Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"ASKERLERİN KURTULMASINA SEVİNEMEDİM"

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Arkadaslar,birakalim hakim ve savci olmayi ve hemen ülkeyi kötülemeyi.Birakinda onlarin suclu olduguna karar verebilmesi gerekenler karar versinler.Duygusal olmayalim,bizim basimiza gelen ne varsa duygusalligimizdandir.Bu duygusallikla bazen gerceklerin vahametini göremiyor ve hemen birilerini savunmaya aliyor ve karsi tarafi sucluyoruz,askeri savci veya hakimlerde bu milletin evladidir,suc ve cezada ne gerekiyorsa karari onlar verir,bu bize dokunsada dokunmasada böyledir.Onlarin yerine biz karar vereceksek onlar daha ne icin vardir.

saygilarla

Tamama saygı duyuyorum söylediklerine ama bu millet ......... yerine konuluyor ve sanki bu millet hiçbişeyin farkında deilmiş gibi davranılıyor. öyle değil mi?

Gönderi tarihi:

Kimse ne hakim nede savcidir ama insan kendisine su soruyu sormadanda gecemiyor, sayet hakimler savcilar askerleri sucsuz olduklarina karar vermis olmus olsaydi yine boylemi dusunurdunuz ? yoksa tavriniz dahami farkli olurdu..

Gönderi tarihi:
şimdi burda yorum yazan herkes o pozisyonda bulundukları için mi yazıyo acaba? yani sadece onların pozisyonunda olduğumuz zaman mı fikir sahibi olabilcez...

O 8 asker kaçırıldığında ne kadar üzüldüğümü, belki onların anaları, babaları kadar yanmadı içimiz ama nasıl ciğerimiz parçalandı anlatamam... Ama teslim olmadan önce çekilen ve teslim alınırken çekilen görüntüleri görünce de aynı şekilde içim parçalandı... Ellerinde çayları, yüzlerinde gülümseyen bir ifade; insanın öyle bir durumda boğazından bir yudum su geçmez... Hele hele o pkk lı teröristlerle vedalaşma sahnesi <_< Düşünmedim değil, o askerlerden biri benim oğlum ya da kardeşim, eşim olsaydı diye, kaçırıldığını duyduğumda çok üzülürdüm, perişan olurdum tabi ama benim eşim, kardeşim ya da oğlum bir pkk lı ile o şekilde vedalaşmazdı -_-

Zaten TSK tutuklanmalarına gerek gördüyse vardır bu işin içinde bir bit yeniği...

"kaçırılıcaklarına kafalarına sıksalardı" gibi yorumlar için elbette en az bir kez onların yerinde olmuş olmak gerekiyor. Zira dediğim gibi. Bu masa başında çok kolay oluyor.

Şu olsaydı onu yapmazdı gibi varsayımlar içinde aynı şey geçerli.

O askerler ne yaşadı. Esaret günlerinde neler geldi başlarına . neler düşündüler. Esir olmanın psikolojisi. Eğitimlerde izledikleri vcd lerde, PKK'lıların yaralı yakaladığı ve ardından öldürdüğü askerlerin ve subayların öldürülüken çekilen görüntüleri.

Ama şey kolaydır. Şöyle şöyle yapacaklarına ölselerdi. Tabi orada pkk namlularının ucunda olan kişi olmadan söylemekte kolaydır bunu. Zaten dünyanın en kolay işidir ölmek dimi.

O şekilde vedalaşmışlar. Kendileri teslim almaya ülkelerinden gele gele DTP li milletvekilleri geldi. Onlarda çay kahve içip, tutanak imzalayıp teslim aldılar. İnsanlarda biraz empati yeteneği olmalı. Çatışma sonunda kaçırılacaksın. Ülkende günlerce ölü olarak kabul edileceksin. Günlerce kaçırıldığın kabul edilmeyecek. Adın gazetelerde ölü olarak geçecek. Bunlar o askerlerimize psikolojik işkence olarak gösterilmemiştirmi sanıyorsun. Kaçırıldığın kabul edildikten sonra. Seni kurtarmak için parmağın dahi kımıldatılmadığını göreceksin. Ve sonunda ülkenden gele gele DTP liler gelecek. Nasıl bir piskoloji yaratır bu.

Sanırsın, yıllarca piskolojik ve teknik eğitim almış. Yıllarca çatışmalarda yetişmiş profesyonel adamlar bu çocuklar. Belki daha aylar önce kimisi bakkal, kimisi öğrenci, kimisi memur.

Ama herkes emin. Ben olsaydım kafama sıkardım. Ben olsaydım şöyle yapacağıma ölürdüm falan.

O çocuklar bir tatil beldesinde PKK lılarla beraber değildi. Bir terörist kampında esirdiler.

Gönderi tarihi:

AHMET ALTAN

PKK’lı teröristlerin kaçırdığı ve iki hafta sonra, aralarında DTP milletvekillerinin de bulunduğu heyete tutanakla teslim ettiği 8 asker, önceki gün Van’da Askeri Mahkeme tarafından tutuklandı.

Dün manşetlere taşınan bu gelişme doğrusu beni hiç şaşırtmadı... Çünkü, daha birkaç gün önce yazdığım ‘Sekiz Asker’ başlıklı yazıda şunları söylüyordum:

‘Bu gidişle tüm fatura sekiz askere kesilecek gibi...

Kendi topraklarımızda askerlerimizin bu kadar kolaylıkla şehit edilmelerini...

Rahatça yapılan baskınları...

Esir alınmaları...

Soğukkanlı ve sistemli bir biçimde değerlendirilip zaaflarımız sorgulanmayınca...

Olayın mağdurları ‘suçlu’ ilan ediliyor.

Kısacası, olup bitenden şöyle bir sonuç çıkıyor:

Başımıza gelenler bu sekiz asker yüzünden.

Kendisiyle bir türlü hesaplaşamayan...

Kendisiyle bir türlü yüzleşemeyen Ankara...

Şehit çocuklarımızın nasıl ve neden şehit düştüğünü sormuyor ama...

Esir düşenlere öfkeleniyor.

Sanki öfkelenmek bir çözümmüş gibi...’

Halbuki köklü bir çözüm aransa, galiba, dün de yazdığım gibi profesyonel ordu konusuna demir atacağız.

Üstelik profesyonel ordu, önceki gün bu konuya değinen Genel Kurmay Başkanı ile askerleri suçlayan savcı ve tutuklayan askeri mahkeme arasındaki çelişkiyi de çözebilecek.

Genel Kurmay Başkanı profesyonel ordu için ne diyordu?

‘Bu elbette düşünülebilir. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri bütçeden önemli pay alıyor ama profesyonelleşme olursa bu payın iki katına çıkması gerekir. Bu olayın bir yönü ama asıl olan Mehmetçiğin vatan sevgisidir. Kurtuluş Savaşı’nı da bu Mehmetçikle yapmadık mı?’

Genel Kurmay Başkanı böyle söylüyor ama sekiz asker:

1. Askeri disiplini aşırı derecede sarsmak.

2. Askeri itibarı zedelemek.

3. Emre itaatsizlik ve bu yüzden ağır kayıp verilmesi dolayısıyla suçlanmakta...

Üstelik, askerlerden ikisi de bu suçlamalara ek olarak ‘yurtdışına firarla’ itham edilmekte...

Bizdeki gelenek şudur:

‘Altta kalanın canı çıksın...’

Fatura sekiz askere kesilirse,

Sistemin vicdanı rahatlayacak mı?

Kaçırılıp serbest kaldıktan sonra önceki gün tutuklanan askerler...

Bana...

Mart ayında Basra Körfezi’nde İranlılar tarafından esir alınan 15 askeri anımsattı.

15 İngiliz askeri de İran tarafından propaganda vesilesi olarak kullanılmış, sonra da bir zaman içinde serbest bırakılmışlardı.

Onların serüvenleri bizim sekiz askerden çok daha farklı gelişti...

Belki bu bir kültür farklılığı...

Nedir bu kültür farklılığı?

Kendimizle yüzleşmemek...

Kendimizle hesaplaşmamak...

Hele konu askeriye olduğu vakit, yönetime toz kondurmamak...

90 bin askerin tek kuşun atamadan donarak öldüğü Sarıkamış faciasını sorduk da mı, son bir aydır yaşadıklarımızı derinlemesine sorgulayacağız?

Artık buna da muhtemelen gerek kalmayacak...

Neden?

Çünkü, sanırım bütün bu olup bitenlerin potansiyel failleri belli oldu:

Şimdi Van’da tutuklu sekiz asker...

Gönderi tarihi:

Şimdi yasaklar basladı 8 askerle ilgili kanallar haber yapmayacakmış...???Sonra acaba soruyorum bu 8 askerin silahlarının hepsimi bir anda tutukluluk yaparda teslim olurlar Türk askeri ölür ama yinede teslim olmazdı...yeter artık bırakın oyun oynamayı.....

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
"ASKERLERİN KURTULMASINA SEVİNEMEDİM"

Bu söz bana göre öylesine söylenmiş bir söz değildir,altında yatan başka nedenler vardır....

Düşünsenize bir devlet bakanı kaçırılmış askerler için toplumda infial yaratacağını bildiği böyle bir ifadeyi neden kullanmıştır.Bana göre sözün söyleniş şeklinden ziyade önemli olan neden söylendiğidir...

Bir sürü teori atıldı ortaya neye kime inanacağımızı şaşırmış bir durumdayız....Ve insanın aklına bir sürü soru geliyor ama sormakmı susmakmı daha hayırlı onu bile kestiremiyorum..

Sırf taşıdıkları üniformaya olan sevgimden sebep o askerler hakkında hiç yorum yapmadım Bakanın yaptığı açıklamadan sonra olayın altından bunun çıkacağını adım gibi bildiğim halde...

Dağlıca baskınında şok iddia

Gizemli bir 'komutan'ın Dağlıca baskınının tüm ayrıntılarını anlattığı mektubu basına yansıdı. Çok tartışılacak iddiaların ardından aynı gün içinde ajanslara baskında kaçırılan 8 askerle ilgili davanın iddianamesinin de tamamlandığı haberi düştü. İddianamede, özelikle, tutuklu askerlerden Ramazan Yüce hakkında ömür boyu hapis istemi yer alması dikkat çekiyor.

PKK tarafında kaçırılan 8 askerle ilgili iddianamede 6 suçlama yer aldı. Kaçırılan erlerden biri hakkında PKK’lılarla yakın ilişki kurduğu için müebbet hapis istendi

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde 21 Ekim 2007 tarihinde çıkan çatışma sırasında PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan 8 askerle ilgili iddianame tamamlandı. Askeri Savcı’nın hazırladığı 19 sayfalık iddianamede, 6 ayrı suçtan yargılanacak er Ramazan Yüce için ömür boyu hapis cezası istenirken, diğer 7 asker için 3 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor. Van Askeri Cezaevi’nde 65 gündür tutuklu bulunan askerler şu suçlardan yargılanacak: ’Suç ve suçluyu alenen övmek’, ’Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar’, ’Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçuna yardım etmek’, ’Yurt dışına firar’, ’Zincirleme olarak basın ve yayın yoluyla bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak’, ’Basın ve yayın yoluyla halkı askerlik hizmetinden soğutacak beyanlarda, telkinlerde bulunmak, propaganda yapmak.’

Rahat ilişki kurdu

İddianamede, er Ramazan Yüce’nin, 6 suçun tamamından yargılanması isteniyor. Yüce’nin Roj TV’de yaptıkları konuşmalara da dikkat çekiliyor. Yüce’nin Kürtçe bildiği belirtilerek, 7 şüpheliye nazaran teröristlerle oldukça rahat, samimi bir ilişki içerisinde olduğu, orada bulunmaktan da memnunmuş gibi teröristlerle diyaloga girdiği belirtiliyor. Er Yüce için ayrıca beyanlarından da anlaşılacağı üzere rahat tavırlarının diğer şüphelilerde tedirginlik ve şüphe yarattığı, gelişmelerden de haberi varmış gibi sözler sarf ettiği iddia ediliyor.

İddianamede, Uzman Çavuş Halis Çağan için 3 ayrı suçtan dava açılması talep edildi. Çağan, ’basın ve yayın yoluyla bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan da yargılanacak.

Tutuklu diğer 6 asker için de yukarıda sayılan suçlardan 5 yıla kadar hapis cezaları isteniyor.

Askerlerin avukatları ise suçlamaların çok ağır olduğunu açıkladı. Yüce’nin avukatı Dinçer Aslan, Hazine zararının tanzimi de isteniyor. Bu ilginç bir durum” dedi.

DTP milletvekilleri aracı olmuştu

Yüksekova İlçesi’ndeki Dağlıca Taburu’na 21 Ekim 2007’de PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu çıkan çatışmada 12 asker şehit olurken, 13 asker yaralanmış, 8 asker de teröristlerce kaçırılmıştı. PKK’lı teröristlerin kaçırdığı askerler, 4 Kasım 2007’de Kuzey Irak’ta serbest bırakılmıştı. Askerlerin bırakılmasına DTP’li vekiller de aracılık etmişti. Diyarbakır’dan sonra Van’a getirilen askerler, 10 Kasım’da mahkemeye çıkarılmıştı. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı’na çıkarılan 8 asker, ‘suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması’, ‘büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması’ve ‘izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek’gerekçeleriyle tutuklandı.vatan gazetesi

Gönderi tarihi:

cok ilginc iddialarlar suclaniyorlar askerler ustelikte akla mantiga uyacak gibi degil neymis izinsiz baska ulke topraklarina girmisler ne kadar sacma bir iddianeme sanki askerler keyiflerinden baska ulke topraklarina girmisler adi uzerinde kacirilmislar ozaman suanda TSK kuzey irakta operasyonlarini surdumekte en az gunde bir defa kuzey iraki havadan bombaliyorlar simdi onlar hakkindada suc duyurusu acilmasi normal degilmidir onlarda izinsiz giriyorlar kuzey iraka bir diger suclamada askerlerden birisi kurtce bildigi icin daha rahat tavir sergiliyormus boyle bir suclama ne duyulmus nede gorulmus simdi kurtce bilmek sucmu oluyor.. devletin askerlerine sahip cikacagi yerde onlari hic insanin aklinin kosesinden gecmeyecek suclarla yargilamak pes dogrusu ... demekki bu 8 askerde sehit olmus olsaydi ortada bir problem olmayacakti haa bunlarin hepsinin DTP gidip askerleri teslim aldiklari icinse eger sahip ciksaydiniz DTPnin yerine TSK bir askeri operasyon duzenleyip esir dusen askerleri kurtarsaydi yok onun propogandasini yapmis yok bunun propogandasini yapmis diyerek kendinizi aklamak biraz yanlis den evladina sahip cikmazsan sahip cikan cok olur bunu unutmayalim...

saygilar

Gönderi tarihi:
cok ilginc iddialarlar suclaniyorlar askerler ustelikte akla mantiga uyacak gibi degil neymis izinsiz baska ulke topraklarina girmisler ne kadar sacma bir iddianeme sanki askerler keyiflerinden baska ulke topraklarina girmisler adi uzerinde kacirilmislar ozaman suanda TSK kuzey irakta operasyonlarini surdumekte en az gunde bir defa kuzey iraki havadan bombaliyorlar simdi onlar hakkindada suc duyurusu acilmasi normal degilmidir onlarda izinsiz giriyorlar kuzey iraka bir diger suclamada askerlerden birisi kurtce bildigi icin daha rahat tavir sergiliyormus boyle bir suclama ne duyulmus nede gorulmus simdi kurtce bilmek sucmu oluyor.. devletin askerlerine sahip cikacagi yerde onlari hic insanin aklinin kosesinden gecmeyecek suclarla yargilamak pes dogrusu ... demekki bu 8 askerde sehit olmus olsaydi ortada bir problem olmayacakti haa bunlarin hepsinin DTP gidip askerleri teslim aldiklari icinse eger sahip ciksaydiniz DTPnin yerine TSK bir askeri operasyon duzenleyip esir dusen askerleri kurtarsaydi yok onun propogandasini yapmis yok bunun propogandasini yapmis diyerek kendinizi aklamak biraz yanlis den evladina sahip cikmazsan sahip cikan cok olur bunu unutmayalim...

saygilar

Yukarıda alıntıladığım yazıyı tekrar gözden geçirin isterseniz...

Gönderi tarihi:

Esir askerler hakkında pek iyi şeyler duymuyoruz. PKK lıların geçişini görüp ihbar edebilecekleri halde etmedikleri, silahlarının tutukluk yapmamış olduğu, hiç silah kullanmadan teslim oldukları, bir tanesinin zaten PKK propagandası yapıyor ve terör örgütüne katılmayı düşündüğünü söylüyor olduğu konuşuluyor. Ben tabii bilemem, yargı karar verecektir.

Ben bu baskının silahlı kuvvetlerin itibarını zedelemek için tezgahlanmış bir iş olduğunu ve kotarılması için bir çok kişinin satın alındığını söylemiştim. Bu genel bir kanı. Kimseyi ve bu sekiz askeri ya da içlerinden birirni veya birkaçını kişi olarak suçlayamam, bu yargının işi...

Kesin olarak inandığım, bu bir tezgahtı. Amacı silahlı kuvvetlerin itibarını zedelemekti. Ters tepti, PKK zararlı çıktı...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Ülkemizde bazi kesimler(ki bunlarin kimler oldugu bilinmektedir)amansizca TSK ya saldirilarina devam etmektedirler.Bu kesimlerin amaclarida bilinmektedir.Bunlar oldu bitti Türk devletine karsi olan kesimlerdir,zaman icersinde devlete saldirabilmek icin,her yöntemi mübah görerek,yerine göre dinciligi yerine göre Komünizmi bu anlamda PKK yi,yerine göre diasporayi savunan bu kesimin tek bir amaci vardir,TSK yi ve Cumhuriyeti karalamak.

Simdi ellerine tutuklanan askerler firsati gecti,hemen yikici yayinlarina basladilar,sirf TSK ya saldirabilmek amaciyla askerlerin tutuklanmis olmalari üzerinden yikici faaliyetlere gectiler.Öyle bir dönemdeyizki,devlete orduya dil uzatmak artik moda oldu.Ve isin asil ilginc yani ise devlete ve orduya dil uzatanlarin ayni isimler olmalaridir,yani ne azaldi nede cogaldi,hep ayni kaldilar.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Altta kalanın canı çıksın tuluatı. Baskının tüm faturası "ölmeyen" bu askerlere kesiliyor. ve ölmedikleri için oturduğu yerden onları suçlayanlar. Birinin eline iğne batsa yeri göğü inletirler. Ama elin oğlunu "vay efendim niye ölmemiş, ben olsam şöyle ölürdüm " vs diye suçlayanlar. Sanırsınki memleket rambo dolu.

Sokak ortasında kıtır kıtır adam kesilirken bırak kurtarmayı, şahit mahit yazarlar diye görenin koşa koşa kaçtığı. bir gencin yüzlerce kişinin olduğu bir vagonda dakikalarca dövülüp, gaspedilip, trenden atılarak öldürüldüğü yine bırak genci kurtarmayı, vagondaki yüzlerce yolcunun tamamının "ben görmedim o sırada camdan bakıyordum vs" diyerek şahit olmadığı bir ülkede. İş bu askerlere gelince herkes Rambo. Masa başından ne güzel ölüyorlar ya. Kolay tabi öyle.

Altta kalanın canı çıksın evet. Askerler için açılan davada savcının iddialarının çoğunu akıl almaz ki herşeyden önce. Silah zoruyla kaçırılan askerleri "izinsiz ülke dışına çıkmak" la suçlamak. bu ne ya ? Sanırsın askerler sigara almaya gitmişler Kuzey Irak'a. Diğer iddialar, terör örgütü propagandası vs. Bir kişiyi silah zoruyla yaptığı beyanlardan dolayı kınayabilirsin. Ama ona bu yüzden ceza verebilir misin hukukta ? Böyle saçmalık olur mu? Baskı ve tehdit altında yapılan beyanlar için hiçkimseye ceza verilemez. Bu doğru ve onurlu bir davranış mıdır ? Tabiki hayır. Ancak suç değildir. Dünyanın her yerinde her zaman görülmüştür. Rehin alınan kişiler, rehin alanların lehine konuşur. Onların istediklerini söyler. Savcı gerçekten "neden çarpışarak ölmemişler" dayanağıyla bir iddianame hazırlamış.

Ne oldu ? Bir asker günlerce yok telsiz mesajlarını iletmemiş, rapor vermemiş. Bildirmemiş. Ben teröristim diyormuş diğer askerlere, terhis olunca bende dağa çıkacam diyormuş. Keşke bomba atsalarda hepiniz ölseniz diyormuş. Pardon burası bir ortaokul mu, semt lisesi mi? Yoksa Türk Silahlı Kuvvetleri mi? Bir asker yemek yemeyince başına dikilip niye yemiyorsun, hasta mısın, eylem mi yapıyorsun diye sorgulandığı bir orduda. Böyle bir askere en güvenilir askerlerin görevlendirildiği telsizcilik vazifesi verilir mi ?

Bir asker bölükte bende teröristim, terhis olunca dağa çıkacam, keşke bomba atsalarda hepiniz ölseniz falan diyecek. Bırak o askerin tutuklanmasını birde en çok güven gerektiren telsiz dinleme vazifesi verilecek o askere. Böyle bir şey mümkün mü ?

varsayalım tam tersi. varsayalım ben yanılıyorum. varsayalım bu askerler bunları yapmış. Teröristlermiş, ajanlarmış, hainlermiş. Hatta avaz avaz bağırıyorlarmış "ben teröristim" diye. hepsini bir araya toplayıp sıfır noktasında aynı yere kim yerleştirdi o zaman. Ben teröristim diye avaz avaz bağıran adama, telsiz dinleme vazifesini kim verdi. 2 hafta boyunca büyük bir saldırı yapılacağına dair, Üstteğmenlerin rapor yazdığı, termal kameradan silahlarıyla bölgeye gelen teröristlerin görüntülerinin kaydedildiği, telsiz çözümlemelerinden büyük bir saldırı hazırlığı olduğu tespit edilen bir noktaya bu askerlerin hepsini toplayıp kim yerleştirdi.

Saçmalık.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.