Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Hikayelerden bahsettigimizden dolayi ...

canım benim hikaye bölümü burası değil.. ve anlatılanda hikaye değil ;) ok

Gönderi tarihi:
canım benim hikaye bölümü burası değil.. ve anlatılanda hikaye değil ;) ok

Hikaye olmadığını söylemek için birazcık ispat gerekir. O da birazcık objektif ve nesnel olmalı değil mi? ;)

Aksi durumda hikayeleri, dediğiniz gibi, ilgili bölümlere yazarsınız artık değil mi?

Gönderi tarihi:
bigün gelirsin sana ispat ederim ;)

Ne o yoksa bir cinle mi yazışıyorum! :wub:

Oh bee hep ama hep bu anı bekliyordum...

Ama ispat yerine hep kuru laf, söylenti hikayeler, hurafeler, vaazlar dinliyorum...

Benim derdimi anladıınz değil mi?

Umarım siz de öyle yapmazsınız Yeşilsu (yeşilcin mi desem) ;)

Gönderi tarihi:

Aslında farklı insanların bir konuya çok farklı yaklaşımları olabilmesini çok da tepkiyle karşılamamak gerek diye düşünüyorum. İnsanlar olarak oldukça farklı tarzlara sahibiz. Bu da insan olmamızın bir gereği, tekdüzelik olması da olumlu bir durum olmazdı.

Hayır yani birbirimizin düşüncelerini çok aykırı bulduğumuzu ifade etmemizin de normal karşılanması gerek. Dayatma olmadığı sürece bir sorun olmamalı. Ama dayatma durumunda iş bir anda değişir tabii ki. Yeşilsu da ben böyle inanıyorum, siz inanmayın diyor şimdi, ne diyelim.

Aslında bu cin işine bir ara ben de bulaştım. Tabii tüm olanların bir halisünasyon olduğundan eminim. Bir arkadaşım bu işlerle uğraşıyordu ve samimiyetimiz yüzünden beni de bayağı inandırdı. Epey oldu bu tabii, öğrencilik yıllarında. Adrenalin olsun diye girdiğim işler bir de baktım beni sardı. Ciddi ciddi uyanıkken halisünasyon görüyor, apaçık birileri yanıma gelip bana yadsınamaz etkilerde bulunuyorlardı. Halisünasyon ciddi bir iştir. Yaşamayan bunun ne kadar gerçekçi algılandığını bilemez. Ama diyorum ki emin olun Yeşilsu, yaşadım dedikleriniz tamamen beyninizin ürünü. Cin filan değil. Ben bundan eminim, size yine de illa böyle diye kabul ettirmeye çalışacak halim yok. Yalnız şunu diyorum: Yaşanmışlıksa ben de yaşadım ve inanmıyorum. Tamamen halisünasyon.

Korkmuyordum da, yani bayağı bilinçliyken apaçık görüyordum. Heyecanlı da oluyordu. Fakat sonra psikiyatrislerden halisünasyon görmenin kesinlikle normal olmayan ve tedavisi gereken bir durum olduğunu öğrenince aklım başıma geldi ve aman heyecanı kalsın, bu işten sıyrılayım dedim ve bitti... Bana inanın hâla yine görsem hiç fena olmaz diye düşünmüyor değilim. Hiç korkmazdım, olumsuz bir durum olduğunda korkmak bir yana, sinirleniyordum bile.

Şunu söyleyeyek bitireyim ki beynimiz evrende bilinen en karmaşık nesne. Nesnel olmayan her şey de onda başlayıp onda bitiyor. Beynimizin gizlerini çözmek evrenin gizlerini çözmekle neredeyse eşdeğer. Bilinç bir gizem, bir de bunun bilinçaltı var. Hep psikolog olmak istemişimdir (olamadım, olmak istediğimde çoktan başka bir şey olmuştum çünkü) ve psikoloji ile biyolojinin birebir uyumunu sağlamak sanırım en zor bilimsel konu...

Gönderi tarihi:
Tamamen halisünasyon.

Konuyu güzel bir yere getirdiniz Sayın Demirefe,

Cin, ruh ve benzeri konularda anlatılan hikayeler aslında bir bakıma gerçeklik de taşır. Neyin gerçekliği? Bence iki şey olabilir: Birincisi o anda beynin şartlanması ile ilgili benzetmeler, ikincisi o anda yine beynin kendi içindeki oyunlarıyla ilgili halüsinasyonlar. Beynimizin türlü türlü işlevlerinden kaçtanesini çözebildi ki bilim? Bu durumda biraz daha beklemek gerekiyor. Ama bu konudaki her türlü hikayenin bir açıklaması olduğunu düşünüyorum. Yine, şu anki bilgilerimiz dahilinde açıklayamadığımız olaylar da mevcut olabilir. Bu mevcudiyet insanların gayri ihtiyari abartıları da olabilir tabi.

Bu tür konularda insanlara tavsiyem, "evet evet gördüğüm gerçekte, ben gerçek bir cin olayı yaşadım" demeleri yerine "böyle bir olay yaşadım" demelerini tercih etmeleridir. Aksi taktirde isteyen kişi uyurken gördüğü rüyaları da aynı yoldan değerlendirebilir. Buna hakkı olur, her ne kadar farklı olsa da...

Psikoloji bu açıdan çok önemli ve değerli bir bilim dalı. Ona güvenmek yerine hurafelere sarılmak çok yanlış. İnsanın sonu hayırlı olmaz doğal olarak... Tıpkı verdiğiniz kişisel örneğinizdeki gibi.

Saygılarımla

Gönderi tarihi:

Cin ve UFO olayları birbirinin tamamen aynıdır. Halisünasyon, Türkçesi sanrı... Literatüre işlenmiş sayısız UFO olayı vardır. Hiç biri "şöyle bir cisim görüldü" biçiminde kayda alınmaz. "Şöyle bir cisim görüldüğü bildirildi, rapor edildi..." biçiminde kayda geçirilir...

Gönderi tarihi:

Yalnız kalınca çağırıosun geliolar :)

Kesinlikle Sayın Demirefe ve Yersoy'a hak vermemek elde değil.... halüsilasyon :unsure:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.