Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Siz sıcak odanızda, kuş tüyü yataklarınızda, tertemiz nevresim takımlarının üstünde, rahat rahat uyurken

Dağda, kirin, çamurun, suyun, toprağın, kumun, kayanın üstünde yatan birileri var.

Siz 15 şehit verildiği günün akabinde kızınıza düğün yaparken, 1 hafta erteleme zahmetini dahi göstermezken

Sözlüsünü, nişanlısını, yavuklusunu, sevdiğini, sevenini, belki bir daha görüşmek nasip olmaz deyip alınlarından öpen, arkasına bakmadan vatan borcu ödemeye giden birileri var.

Siz güvenlik kaygısıyla tüm İstanbul polisini kapınıza dikerken, kardeşinize, eşinize, oğlunuza, kızınıza, damadınıza güvenlik ordusunun eşlik etmesini sağlarken

Aldığı 3 aylık eğitimle kendini bile korumayı öğrenememişken ülkesini korumak için sınırda bekleyen birileri var.

Siz yemeklerinize zehir katılmış mı diye çeşnicibaşı tutup, yemeklerinizi ilk ona tattırırken

Sıcak yemeğe hasret, konserve yiyen, Plastik şişelerde çay demlemeye çalışan birileri var.

Siz babalar gibi satarım derken.

Bu vatanın bir karış toprağında gözü olanın gözünü oyarım, onu o topraga gömerim diyen birileri var.

Siz PKK dağdan insin mecliste siyaset yapsın derken.

Kahrolsun PKK diye haykıran birileri var.

Siz Kürt sorunu var derken.

Kürt-Türk kardeştir diyen birileri.

Siz Amerika'da dünyaya gelen torununuzu bilgisayardan an be an izleyebiliyorken.

Parasızlıktan bir jeton dahi alamayıp 4 aydır ailesini arayamadan şehit olanlar var.

Siz sınır ötesi operasyon için Coni'den izin almaya çalışırken.

Terhis olmasına onbeş gün kala şehit olan evladının yerine onbeş gün askerlik yapmak isteyen babalar var.

Siz askerlik yapmamak için mazeret üretirken.

Askerlik şubeleri önünde askere gitmek, şahadet şerbeti içmek için can atan kınalı kuzular var.

Siz devlet malını soyarak cihat ettiğinizi zannederken.

Cihadın vatan topraklarını korumak olduğunun farkında olan yiğitler var.

Bu ülkede hem siz varsınız,hemde biz; Ama siz ve biz mukayese dahi edilemeyiz.

Gönderi tarihi:

seyrekler

seni ayakta alkışlıyorum

bu kelimeler ötekilerin

öteki olmayı seçenlerin

kulaklarına

kalplerine

beyinlerine

geçmeyecek biliyorum

önemlide değil zaten... :)

Gönderi tarihi:

geçmeyecek biliyorum

önemlide değil zaten... :)

bence önemli sardunyam :clover:

gecmesi dilegi ile...

Saygilar

Gönderi tarihi:

Bakan'ın oğluna uzanacak bir savcı aranıyor!

Bugün Pazar, sizi yormayan, zorlamayan hafif bir konuyu yazayım. Kara lahana dolması gibi herkesçe bilinen, lezzetle yenilen, okunması kolay bir hikâyeden söz edeyim.

Hikâyeyi hatırlayın.

Bir bakan var.

Maliye Bakanı.

Bizim Bakanımız.

Bir de oğlu var.

Çiftlik işletiyor.

Tavuk besliyor.

Yumurta üretiyor.

Mısır ithal ediyor.

Maliye Bakanımız neredeyse bakan olduğu günden beri oğlunun şirketi gazetelere "olumsuz yönde" haber olmaktan kurtulamıyor. Öyle haberler çıkıyor ki sanki "oğlunun şirketini korumak için kendi bakanlığı yetmiyor, Bakan bir de son seçimlerde yüzde 47 oy alan ve yaklaşan belediye seçimlerinde de yüzde 60 oy almasına kesin gözüyle bakılan iktidar partisi AKP'yi de" alet ediyor.

Ben buna inanmıyorum.

Kanıtlara bakıyorum.

"Maliye Bakanı'nın oğlunun şirketi hakkında yazılan son hikâyede" kanıtlar çok netti; kirlenmemiş, yayla suyu gibi berrak, güneşli bir günde gökyüzü kadar parlaktı.

TEKEL özelleşecek.

TEKEL halkın malı.

Devlet şirketi.

Yerli ya da yabancı bir yeni sermayedar bulunacak ve satılacak. Özelleştirme İdaresi'ne bağlanmış. Özelleştirme İdaresi de Maliye Bakanlığı'na bağlı. TEKEL'e 8 adet "karton kutu makinesi alınsın ya da kiralansın" diye karar çıkmış.

İhale açılmış.

İhale kurulu oluşmuş.

İhale şartnamesi yazılmış.

Her şey kitabına, defterine, şekil şartına uygun olarak gidiyor. Şenol Çelik diye 49 yaşında bir yaman girişimci ortaya çıkmış.

İhaleyi kazanmış.

Şenol Çelik adlı yaman girişimci, İspanya'da sigara fabrikaları için karton kutu üreten bir firmanın (MTS Tobacco) ortakları arasındaymış. Ortağı olduğu İspanyol firmasından 8 karton kutu makinesini 3 milyon euroya almış, fakat makineleri TEKEL'e değil, Dubai'de kurduğu MTZ Fzco adlı bir şirkete satmış. Yine Şenol Çelik'e ait olan Dubaili şirket de bu 8 makineyi TEKEL'e 14 milyon euroya kiralamış.

İşte iş adamlığı bu!

İş bilenin, kılıç kuşananın.

3 milyon euroya al, 14 milyon euroya Tekel'e geçir. Buraya kadar her şey normal. Ufak bir sahtekârlık var, makineler kullanılmış fakat TEKEL'e yeni diye sokulmuş.

Olsun...

Satan memnun.

Kiralayan mutlu.

Maliye Bakanlığı da bu kiralama işini "yıldırım hızıyla onaylayan" bir karar çıkarmış ve yıldırım hızıyla bu yaman iş adamı Şenol Çelik'in Tekel'e makine kiralayan şirketi Dubai MTZ Fzco'dan Üsküdar'ın yoksul mahallelerinden birinde oturan, okumamış, eğitimsiz, bekâr, 21 yaşında Sedat Güngörmüş adında bir garibana 30.000 (otuz bin) dolar para havale edilmiş.

Tesadüfe bak!

Gariban Sedat, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan'ın şirketinde 2.5 yıldan beri "santral memuru" olarak çalışıyor fakat paranın kendine değil Bakan'ın oğlunun şirketine ait olduğunu söylüyor. Bakan'ın oğlunun şirketinin muhasebe müdürüyle gidip Ümraniye'deki banka şubesinden parayı aldıklarını ve "Şenol Çelik'in de Bakan'ın oğlunun arkadaşı olduğunu" belirtiyor, "sık sık gelir görüşürlerdi" diyor. Bütün bunların hepsinin belgesi annesinden temiz süt emmiş Hazine Başkontrolörü Uğur Katar'ın hazırladığı raporda var.

Hikâye bu!

Çok basit.

Anlaşılır.

Belgeli.

Kanıtlı.

Ben de dördüncü kezdir bu köşede herkes okusun, Pazar günü olmasına rağmen öfkelensin, "adalet nerede" diye bar bar bağırsın istediğim için zaten basit olan hikâyeyi ziyadesiyle vulagarize ederek anlatıyorum. Muhalefet (CHP) bu hikâyeyi Meclis'e taşıdı fakat ne Maliye Bakanı ne Başbakan ne de Adalet Bakanı tek laf ediyor. Bakan'ın oğlunun arkadaşı, yaman iş adamı Şenol Çelik dışarıda dolaşıyor. Bakan'ın oğlu da hiçbir şey olmamış gibi dolaşıyor. Bu nedenle Bakan'ın oğluna uzanacak bir yürekli savcı aranıyor.

Çıkar mı?

Çıkması gerekir.

Hukuk devleti değil miyiz?

Gönderi tarihi:
Siz sıcak odanızda, kuş tüyü yataklarınızda, tertemiz nevresim takımlarının üstünde, rahat rahat uyurken

Dağda, kirin, çamurun, suyun, toprağın, kumun, kayanın üstünde yatan birileri var.

.

.

.

Siz devlet malını soyarak cihat ettiğinizi zannederken.

Cihadın vatan topraklarını korumak olduğunun farkında olan yiğitler var.

Bu ülkede hem siz varsınız,hemde biz; Ama siz ve biz mukayese dahi edilemeyiz.

Bu yaziyi aslinda büyütüp *Bizi halk secti,biz demokrasinin ta kendisiyiz,istedigimizi yapariz*diyenlerin oturdugu Atatürk ve arkadaslarinin kurdugu TBMM nin kapisina yafta olarak asmak gerekir,belki yüzü kizarip utananlar olur,sanmiyorum ama denemek lazim,hatta Cankaya´yayada asmak gerekir,nede olsa büyük sahsiyettir orada oturan ve Suudi'n in ayagina gidebilecek kadar oturdugu makamdan bihaber olandir oradaki.

Sayin Seyrekler sizi bu yazinizdan ötürü kutlarim. :clover::clover::clover:

SAYGILARLA

Gönderi tarihi:

birde seçimden sonra DEMOKRASİ geldi naralarıyla gül diken muhabbeti yapanlara bu diktatörlüğü nasıl yorumladıklarını ..

bazı güçlerin ellerinde tuttuğu iplere bağlı kukla misali sağa sola çekiştirilen konu mankenlerini savunup alkışlayanlara diyorum sormak lazım tekrardan..ülkemizin başına ne geldi?

Gönderi tarihi:

Sevgili Frozen

onlara göre ülkenin başına Gül açtı, bayram oldu :)

düşüncelerinde en ufak bir değişiklik olduğunu ve olacağını sanmıyorum... ister sabit fikir desinler ister gurur... ama bişey değişmeyecek :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.