, farklı töreleri ve coğrafyaları var. Bu inkâr söylemini neden kullanıyorsunuz? Sizler ısrarla ''Türk''üm'' demekten kaçınıyorsunuz da neden bizlere karşı ırkçı davranıyorsunuz? Kendi çapınızda asimile politikası güdüyorsunuz.

Bu söylemleriniz siz ''siyasî Kürtçüler''in ne kadar ırkçı olduklarının apaçık ispatı değil mi? Sorarım sizlere... Ama Zazalar bunların oyunlarına hiçbir zaman gelmemiş, PKK''nın en etkili olduğu yıllardaki terör olaylarına bir bakın…En sakin, olaysız yerler nerelerdir?Zazaların yoğun olarak yaşadığı yerlerdir: Elazığ, Bingöl, Adıyaman, Siverek, Çermik, Çüngüş, Eğil... Zazalar genel olarak kendilerini Türk''ten ayrı görmemişlerdir.

Hem ayrı görmeyi gerektirecek ne var. Hepimiz bu topraklarda yıllardır kardeşçe yaşamadık mı? Kız aldık kız vermedik mi? Aynı olaylara sevinip aynı olaylara üzülmedik mi?

Bu kin ve nefret niye? Bu ayrılık rüzgârları niye? Elin Fransızının, ABD''lisinin *****, ******* olmak niye? Bu yabancılar bizim kara kaşımıza kara gözümüze mi hayran.

Siz hiç bu emperyalist, sömürgecileri menfaatlerinin olmadığı bir yerde gördünüz mü? Evet ben Zaza''yım ama bu benim Türk''e düşman olmamı, ona ihanet etmemi gerektirmez.

Ben Zaza olarak Anadolu''da var olan kültürel zenginliğin, o eşsiz çiçek bahçesinin nadide bir gülüyüm sadece...Ve ben Zaza kökenli bir Türk vatandaşı olarak görüyorum kendimi ve bunu gururla söylüyorum: ''Türk olmak güzel şeydir sevgili Kürtçü kardeşlerim!'' Selâmlar sunuyorum.

Allaha emanet olun, Allah (c.c.) yâr ve yardımcınız olsun!

" A. K. Mektubu yazanın açık adı ve adresi bende… Başına iş gelmesin diye vermedim. Daha önce de benzer birçok mektup geldi… İnsanlarımıza "Sen farklısın!" demek onları tehlikeye atmak, yalnızlığa atmak, cemiyetten uzaklaştırmaktır. Farklı kimliğin anlamı, kendini bul demek değil; sen başka ol, kardeşlerinden uzaklaş demektir. "Türk''üm" demekle kimse "ana" kimliğinden uzaklaşmıyor…

Zaza da, Kürt de alt kimlik olarak göğsünü gere gere "Ben Zaza''yım", "Ben Kürt"üm" diyebiliyor. Ama birliğin mayası "Türk''üm" demektir.

Ortak duygu için bu şarttır. Başkalaşmak isteyenlerin ve başkalaşlaşmaya imzayla, yayınla, şununla, bununla destek verenlerin Kandil Dağına kadar yolu var! Gazetecisi gitsin Kandil Dağında gazetesini çıkaırsın…

Politikacısı gitsin Barzanî''nin veya Talabanî''nin partilerinde söyleyeceğini söylesin. Yazarı, tiyatrocusu, şarkıcısı, türkücüsü aramıza nifak sokmasın…

PKK kamplarında ne yapacaklarsa yapsın… PKK''lı olmayan politikacılara büyük iş düşüyor… Şimdiye kadar gördüğüm, Güneydoğu''ya gidenler PKK''nın taleplerini dillendiriyorlar. ''(DTP)lılar gibi konuşuyorlar… Onlar böyle konuştukça, (DTP) ve PKK kendilerine hak çıkarıyor.

Bu yanlışlığın önü alınmalıdır; birlik ve kardeşlik anlatılmalıdır.

Arslan tekin..

Gönderi tarihi:

Bu mektup Türkiye'de yasayan ve TC kimligi tasiyan milyonlarca azinligin oldugunu söylüyor. Azinliklar arasinda da irkcilik yapan gruplar veya kisiler olmasi gayet normal, ama tabiiki kinanmasi gereken bir olay, aynen cogunlugun irkciligina karsi gelindigi gibi onlarinkinede karsi gelinmelidir.

Gönderi tarihi:

Ben bir iletimde,ZAZA dilinin Kürtce'yle bir ilgisi olmadigini,ZAZA'larin Kürtlerden farkli oldugunu yazdigim halde dikkat ediyorum,bazi KÜRT-CÜ ler israrla ZAZA'larida Kürt toplumuna katmaya calisiyorlar,ben bunu herne kadar irkcilik olarak görsemde bunun disinda Kürtcülük siyasetinin farkli bir amaci olarak görmekteyim.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.