Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Admin Bütçe dostu sırt çantalı gezgin, 'inanılmaz' bir turistik gezi için yüzlerce dolar harcadı, ancak uyku yerlerini görünce 'titredi'Gianna Merian, Endonezya'nın Komodo Adaları'nda bütçe dostu sırt çantalı gezi deneyimini paylaşmasının ardından viral oldu.BİLMENİZ GEREKENLERGianna Merian, Endonezya'nın Komodo Adaları'nda 210 dolarlık bir tekne turuyla yaptığı bütçe dostu sırt çantalı gezi deneyimini paylaştı.Uyku yerlerinde sıkışık minderler ve az sayıda yatak takımı bulunması, 9 milyondan fazla TikTok izleyicisinden karışık tepkiler aldı.Merian, bütçe dostu seyahatin ona uzak yerleri keşfetme, dünya çapında insanlarla tanışma ve unutulmaz hikayeler yaratma olanağı sağladığını söylüyor.Bir kadın, Güneydoğu Asya'da yaptığı son bir gezi sırasında konaklama yerine vardığında şaşkına döndü; bu deneyim, hayalindeki maceradan beklenmedik bir gerçeğe dönüştü.24 yaşındaki seyahat içerik üreticisi Gianna Merian, bölgede tek başına sırt çantalı gezi yaparken, Endonezya'da bir tekne turu öneren bir arkadaşıyla tanıştı. Fırsattan yararlanmak için hevesli olan Merian, fazla araştırma yapmadan kaydoldu.Bu deneyim, Komodo Adaları'nda unutulmaz bir rota vaat ediyordu; ıssız plajlarda duraklamalar, şnorkelli yüzme, yemekler, konaklama ve milli park giriş ücretleri dahil olmak üzere her şey kişi başı yaklaşık 210 dolara mal olacaktı.Merian, PEOPLE'a özel olarak verdiği demeçte, "Komodo Adaları'nda seyahat etmek, yol boyunca ıssız plajlarda durmak ve aksi takdirde asla göremeyeceğim yerleri keşfetmek inanılmaz bir deneyim gibi geliyordu" dedi.Ancak gerçeklik, o üç gece dört günlük yolculuk için tekneye adımını atana dek tam anlamıyla idrak edilememişti. Uyuma bölümüne girdiğinde ise, yaşadığı deneyimin seyri bir anda değişiverdi.İçeride, tek ve daracık bir odanın içine, bir düzineden fazla ince, mavi uyku matı yan yana ve sıkışık bir biçimde dizilmişti. Her bir matın yanında yalnızca bir yastık bulunuyor, başka hiçbir yatak takımı yer almıyordu; bu alanın bir duvarı ise, yeşil bir perdeyle örtülmüş pencerelerle kaplıydı.“Hemen tam bir ‘çözüm odaklılık’ moduna geçtim ve kendi kendime, ‘Ben nerede uyuyacağım şimdi? En iyi yeri—ortayı mı, yoksa kenarı mı—nasıl seçmeliyim?’ diye düşünmeye başladım,” diye anımsıyor. “Ayrıca, arkadaşımın da konaklama koşullarını gördüğünde çok fazla morali bozulmamasını umuyordum.”Henüz durumun gerçekliğini tam olarak kavrayamamışken hızla bir yer seçti ve daha sonra bu deneyimi belgelemeye karar verdi.Kısa bir süre sonra Merian, uyku düzeninin videosunu TikTok'ta paylaştı. Klip üzerine, "Belki de biraz fazla bütçeli sırt çantalı seyahat yapmışımdır" diye yazdı. Açıklamaya ise, "Şu anda yatakta titriyorum ve bütün gece titremeye devam edeceğim" diye ekledi.Video hızla viral oldu, 9 milyonu aşkın izlenme sayısına ulaştı ve internette binlerce farklı tepkiye yol açtı.Bazı izleyiciler durumla ilgili şaka yaptı. Bir yorumcu, "Para tasarrufu hiç bu kadar ciddi olmamıştı" diye yazdı. Bir diğeri ise, "Hemen bir köşe veya duvara yakın bir yer bulun!" diye ekledi.Diğerleri ise bu düzenlemeye daha çok şaşırdı, aynı geziyi yapmış olan birkaç kişi ise deneyimi savundu ve unutulmaz ve sosyal bir deneyim olarak nitelendirdi. Bir kullanıcı, "Aslında en iyi deneyimlerden biri... çok insanla tanıştım!" diye paylaştı.Videonun yayılmasının ardından PEOPLE’a konuşan Merian, gelen geniş yelpazedeki tepkiler üzerine değerlendirmelerde bulundu.“Çoğu insan, birinin böyle bir şeye gönüllü olarak kaydolabileceği düşüncesi karşısında resmen dehşete kapıldı,” diyor. “Aldığım en uç tepkiler ise, insanların buranın ya bir evsiz barınağına ya da bir rehine durumuna benzediğini söylemeleriydi.”Yine de Merian, bu deneyimin, kendisinin aradığı türden seyahat anlayışıyla örtüştüğünü belirtiyor. “Bu tür geziler benim için gerçekten çok eğlenceli,” diye açıklıyor. “Dünyanın dört bir yanından insanlarla tanışmaya ve ücra köşeleri keşfetmeye bayılıyorum; dürüst olmak gerekirse bu, seyahat etmenin benim için en sevdiğim yolu.”Sözlerine şöyle devam ediyor: “Uzun vadede bunu yapmaya devam edebilmemi sağlayan şey, kısıtlı bütçeyle sırt çantalı seyahat etmektir. Bir yatla gezmek kesinlikle daha konforlu olurdu, ama bu bütçeme uygun değildi. Kaldı ki, dürüst olmak gerekirse, bu tür durumlar her zaman en iyi hikayelerin ortaya çıkmasını sağlıyor.”Kaynak: P
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.