Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2007 17 yıl "Bölünmeyle Musul-Kerkük'te hakkımız olur" Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Türkiye'nin Musul ve Kerkük anlaşmalarını birleşik Irak için imzaladığını belirterek, ''Bölgede parçalanmalar olursa, Türkiye'nin uluslararası hakkı gündeme gelir ve bunu kullanması gerekir'' dedi. Uluslararası Osmanlı'dan Cumhuriyete Çorum Sempozyumu'nda konuşan Prof. Dr Halaçoğlu, "Eğer bölünme tehlikesini görmezlikten gelir ve gerekli tedbirleri alamazsa Musul ve Kerkük'te söz sahibi olamayız" diye konuştu. "Irak meselesinin sadece günümüze göre değerlendirilmesi yanlıştır" diyen Halaçoğlu, "Geçmişten gelen tarihsel süreç ve günümüzdeki olaylarla birlikte değerlendirilerek, ortak bir çözüm noktası bulunmalıdır" dedi. "Kürt -Türk ayrımı oyununa gelmemeliyiz" Prof. Dr. Halaçoğlu, "günümüzde sömürge sisteminin demokrasi ve insan haklarına dayandırılarak gerçekleştirildiğini" belirterek, ABD'nin Irak'ı işgalinden bugüne kadar 1 milyon 200 bin insanın öldüğünü bildirdi. Halaçoğlu, "AB, BM nerede? İnsan hakları diyoruz, demokrasi diyoruz. Bunlar adına sömürge düzeni devam ettiriliyor. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde de bugün aynı oyunlar oynanıyor. Kürt-Türk ayrımı yapılarak bu oyun körükleniyor. Ama bu oyunlara gelmememiz gerekiyor" dedi. Türk Tarih Kurumu Başkanı, "Bugün aydın diye geçinenler ve demokrasi söylemleri yapanlar 301'inci maddenin mutlaka kaldırılması gerektiğini söylerken, hemen yanıbaşındaki insanlık faciasını görmezlikten geliyorlar. Bu çifte standarttır" diye konuştu. "Ermeni soykırımı söylemleri tarihi değil" Ermeni lobisinin 1915 olaylarına ilişkin iddialarının sıklıkla gündeme gelmesinin amacının, Türkiye'ye baskı kurmak olduğunu belirten Prof. Dr. Halaçoğlu, "Aslında Batı, konunun gerçeklerini araştırma arzusunda değil. Amaç bunu Türkiye'ye baskı aracı olarak kullanmak. Biz bildiklerimizi bal gibi anlatıyoruz ama karşıdakinin ne kadar anlamak istediği önemli" dedi. 1915 olaylarının tarihi değil, siyasi bir düşünce olduğunu ifade eden Halaçoğlu, "Tarihi olaylar günümüzde meydana gelen olaylarla anlatılmaz. Sadece tek yönlü olarak değerlendirilmez. Aksi halde sadece söylemlerle ve tek taraflı bir düşünce anlayışı tarihsel bir gerçek değil sadece siyasi bir gerçek olur" ifadesini kullandı. Prof. Dr. Halaçoğlu, Osmanlı İmparatorluğu'nun 1915 yılında üç cephede birden savaştığını ve o dönemde bazı Ermeni gruplar tarafından Osmanlılara sabotaj yapılarak başarı sağlanmasının engellemeye çalışıldığını dile getirerek, "Savaşta her devlet kendi çıkarları içinde hareket eder. Kendi içinizde vatandaşınız bunu yapmışsa, işin rengi değişir. Dolayısıyla Osmanlı'nın bu tür hareketlere karşı tedbir almaması mümkün değildir" dedi.
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 17 yıl hatırlıyor musun Tengeriin başka bir başlıkta neden Lozan'ın tamamen geçmişte kalmadığını belirtmiştim. Lozan'da Türkiye Musul ve Kerkük üzerindeki haklarından belli şartlar dahilinde vazgeçmiştir. Bu şartlar bozulursa Türkiye Lozan antlaşması uyarınca Musul ve Kerkük üzerinde tekrar hak iddia edebilir. Nasılki biz daha sonra yapılan anlaşmalar uyarınca boğazları ticaret gemilerine tek yönlü olarak kapatırsak onların boğazlar üzerinde iddiada buluna hakları doğuyorsa. Bizimde Lozan ihlal edilirse, Musul ve Kerkük üzerinde hak iddia etme hakkımız var.
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 17 yıl Yazar hatırlıyor musun Tengeriin başka bir başlıkta neden Lozan'ın tamamen geçmişte kalmadığını belirtmiştim. Lozan'da Türkiye Musul ve Kerkük üzerindeki haklarından belli şartlar dahilinde vazgeçmiştir. Bu şartlar bozulursa Türkiye Lozan antlaşması uyarınca Musul ve Kerkük üzerinde tekrar hak iddia edebilir. Nasılki biz daha sonra yapılan anlaşmalar uyarınca boğazları ticaret gemilerine tek yönlü olarak kapatırsak onların boğazlar üzerinde iddiada buluna hakları doğuyorsa. Bizimde Lozan ihlal edilirse, Musul ve Kerkük üzerinde hak iddia etme hakkımız var. İşte sorun bu hakkımızın farkında mıyız ve koruyabilecek miyiz... Açıkçası hiç sanmıyorum...
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 17 yıl Ben bugünkü yönetimin Türkiyenin cikarlari dogrultusunda siyaset yapmadigini hep dile getiren birisi olarak bahsedilen Musul Kerkük davasindada Türkiyenin cikarlariini gözetmeyecegi kanaatindeyim.Bugünkü yönetim Türkiyenin bölünmesi icin var gücüyle calismaktadir,bunun nedenleri 1-Yönetimin basindaki bazi isimler ve etrafindaki danismanlar,2-cankayada oturan kisi,3-Yönetimin basindaki ismin aslinin Türk olmamasi ve tarihten kaynaklanan bir Türk devleti karsitligi,4-Atatürk ve Laiklik karsitligi ile dinci bir kimlikle Türkiyenin üniter yapisinin ortadan kaldirilmasi.5-AB ABD ve BM in dayatmalaridir. 5 yillik yönetim tarzini,ülkede olup bitenleri,Laiklige ve Atatürke karsi yapilan acik saldirilar,Türk kimliginin tartismaya acilmasi,PKK nin mesrulastirilmasi ve yabancilarin Türkiye üzerinde söz söyleme haklarinin asiri bir duruma gelmis olmasi Sevr ve Sevr öncesi olusumlari cagristirmaktadir.Lozani kabul etmeyen Amerika ile stratejik ortaklik diye hayati bir ortakligin yürütülmesi,en hayati konularda Amerikadan gelecek emirlerin beklenmesi,Türkiyenin son 5 yilda oldugundan kat kat daha cok sömürgelestirildigini göstermektedir.Bölünmeye dogru hizla yol alinmaktadir,bu yolun bu kadar hizli olarak katedilmesi yönetimin gayretleriyle mümkündür.Askerin ise suspus olupta oturmasi ise baslibasina bir soru isaretidir.Aslinda olup bitenleri görüpte yasanilan bu sessizligi ben hayra yormuyorum.Bu derin uykuyu ben teslim olunmus olarak görüyorum. saygilarla
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 17 yıl bunun farkında olan abd ve onun hizmetçisi konumundaki peşmergeler sistemli bir şekilde ilk olarak musul ve kerkükteki nüfus ve tapu müdürlüğüne saldırmışlardır.. ordaki osmanlıdan kalan nüfus kayıtlarını ve özellikle de tapu kayıtlarını yok etmişlerdir bundaki kasıt ve niyet açık ve bellidir... sayın halaçoğlunun açıklamları yerinde bir açıklama olmuş. m.kemalin en büyük hayalinden biride musul ve kerkük değilmiydi...
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 17 yıl Yazar bunun farkında olan abd ve onun hizmetçisi konumundaki peşmergeler sistemli bir şekilde ilk olarak musul ve kerkükteki nüfus ve tapu müdürlüğüne saldırmışlardır.. ordaki osmanlıdan kalan nüfus kayıtlarını ve özellikle de tapu kayıtlarını yok etmişlerdir bundaki kasıt ve niyet açık ve bellidir... sayın halaçoğlunun açıklamları yerinde bir açıklama olmuş. m.kemalin en büyük hayalinden biride musul ve kerkük değilmiydi... Ya öyle ama sanki Tayyip E. ve kurmayları Abd. güdümünde değiller... Farkları mı var? Yine bir hak talep edilmeyecek, yine... Osmanlının oradaki tapu kayıtları falan o kadar önemli değil, sizin uluslararası anlaşmalardan doğan hakkınız var zaten... Hemde onyıllar öncesinde belirlenmiş sınırlarla... Siz bu hakkınızı kullanmayı bilin, ondan sonra o Osmanlı tapularının yapacağından daha fazla iş yaparsınız... Mesele hakkınızı koruyabilmekte...
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 17 yıl Ya öyle ama sanki Tayyip E. ve kurmayları Abd. güdümünde değiller...Farkları mı var? Yine bir hak talep edilmeyecek, yine... Osmanlının oradaki tapu kayıtları falan o kadar önemli değil, sizin uluslararası anlaşmalardan doğan hakkınız var zaten... Hemde onyıllar öncesinde belirlenmiş sınırlarla... Siz bu hakkınızı kullanmayı bilin, ondan sonra o Osmanlı tapularının yapacağından daha fazla iş yaparsınız... Mesele hakkınızı koruyabilmekte... orda bizim hakkımız var vardan çok bizim hakkımız.. tapuların önemi olmasaydı niye sistemli bir şekilde ırak ın işgalinin hemen ardından ilk saldırılan yer olsun ki.... burda ileriye dönük bir plan var.... Son yıllarda Türkiye hangi hakkını korumuş ki bu hakkını görebilsin .Kıbrısta yürüttükleri politikaları çok iyi görüyoruz musul ve kerkük için böyle haklarının olduklarını bile bilmezler bilseler bile altın tepsi içinde başkalrına sunarlar. Kıbrıs bize çok iyi bir ders olmalı nerdeyse ordaki var olan hakkımızı kaybettik.... Halaçoğlu 301. maddenin kaldırılması ile ilgili meseleyi çok iyi anlatmış... Türkmen kardeşlerimiz haykırıyor bize NERDESİN GAVİM GARDAŞ.. (bu konuda bedrihan gökçenin kerkük ile ilgili kerkük çığılığı adlı şiirini dinleminizi öneririm durumu çok iyi anlatıyor) Halaçoğlunun bu konu hakkındaki yorumunu taşıdınız için teşekkür ederim... saygılarımla..
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 17 yıl Yazar orda bizim hakkımız var vardan çok bizim hakkımız.. tapuların önemi olmasaydı niye sistemli bir şekilde ırak ın işgalinin hemen ardından ilk saldırılan yer olsun ki.... burda ileriye dönük bir plan var.... Son yıllarda Türkiye hangi hakkını korumuş ki bu hakkını görebilsin .Kıbrısta yürüttükleri politikaları çok iyi görüyoruz musul ve kerkük için böyle haklarının olduklarını bile bilmezler bilseler bile altın tepsi içinde başkalrına sunarlar. Kıbrıs bize çok iyi bir ders olmalı nerdeyse ordaki var olan hakkımızı kaybettik.... Halaçoğlu 301. maddenin kaldırılması ile ilgili meseleyi çok iyi anlatmış...Türkmen kardeşlerimiz haykırıyor bize NERDESİN GAVİM GARDAŞ.. (bu konuda bedrihan gökçenin kerkük ile ilgili kerkük çığılığı adlı şiirini dinleminizi öneririm durumu çok iyi anlatıyor) Halaçoğlunun bu konu hakkındaki yorumunu taşıdınız için teşekkür ederim... saygılarımla.. Tapu yakmalarının önemsiz olduğunu söylemiyorum ama hakkınızı arayabilmenizin bundan daha önemli olduğunu söylüyorum...
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 17 yıl Aslında osmanlı baya büyük bir coğragyaya sahipti bugünkü YUNANİSTAN,BULGARİSTAN,SURİYE VS. buralarda bizim hakkımız hadi dünyayı ele geçirelim.nıck,nıck,nıck
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 17 yıl Yazar Aslında osmanlı baya büyük bir coğragyaya sahipti bugünkü YUNANİSTAN,BULGARİSTAN,SURİYE VS. buralarda bizim hakkımız hadi dünyayı ele geçirelim.nıck,nıck,nıck Laf...
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 17 yıl Ya öyle ama sanki Tayyip E. ve kurmayları Abd. güdümünde değiller...Farkları mı var? Yine bir hak talep edilmeyecek, yine... Osmanlının oradaki tapu kayıtları falan o kadar önemli değil, sizin uluslararası anlaşmalardan doğan hakkınız var zaten... Hemde onyıllar öncesinde belirlenmiş sınırlarla... Siz bu hakkınızı kullanmayı bilin, ondan sonra o Osmanlı tapularının yapacağından daha fazla iş yaparsınız... Mesele hakkınızı koruyabilmekte... Sevgili boşig ,bırak hak talep etmesini aşağıda alıntıladığım anlaşmayı , imzalayan bir hükümetin , şu an ki sınırlarını korumasını ve bu konuda çıkacak anlaşmazlıkları çözümünü bile bizim dışımızdaki güçler bırakmış olması nasıl açıklanabilir. 3 Ekim 2005’te AKP hükümetince AB ile imzalanan Müzakere Çerçeve Belgesi'nin 6. paragrafında, ülkemizin bugününü ve geleceğini kritik durumlara düşürebilecek kimi anlatımlara yer verilmiştir. Metinde ; "Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkileri konusunda açık taahhüdü ve Birleşmiş Milletler şartı doğrultusunda uyuşmazlıkların ve önemli sınır uyuşmazlıklarının gerekirse Uluslararası Adalet Divanı'nın zorunlu yetkisini de içeren barışçı yollarla çözülecektir." anlatımı yeralmıştır. Buna göre, Türkiye'nin sınır sorunlarının (!?) çözümünde La Haig’deki Uluslararası Adalet Divanı yetkili kılınmaktadır. Böylece Misak-ı Milli sınırlarının sorun olabileceği, inanılmaz bir aymazlıkla kabul edilmektedir! Bu düzenleme, özelikle Yunanistan, Ermenistan ve Kuzey Irak için avantajlıdır. Ancak süreç içinde bunlar artabilir. Türkiye ile sınırdaş olan başka ülkeler de ülkemizle sınır anlaşmazlığı olduğunu savlayabilir. Irak'ın kuzeyinde yaratılan siyasal oluşum, gelecekte Türkiye'ye yönelik sınır istemleri bildirebilir. Bu durumda 6. paragrafa göre anlaşmazlık Uluslararası Adalet Divanı'na taşınacak ve ABD ve AB'nin tavrı belirleyici olacaktır. Gelişmeler ülke bütünlüğümüzü tehdit eden nitelik kazansa bile, bu paragrafa göre Türkiye, “güç kullanma” hakkını işletemeyecektir. TSK, “güç kullanMAma” olarak düzenlenen 2 sözcükle devre dışı bırakılmıştır. Ülke bütünlüğünü korumak için tersi yapılırsa, bu kez AB, MÇB’nin çiğnendiğini ileri sürerek Türkiye ile görüşmeleri askıya alabileceği gibi, yaptırım da uygulayabilecektir. Bu paragrafın derin tuzakları, akla bir başka sorun daha getirmektedir : BM'nin İkiz Sözleşmeleri TBMM’de onandığına göre, 6. paragraftaki düzenlemeler, bu Sözleşmelerin olanak sağlayabileceği siyasal haklar, Türkiye sınırlarını yeniden çizmeye dayalı güvence olarak kullanılabilir! MÇB'nin 11. paragrafı ise, AB mevzuatına uymadığı gerekçesiyle Türkiye'nin daha önce taraf olduğu ikili antlaşmalarla uluslararası antlaşmaların sona erdirileceğini kurala bağlıyor. Bu paragrafa göre Türkiye'nin hangi ikili veya uluslararası antlaşmalarının geçersiz kılınacağı açıkça belirtilmiyor fakat; KKTC'nin kuruluşu, 1959-1960 Londra ve Zürih Antlaşmaları, bu maddeye dayanılarak Türkiye açısından geçersiz sayılabilir. Açılımın Lozan'a veya Montrö'ye dayanmayacağını kimse güvenceleyemez. Türkiye, ne yazkı ki, AB serüveni yolunda son derece tehlikeli adımlar atmayı sürdürmektedir Her tarafımızdan bağlanmışız birde kalkıp musul ve kerkük konusunda hak mı idda edeceğiz komik olmaktan öte bir şey değil bu sav.
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 17 yıl Nereden ve kimden nasil bir hak talep etmeyi dusunuyorsunuz halen anlamis degilim acikcasi suanda Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu konusmalarindan yola cikarak herkes birsey yaziyor. Yusuf halacoglu daha bir ay oncesine kadar tvlerde cikip aleviler ve kurtler ermeniden donmedir ellerimde belgeleri var diyerekten basinin karsisinda cikmadimi bugunde kalmis irak bolunurse musul ve kerkukte hakkimiz doguyor der neredeymis bizim hakkimiz acaba bugun yugoslavyada bolundu ozaman neden kimse cikip demedi yugoslavyada eski osmanli sinirlari icindeydi hak doguyor diye o halde bugun yunanistan cikip desin istanbulda okadar rum vatandasimiz ve tapulari var biz kalkip istanbulu rumlarami teslim edecegiz arkadaslar biraz gercekci olun ki bizim hic hakkimiz yoktur ayrica irakin topraklarinin bolunum bolunmemelerinden bizene adamlar ne yaparlarsa yapar sana banami danisacaklar sizin suan bu yaptiginiz sadece zenginin mali zugurtun cenesini yorarmis misali oldu saygilar
Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 17 yıl Üzerine oynanmış oyunların piyonu, Şahı boşver artık, kaleni koru..
Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 17 yıl Nereden ve kimden nasil bir hak talep etmeyi dusunuyorsunuz halen anlamis degilim acikcasi suanda Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu konusmalarindan yola cikarak herkes birsey yaziyor. Yusuf halacoglu daha bir ay oncesine kadar tvlerde cikip aleviler ve kurtler ermeniden donmedir ellerimde belgeleri var diyerekten basinin karsisinda cikmadimi bugunde kalmis irak bolunurse musul ve kerkukte hakkimiz doguyor der neredeymis bizim hakkimiz acaba bugun yugoslavyada bolundu ozaman neden kimse cikip demedi yugoslavyada eski osmanli sinirlari icindeydi hak doguyor diye o halde bugun yunanistan cikip desin istanbulda okadar rum vatandasimiz ve tapulari var biz kalkip istanbulu rumlarami teslim edecegiz arkadaslar biraz gercekci olun ki bizim hic hakkimiz yoktur ayrica irakin topraklarinin bolunum bolunmemelerinden bizene adamlar ne yaparlarsa yapar sana banami danisacaklar sizin suan bu yaptiginiz sadece zenginin mali zugurtun cenesini yorarmis misali oldusaygilar Sayin Yakisikli,Prof.Halacoglunun söylediklerini carpitmadan yazarsaniz,yararli olur tartisma.Neden onun söylediklerini degilde kendi carpitmalarinizi onun agzindan cikmis gibi lanse etmeye calisiyorsunuz.Halacoglunu bende dinledim ama sizin yazdiginiz gibi degildi konusmasi.Eger objektif olmayacaksak alalim herkesi ayni kefeye koyup vuralim bir taraflara.Yusuf Halacoglu bir tarihcidir ve belgeler olmadanda konusmaz,onun konusmalarini isimize geldigi gibi degilde nedemek istedigini iyice anlayip degerlendirirsek bunda hepimizin ortak faydalari olur diye düsünüyorum. saygilarla
Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 17 yıl Sayin Yakisikli,Prof.Halacoglunun söylediklerini carpitmadan yazarsaniz,yararli olur tartisma.Neden onun söylediklerini degilde kendi carpitmalarinizi onun agzindan cikmis gibi lanse etmeye calisiyorsunuz.Halacoglunu bende dinledim ama sizin yazdiginiz gibi degildi konusmasi.Eger objektif olmayacaksak alalim herkesi ayni kefeye koyup vuralim bir taraflara.Yusuf Halacoglu bir tarihcidir ve belgeler olmadanda konusmaz,onun konusmalarini isimize geldigi gibi degilde nedemek istedigini iyice anlayip degerlendirirsek bunda hepimizin ortak faydalari olur diye düsünüyorum. saygilarla Sayin politikaci ben halacoglunun hangi sozunu carpitarak yazmisim soylermisiniz ben halacoglunun soyledi gozleri sadece yazdim ve hic birini carpitmadim sizede halacoglunun sozlerini yaziyorum carpitmadigimi gorebilirsiniz : "Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu, bir hafta önce Kayseri’de bir konuştu pir konuştu. Prof. Halaçoğlu; “Bugün Kürt olarak bilinen hatta hatta söyleyeyim; Alevi Kürt olarak bilinen insanlar maalesef Ermeni’den dönmedir” demişti" Ben olaylara gayet objektif bakiyorum ve ona gorede yorumlarimi hic carpitmadan yapiyorum ayrica her tarihcininde elinde belgeleri var diyede dogru soyledigi soz konusu olamaz degilmi bugun benim bildigim bir profossor eger elinde saglam tezi ve delilleri var ise ve bunu tum turkiye ve basin ile paylasiyor ise bunun belgelerinide sunmasi gerekiyor degilse bu soyledikleri sadece varsayimlardan ibarettir bize universitede boyle ogrettiler varsayimlarla veyahut elimde deliller var ama bunu basina sunmayacagim demeside ayricada cok sacma.. yukarida kirmizi yaziyla yazilmis olan yazida bir gazetenin yazisidir egerki bunuda benim uydurmam olarak dusunuyorsani kendinizde arabotlarindan arastirabilirsiniz saygilar
Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 17 yıl Ozaman demekki siz anlamak istediginiz gibi anladiniz onun sözlerini.Sayin Halacoglu,Kürtlerin ve Alevilerin icinde aslinda Ermeni olup zamanla Kürtlesmis olanlar var,derken sanirimki siz o anda baska birseyle mesguldünüz.Bir ilim adami kolay kolay yetismez sayin yakisikli,bu nedenle ilim adamlarimiza böyle yanlis ve tarafli suclamalarda bulunarak onlari siyasetlerimize alet etmeyelim. saygilarla
Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 17 yıl Ozaman demekki siz anlamak istediginiz gibi anladiniz onun sözlerini.Sayin Halacoglu,Kürtlerin ve Alevilerin icinde aslinda Ermeni olup zamanla Kürtlesmis olanlar var,derken sanirimki siz o anda baska birseyle mesguldünüz.Bir ilim adami kolay kolay yetismez sayin yakisikli,bu nedenle ilim adamlarimiza böyle yanlis ve tarafli suclamalarda bulunarak onlari siyasetlerimize alet etmeyelim. saygilarla Ben hic birseyi istedigim gibi anlamadim sadece sozde bilim adami olan Halacoglunun soylediklerini sana aktardim Ermeni olupta kurtlesmis demiyor lutfen kelime oyunu yapmayalim.. Halacoglunun acik ve net olarak soylemeye calistigi aslinda alevi kurtleri yoktur bugun kendini alevi kurtum diyen aslinda ermenilerden donmedir...sayet sizin yazmis oldugunuz gibi zamaninda kurtlesmis demis olsa tamam sen haklisin ama oyle soylemiyor... Bugun turklesmis bircok millet vardir ama halacoglunun aslinda amaci kendi tezini savunmak degil boyle bir hararetli ortamda boyle bir aciklama yapmasinin nedenide acik.. Ayrica senin soyledigin bir noktaya katiliyorum bilim ve ilim adamlari kolay yetismiyor bende bir bilim adamiyim ama akli selim olan bir bilim adami kendisini boyle bir siyasete malzeme etmez sayet kendisini boyle bir siyasete malzeme ediyorsa ben onun ilminden ve biliminden suphe ederim.. ayrica sunuda unutmayalim ki nasilki medyanin tarafsiz oldgunu savunuyorsam bilim ve ilim adamlarininda tarafsiz olmasindan yanayim bir insan nekadarki tarafsiz ve on yargisiz olursa yapacagi calismalarinda okadar basarili olur bunuda unutmayalim.. Son olarakta sunu soylemek istiyorum biraz konumuzun disina ciktik sanirim simdiden herkesten ozur dilerim saygilar
Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 17 yıl Ben hic birseyi istedigim gibi anlamadim sadece sozde bilim adami olan Halacoglunun soylediklerini sana aktardim Ermeni olupta kurtlesmis demiyor lutfen kelime oyunu yapmayalim.. Halacoglunun acik ve net olarak soylemeye calistigi aslinda alevi kurtleri yoktur bugun kendini alevi kurtum diyen aslinda ermenilerden donmedir...sayet sizin yazmis oldugunuz gibi zamaninda kurtlesmis demis olsa tamam sen haklisin ama oyle soylemiyor... Bugun turklesmis bircok millet vardir ama halacoglunun aslinda amaci kendi tezini savunmak degil boyle bir hararetli ortamda boyle bir aciklama yapmasinin nedenide acik.. Ayrica senin soyledigin bir noktaya katiliyorum bilim ve ilim adamlari kolay yetismiyor bende bir bilim adamiyim ama akli selim olan bir bilim adami kendisini boyle bir siyasete malzeme etmez sayet kendisini boyle bir siyasete malzeme ediyorsa ben onun ilminden ve biliminden suphe ederim.. ayrica sunuda unutmayalim ki nasilki medyanin tarafsiz oldgunu savunuyorsam bilim ve ilim adamlarininda tarafsiz olmasindan yanayim bir insan nekadarki tarafsiz ve on yargisiz olursa yapacagi calismalarinda okadar basarili olur bunuda unutmayalim.. Son olarakta sunu soylemek istiyorum biraz konumuzun disina ciktik sanirim simdiden herkesten ozur dilerim saygilar Halacoglunun söylediklerini israrla carpitmaya devam ediyorsunuz.Aslinda Sayin Halacoglu o söyledikleri ile hem Kürt yurttaslarimiza hemde alevi mezhebinden olanlara arka cikmis onlari oyuna gelmemeleri konusunda bilgilendirmistir.Onun bilim adami olup olmadigina tarih karar verir siz veya ben degil.Isimize gelene bilim adami gelmeyene ise bilim adami degil demek bence cikis yolu degildir. Sayin Halacoglu kendisini siyasete alet etmemis aksine yeri ve zamani geldigi icin gerekli gördügü aciklamayi yapmistir.Ayrica sayin Yakisikli öldürülen PKK li teröristlerin bir kisminin Ermeni asilli olduklarini hepimiz bilmekteyiz,bunlar aciklandiginda neden tepki konulmadida Halacoglunun söyledigi bir gercek üzerine bu kadar polemik yapilmaktadir.Bu pek anlasilir gibi birsey degildir.Kim neyi saklamaya örtbas etmeye calisiyor bu ülkede.Bu ülkede neler oluyor kim kimdir bunlari bilmemizin zamani bence gelmis ve geciyordur.Duygusal ve ideolojik yaklasimlarla bir yerlere varilmaz.gerceklerle muhatap olabilmek büyük bir erdemdir.Bencede konunun disina cikildi ama Halacoglunu araya katarak konuyu saptiran ben olmadim. saygilarla
Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 17 yıl Halacoglunun söylediklerini israrla carpitmaya devam ediyorsunuz.Aslinda Sayin Halacoglu o söyledikleri ile hem Kürt yurttaslarimiza hemde alevi mezhebinden olanlara arka cikmis onlari oyuna gelmemeleri konusunda bilgilendirmistir.Onun bilim adami olup olmadigina tarih karar verir siz veya ben degil.Isimize gelene bilim adami gelmeyene ise bilim adami degil demek bence cikis yolu degildir. Sayin Halacoglu kendisini siyasete alet etmemis aksine yeri ve zamani geldigi icin gerekli gördügü aciklamayi yapmistir.Ayrica sayin Yakisikli öldürülen PKK li teröristlerin bir kisminin Ermeni asilli olduklarini hepimiz bilmekteyiz,bunlar aciklandiginda neden tepki konulmadida Halacoglunun söyledigi bir gercek üzerine bu kadar polemik yapilmaktadir.Bu pek anlasilir gibi birsey degildir.Kim neyi saklamaya örtbas etmeye calisiyor bu ülkede.Bu ülkede neler oluyor kim kimdir bunlari bilmemizin zamani bence gelmis ve geciyordur.Duygusal ve ideolojik yaklasimlarla bir yerlere varilmaz.gerceklerle muhatap olabilmek büyük bir erdemdir.Bencede konunun disina cikildi ama Halacoglunu araya katarak konuyu saptiran ben olmadim. saygilarla Sayin politika herseyi yanlis anliyorsunuz evvela en son yazdigina cevap vereyim konumuzun disina ciktik derken ben kendimi kastemisttim seni degil sen hemen neden uzerine alindin alamis degilim.. Ikincisi ben bu konularda hic bir ideolojiyi savunmam ayrica kesinliklede duygusal ve onyargili yaklasmam konulara pkkli teroristler adi uzerinde terorist bunlarin icinde ermeniside olur kurdude olur turkude olur arabida olur bunu zaten herkes biliyor uc assagi bes yukari bunu tekrarlamana hic gerek.. kimsenin tepki vermedigini nereden biliyorsun sen tepki verenlerin ve herkesin yanindamisin ki ayrica halacoglunun uzerinden polemik yaratildiginada katilmiyorum kesinlikle.. Soylermisin bugune kadar hangi bilim adamini inkar edipte hangisine kucak actigimizi... Bence sen olaylara bakmak ve yaklasmak istedigin gibi bakiyorsun bunun icinde halacoglunun soylediklerini carpittigimi dusunuyorsun adamin konustuklarinin tek tek aciklamasini yapmami beklemiyorsun benden sanirim eger istiyorsa onuda yaparim saygilar
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.