Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Geçenlerde bir maille elime geçen yazıyı zislerle paylaşıyorum. Güzel tartışmalara neden olacağı kanısındayım

PROF. ÜSTÜN DÖKMENiN ÇOK GÜZEL BiR YORUMU :

"...Çocuğumuz düşüp kafas ını masaya çarpınca biz hemen masayı döveriz, "he masa ehhhh sen niye orada duruyorsun" diye. Çocuk masa orada durmasa kafasını çarpmayacağını sanır ve büyüdükçe yaptığı her hatayı yükleyecek birini veya bir şeyi mutlaka bulur."

Malum...

Mesela, bizim Balkan harbinden kalma, dandik vagonlara 160 Kilometre hız yaptırdılar. İlk virajda sizlere ömür... Kimin üstüne kaldı? Makinistin...

Mersin'de bayrağımız yakıldı, yırtıldı. Askere taş attılar, panzere molotof... Memleket ayağa kalktı. Kimin yüzündenmiş?..

İki veled...

Gelene geçene ayran, tost falan satan, kendi halinde sakin bir kasabaydı, Susurluk... İçişleri Bakanlığı, MİT, Jitem, generaller, özel tim polisleri, kumarhaneciler, bakanlar, milletvekilleri, işadamları... 1000 kişi falan yargılandı. Her şey kimin başının altından çıkmış?

Yeşil'in...

Deprem oldu... 7 vilayette 50 bin kişi öldü. Binlerce bina yıkıldı, on binleri ağır hasarlı. Hepsinin sorumlusu olarak kimi kulağından tutup hapse tıktık?

Veli Göçer'i...

Edirne'de b ebeler şakır şakır öldü... Hiç utanmadan biskuvi kolilerine koyup, gömdüler. "Araştırdık, ihmal yok" dediler. Peki neden öldü bu yavrular?

Klima'dan...

Dikkat isterim, klimacı bile değil, klima.

Rakıdan öldük. O gün ile bu gün arasında ne değişti?..

Kapağın rengi...

Sanal "sorumlumuz" bile var... Yollarda her gün 20 insanımız heba oluyor.

Trafik Canavarı'ndan...

Dolar patlarsa?

Enflasyon Canavarı'ndan...

Hatta "sorumlu olmayan sorumlumuz" da var... Milli takım oynayıp yeniliyor. Suçlusu kim?

Takıma alınmayan Hakan...

Domatesleri Ruslara kakalayamıyoruz...

Sinekten...

Deli dana geliyor.

inekten...

Millet hormonlu diye tavuk yemiyor.

Erman Toroğlu'ndan...

Evleri su basıyor.

Yağmurdan...

Ormanlar yanıy or.

Sigaradan...

Gemi batıyor.

Dalgadan...

İyi de kardeşim, uçak neden düşüyor?

Rahmetli pilottan...

Peki bu şartlarda hayatta kalmayı nasıl başarıyoruz?

Allah'tan...

----------------------------------

Yukardakilere uygun bir fıkra:

Bir gun melekler telas icinde Allah'ın yanına cıkmıs, yerlerinde duramaz bir sekilde

Melekler - Allahım Allahım, Amerikaa ile ingilizler savasa girdi yardım yapmalıyız

Allah - AA dert etmeyin onlar islerini bilirler bırakın kendi hallerine demis

Aradan bir iki gun gecmis melekler yine telasla gelmis ve

Melekler - Allahım bu seferde Fransa savasa katıldı hemen mudahale etmeliyiz..

Allah - Karısmayınnn onlar islerini bilirler - demis

Aradan bir iki gün gecince yine melekler apar topar solugu Allah!ın katında almıslar ve

melekler - Aman Allahım, bu seferde Turkler savasa katıldı

Allah - Olamaz hemen bana tüm silahlarımı getirin kusanmalıyız, onlar herseyi bana havale ederler....:)

Gönderi tarihi:

güzel bir yazı..üstün dökmeni zevkle izlemeyen var mıdır..tvde izlemiştim alıntıladığınız sözlerini...büyükleri anlamak için çocukları çok dikkatli izlerim ben...sayın dökmenin bahsettiği şeyi gerçekten biz mi üğretiyoruz yoksa onlar zaten bunu bilerek mi doğuyorlar bilemiyorum ..çok düşünmüşümdür...mesela çocuklar şöyle bir yola başvururlar..diyelim sehpaya çarptı ve devrildi..tepki geleceğini anladığı anda kendini yere atar ya da ayağını tutarak aaaaahhh diyerek rol yapar..siz sehbayla değil onunla ilgilenmeye başlarsınız...suç bastırma duygusu...belki de buna da biz iteriz onları...sehba devrildi diye kızmak gereksiz...

başka bir durum...uzmanlar der ki..çocuklara yalanı ilk anne babası öğretir...evde yok de..işim var gelemem..gibi ufak yalanları söyletiriz çocuklara ve onlar yalanın söylenebilir olduğunu öğrenirler...eğitimciler bu konuda uyarmıştır yıllarca bizleri....ama geçenlerde bir yazı okudum...güya bu tezin aslı yokmuş..daha bebekken bile adam kandırmayı bilir mişiz...hani bebekler bazen ağlar avaz avaz..bir derdi vardır deriz...ama bazen de ağlar ağlar ama nedense gözünden bir damla yaş akmamıştır...işte bir kandırmaca ile karşı karşıyasınız...bebek sırf can sıkıntısından sizi yanına çağırmaktadır..karnı aç değildir..altı da temizdir gibi....neyse bu konu çok uzar....

suç bastırma duygusu büyüklerin de başvurduğu bir yöntem...ya da cambaza bak cambaza deyip milletin cüzdanını çarpma taktiği....verilen örneklerin başlığı olabilir...

ama anlattığınız fıkra daha farklı bir durum...suçu gizleme değil...sorumluluğu yerine getirmeme diyebiliriz belki.....allaha havale etmek sorumluluktan kaçmanın gerekçesi olamaz olmamalı...

selamlar...

Gönderi tarihi:
Yukardakilere uygun bir fıkra:

Bir gun melekler telas icinde Allah'ın yanına cıkmıs, yerlerinde duramaz bir sekilde

Melekler - Allahım Allahım, Amerikaa ile ingilizler savasa girdi yardım yapmalıyız

Allah - AA dert etmeyin onlar islerini bilirler bırakın kendi hallerine demis

Aradan bir iki gun gecmis melekler yine telasla gelmis ve

Melekler - Allahım bu seferde Fransa savasa katıldı hemen mudahale etmeliyiz..

Allah - Karısmayınnn onlar islerini bilirler - demis

Aradan bir iki gün gecince yine melekler apar topar solugu Allah!ın katında almıslar ve

melekler - Aman Allahım, bu seferde Turkler savasa katıldı

Allah - Olamaz hemen bana tüm silahlarımı getirin kusanmalıyız, onlar herseyi bana havale ederler....:)

Ben bunu FIKRA olarak kabul etmiyorum. Dogru olmasi lazimdir. Tabii ki, herseyi Allaha havale etmeli ... yoksa lisani degistirmeli;

Ornekler:

Bir seye baslamadan once INSAALLAH

Tam baslarken BISMILLAH

Supriz olunca ALLAH ALLAH

Vazgecince EYVALLAH

Sonuna kadar gidince YA ALLAH

Soz verince VALLAH BILLAH

Kendine Guven EVVEL ALLAH

Nedenli ALIMALLAH

Canı sıkılmış FESUPHANALLAH

Cok canı sıkılmış HASBINALLAH

Pes edince ILLALLAH

Inspiratory ve nedenli olmak icin ALLAH, ALLAH, ALLAH

Basarali olunca MASALLAH

Basarili olmayinca HAY ALLAH

Bunun faydali tarafi lisan ogrenmek icin cok kelimelere luzum yok. Yalniz ALLAH kelimesini bilirseniz, Turkce ve Arapca konusabilirsiniz. bu cogunlukla yeter gununuzu idare etmek icin.

Gönderi tarihi:
Ben bunu FIKRA olarak kabul etmiyorum. Dogru olmasi lazimdir. Tabii ki, herseyi Allaha havale etmeli ... yoksa lisani degistirmeli;

Daha neler duyacağım yahu!

Başınıza gelen her türlü şeyi allaha havale ettiğiniz için *********

daha ne diyeyim yahu!

Sizin gibi bir halk her şeyi hak eder! Başına ne geliyorsa hakettiği içindir!

Gönderi tarihi:
Daha neler duyacağım yahu!

Başınıza gelen her türlü şeyi allaha havale ettiğiniz için *********

daha ne diyeyim yahu!

Sizin gibi bir halk her şeyi hak eder! Başına ne geliyorsa hakettiği içindir!

Yukarda verdigim cevap , espri/hiciv/taşlama anlaminda idi. Yanlis anlasilmis olabilir.

Gönderi tarihi:
Yukarda verdigim cevap , espri/hiciv/taşlama anlaminda idi. Yanlis anlasilmis olabilir.

Sayın Suheyla,

İletinizi tekrar okudum ve anladım, kusura bakmayın ufak bir yanlış anlama oldu...

Saygılarımla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.