Gönderi tarihi: 9 saat önce9 saat Admin Gurme Şeflerin Gizli Silahı İfşa Oldu: Sadece bir tutamı salatanızı sıradan bir öğle yemeğinden Michelin yıldızlı bir ziyafete dönüştürüyor!Salata tadını 20 dolarlık bistro öğle yemeğine benzeten basit malzeme90 saniyede pişiyorlar ve salataların anında daha doyurucu ve doyurucu olmasını sağlıyorlar.Hafta boyunca öğle yemeğine pek kafa yormuyorum. Artıkları yeniden ısıtıyorum ya da bir şeyleri hızlıca bir araya atıyorum ve bunun beni akşam yemeğine, salata gibi idare edeceğini umuyorum. Bu "salata" genellikle limon suyu, zeytinyağı ve tuzla birlikte bir avuç rokadır. Roka konusunda takıntılı olmama rağmen, bu salatayı doyurucu ya da lezzetli olduğu için değil, kolay olduğu için tercih ediyorum.Restoran salatalarının sosu, aydınlatması ya da başkasının yapmış olması nedeniyle daha lezzetli olduğunu düşünürdüm. Görünüşe göre tüm bunlar salataları daha iyi hale getiriyor!Yakındaki bir bistrodan itiraf etmek istediğimden daha fazla salata sipariş ettim - ve kesinlikle banka hesabımın takdir ettiğinden daha fazla. Salatalar buna değse bile öğle yemeğine 18 ila 22 dolar harcamak sürdürülebilir değil. Ben de o restorana yakışan salata deneyimini evde yeniden yaratmaya çalışıyorum.Son zamanlarda beni sevdiğim bistro salatalarına daha da yaklaştıran bir malzeme keşfettim: Target'tan 3,19 dolarlık Good & Gather buharda pişirilmiş siyah mercimek torbası. Mercimek 90 saniyede pişiyor ve salataların anında daha dolgun ve doyurucu olmasını sağlıyor.Mercimek Neden Restorana Uygun Salata Sırrıdır?Bu kadar sevdiğim bistro salatasının neden evde hazırladığım salatalardan daha lezzetli olduğunu anlamam biraz zaman aldı. Cevabın şaşırtıcı derecede mütevazı olduğu ortaya çıktı: mercimek.Mercimek yumuşaktır ancak yine de yapılandırılmıştır ve bir salatanın sadece bir yaprak yığınından ziyade kompozisyon hissi vermesini sağlayacak kadar çiğneme özelliğine sahiptir. Bonus olarak protein ve lif de ekliyorlar, bu da öğleden sonraları tok kalmamı sağlıyor.Mercimek aynı zamanda salata sosunu ve baharatı emen lezzet süngerleridir, böylece kasenin tamamı ayrı malzemeler yığını yerine yapışkan ve marine edilmiş bir tada sahip olur. Mercimekler biraz sıcakken sosu eklersem daha da fazla lezzet çekerler. Bu hafif sıcak ve soğuk kontrastı da salatayı daha ilginç kılıyor.Elbette mercimeği sıfırdan pişirmek daha hesaplıdır. Ancak saat 12.15'te. Haftanın yoğun bir gününde kolaylık başlı başına bir değerdir.Bu Mercimek İhtiyacınız Olan 90 Saniyelik KısayolTarget's Good & Gather buharda pişirilmiş siyah mercimek, mikrodalgada pişirilebilen pirinç paketlerine benzer bir kese içinde gelir. 90 saniyede hazır oluyorlar ve başka bir iş gerekmiyor.Doku sürekli olarak sağlamdır ve çok yumuşak ve biraz yumuşak bulduğum konserve mercimeklerden çok daha iyi dayanır.Keçi veya beyaz peynir kırıntıları ve basit bir salata sosu ile rokanın içine atılması en kolay kombinasyonlardan biridir. Ayrıca, hacim ve kalıcılık için onları Yunan, İtalyan veya Güney Asya esintileri taşıyan doğranmış salatalara eklemeyi de seviyorum. En sevdiğim seçeneklerden ikisi, bunları Kachumber salatası veya Trader Joe'nun bruschetta sosu ve beyaz peynir ile karıştırmaktır. Ayrıca tahıl kasesine harika bir katkı sağlarlar ve dün geceki akşam yemeğinden kalan kavrulmuş veya ızgara sebzelerle iyi uyum sağlarlar.Artık evde hızlı bir salata yaptığımda, bu sadece yemem gereken bir şey değil, yemek istediğim bir şey oluyor. Kendime lüks bir öğle yemeği ısmarlamanın kolay ve uygun fiyatlı bir yolu, ancak restoran faturası olmadan.Kaynak: SR
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.