Gönderi tarihi: 7 saat önce7 saat Admin "SADECE ÖKSÜRÜYORUM" DEDİ, RÖNTGENİ GÖREN DOKTORLAR ŞOKE OLDU! ÜÇ HAFTADIR YARIM AKCİĞERLE YAŞIYORMUŞGünlük koşturmaca içinde basit bir öksürüğü önemsemediğiniz oldu mu? Reddit'te paylaşım yapan bir adamın "basit bir öksürük" sandığı belirtilerin arkasından çıkan gerçek, tıp dünyasını şaşkına çevirdi. Tam üç hafta boyunca akciğerlerinden birinin sönük olduğunu fark etmeden yaşayan adamın hikayesi, vücudumuzdan gelen sinyalleri dinlememiz gerektiğine dair ciddi bir uyarı niteliğinde."Ciğerim Sökülecek Gibi Öksürüyordum Ama Çok Meşguldüm"Sosyal medyada yaşadıklarını paylaşan genç adam, üç hafta boyunca adeta "ciğerini kusacakmış gibi" şiddetli öksürük krizleri, sırt ağrısı ve nefes darlığı yaşadı. Ancak bu durumu günlük hayatın yoğunluğuna ve öksürüğün doğal bir sonucuna bağlayarak doktora gitmeyi erteledi."İnsanlar akciğerlerimden birinin çalışmadığını nasıl fark etmediğimi soruyor. Dürüst olmak gerekirse, o sırada ilgilenmem gereken başka işlerim vardı ve çok meşguldüm."Röntgen Sonucu Ortaya Çıkan Gerçek: Spontan PnömotoraksŞikayetleri geçmeyince nihayet doktora giden adamın çekilen akciğer röntgeni acı gerçeği gözler önüne serdi: Akciğerlerinden biri neredeyse yarı yarıya küçülmüştü. Genç adam, tam üç hafta boyunca sönmüş bir akciğerle normal hayatına devam etmeye çalışmıştı.Tıpta bu duruma Spontan Pnömotoraks (kendiliğinden akciğer sönmesi) adı veriliyor. İşin ilginç yanı, bu durum herhangi bir kaza veya darbe sonucu değil, tamamen kendiliğinden gelişmişti.Akciğer Sönmesi Kimlerde Daha Sık Görülür?Akciğer sönmesi nadir görülen bir durum olsa da belirli fiziksel özelliklere sahip kişilerde daha sık ortaya çıkabiliyor:Genetik Yatkınlık: Genç adamın babası ve büyükannesinin de daha önce aynı sorunu yaşamış olması, durumun ailevi olabileceğini gösteriyor.Vücut Yapısı: Özellikle uzun boylu ve zayıf erkekler bu konuda büyük risk altında. Nitekim hastanın kendisi de yaklaşık 1,88 metre boyunda ve oldukça zayıf bir yapıya sahip olduğunu doğruladı.Ameliyat Kaçınılmaz Oldu: Pleurektomi ve RezeksiyonHastanede tedavi altına alınan adamın akciğerindeki sıvıyı boşaltma işlemi (göğüs tüpü) ilk başta başarısız oldu. Bunun üzerine doktorlar daha ciddi cerrahi müdahalelere başvurmak zorunda kaldı:Akciğer Rezeksiyonu: Hasar gören ve sönen akciğer dokusunun bir kısmı ameliyatla çıkarıldı.Plörektomi (Dekortikasyon): Akciğerin yeniden rahatça şişip genişleyebilmesi için akciğer çevresindeki kalınlaşmış zar temizlendi.Bu Belirtileri Asla Görmezden Gelmeyin!Uzmanlar, akciğer sönmesinin hayati tehlike yaratabileceğini belirterek aşağıdaki belirtilerden bir veya birkaçını yaşamanız durumunda vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerektiğini vurguluyor:Tek taraflı, ani gelişen göğüs ve sırt ağrısıGeçmeyen, çok şiddetli öksürük krizleriHızlı soluk alıp verme ve nefes darlığıAnormal derecede hızlı kalp atışıAşırı halsizlik ve yorgunluk hissiKaynak: NW
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.