Misafir yersoy Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2007 Böyle bir kapasite, arada kalmaz ve okudum ama anlamadım demez emin olun. Emin ol okuyup anlamayan çok kimse var... Ama bu anlaşılamamakla ilgili değil... Kafasında, okumadan önce önyargıları yüzünden olsa gerek, çok şey bekleyen bir çok insan, okuyup bir şey bulamadığında yaşadığı hayal kırıklığını anlayamamak şeklinde dışa vurmakta... Buna emin olun... Önyargısızca okuyup anlayanlar, inkar edenlerdir... Çünkü ne demek istediğini hem tarih bilimi ile hem de felsefeyle yargılayıp özümserler... Alıntı
Misafir İ'tezele Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2007 Emin ol okuyup anlamayan çok kimse var...Ama bu anlaşılamamakla ilgili değil... Kafasında, okumadan önce önyargıları yüzünden olsa gerek, çok şey bekleyen bir çok insan, okuyup bir şey bulamadığında yaşadığı hayal kırıklığını anlayamamak şeklinde dışa vurmakta... Buna emin olun... Önyargısızca okuyup anlayanlar, inkar edenlerdir... Çünkü ne demek istediğini hem tarih bilimi ile hem de felsefeyle yargılayıp özümserler... Yersoy, Kur'an'ı baştan sona okuyabilmiş bir insan ''bir şey anlamadım'' şeklinde bir kullanımı ,herhangi bir konuda bile olsa, zikretmez. Önyargısız okumak?? Bir insanın yine herhangi bir konuda önyargıları yoktur demek, hem kalıtsal hem de çevresel tüm etmenleri yatsımaktan geçer. Önyargısız insan yargısız insandır. Çünkü edinilmiş her yeni yargı bir sonraki için önyargı olacaktır. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2007 Yersoy, Kur'an'ı baştan sona okuyabilmiş bir insan ''bir şey anlamadım'' şeklinde bir kullanımı ,herhangi bir konuda bile olsa, zikretmez. İtezele, Çok doğal olarak zikreder.. Bir insanın yine herhangi bir konuda önyargıları yoktur demek, hem kalıtsal hem de çevresel tüm etmenleri yatsımaktan geçer. İtezele, önyargısız insan bunu başarabilen insandır... Başarılamadığı için sonuç başarısızdır... Önyargısız insan yargısız insandır. Çünkü edinilmiş her yeni yargı bir sonraki için önyargı olacaktır. İtezele, algılama ve yansız değerlendirme başarısı ve böylece anlama yetisi buradan geçer işte... Not: yargı ile önyargı farklı kelimeler olsa gerek farklı kelimler ile ifade edilmiş... Alıntı
Misafir İ'tezele Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2007 İtezele, Çok doğal olarak zikreder.. İtezele, önyargısız insan bunu başarabilen insandır... Başarılamadığı için sonuç başarısızdır... İtezele, algılama ve yansız değerlendirme başarısı ve böylece anlama yetisi buradan geçer işte... Not: yargı ile önyargı farklı kelimeler olsa gerek farklı kelimler ile ifade edilmiş... Biraz anlaşılabilmiş olsa... hani baştan yazmak istemiyorum. * zikrtmz, çünkü dediğim gibi, sözünü ettiğim insan ya inanıyordur ya da inanmıyordur. *yani kalıtsal ve çevresel etmenleri yatsıyarak önyargısız olunuyor. imkan dahilinde yani.. ben anlayamadım ne demek istediğinizi sanırım. daha açıklayıcı cümlelerle lütfen. *anlama yetisi nerden geçer?? yansız değerlendirme mi? başa mı dönüyoruz yine?? *farklı kelimeler evet, nitekim ben de aksini iddia etmedim. Edinilmiş her yargı bir sonraki için önyargı olacaktır.. Çok mu karışık? Ben mi aktaramıyorum? Allah Allah....... saat de ilerledi ondandır. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 farklı kelimeler evet, nitekim ben de aksini iddia etmedim. Önyargısız insan yargısız insandır dediniz ya, o nedenle bunu söyleme gereği duydum... Edinilmiş her yargı bir sonraki için önyargı olacaktır.. Çok mu karışık? Ben mi aktaramıyorum? Allah Allah....... saat de ilerledi ondandır. Bu ilk cümlenizi yalanlamıyoruz ki zaten, bir olaya önyargısız yaklaşabilmek için o öğrendiklerinden bağımsız hareket edebilmesi gerektiğini söylüyoruz. Doğru, yorucu bir günün ardından, o saatlerde belki zor oluyordur anlaşabilmek. Nitekim ben de yanlış anlayabiliyor ya da yanlış anlaşılabiliyorum. Neyse umarım şimdi açıklığa kavuşmuştur. Ben de tekrarlamayayım şimdi diğerlerini. Saygılarımla... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.