Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan ama bununla yetinmeyip vicdanen ve ahlakende bağlılık gösteren herkes biliyor ki, ülkemiz her yönden kuşatma altında...

Temel değerlerimizi ayaklar altına almak isteyenler var ve bunları sayısı tahmin ettiğimizden çokmuş...

Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetinin ilkeleri ve temelleri bellidir... O'nun ne söylediği ve ne söylemediği belli... Devrimleri ne için ve hangi koşullar altında gerçekleştirdiğini yeniden öğrendikçe ve bugün bunları yaşarken O'nun yaptığının çeyreğini yapamamanın çaresizliği altında eziliyoruz...

Bugün gazetelerimizde, televizyon kanallarımızda heryerde ülkemizin temel değerlerine saldıran, güvenliğimize kurşun sıkan, rejimimize eleştiri adı altında dinamit yerleştiren adamların söylemleri "ifade özgürlüğü ve demokrasi" lafıyla hepimize kanıksatılıyor... Herşey tartışılmalıdır diyorlar ve herkes, hayır herkes tartışılmaz hele niyet bu değilse hiç olmaz ve herşey tartışılmaya açılamaz...

Hukuk bu yüzden var... Ve hukuk bu yüzden önemli... Kişilerin ve örgütlerin istediklerini düşünme özgürlüğü var ama herşeyi söyleme hakkı olamaz... bir insan bir başka insan hakkında istediğini düşünebilir ama düşündüğünü söylediğinde adalete hesap vermek zorunda kalabilir... bir insana hakaret etmek suç oluyor ama bir ülkenin bağımsızlığı ve güvenliği söz konusu olduğu halde herşey söylenebilir diyorlar... işte orada devreye hukuk girer ve adama dur bakalım der... Demelidir...

Ama bunu dedirtmemek için devletin başındakiler ellerinden geleni yapıyorlar medyanın %85'ini ellerinde bulundurdukları yetmezmiş gibi Adalete ve hukukumuzada sahip olmak istiyorlar...

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir... Böyle kurulmuştur ve böyle devam etmesi çok önemlidir... Adaletin bağımsız olmadığı yerde özgürlükten, haktan, hukuktan söz edilemez... Ve hukuk hepimize gerekli... Türkiye Cumhuriyeti hepimiz için var ve biz sahip çıktığımız sürece var olacak...

Bugüne kadar ülkemizin etinden, sütünden, her türlü nimetinden faydalananlar artık bununla yetinmeyip KANINDAN faydalanıyorlar... Ve bunlar adalet istiyoruz diyerek hukukumuza müdahale ediyorlar... Bize demokrasi diye "yıkım" dayatıyorlar... Mukaddeslerimize saldırdıkları yetmiyor şimdi onları kullanarak bizi bize düşürüyorlar...

Hukuk gerekli ve hukukun bağımsızlığı yaşamak kadar önemli... Ben, sen, biz hukumuza sahip çıkmayacaksak bu ülkeyi bırakıp gidelim daha iyi... o yüzden HUKUKUMA VE HUKUKÇUMA DOKUNMA DİYORUZ... Demeliyiz...

Bu ülkenin geleceği için şekillenmeyen anayasal hükümler yıkımı için şekillenecektir... bugün gerçek demokrasi ve gerçek bağımsızlık için hukuğumuza sahip çıkmazsak yarın çok geç olacak...

Bölücülük yapanların, din ve etnik kışkırtıcılık yapanların söylemleri (devletin kurum ve kuruluşlarına saldırılar dahil) bize lokum gibi yutturuluyor... Ama Türkiye Cumhuriyetinin bütününe A dan Z ye herşeyine kurucusu Mustafa Kemal'in ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkmak isteyenlerden kötüsü ve bölücüsü yok...

Medya bunlara yer vermiyor... Medya hukukuna ve hukukçusuna sahip çıkmıyor çünkü medyanın hükümetle çıkar ilişkileri var... ve holding sahiplerinin medyaya sahip olmamalarının gerekliliği böyle durumlarda dahada net ortaya çıkıyor... bağımsız olmayan medya bağımsız haber yapamıyor ve vatandaş haber alma özgürlüğünden mahrum bırakılıyor...

Hukukun ve adaletin olmadığı yerde ne olur birlikte düşünelim...

Medyanın bağımsız olmadığı yerde ne olur birlikte tartışalım...

Gönderi tarihi:
Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan ama bununla yetinmeyip vicdanen ve ahlakende bağlılık gösteren herkes biliyor ki, ülkemiz her yönden kuşatma altında...

.

.

.

Hukukun ve adaletin olmadığı yerde ne olur birlikte düşünelim...

Medyanın bağımsız olmadığı yerde ne olur birlikte tartışalım...

Hukuk devleti olmak ya da olmaya çalışmak için var olan bir mücadelenin gerçek adıdır adalet.Ve maalsef benim ülkem bunu daha başaramamış.Medya diyorsunuz yazınızda;medyanın dile getirmediği o kadar çok şey var ki!Hukuk demokrasinin ğereğidir;demokrasi ise beraber var olmanın.Buğün kalkıp hep aynı msorunlara takılıyorsak;demokrasiyi özümseme konusunda nerede olduğumuzu irdelemeliyiz.Bu ülke de sadece yazılıp çizilmeyen sizin dediğiniz konular değil;şemdinlide patlayan bombalar,diyarbakırda ölüme tekedilen çoçuklar,yoksulluğa gömülmüş insanlar,alınterinin emekle beraber nasıl ağıda düştüğü...

Ben bir hukuk devletinde yaşadığıma inanmıyorum!

Gönderi tarihi:

Sayin Mavi olmayan gökyüzü,bakin her yazinizda hem adaletten yaziyor hemde hep Semdinli veya DIYARBAKIR'i öne sürüyorsunuz..Istanbuldada ölüme terkedilen cocuklar var,Erzurumdada var,neden bunlari degilde Diyarbakiri öne sürüyorsunuz,bana bölücü demeyin diye bir iletiniz vardi.Diyarbakiri öne sürdükce size hangi gözle bakmami isterdiniz.Eger siz Türkiye Cumhuriyetinin bir üyesi iseniz tüm Türkiye adına konusun eger sadece hep dile getirdiginiz bölgeyi üye olmaya yeterli görüyorsaniz o zaman sizin hukuk ve adaleti tek tarafli istediginizi iddia ediyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Aslında medyanın bağımsız olmamasının dışında çok daha önemli sorunlar var.Bunlardan biri de kuvvetler ayrılığı ilkesinin üzerinin çiziliyor olması.

Montesquieu'nin yasaların ruhu " adlı eserinde şöyle der ki; bu söylenenler halen geçerliliğini sürdürmektedir.

Kötülüğün kaynağı ,keyfi yönetimler gösteren siyasal iktidarlardır.Yasama yürütme ve yargının tek elde toıplanması iktidarın kötüye kullanılması sonucunu doğurur.Kişilerin hak ve özgürlüklerinin korunması için, iktidarın gücünün ayrı bir güç ile durdurulması gerekmektedir.Bu nedenle bu yetkiyi kullanmak ayrı ellerde toplanması ile mümkündür ve aradaki denge kurularak kişilerin hak ve özgürlükleri güvence altına alınır.

Şimdi son günlerde söz konusu olan ve jet hızıyla onaylanan bir kanundan sözetmek gerekiyor. Hakimleerin atanmasını mülakata bağlayan yasa gibi.

Bu iktidarın ,nasıl atama yapacağını sanırım söylemeye gerek yok.Diğer organlara ve kurumlara yapılan atamalar gayet açık .O halde bu durum bizde , daha doğrusu bende , yavaş yavaş dönüştürüldüğümüz duygusunu uyandırıyor.

Dönüştürülme deyince;aklıma birden lise çağlarındayken, okuduğum Franz Kafka'nın "dönüşüm" adlı romanı geldi.Olayın kahramanı, bir sabah uyandığında ,kendini dev bir böceğe dönüşmüş olarak buluyordu.

Bende bir sabah uyandığımda ,kendimi, etrafımı,bu zihniyetlere sahip, karafatmalarla sarılmış olarak bulmaktan korkar oldum.

Gönderi tarihi:
Sayin Mavi olmayan gökyüzü,bakin her yazinizda hem adaletten yaziyor hemde hep Semdinli veya DIYARBAKIR'i öne sürüyorsunuz..Istanbuldada ölüme terkedilen cocuklar var,Erzurumdada var,neden bunlari degilde Diyarbakiri öne sürüyorsunuz,bana bölücü demeyin diye bir iletiniz vardi.Diyarbakiri öne sürdükce size hangi gözle bakmami isterdiniz.Eger siz Türkiye Cumhuriyetinin bir üyesi iseniz tüm Türkiye adına konusun eger sadece hep dile getirdiginiz bölgeyi üye olmaya yeterli görüyorsaniz o zaman sizin hukuk ve adaleti tek tarafli istediginizi iddia ediyorum.

saygilarla

Sayın Politika adalet kavranı görecelidir;benim adaletimde kimlik yoktur,insan vardır.Neden mi Şemdinli dedim;çünkü arkadaşım orada bombalar patladığı zaman adaleti göremedim.Tam bir susurluk vakası idi ve olay örtbas edildi.Diyarbakıra gelince...Belki hatırlıyorsunuzdur; 2005 yılında Diyarbakırda bazı olaylar yaşanmıştı.Orada ölen 9 çoçuk vardı.Tabi şimdi ölümleri sorgulamak gibi bir derdim yok.Yalnız o gün bir tesadüf sonucu hastanede ölen çoçuklardan birisinin ailesi ile bir gazetecinin diyaloguna kulak misafiri oldum.Baba çoçuğunun balkondayken, nereden geldiği belli olmayan bir silaha kurban verdiğini söylerken o acıyı,annesinin ağıdını görmeliydiniz.Sayın Politika ben şunu8 anlamış değilim; neden söz konusu Diyarbakır olunca rahatsız oluyorsunuz?Bölgecilik değil yaptığım sadece önce kendi eşiğimden başlamak.Ben bu ülkede olan çoğu şeyden haberdarım.İşçilerden,sokakta yaşayan çoçuklardan,alınterinin yok sayılmasından,insanları karşı karşıya getiren zihniyetlerden...Az önce Malatyada ki öldürülme olayında yine sevgili polislerimizin ön ayak olduğunu dair bir habere rastladım.Bakalım adalet nasıl tecelli edcek :excl: Yine okuduğum bir yazıda TESEV tarafından yapılan bir araştırma sonucunda 'vay be'dedirtecek sonuçlarla yargımızın nerede olduğunu düşündüm.Sayın Politika ADALET bizim olan adalettir.Adalet insanla,insan için vardır.Hukuk ve Adaleti tek taraflı değil,hepimiz için istiyorm

Saygılar benden!

Gönderi tarihi:

Sayın Politika adalet kavranı görecelidir;benim adaletimde kimlik yoktur,insan vardır.Neden mi Şemdinli dedim;çünkü arkadaşım orada bombalar patladığı zaman adaleti göremedim.Tam bir susurluk vakası idi ve olay örtbas edildi.Diyarbakıra gelince...Belki hatırlıyorsunuzdur; 2005 yılında Diyarbakırda bazı olaylar yaşanmıştı.Orada ölen 9 çoçuk vardı.Tabi şimdi ölümleri sorgulamak gibi bir derdim yok.Yalnız o gün bir tesadüf sonucu hastanede ölen çoçuklardan birisinin ailesi ile bir gazetecinin diyaloguna kulak misafiri oldum.Baba çoçuğunun balkondayken, nereden geldiği belli olmayan bir silaha kurban verdiğini söylerken o acıyı,annesinin ağıdını görmeliydiniz.Sayın Politika ben şunu8 anlamış değilim; neden söz konusu Diyarbakır olunca rahatsız oluyorsunuz?Bölgecilik değil yaptığım sadece önce kendi eşiğimden başlamak.Ben bu ülkede olan çoğu şeyden haberdarım.İşçilerden,sokakta yaşayan çoçuklardan,alınterinin yok sayılmasından,insanları karşı karşıya getiren zihniyetlerden...Az önce Malatyada ki öldürülme olayında yine sevgili polislerimizin ön ayak olduğunu dair bir habere rastladım.Bakalım adalet nasıl tecelli edcek :excl: Yine okuduğum bir yazıda TESEV tarafından yapılan bir araştırma sonucunda 'vay be'dedirtecek sonuçlarla yargımızın nerede olduğunu düşündüm.Sayın Politika ADALET bizim olan adalettir.Adalet insanla,insan için vardır.Hukuk ve Adaleti tek taraflı değil,hepimiz için istiyorm

Saygılar benden!

en ne DIYARBAKIR dendiginde rahatsiz olurum nede Edirne dendiginde bayram ederim,benim icin Diyarbakir ve Edirne Türkiye Cumhuriyetinin illeridir,sizin icn nedir onu bilemem.Semdinlide bomba patladi diyorsunuz,AKMERKEZDE patlayan bombada acaba yine adalet aradinizmi,orada ölen masum insanlar icinde agladinizmi.Adalet herkes icin esittir,eger esitligi kendiniz icin daha gerekli görüyorsaniz o zaman sizin istediginiz adalet farkli bir adalet olur.Kimse Türkiyede yarginin gercek anlamda calistigini iddia etmedi simdiye kadar,ama yargiyi Diyarbakir ve Semdinli icin sucluyorsaniz o zaman gercekci olamazsiniz.

Malatyadaki olay sizi cok rahatsiz etmis görünüyor,Söylermisiniz,bu ülkenin kac diplomati sehit edildi?rahatsiz oldunuzmu?;Tezkere almis yuvasina dönen askerler otobüsten indirilip kursuna dizildi,rahatsiz oldunuzmu?Adalet herkes icin vardir,herkesin adalet istemeye hakki vardir.,Semdinlide patlayan bombalar icin adalet aramaniz gercekten cok ilginc.Bende adalet ariyorum,sehit edilen askerlerimiz icin ,sehit edilen polislerimiz icin ve hicbir suclari yokken bombalarla öldürülen masum insanlarimiz icin.

saygilarla

Gönderi tarihi:
en ne DIYARBAKIR dendiginde rahatsiz olurum nede Edirne dendiginde bayram ederim,benim icin Diyarbakir ve Edirne Türkiye Cumhuriyetinin illeridir,sizin icn nedir onu bilemem.Semdinlide bomba patladi diyorsunuz,AKMERKEZDE patlayan bombada acaba yine adalet aradinizmi,orada ölen masum insanlar icinde agladinizmi.Adalet herkes icin esittir,eger esitligi kendiniz icin daha gerekli görüyorsaniz o zaman sizin istediginiz adalet farkli bir adalet olur.Kimse Türkiyede yarginin gercek anlamda calistigini iddia etmedi simdiye kadar,ama yargiyi Diyarbakir ve Semdinli icin sucluyorsaniz o zaman gercekci olamazsiniz.

Malatyadaki olay sizi cok rahatsiz etmis görünüyor,Söylermisiniz,bu ülkenin kac diplomati sehit edildi?rahatsiz oldunuzmu?;Tezkere almis yuvasina dönen askerler otobüsten indirilip kursuna dizildi,rahatsiz oldunuzmu?Adalet herkes icin vardir,herkesin adalet istemeye hakki vardir.,Semdinlide patlayan bombalar icin adalet aramaniz gercekten cok ilginc.Bende adalet ariyorum,sehit edilen askerlerimiz icin ,sehit edilen polislerimiz icin ve hicbir suclari yokken bombalarla öldürülen masum insanlarimiz icin.

saygilarla

Arkadaslar lütfen ülkemizde adalet olmasini istiyorsak bu tür karsilikli suclamalarla veya imalarla olmaz bana göre. Dogal olarak her türlü haksizliga karsi olmamiz gerekir. Tabiiki sucsuz yere öldürülen polisler ve sehit edilen askerler icin de lanet okumaliyiz, ama ayni zamanda eger sivil insanlar da sisitem tarafindan veya polisler tarafindan haksiz yere tutuklaniliyorlarsa veya öldürülüyorlarsa onlarida görüp acikca kinamiz gerekir. Bu adalet arayisi tabiiki Edirne'den Kars'a kadar sivillerden resmilere kadar olmali ve hic bir ayrim yapilmadan. Yoksa okudugum kadariyla birileri sadece Diyarbakir ve diegerleride akmerkez gibi yerleri getirerek karsilikli suclamalar yapilirsa adalet arayisimizda inandiricilik olmaz diye düsünüyorum. Ülkemizin gelismesini sitiyorsak ve bundan bir süphemde yok, o zaman her türlü zulme ve haksizliga karsi gelelim, nereden gelirse gelsin ama her türlüsüne karsi gelelim. Ben sahsim adina ülkemizdeki her türlü adaletsizlige karsiyim ve hukukun tek tarafli islemsini de kiniyorum. Adalet ve hukuk hepimizin hakki. Suclulara bile hukuk cercevesinde islemler yapilmali, bu zaten ilerlemisligin sembolüdür.

Saygilar

Gönderi tarihi:

saygilarla

Sayın Politika benim içimde bu ülkenin her parçası birdir,bölünmezdir.Diyarbakır veya başka bir yer hiç farketmez adalet tüm kurum ve kuruluşlarıyla insan için var olmalıdır.Akmerkezde patlayan bombalar ya da şehitler.Bunlar sizi ne kadar rahatsız ediyorsa beni de o kadar rahatsız ediyordur.Ben Diyarbakır demeyeyim o zaöman Sakaryada Susurluk, Toroslarda toprksızlığa sürülmüş Türk yörükleri,Tokat,Kars,Edirne ve daha çoğu yerlerden göçe zorlanmışlık için adalet isteyeyim.Malatyadaki olaylar beni rahatsız etti.Evet çünkü benim iğnancımdan olmasada orada ölen insanlar vardır.Bunun kadar bana rahatsızlık veren Almanyadaki Türklerin dolaylı veya doğrudan karşılaştığı haksızlıklardır.O şehitlerden biri benim kardeşim de olabilirdi.

Sayın Politika hukuk adaletin denetlecisidir.Tüm hukuksuzluklar adaletsizliğe zemin hazırlar.Ben benim değil bizim olan bir adaletten bahsediyorum.Diyarbakır yada şemdinli diyorsam yakın tarihten örnekler veriyordumdur,yoksa kalkıp işin siyasetini yapma derdim yok.Bu ülke benimdir.Cenneti kadar cehennemi de kutsaldır benim için.Kim olursa olsun halkım için Adalet diyorum;çünkü bu vatanda yaşayanlar bunu hakediyor.Saygılar!

Gönderi tarihi:
Arkadaslar lütfen ülkemizde adalet olmasini istiyorsak bu tür karsilikli suclamalarla veya imalarla olmaz bana göre. Dogal olarak her türlü haksizliga karsi olmamiz gerekir. Tabiiki sucsuz yere öldürülen polisler ve sehit edilen askerler icin de lanet okumaliyiz, ama ayni zamanda eger sivil insanlar da sisitem tarafindan veya polisler tarafindan haksiz yere tutuklaniliyorlarsa veya öldürülüyorlarsa onlarida görüp acikca kinamiz gerekir. Bu adalet arayisi tabiiki Edirne'den Kars'a kadar sivillerden resmilere kadar olmali ve hic bir ayrim yapilmadan. Yoksa okudugum kadariyla birileri sadece Diyarbakir ve diegerleride akmerkez gibi yerleri getirerek karsilikli suclamalar yapilirsa adalet arayisimizda inandiricilik olmaz diye düsünüyorum. Ülkemizin gelismesini sitiyorsak ve bundan bir süphemde yok, o zaman her türlü zulme ve haksizliga karsi gelelim, nereden gelirse gelsin ama her türlüsüne karsi gelelim. Ben sahsim adina ülkemizdeki her türlü adaletsizlige karsiyim ve hukukun tek tarafli islemsini de kiniyorum. Adalet ve hukuk hepimizin hakki. Suclulara bile hukuk cercevesinde islemler yapilmali, bu zaten ilerlemisligin sembolüdür.

Saygilar

Bu iletinizin altina imzami atabilirim,adalet ne Akmerkezdedir nede Semdinlidedir,Adalet heryerde adalettir.Adaleti ülkemizin her kösesi icin istemedikce objektif olamayiz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Adaletin bağımsızlığı en çok sivilleri ilgilendirir çünkü asıl bizim bağımsız bir adalete ve adil bir hukuk devletine ihtiyacımız var zaten devlet kurumlarında çalışan memurlar (polis,asker,millet vekili v.s) bunlara çoğu zaman adalet hükmetmiyor... Hukuğun üstünlüğüne inanmaz ve bunu savunmazsak asıl bizim canımız yanacak bugüne kadar olduğu gibi haksız yere idam edilenler Deniz Gezmiş gibi gördüğünden duyduğundan olan bitenden rahatsız olanları *********... Kimin sesi fazla ve farklı çıkıyor onun tepesine binecekler sesini yükselten herkes için bağırıp çağırsada halk kendi hakkını arayanıda sevmiyor... Ben bunu hiç anlamadım...

Adalet, yargı, hukuk bağımsız olmalı ve biz herkese eşit adaleti savunmak zorundayız... Demokrasi çok sesliliğin savunulmasıdır ve vatanın bölünmez bütünlüğüne, değerlerine, devletin ilkelerine saldırılmadığı sürece herkes düşüncesini dile getirmelidir... Ne sesi farklı çıkana, ne rengi farklı olana, ne inancı başka olana baskı yapılmalı... Birgün hepimizin hukuğa ihtiyacı olacaktır hukuk devleti bizler için var eğer birileri bunun üzerinde hakimiyet kurmak istiyorsa onların niyeti ADALETİ KENDİ ÇIKARLARINA göre çevirmekten başka birşey değildir... Özgürlük ve bağımsızlık için önce Adalet bağımsız olmak zorunda ve yeme içme kadar elzem bir durumken bu asla sessiz kalmamalıyız yarın gerçekten çok geç olacak...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.