Φ politika Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 sayin politika buradada goruyorumki benim yazdigimi kendi kafaniza gore yorumlamissiniz cunku ben yugoslavyaya bakmanizi tavsiyettigimde hasan17ye irak icin ornek vermistim yazdigim yazida turkiyeyle uzaktan yakindan bir alakasi yoktu ama sen yine anlamak istedigin gibi anladigin icin donup dolasip turkiyenin bolunmesine getirdin.. yugoslavya bolunmeye basladiginda kime hesap vermisti hic kimseye hesap vermedi irakta oyle egerki bolunmek istiyorsa hic kimseye hesap veremez ne turkiyeye ne amerikaya nede baska bir ulkeye kurtler kimsenin tarihini calmamistir kusura bakma ayrica hic bir zamanda irakin bolunmesi icin calismamistir konuyu carpitiyorsun saygilar Yani gercekleri carpitmakta ve sonra bunlari baskalarinin üzerine yikip anlamamakla suclamada üzerinize yok.Iraki'n bölünmesi icin tüm gücleriyle calisanlar kimlerdi.Bölgesel Kürt devletini kuran kimdi.Bunlari inkar etmekle neyi basarmayi düsünüyorsunuz.Kürtler bir millettir diyorsunuz ama Hititlerin tarihine sahip cikanlarin Kürt irkcilar oldugunu bilmezden geliyorsunuz,bu baskalarinin tarihlerini gaspetmek degilmidir.Türkiyenin bölünmesi icin daglarda asker avlayanlar kimlerdir acaba??? saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Sayin "Yakisikli" lütfen bosuna nefesinizi tüketmeyin. Malesef bende sayin "politika" yorumcudan benzeri elestiriler ve yorumlar aliyorum. Anladigim kadariyla genelde sabit fikirler yapiliyor ve kimse baskasinin ne yazdigina ve ne demek istedigine fazla bakmiyor. Türkiye'yi elestirmek bazilari icin tabu oldugu gibi birde hemen elestirenler vatanhainligiyle ve bölücülükle suclaniyorlar. Hattaa beni PKK li olmakla bile suclayan oldu. Yani anlayacagin güzel dostum, bazi arkadaslarin istedigi sekilde bile teröre karsi degilsen, seninkisi gecerli olmuyor. Ben bazen burada yapilan yorumlari ciddiye bile alamiyorum, cünki genelde kaliplasmis ve hep bildigimiz , duydugumuz suclamalar yapiliyor. Ülkemizin gercek sorumlularini beceriksizliginden dolayi elestiri yapilmiyor. Saygilar Bakin sayin Isyanci,******** Birkac kendini bilmezin isledigi cinayetler nedeniyle neredeyse bütün milleti irkci yapar tarzda yazilariniz,var.Siz yurt disinda faal olabilirsiniz, bulundugunuz ülkenin anti demokratik uygulamalrini inkar ederek Türkiyeye yüklenmenizi ben dogal karsilamiyorum.Eger noksanlar varsa ki vardir,bunlari beraberce dile getirebilmeliyiz. Burada yazilanlari ciddiye almadiginizin farkindayim,cünkü ciddiye almis olsaydiniz uslubunuzda bir degisiklik olurdu.Fikirler görüsler birbirine uymayabilir.her fikre saygi göstermek gerekir,ama bize uygun gelmiyor diye yazilanlari ciddiye almamak bence ciddi olmamakla aciklanabilir. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Barzani kürd kimliğinden dolayı çok insanı ürkütüyor,sadece türkiyede değil,araplar,farslar sizinle benzer düşüncelere sahipler,ortak amaç,kürd kimliğinin tarih sayfasında hareketlenmesinin kıskançlığı,sanırım çünkü baçka izah tarzı yok.Kürt kimligi yoktu ki hareketlensin,siz hayal dünyasinda yasamaktasiniz,bütün zorunuz hayallerin tersine tepmesinden oluyor. saygilarla Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Bakin sayin Isyanci,******** Birkac kendini bilmezin isledigi cinayetler nedeniyle neredeyse bütün milleti irkci yapar tarzda yazilariniz,var.Siz yurt disinda faal olabilirsiniz, bulundugunuz ülkenin anti demokratik uygulamalrini inkar ederek Türkiyeye yüklenmenizi ben dogal karsilamiyorum.Eger noksanlar varsa ki vardir,bunlari beraberce dile getirebilmeliyiz.Burada yazilanlari ciddiye almadiginizin farkindayim,cünkü ciddiye almis olsaydiniz uslubunuzda bir degisiklik olurdu.Fikirler görüsler birbirine uymayabilir.her fikre saygi göstermek gerekir,ama bize uygun gelmiyor diye yazilanlari ciddiye almamak bence ciddi olmamakla aciklanabilir. saygilarla Sayin politika, camur at izi kalsin politikasini birakalim lütfen. Isbatlamak zorundasiniz ben hangi yazimda tüm milleti irkci ilan ettigimi ve bulundugum ülkeni anti demokratik uygulamalarini inkar ettigimi. Nerede ve ne zaman bu suclamalarinizi yazdim lütfen isbat edin, yoksa yalnaci durumuna düsüyorsunuz. Düsünmeniz gereken, ülkemizde olan olaylari sadece kendi deyiminizle bir kac kendini bilmeyenler yapiyor olarak nitelemektir. camur atmayinki sizi ciddiye alalim, ******* ***** olmaz bu isler. Siz önce kendiniz bazi konularda sabit fikirli olmaktan kurtarin ve okumadan elestirmeyin. Okudugum kadariyla arladasin biri daha sizi ayni konuda uyardi. Lütfen ciddi olalim. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Yani gercekleri carpitmakta ve sonra bunlari baskalarinin üzerine yikip anlamamakla suclamada üzerinize yok.Iraki'n bölünmesi icin tüm gücleriyle calisanlar kimlerdi.Bölgesel Kürt devletini kuran kimdi.Bunlari inkar etmekle neyi basarmayi düsünüyorsunuz.Kürtler bir millettir diyorsunuz ama Hititlerin tarihine sahip cikanlarin Kürt irkcilar oldugunu bilmezden geliyorsunuz,bu baskalarinin tarihlerini gaspetmek degilmidir.Türkiyenin bölünmesi icin daglarda asker avlayanlar kimlerdir acaba??? saygilarla sayin politika ben hangi gercekleri carpitip ve sonra bunlari baskalarinin uzerine yiktim soylermisiniz... irakin bolunmesini isteyen benmiyim yoksa saddam kendi sonunu kendimi hazirladi.. ayrica irakta olup bitenlerden nekadar haberiniz oldu bugune kadar.. bolgesel kurt devleti irakta kuruldu turkiyedemi kurulduda bukadar endise ediyorsunuz halen anlamis degilim bazi konularda sizi gercekten anlamiyorum bu sozunu ettiginiz olaylar irak topraklarinda oluyor ama sizler turkiyedeki kurtleri sorumlu tutuyorsunuz sanki biz iraktaki kurtleri bolgesel hukumet kurdugu icin zorladik... bundan nicin turkiye hukumetini sorumlu tutmuyorsun bizler hukumeti elestirildigimizde ya bolucu oluyoruz yada terorist mademki ben bir turk vatandasiysam ulkemi ve hukumetimi iyisiylede kotusuylede elestirme hakkim var sirf buyuzden bolucu veyahut terorist oluyorsam buyrun bolucu/terorist diyin o halde senin veyahut baskasinin burada bana bolucu veyahut terorist demen beni gocundurmaz ben terorist veyahut bolucu olmadigimi biliyorum sadece sistemi elestiriyorum ve sistemin 50 yildir bozuk oldugunu turkiyede bilmeyen birtek kisi yoktur.. irkcilar her kesimde yokmudur kurt irkcilari var oldugu kadar turk irkcilarida var yokmu ben turk irkcilarina karsi oldugum gibi kurt irkcilarinada karsiyim.. son olarak turkiyenin bolunmesi icin daglarda asker avlayan kimler demissin peki o askerlerin arasinda kurtlerinde oldugunu unutuyorsun ama her turk vatandasi gibi kurtlerde dagda askerlik yapmakta ve terorist aramakta Belkide seninle benim aramdaki fark sen olaylara duygusal bakmaktasin ben ise daha somut bakiyorum tarafsiz elestiride bulunuyorum... saygilar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Forum basligi BARZANI olduguna göre burada Iraki tartisiyoruz.Türkiyedeki Kürt vatandaslar icin ben birsey yazmadim.Irakin bölünmesindeIrak Kürtlerinin rolünden bahsettim.Saddam'i ele almadim tabiiki Saddam yikilmayi haketmis bir diktatördü,burada bir itiraz zaten olamaz.Ama Saddam'i devirmek icin Irak'i bölmek gerekmiyordu.Bundan bahsettim ben.Irakta olup bitenlere Türkiye olarak kayitsiz kalamayiz,ne yazikki TürkiyeYi yönetenler ABD ve AB güdümünde Türkiyenin Irak politikasinida yok ettiler.Iraka kayitsiz kalmamizi kimse bekleyemez sonucta Irakla komsuyuz.Irakin bölünmesi öyle basite alinacak ve onlarin bilecegi birseydir denecek gibi siradan bir olay degildir. Kuzey Irakta bölgesel bir Kürt devletinin ilan edilme asamasina gelmesi,bölücü örgüt PKK ya yataklik edilmesi, Barzani'nin Diyarbakirla ilgili cizmeyi asan sözleri,Irak'i bölmek icin yapilmis olan planlarin aynen Türkiye üzerinde oynandigini gösterir,bu nedenle Türkiyedeki Kürtcü hareketleri KuzeyIraktan ayri bir kulvarda göremeyiz.Birbiriyle baglantilidir,bunu birbirinden ayri görmek gercekcilik degildir. 50 yildir Türkiyeyi yönetenlerin kimler olduklarina secerelerine bakildiginda neden sistemin calismadiginida anlayabiliriz. saygilarla Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 Soruma halaaa nedense cevap verilmiyor. Demekki camur at izi kalsin politikasi uygulaniyor. Yalancilikla nereye kadar gidecegiz anlamiyorum vallahi. Sayilar Alıntı
Φ botan Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 zaten musul ve kerkük ırak toprak bütünlüğü var diye bugüne kadar bir talepte bulunulmadı 1991'den buyana saddam yok o bölgede,bölge peşmerge ve dolaylı yollardan amerikanın elinde (kısmende türkiyenin)durum böyleyken barzani baba adamdı ona kırmızı pasaport bile verdik şimdi devletleşmeye gidiyor eyvahh!! biz bunca yıldır kendi kürtlerimizi hep inkar ettiğimiz için onlart yasadışı işlere bulaştı,birileri ülkenizin vermediğini kendiniz alın size silah vereyim dedi ve onları etkisi altına alıp yönlendirdi.ama bunlardan ders çıkarılmayıp kürtler inkar edilmeye devam edildi nede olsa amaç tek milletli bir devletti,ama olmuyordu ve şimdi kuzey ırakta kurulacak devlet devletle barışı,mutluluğu sağlanılmayan kürtler için bir çekim kaynağı olabilir ve hatta kürtler oradaki kazanımların benzerlerini türkiyeden isteyebilirler diye orada oluşan kazanımları yok etmek için etten püften birşeylerle bile olsa oraya girilip bu kazanımlar yok edilmeli değilmi????? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.