Gönderi tarihi: 5 saat önce5 saat Admin Melania Trump, Beyaz Saray'daki sürpriz bir görünümle Epstein ile herhangi bir bağlantısı olduğunu reddettiFirst Lady Melania Trump, Perşembe günü Beyaz Saray'da yaptığı sürpriz bir açıklamayla, hayatını kaybeden cinsel suçlu Jeffrey Epstein ile herhangi bir bağı olduğunu reddetti ve Kongre'ye, Epstein'ın kurbanları için halka açık bir oturum düzenleme çağrısında bulundu.First Lady, Beyaz Saray'ın ana fuayesindeki bir kürsüden okuduğu konuşmasında, "Beni o yüz karası Jeffrey Epstein ile ilişkilendiren yalanlara bugün son verilmelidir," dedi. "Hakkımda yalan söyleyen bu kişiler; etik standartlardan, alçakgönüllülükten ve saygıdan yoksundur," diye ekledi.First Lady Perşembe günü yaptığı açıklamada, Epstein'ın gerçekleştirdiği istismar eylemlerinin hiçbirinden asla haberdar olmadığını belirtti. "Ben bu işlerin bir parçası değildim; Epstein'ın uçağına asla binmedim ve onun özel adasını hiçbir zaman ziyaret etmedim," dedi.Konuşmasında Melania Trump, kısmen, kendisini Epstein ile ilişkilendiren sahte görseller ve ifadelerle sosyal medyada dolaşımda olan paylaşımlara yanıt verdiğini söyledi. "Bu görseller ve hikâyeler tamamen asılsızdır," dedi.Başkan Trump, 1990'lı ve 2000'li yıllarda Epstein ile sosyal ortamlarda bir araya gelmiş; kendisi ve Melania Trump, çeşitli etkinliklerde Epstein ve onun ortağı Ghislaine Maxwell ile birlikte fotoğraflanmışlardı. Başkan, herhangi bir yanlış davranışta bulunduğunu reddetmiş ve Epstein'ın 2006'daki tutuklanmasından yıllar önce onunla tüm bağlarını kopardığını ifade etmişti.First Lady, kendisi ve Başkan Trump zaman zaman aynı partilere davet edilmiş ve sosyal çevreleri New York ile Florida'nın Palm Beach bölgesinde kesişmiş olsa da, Epstein ile hiçbir zaman arkadaş olmadıklarını söyledi. Ayrıca, kendisinin Epstein'ın kurbanlarından biri olmadığını ve Epstein'ın, onu gelecekteki eşiyle tanıştıran kişi olmadığını da belirtti. Melania Trump, anı kitabında, Trump ile 1998 yılında New York'taki Kit Kat Klub'da, ortak bir arkadaşları aracılığıyla tanıştırıldığını yazmıştı.First Lady, Başkan Trump'ın biyografisini kaleme alan ve Epstein'ın 2019'daki ölümünden önceki yıllarda kendisiyle yazışmalar yürüten yazar Michael Wolff ile hukuki bir mücadele içinde bulunuyor. Wolff, First Lady'nin; kendisinin bir podcast yayınında dile getirdiği ve Melania Trump'ın Epstein'ın sosyal çevresinin bir parçası olduğu yönündeki iddialar nedeniyle, kendisine karşı iftira davası açma tehdidinde bulunduğunu öne sürdü. Wolff, ifadelerinin iftira niteliği taşımadığını savunarak, First Lady'nin kendisine karşı açabileceği olası bir davanın önüne geçmek amacıyla Ekim ayında First Lady'ye karşı dava açtı. First Lady ise söz konusu davanın reddedilmesi için yasal girişimde bulundu. First Lady’nin sözcüsü Nicholas Clemens, o dönemde Wolff’a yanıt olarak yaptığı açıklamada, Melania Trump’ın, “yasa dışı davranışları aracılığıyla hak etmedikleri ilgiyi ve parayı elde etmeye umutsuzca çabalarken, kötü niyetli ve iftira niteliğinde asılsız iddialar yayanlara karşı durmaya devam etmekten gurur duyduğunu” belirtti.First Lady, Perşembe günü yaptığı açıklamada ayrıca Maxwell ile hiçbir zaman bir ilişkisi olmadığını ifade etti. Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan e-postalar arasında, Maxwell’e gönderilmiş 2002 tarihli bir mesaj da yer alıyordu.Mesajda şu ifadeler kullanılıyordu: “Sevgili G! Nasılsın? NY dergisindeki JE hakkındaki yazı çok hoş olmuş. Fotoğrafta harika görünüyorsun. Dünyanın dört bir yanına uçarak çok meşgul olduğunu biliyorum. Palm Beach nasıldı? Oraya gitmek için sabırsızlanıyorum. NY’a döndüğünde beni ara. Harika vakit geçir! Sevgiler, Melania”First Lady, söz konusu mesajın gündelik bir yazışmadan ibaret olduğunu söyledi. “Onun e-postasına verdiğim o nazik yanıt, önemsiz bir nottan öte bir anlam taşımamaktadır,” dedi.First Lady’nin bu açıklaması, Beyaz Saray’ın İran ile yapılacak bir ateşkes anlaşmasına odaklandığı bir dönemde geldi. Batı Kanadı yetkilileri, bu açıklama karşısında hazırlıksız yakalandı.Başkan Trump, geçen yıl, Epstein ile ilgili Adalet Bakanlığı dosyalarının ifşa edilmesini zorunlu kılan yasa tasarısını engellemeye çalışmış; bu girişimi, Demokratların öncülüğündeki bir “aldatmaca” olarak nitelendirmişti. Daha sonra geri adım atarak tasarıyı imzaladı ve yasanın yürürlüğe girmesini sağladı; bunun üzerine Adalet Bakanlığı, davayla ilgili milyonlarca dosyayı kamuoyuyla paylaştı. Temsilciler Meclisi’nde oluşturulan bir komite, konuyla ilgili soruşturma yürütmekte ve Epstein’ın önde gelen yakın çevresini, aralarındaki bağlar hakkında ifade vermeye çağırmaktadır.First Lady, Capitol Hill’de bu konuda daha fazla adım atılması yönünde çağrıda bulundu ve Epstein’ın tek başına hareket etmediğini ifade etti. First Lady’ye göre Kongre tarafından, Epstein mağdurlarının yeminli ifade vermesine olanak tanıyacak halka açık bir oturum düzenlenmelidir. “Gerçeği gün yüzüne çıkarmak adına açık ve şeffaf bir şekilde çalışmaya devam etmeliyiz,” dedi.Kaynak: TWSJ
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.