Gönderi tarihi: Pazartesi 11:565 gün Yazar Admin SON DAKİKA2026 Fizyoloji veya Tıp alanındaki #NobelÖdülü, "ışıkla kontrol edilen iyon kanalları ve optogenetik konusundaki keşifleri" nedeniyle Karl Deisseroth, Peter Hegemann ve Georg Nagel'e verildi.
Gönderi tarihi: Pazartesi 17:155 gün Yazar Admin Günün en önemli gelişmeleri.Biyomühendislik ile psikiyatri ve davranış bilimleri profesörü Karl Deisseroth, Nobel Ödülü haberini çocuklarıyla paylaşıyor.
Gönderi tarihi: Salı 11:214 gün Yazar Admin SON DAKİKAİsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, 2026 Nobel Fizik Ödülü'nü "IceCube Nötrino Gözlemevi'ne sağladığı belirleyici katkılar ve astrofiziksel kökenli yüksek enerjili nötrinoların keşfi" nedeniyle Francis Halzen'e verme kararı aldı.
Gönderi tarihi: Perşembe 11:552 gün Yazar Admin SON DAKİKA2026 Nobel Edebiyat Ödülü, "klasik gelenekle oyunbaz bir diyalog içinde çağdaş edebiyat için yeni biçimler yaratan cesur ve özgün külliyatı" nedeniyle Kanadalı yazar Anne Carson'a verildi.
Gönderi tarihi: Dün 03:451 gün Yazar Admin Asya — En Çoktan En Aza Nobel Ödülleri.Japonya — 33İsrail — 14Hindistan — 13Çin — 8Güney Kore — 3Türkiye — 3Pakistan — 2Bangladeş — 2İran — 2Myanmar — 1Filipinler — 1Irak — 1Yemen — 1Sayılar, milliyet ve ülke bağlantısı sınıflandırmasına göre değişiklik gösterebilir.
Gönderi tarihi: Dün 11:011 gün Yazar Admin SON DAKİKANorveç Nobel Komitesi, barışı ve uluslararası hukuku teşvik etmeye yönelik çalışmaları nedeniyle 2026 #NobelBarışÖdülü'nü Navanethem "Navi" Pillay'e verme kararı aldı.
Gönderi tarihi: 11 saat önce11 saat Yazar Admin Nobel Barış Ödülü sahibi, ödülü kabul ettikten hemen sonra Trump ile alay etti2026 Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Navi Pillay, Cuma günü ödülü kazandığını öğrendikten hemen sonra Başkan Trump'a yönelik bir göndermede bulundu.Eski Güney Afrikalı yargıç ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri, haberi aldıktan sonra Almanya'nın Nürnberg kentinde katıldığı akademik ve hukuki bir konferans sırasında hazırlıksız bir konuşma yaptı."Çok teşekkür ederim. Eğer biraz daha alkışlarsanız, belki bu ödülü Trump ile paylaşabilirim," dedi. Salondakiler kahkahalara boğuldu.Trump, özellikle ödülün 2009 yılında dönemin Başkanı Barack Obama'ya verilmesinden bu yana, adeta bir Nobel Barış Ödülü almak için yanıp tutuşuyor. Geçen yıl, gümrük vergilerini görüşme için bir bahane olarak kullanarak, ödülü alma ihtimalini sormak üzere Norveç Maliye Bakanı Jens Stoltenberg'i "durup dururken" aramıştı.Norveç Başbakanı Jonas Gahr Støre'ye gönderdiği bir başka mesajda Trump, "Ülkenizin, 8 ve daha fazla savaşı durdurmuş olmama rağmen bana Nobel Barış Ödülü'nü vermemeye karar vermesi göz önüne alındığında," demişti; "Artık sadece Barış'ı düşünmek zorunda hissetmiyorum —her ne kadar Barış her zaman önceliğim olsa da— artık Amerika Birleşik Devletleri için neyin iyi ve doğru olduğunu düşünebilirim."Geçen Ekim ayında, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile Oval Ofis'te yaptığı bir görüşme sırasında Trump basına, "Onu [ödülü] Obama'ya, ülkemizi resmen mahvettiği için verdiler," demişti. "Benim seçilmem çok daha önemliydi." Bu yıl Trump ödülü artık hiç önemsemiyormuş gibi davransa da, Pillay'in yorumlarından haberdar olduğunda bu durum değişebilir.Pillay konuşmasında, "Sadece bu mekânda bulunmak bile... Alkışlarınız benim için çok anlamlı. Kamuoyu bunu hak ettiğiniz konusunda hemfikir olmadıkça bir ödül ya da herhangi bir şey almak istemezsiniz. İşte bugün alkışlarınızı bu şekilde değerlendiriyorum," ifadelerini kullandı. “Bir avukat ve yargıç olarak, [bu duyuruyu] yine de teyit etmek istiyorum. Hepsi de insan haklarını savunan dostlarım ve meslektaşlarımla birlikte olmamı çok yerinde buluyorum. Yaptığım son iş, Gazze’de yaşananları soykırım olarak nitelendiren raporu sunmaktı.”Kaynak: TNP
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.