Gönderi tarihi: 5 saat önce5 saat Admin Edin Džeko Bosna Milli Takımından Emekli OluyorBazen bu anın ne zaman geleceğini merak ederken bulurdum kendimi… Ama bu kelimeleri yazarken ne kadar duygulanacağımı hiç tahmin etmemiştim. 2 Ekim’de, İsveç’e karşı milli takımımız için bir sonraki ve son maçıma çıkacağım.Kariyerimdeki hiçbir şey, o formayı her giydiğimde hissettiğim gururla kıyaslanamaz. Hiçbir şey. Bu benim çocukluk hayalimdi; futbol sahasında ülkemi temsil etme onuruna eriştiğim 151 maçın her birinde yanımda taşıdığım bir hayal. İlk seferinde olduğu gibi bunu yapmaktan her zaman gurur duydum. Türkiye’ye karşı oynadığımız o maçın üzerinden neredeyse yirmi yıl geçti. Pek çok şey değişti, ben de değiştim ama bu formaya olan sevgim asla değişmedi.Şimdi kenara çekilme vaktinin geldiğini hissediyorum. Milli takımla 40 yaşına kadar gelebildiysem, bu gerçekten sahip olduğum her şeyi verdiğim içindir. Her zaman. Her şeyimi. Ülkem için oynamak, futbolun bana sunduğu en duygusal fırsattı. 2014’te ilk Dünya Kupamıza katılmaya hak kazanmak, bir futbolcu olarak hayatımın en mutlu anlarından biri olmaya devam ediyor. Galler’e atılan golün olduğu gece ve ardından Mart ayında Zenica’da İtalya’ya karşı hissettiğim duygular sonsuza dek kalbimde yaşayacak. Halkımın şehirlerimizin sokaklarında kutlama yaptığını görmek, futbolun bana verdiği bir başka inanılmaz hediyeydi. Bu harika yolculuk boyunca yanımda olan ve beni destekleyen herkese teşekkür etmek için vakit olacak. Şimdilik, sadece İsveç’e karşı oynanacak o gece orada olmanızı umuyorum, böylece bir duyguyu daha birlikte paylaşabiliriz… Çünkü bu inanılmaz anların her biri, birlikte yaşadığımız bir şeydi.Ve ülkemi temsil edeceğim son geceyi tam olarak böyle yaşamak istiyorum: hepiniz yanımdayken, çocukluğumdan beri sevdiğim ve hayatımın geri kalanında da seveceğim o formayla.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.