Gönderi tarihi: 3 saat önce3 saat Admin Epstein soruşturması yeni isimleri kapsama alanına alırken Bill Gates ifade vermeye hazırlanıyorJeffrey Epstein ile bağlantılı, Adalet Bakanlığı tarafından yeni yayımlanan dosyaların önde gelen isimleri gündeme taşımaya devam etmesiyle birlikte, Bill Gates de Kongre incelemesine dahil edilen en son güçlü isim oldu.Süreçlere aşina bir kaynak, USA TODAY'e yaptığı açıklamada, Microsoft'un kurucu ortağının 10 Haziran'da, Temsilciler Meclisi Denetim ve Hükümet Reformu Komitesi huzurunda, tutanak altına alınacak bir görüşme gerçekleştirmek üzere ifade vermesinin planlandığını doğruladı.Gates daha önce, Epstein ile birkaç kez akşam yemeği yediğini; o dönemde, Epstein'ın zengin çevresini küresel sağlık girişimleri için fon toplamak amacıyla kullanacağına inandığını belirtmişti.Gates'in bir sözcüsü The Hill'e yaptığı açıklamada, "Kendisi, Epstein'ın yasa dışı eylemlerinin hiçbirine ne tanıklık etmiş ne de bunlara katılmıştır; ancak Komite'nin yürüttüğü bu önemli çalışmaya destek olmak adına, Komite'nin tüm sorularını yanıtlamayı sabırsızlıkla beklemektedir," ifadelerini kullandı.İşte Epstein hakkında soruları yanıtlamak üzere yasa yapıcıların huzuruna çağrılan diğer önde gelen isimlerden bazıları:Bill ve Hillary ClintonEski Başkan Bill Clinton, 27 Şubat'ta Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin; merhum finansçının fon toplama faaliyetleri, Beyaz Saray'a yaptığı sayısız ziyaret ve Adalet Bakanlığı dosyalarında yer alan fotoğraflar hakkında kendisini sorguya çekmesi üzerine, Epstein ile olan ilişkisinde herhangi bir yanlış eylemde bulunduğunu reddetti.Yasa yapıcılarına hitaben yaptığı açılış konuşmasında Clinton, "Epstein'ın işlediği suçlardan kesinlikle haberdar olmadığını" dile getirdi ve Epstein'ın mal varlığına ilişkin kayıtlarda yer alan, on yıllar öncesine ait fotoğraflarda görülmesinin herhangi bir önem arz etmediğini savundu.Bir gün sonra, 26 Şubat'ta ise eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, yasa yapıcılarına Epstein ile hiçbir zaman görüşmediğini, onun uçağına binmediğini ve özel adasını ziyaret etmediğini söyledi. Clinton, Epstein'ın yakın çevresinden Ghislaine Maxwell ile ise "sadece yüzeysel bir tanışıklığı" olduğunu kabul etti.Hillary Clinton, "Her dürüst insan gibi ben de, onların işlediği suçlar hakkında öğrendiklerimiz karşısında dehşete düştüm," dedi.Les WexnerYine Şubat ayı içerisinde, milyarder perakende yöneticisi Les Wexner da Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratların çıkardığı bir mahkeme celbi üzerine Kongre huzuruna çıktı ve verdiği ifadeye göre, Epstein'ı kendisini de kandırmış olan "dünya çapında bir dolandırıcı" olarak nitelendirdi.Victoria’s Secret ve Abercrombie & Fitch gibi şirketlerin kurucusu olan Wexner, Epstein'ın daha önce, milyonlarca dolarlık mali konularda geniş yetkilere sahip bir kişisel danışman olarak görev yaptığını kabul etti. PBS News'un haberine göre Wexner; Epstein'ın suçlarından haberdar olduğu veya kız çocukları ile genç kadınların istismar edilmesine iştirak ettiği yönündeki iddiaları ise reddetti. Howard LutnickTicaret Bakanı Howard Lutnick de, komite liderliğine göre, 6 Mayıs'ta Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hükümet Reformu Komitesi önünde gönüllü olarak ifade vermeyi kabul etti.Komite Başkanı James Comer (Cumhuriyetçi, Kentucky), X'te yaptığı bir paylaşımda, "[Bakan] Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hükümet Reformu Komitesi önünde gönüllü olarak ifade vermeyi proaktif bir şekilde kabul etti. Şeffaflığa olan bağlılığını takdir ediyorum" diye yazdı.Lutnick daha önce Şubat ayında senatörlere, Aralık 2012'de Epstein'in özel adasını ziyaret ettiğini ve eşi, dört çocuğu ve bakıcılarıyla birlikte gittiğini söylemişti. Little Saint James adasında neden bulunduklarını hatırlayamadığını, ancak uygunsuz bir faaliyet görmediğini belirtmişti.Pam BondiEski Adalet Bakanı Pam Bondi, Epstein dosyalarının yayınlanmasının ardından Kongre'nin incelemesinin odak noktası haline geldi ve milletvekilleri Adalet Bakanlığı'nın bu açıklamaları ele alış biçimini sert bir şekilde eleştirdi.Gerilim, Bondi ile Temsilciler Meclisi Demokratları arasında hararetli tartışmalarla geçen, 11 Şubat'taki tartışmalı Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi oturumunda doruğa ulaştı.Bu ifadenin ardından, Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hükümet Reform Komitesi, Bondi'yi Epstein dosyalarıyla ilgili daha fazla soruyu yanıtlamak üzere 14 Nisan'da tekrar ifade vermeye çağırdı.Milletvekilleri, Epstein soruşturmasının henüz bitmediğini ve Kongre önünde daha fazla yüksek profilli ismin ifade vermesinin önünü açtığını söylüyor.Kaynak: USA TODAY
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.