Gönderi tarihi: 5 saat önce5 saat Admin Volvo XC40 Recharge Elektrikli Otomobilin Kriko'nun Girdiği Yerin Yüksekliği Ne Kadardır?Volvo'nun kendi web sayfasında araç yüksekliği 6.9 inç olarak belirtiliyor bu da 175 mm veya 17.5 santimetreye denk geliyor. Ama ben Krikonun girdiği yüksekliği ölçtüm 8 inç olarak buldum yani 203 mm veya 20 santimetreye denk geliyor Resmi teknik özelliklerde minimum yerden yükseklik 6,9 inç (175 mm) olarak belirtilmiştir. Ancak aracın belirli noktalarında 8 inç ölçmüş olmanız tamamen doğrudur.Üreticiler, minimum yerden yüksekliği aracın tam yüklü olduğu durumdaki en alçak noktasını esas alarak hesaplar. Elektrikli XC40 Recharge modelinde, tabandaki batarya paketi ve elektrik motoru parçaları bu en alçak noktayı 6,9 inç seviyesine indirir.Aracınızda 8 inçlik bir ölçüm görmenizin nedenleri şunlardır:1. Ölçümü Yaptığınız Yer6,9 inçlik minimum yükseklik, genellikle aksların ve elektrikli motor parçalarının en alçak olduğu tekerlek aralarındaki bölümdür. Şasinin kenarındaki dış marşpiyeller, plastik gövde kaplamaları ve kriko noktaları belirgin şekilde daha yüksektedir. Araç boşken bu noktalar genellikle tam olarak 8 inç seviyesindedir.2. Araç Yükü ve SüspansiyonResmi ölçüler, aracın içinde yolcular ve bagaj varken (yüklü halde) hesaplanır. Aracınız boşken süspansiyon daha yukarıda durur. Ayrıca standart 19 inç jantlar yerine opsiyonel 20 inç jantlara sahipseniz, lastik yanağı kombinasyonu da yüksekliğe küçük bir pay ekleyebilir.3. Benzinli ve Elektrikli Model FarkıGeleneksel, benzinli Volvo XC40 modelinin resmi yerden yüksekliği 8,3 inçtir. Elektrikli Recharge modeli aynı şasi yapısını kullanır ancak tabanına batarya paketi eklenmiştir. Bu yüzden taban profili daha düzdür; bu da dışarıdan gördüğünüz gövde panelleri ile alttaki en alçak mekanik parçalar arasında fark yaratır.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.