Gönderi tarihi: 7 saat önce7 saat Admin DÜNYA BU ÇOCUĞU KONUŞUYOR! Lamine Yamal’dan Şok İtiraf: "Herkesi Kandırıyorum, Gerçek Beni Asla Bilemeyeceksiniz!"İspanya’yı Dünya Kupası’nda sırtlayan ve turnuvanın en parlak yıldızı haline gelen 18 yaşındaki Lamine Yamal, EL MUNDO gazetesine verdiği samimi röportajda ezber bozdu. Pazartesi günü 19 yaşına basacak olan genç yetenek, saha içindeki devleşen futbolunun aksine, saha dışında hâlâ tam bir "mahalle çocuğu" ruhu taşıyor.Genç yıldız, futbol dünyasını sarsan başarısına rağmen ayakları yere basan ve bir o kadar da gizemli tavrıyla dikkat çekiyor. İşte turnuvanın kaderini değiştiren Yamal'ın röportajından öne çıkan çarpıcı detaylar:"Dünya Kupası Olmasa Mahallede Bankta Oturuyordum"Hayatının ne kadar hızlı değiştiğini açık yüreklilikle itiraf eden Yamal, "Eğer Dünya Kupası'nda olmasaydım, muhtemelen şu an mahallemdeki bir bankta arkadaşlarımla oturmuş, gelecekte halimin ne olacağını kara kara düşünüyor olurdum" diyerek futbolun hayatını nasıl kurtardığını anlattı."Röportajlarda Yalan Söylüyorum, İmajım Tamamen Sahte!"Medyanın ve futbolseverlerin kendisi hakkında ne düşündüğünü zerre umursamadığını belirten Yamal, röportaj vermekten sıkıldığını gizlemedi. Hep aynı soruların sorulmasından dert yanan genç yıldız, ezber bozan bir taktiği olduğunu açıkladı:"İnsanların benim hakkımda ne düşündüğü umurumda değil. Eğer umurumda olsaydı, röportajlarda gerçeği söylerdim. Hep aynı cevapları veriyorum ki gerçekte kim olduğumu asla bilemesinler. Şu an insanların kafasındaki Lamine Yamal imajı tamamen sahte. Gerçek beni kendime saklıyorum."Muhabire Gençlik Argosu Dersi: "Aura Bende Var!"Röportajda eğlenceli anlar da yaşandı. Muhabirin, kendi oğlundan duyduğu ama anlamadığı yeni nesil kelimeleri sorması üzerine Yamal, adeta bir "Z kuşağı rehberliği" yaptı. "Yüzde yüz", "utanç verici" (cringe) ve "hoşlanma" (crush) gibi kelimelerin anlamlarını esprili örneklerle açıkladı.Muhabirin son dönemde popüler olan "Aura" kelimesini sorması üzerine ise Yamal, sinematik bir karizmayı kastettiğini belirterek, "Brad Pitt veya Cristiano Ronaldo auraya en iyi örneklerdir" dedi. Muhabirin "Peki, aramızda kimin aurası daha yüksek?" sorusuna ise kollarını açıp gülerek, "Bence benim!" yanıtını verdi.Çeyrek Finale Tam Gaz HazırSakatlık ve iki aylık bir aranın ardından turnuvaya yavaş yavaş ısındığını belirten Lamine Yamal, fiziksel olarak şu an mükemmel durumda olduğunu söyledi. Kendini tamamen bu gece oynanacak olan ilk Dünya Kupası çeyrek final maçına odakladığını belirten genç yıldız, İspanya'yı şampiyonluğa taşımaya kararlı.SORU. Bakalım, benim de senin yaşında bir oğlum var ve anlamadığım kelimeler kullanıyor. Bana yardımcı olabilir misin?CEVAP. Tabii, halledelim.S. Bana sürekli "Yüzde yüz, yüzde yüz" diyor.C. Bu, "evet" demek gibi; yani konuştuğun konu hakkında hiçbir şüphe yok, söylediği şeyde haklı olduğu anlamına geliyor.S. Şu kelimenin ne anlama geldiğini gerçekten bilmiyorum: "cringe" (utanılacak/rezil durum).C. "Cringe" durumu, ne bileyim, mesela babanın dans ettiğini izlemek gibi bir şey.C. Evet, öyle şeyler işte... anladın mı? İnsanı utandırabilecek durumlar.S. Yani, onun önünde dans edersem onu rahatsız etmiş ve onun için "cringe" bir duruma sebep olmuş olurum. Öyle mi?C. Belki onun önünde değil ama arkadaşlarının önünde, evet.C. Pardon, buna "crush" (hoşlanılan kişi/gizli aşk) deniyor. Çocukluk aşkın ya da şu anki hoşlandığın kişi gibi. Ama öyle sıradan bir hoşlanma değil... Mesela komşun falan değil, anladın mı?S. Neden komşum olmasın ki?C. Bilmem, gerçi belki komşun da olabilir. İmkansız aşkın gibi bir şey. İşte bu! İmkansız aşkın. Gerçi illa imkansız olması gerekmiyor, çünkü belki de o kişiye ulaşırsın.C. "Aura" sahibi biri, etrafına... ne bileyim... bir hava yayan kişidir; bir yere geldiğinde sanki... anladın mı? Hani filmlerde birini görüp "vay be" dersin ya. Mesela Brad Pitt veya onun gibi biri. Futbolda Cristiano da öyle; o, "aura"ya iyi bir örnek olurdu.S. Aramızda kalsın, mesela kimin daha fazla "aura"sı var?C. ["Bu da nasıl bir soru?" dercesine kollarını açar ve güler] Şey, sanırım ben."İnsanların hakkımda ne düşündüğü umurumda değil. Öyle olsaydı, tüm röportajlarda gerçekleri söylerdim."S. Tahmin etmiştim. Yardım için teşekkürler. Nasılsın, Lamine?C. Çok iyiyim, kendimi çok iyi hissediyorum. Buraya iki aylık bir aradan sonra geldim ve tempomu yavaş yavaş yeniden yakalamam gerekti; ancak turnuvanın bu belirleyici aşaması için kendimi iyi hissediyorum.S. Röportajlar seni biraz yoruyor mu?C. Çünkü hep aynı sorular soruluyor.S. İnsanların gerçek Lamine Yamal'ı tanıdığını düşünüyor musun?C. Hayır. Bu yüzden hep aynı cevapları veriyorum; böylece kimse gerçeği tam olarak bilemiyor. Belki de insanlar hakkımda gerçek olmayan bir imaja sahip, sebebi budur.S. İnsanların nasıl biri olduğunu bilmesini istemiyor musun?C. Hayır, insanların nasıl biri olduğumu bilmesini istemiyorum. Gerçekte nasıl biri olduğum, kendime sakladığım bir şey. İnsanların hakkımda gerçek olmayan bir imaja sahip olduğuna inanıyorum.S. İnsanların senin hakkında ne düşündüğü umurunda mı?C. Umurumda değil. Öyle olsaydı, tüm röportajlarda gerçekleri anlatırdım.Röportaj sırasında Lamine Yamal. PABLO GARCÍAS. İnsanların seni kibirli veya kendini beğenmiş biri olarak görmesinden korkuyor musun?C. Hayır. Sonuçta herkesin insanlar hakkında kendi fikri olabilir; bu gayet normal. Bazen bunun medyanın bir oyunu olduğunu düşünüyorum çünkü insanlar aslında nasıl biri olduğumu önemsemiyor. Örneğin sen eve gittiğinde beni ya da nasıl biri olduğumu düşünmüyorsun. İnsanlar gerçekten de bunu önemsemiyor.S. Yani, bu onun için hiç önemli değil.C. Hayır. Benim için önemli olan annemle, kardeşimle ve ailemle yaşamak; gerisi benim için pek de önemli değil.S. 20 yıl sonra, yani futbolu bıraktığında, insanların senin hakkında ne söylemesini isterdin?C. Futbol dünyasında bir rol model olduğumu; kariyerlerinin bir noktasında geleceğin futbolcularına ilham verdiğimi; videolarımı veya maçlarımı izlemekten keyif aldıklarını ve oynamak için benden ilham aldıklarını söylemelerini isterdim. Futbol dışındaysa; her zaman doğruyu söyleyen, samimi, açık sözlü ve iyi bir insan olduğumun söylenmesini isterdim. Her şeyden önce, iyi bir insan olmuş olmak.S. "Mahalleli" olmak ne anlama gelir?C. Mahalleli olmak, gerçekliğin içinde —yani çoğu insanın yaşadığı ve benim şu an içinde yaşamadığım o gerçekliğin içinde— büyümüş olmak demektir. Mahalleli olmanın, suçla ya da mahalleye hiç adım atmamış pek çok kişinin bu konuda düşündüğü şeylerle hiçbir ilgisi yoktur.S. Sizce mahalleli olmanın ne anlama geldiğine dair yanlış bir algı var mı?C. Evet, hem de tamamen yanlış bir algı. Bence mahalleli olmayan insanlar mahalleli olmak istiyorlar çünkü mahalleli olmanın bambaşka bir şey olduğunu sanıyorlar. Tam olarak ne sandıklarından emin değilim ama kesinlikle işin aslını bilmiyorlar. Mahalleli olmak; arkadaşlarınla parka çıkıp orada oynamak, sonra eve dönmek, herhangi bir barda futbol maçı izlemeye çalışmak, annenle bir şeyler içmeye çıkmak ve ayda bir restorana gitmektir. Mahalleli olmak budur; sorun çıkarmak değil.Kaynak: G
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.