Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Kara Kitap (2006) Zwartboek - Black Book

Nereden başlayabilirim diye düşündüm ve önce bir beyin fırtınası yapayım dedim bakın neler geçiyor kafamdan bu film için: Erotizm, savaş, ırkçılık, etiketleme, kapitalizm, nasyonal sosyalizm, yalan, sürpriz, Hollanda, doğa, ve vahşet... Anladınız sanırım..! çok geniş bir yelpazesi olan film ve çok meşhur bir yönetmen: Paul Verhoeven (Basic İnstinct - Temel İçgüdü, Total Recall gibi filmlerden hatırlayabilirsiniz). Film 2. Dünya savaşı sırasında Hollandada geçen gerçek bir olayı karşımıza getiriyordu. Bir yahudi kızın (Carice van Houten) öyküsü üzerine kurulmuş ve çoğunlukla kızın yaşadığı iki taraflı aşk - casusluk bağlamını anlatıyor. Uzun ama sizi o uzunluk içinde saran bir film bazan çok gerildiğinizi bazan aşk sahneleri ile çok gevşediğinizi hissedeceğiniz bir film. Erotizm yüksek derecede filme yansımış bu nedenle çocuklardan uzak tutunuz. Ayrıca filmdeki bir çok yüz sizede çok tanıdık gelecek. Nazi gestapo komutanı Sebastian Koch (onu Başkalarının Hayatı, Tünel - The Tunnell filmlerindende hatırlayacaksınız)... Thom Hoffman (Doggville'den hatırlayabilirsiniz) gerçekten seyredilmesi gereken bir film. Bu filmi seyretmeden önce artık Yahudi soykırımı ve Alman mezalimi üzerine film seyretmeyeceğim diye söz vermiştim kendime ama iyiki o sözümü tutmamışım dedirtti bana... Dipnot: Senaryonun çok iyi olduğunu düşünüyorum fakat yönetmen filmin tam hakkını vermemiş gibi geliyor bana...

Yönetmen: Paul Verhoeven

Oyuncular: Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman, Halina Reijn, Waldemar Kobus, Derek de Lint, Christian Berkel, Dolf de Vries, Michiel Huisman

post-2-1196116723_thumb.jpg post-2-1196116731_thumb.jpg

Director Paul Verhoeven (Basic Instinct, Total Recall) brings his war drama based on long-forgotten true events surrounding the end of World War II. Rachel Stein (Carice van Houten) is a beautiful Jewish woman hiding out in Holland from the Nazis. When her plan to escape goes terribly wrong, she manages to take on a new identity and infiltrate the enemy. But working for both sides takes its toll -- especially when they both turn against her.

Director: Paul Verhoeven

Cast: Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman, Halina Reijn, Waldemar Kobus, Derek de Lint, Christian Berkel, Dolf de Vries, Michiel Huisman

Ve filmden sahneler:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.