İçeriğe atla
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bir Devrin Sonu: Tim Cook Koltuğu Mühendise Devrediyor!

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Bir Devrin Sonu: Tim Cook Koltuğu Mühendise Devrediyor!

Apple CEO'su Tim Cook görevden ayrılıyor; yeni CEO açıklandı.

Tim-Cook-John-Ternus.jpg

Apple’ın uzun süredir CEO’luğunu yürüten Tim Cook, görevinden ayrılarak şirketin Yönetim Kurulu İcra Başkanı olacak.

Teknoloji devinden yapılan açıklamaya göre, Donanım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı John Ternus, Apple’ın yeni CEO’su olacak.

Ternus, görevine 1 Eylül’de başlayacak.

Apple’a göre bu karar, Yönetim Kurulu tarafından oybirliğiyle onaylandı.

Yaptığı açıklamada Ternus şunları söyledi:

“Apple’ın misyonunu daha ileriye taşıma fırsatı bulduğum için derin bir minnet duyuyorum. Kariyerimin neredeyse tamamını Apple’da geçirmiş biri olarak; Steve Jobs’un yönetiminde çalışma ve Tim Cook’u kendime mentor edinme şansına eriştiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Dünyayla ve birbirimizle etkileşim kurma biçimimizi kökten değiştiren ürünlerin ve deneyimlerin şekillendirilmesine katkıda bulunmak benim için büyük bir ayrıcalık oldu. Önümüzdeki yıllarda neler başarabileceğimiz konusunda büyük bir iyimserlik taşıyorum; ayrıca yeryüzündeki en yetenekli insanların burada, Apple’da bulunduğunu ve her birimizden çok daha büyük bir bütünün parçası olmaya kararlı olduklarını bilmek beni son derece mutlu ediyor. Bu görevi üstlenirken büyük bir tevazu hissediyorum ve bu özel yeri yarım asırdır tanımlayan değerler ve vizyon doğrultusunda liderlik etme sözü veriyorum.”

Apple, yaptığı açıklamada, Cook'un geçiş sürecinde Ternus'a yardımcı olurken, CEO'luk görevini yaz sonuna kadar sürdüreceğini belirtti.

Cook, bir açıklamasında şunları yazdı:

“Apple'ın CEO'su olmak ve böylesine olağanüstü bir şirkete liderlik etme güvenine layık görülmek, hayatımın en büyük ayrıcalığı oldu. Apple'ı tüm benliğimle seviyorum; müşterilerimizin hayatlarını zenginleştirmeye ve dünyadaki en iyi ürün ve hizmetleri yaratmaya olan adanmışlıkları sarsılmaz olan; böylesine dahice, yenilikçi, yaratıcı ve son derece duyarlı insanlardan oluşan bir ekiple çalışma fırsatına eriştiğim için sonsuz minnettarım. John Ternus; bir mühendisin zihnine, bir yenilikçinin ruhuna ve dürüstlükle, onurla liderlik edecek bir kalbe sahip. Kendisi, Apple'a 25 yılı aşkın süredir yaptığı katkılar şimdiden sayılamayacak kadar çok olan vizyoner bir isimdir ve Apple'ı geleceğe taşıyacak kişi, hiç şüphesiz odur. Onun yeteneklerine ve karakterine duyduğum güven bundan daha tam olamazdı; bu geçiş sürecinde ve İcra Kurulu Başkanı olarak üstleneceğim yeni görevimde kendisiyle yakından çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum.”

Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla Cook, şirketin belirli alanlarıyla —özellikle de politika yapıcılarla yürütülen süreçlerle— ilgilenmeye devam edecek.

Cook, 1998 yılından bu yana Apple bünyesinde yer almakta olup, şirketin kurucu ortaklarından Steve Jobs'un 2011 yılında vefat etmesinin ardından CEO'luk görevini devralmıştı.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Account

Navigation

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Adres çubuğunun yanındaki kilit simgesine dokunun.
  2. İzinler → Bildirimler seçeneğine dokunun.
  3. Tercihinizi ayarlayın.
Chrome (Desktop)
  1. Adres çubuğundaki kilit simgesine tıklayın.
  2. Site ayarları seçeneğini seçin.
  3. Bildirimler seçeneğini bulun ve tercihinizi ayarlayın.