Gönderi tarihi: 2 saat önce2 saat Admin BOĞAZIN KRALI YİNE DEĞİŞMEDİ: FENERBAHÇE BEKO ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ KEZ ŞAMPİYON!Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonun adı yine değişmedi! Play-Off final serisinin dördüncü maçında Beşiktaş GAİN’i nefes kesen bir mücadelenin ardından 77-75 mağlup eden Fenerbahçe Beko, seriyi 3-1’e getirdi ve üst üste üçüncü kez Türkiye Şampiyonu olarak yerini korudu.Son Saniye Üçlüğüyle Gelen Zafer!Sinan Erdem Spor Salonu'nda basketbolseverler tam anlamıyla bir final resitaline tanıklık etti. Maça Devon Hall, Talen Horton-Tucker, Tarık Biberovic, Nicolo Melli ve Khem Birch beşiyle başlayan sarı-lacivertliler, ilk yarıyı 45-40 geride kapattı.İkinci yarıda müthiş bir geri dönüşe imza atan Fenerbahçe Beko; Wade Baldwin, Nicolo Melli ve Mikael Jantunen’in etkili oyunuyla maça ortak oldu. Her saniyesi büyük bir heyecana sahne olan son çeyrekte ise sahneye Tarık Biberovic çıktı. Genç yıldızın bitime saliseler kala gönderdiği kritik üçlük, maçın skorunu belirledi ve şampiyonluğu Fenerbahçe’ye getirdi.De Colo’ya Kaptan Melih’ten Duygusal JestMaçın ardından düzenlenen kupa töreninde duygusal anlar yaşandı. Şampiyonluk kupasını TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun elinden alan takım kaptanı Melih Mahmutoğlu, kariyerinin son maçına çıkan Fransız efsane Nando De Colo’ya harika bir jest yaptı. Melih, kupayı De Colo’ya devrederek podyumda onun ellerinde yükselmesini sağladı.Gecenin Özel Ödülleri:Final Serisinin MVP'si (En Değerli Oyuncu): Wade BaldwinEn İyi Altıncı Oyuncu: Mikael JantunenAziz Yıldırım ve Yönetim Takımı Yalnız BırakmadıSarı-lacivertli ekibin bu büyük zaferine Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri de salonda eşlik etti. Karşılaşmanın ardından soyunma odasına giderek oyuncuları ve teknik heyeti tebrik eden yönetim, kupa seremonisinin ardından parkede şampiyonluk hatırası fotoğrafı çektirdi.4 Kulvarda 3 Kupa: Kusursuz Bir Sezon Sonu!Fenerbahçe Beko, 2025-2026 sezonunu muazzam bir başarı grafiğiyle noktaladı. Katıldığı 4 kulvarın 3'ünde mutlu sona ulaşan sarı-lacivertliler; Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası'nın ardından Basketbol Süper Ligi şampiyonluğunu da müzesine götürdü. Ekip aynı zamanda EuroLeague’de de Final Four oynayarak Avrupa'da göğsümüzü kabarttı.Şampiyonluğa Giden Final Serisinin Sonuçları:1. Maç: Fenerbahçe Beko 80–88 Beşiktaş GAİN2. Maç: Fenerbahçe Beko 93–68 Beşiktaş GAİN3. Maç: Beşiktaş GAİN 71-82 Fenerbahçe Beko4. Maç: Beşiktaş GAİN 75-77 Fenerbahçe Beko
Gönderi tarihi: 2 saat önce2 saat Yazar Admin Fenerbahçe Beko'da Şampiyonluk Sonrası Başantrenör Sarunas Jasikevicius Ve Oyuncuların Açıklamaları
Gönderi tarihi: 32 dakika önce32 dak Yazar Admin WADE BALDWIN'den BÜYÜLEYİCİ bir pasTARIK BİBEROVİÇ'ten şampiyonluğu getiren basketBU NE BİÇİM BİR SEKANS
Gönderi tarihi: 16 dakika önce16 dak Yazar Admin Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde üst üste üçüncü kez şampiyon olarak bir kez daha tarih yazan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızı yürekten kutluyoruz.Bu büyük başarının mimarı olan sporcularımızı, teknik ve idari kadromuzu, kulübümüze her koşulda destek veren taraftarlarımızı; ayrıca bu güçlü yapının oluşmasına katkı sağlayan geçmiş dönem başkanlarımızı ve yönetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyoruz.Fenerbahçe, başarıyı gelenek haline getiren büyük bir camiadır.Yaşasın Fenerbahçe!Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu
Gönderi tarihi: 13 dakika önce13 dak Yazar Admin Alimpijevic’ten Şampiyon Fenerbahçe ve Jasikevicius’a Alkış: "Avrupa'nın En İyisi O"EuroLeague ve lig kulvarında fırtına gibi esen Fenerbahçe Beko'nun şampiyonluğu, rakiplerinden de büyük saygı görüyor. Başarılı başantrenör Dusan Alimpijevic, sarı-lacivertlilerin mutlu sonuna ve meslektaşı Sarunas Jasikevicius'un parkedeki dominasyonuna çarpıcı sözlerle şapka çıkardı.Kaybedilen mücadelenin ardından tam bir sporcu erdemi sergileyen Alimpijevic, ezeli rakibini şu sözlerle onurlandırdı:"Fenerbahçe'yi tebrik ederim. Hak ederek şampiyon oldular. Saras'ı çok seviyorum, bana göre Avrupa'nın en iyisi o. Gerçekten inanılmaz bir iş çıkarıyorlar. Hepsini tebrik ederim. Gerçek bir centilmen olup rakibimizi tebrik etmemiz gerekiyor."
Gönderi tarihi: 12 dakika önce12 dak Yazar Admin Khem Birch, Fenerbahçe'ye veda etti: "Önümüzdeki sezon Türkiye’de olmayacağım. Fenerbahçe organizasyonunun bir parçası olmaktan her zaman gurur duydum. Herkese teşekkürler!"
Gönderi tarihi: 11 dakika önce11 dak Yazar Admin BÜYÜK EFSANE NANDO DE COLO PARKEYE VEDA ETTİ!Basketbol dünyasının en büyük figürlerinden Nando De Colo, kariyerinin son maçına çıktı. İşte arkasında bıraktığı muazzam (enormous) başarı tablosu:EuroLeague Efsanesi: 2 Kez EuroLeague Şampiyonu, Sezonun En Değerli Oyuncusu (MVP), Final Four MVP'si, 3 kez Sezonun En İyi Beşi, 3 kez Sezonun En İyi İkinci Beşi.Lig ve Kupa Canavarı: EuroCup Şampiyonu, Türkiye Ligi (BSL) Şampiyonu, Rusya Ligi (VTB) Şampiyonu ve VTB MVP'si, Fransa Ligi (Pro A) MVP'si.Milli Takım Başarıları (Fransa): EuroBasket (Avrupa Şampiyonası) Altın Madalyası, Olimpiyat Oyunları ve Dünya Kupası Madalyaları.
Gönderi tarihi: 5 dakika önce5 dak Yazar Admin Fenerbahçe tarihinde sadece iki başantrenör, Türkiye Ligi'nde üst üste üç şampiyonluk yaşadı:Zeljko ObradovicSarunas Jasikevicius
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.