Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Admin Carolina Herrera’nın Good Girl parfümü, dünyanın en çok satan parfümü - işte benim dürüst incelememHer gün, listeye yeni bir gourmand parfüm daha katılıyor. Bu terime aşina olmayanlar için belirtelim: "Gourmand" kokular; bal, kahve, vanilya ve hatta kruvasan gibi notalarıyla, kokladığınızda adeta yemek isteyeceğiniz kadar lezzetli ve cezbedici kokulardır. Ancak, en az kendisi kadar şık ve lüks bir şişeye sahip ikonik bir parfüm olan Carolina Herrera Good Girl'den bahsetmeden gourmand parfümler konusunu konuşmak mümkün değildir.2016 yılında piyasaya sürülen bu parfüm, #PerfumeTok ve r/fragrance platformlarında hâlâ gündemdeki yerini koruyor; hatta dünyanın en popüler parfümü unvanıyla Chanel'i bile geride bıraktı. Marka, Good Girl serisi bünyesinde yenilikler yapmaya da devam etti: Meyveli-çiçeksi Very Good Girl'den serinin en yeni üyesi Jasmine Absolute'a kadar; koku tercihinizi ne yönde olursa olsun, Good Girl ailesinde herkese hitap edecek bir seçenek mutlaka mevcut.Cosmo editörleri bu parfümü aylarca test etti, saatlerce inceleme yazıları ve videoları okuyup izledi; hatta parfümün kalıcılığını ölçmek adına onu diğer parfümlerle kıyaslayarak bizzat deneyimledi. Daha fazla bilgi edinmek ve parfümün nasıl koktuğu, ne kadar süre kalıcı olduğu ve serinin diğer favori ürünleri gibi detayları içeren kapsamlı Carolina Herrera Good Girl incelemesini okumak için sayfayı aşağı kaydırmaya devam edin.137,00 $Carolina Herrera Good Girl nasıl kokuyor?Good Girl'ün kokusu tartışmasız bir şekilde tatlı; anında kremsi bir his katan badem üst notasıyla açılıyor, ardından yasemin sambac ve sümbülteberden oluşan çiçeksi kalp notaları devreye giriyor. Son olarak, tonka fasulyesi ve kakao içeren dip notaları, o "tam kararında" gourmand dengesini yakalıyor. Kısacası, adeta bir baristanın rüyalarını süsleyecek türden bir sipariş gibi. Ciltte uzun süre kalan o sıcak hissiyle, sanki en sevdiğiniz tatlı parfümün daha olgunlaşmış bir versiyonuymuş hissi uyandırıyor.Carolina Herrera parfümleri kalıcı mıdır?Evet; kaç kez metroya bindiğinizin veya spor dersinde ne kadar terlediğinizin bir önemi olmaksızın, birkaç fıs sıkmanız kokunun tüm gün üzerinizde kalması için yeterli oluyor. Ben parfümü yatmadan hemen önce cildime sıkıp uyudum; sabah uyandığımda ise, ilk sıktığım andaki kadar lezzetli ve hoş kokmaya devam ediyordum. Yine de somut verilere ihtiyaç duyuyorsanız; marka, Good Girl'ün dip notalarının cilt üzerinde altı saate kadar kalıcılığını koruduğunu belirtiyor. Yine de, süresinin 12 saate kadar çıktığını söyleyecek kadar ileri giderim.Cosmo’nun Carolina Herrera Good Girl incelemesi:“Tatlı, ‘tatlı hissi veren’ parfümlere pek meyletmeyen biri olarak, Good Girl’ün o sofistike tatlı notalarını hemen takdir ettim. Bana ergenlik yıllarımı; o acı verici derecede sıradan memleketimde (kötüleme amacı gütmeksizin söylüyorum) bir parça bile olsa ışıltı izi arayışıyla, güzellik reyonlarına hayranlıkla bakarak mağazalar arasında dolaştığım günleri hatırlatıyor. Şişenin kendisi de inkar edilemez derecede nostaljik; stiletto şeklinde bir kabın içine yerleştirilmiş—tıpkı 2014 yılında, çerçeveli siyah-beyaz bir dergi kapağının ve bir ‘carpe diem’ posterinin hemen yanında görmeyi bekleyeceğiniz türden bir tasarım. Belki de şu sıralar üzerimde bu kadar güçlü bir etki bırakmasının sebebi budur. İnsanlar kendilerini güvende ve huzurlu hissetmek istiyor.Artık ne zaman özgüvenimin tazelenmesini ve kendimi seksi hissetmeyi istesem, Good Girl sıkıyorum. Bu parfümü, adeta kedi nanesi gibi işlev gören bir koku olarak görmeye başladım. Yasemin, sümbülteber ve tonka fasulyesi kokularına bürünmüş halde, ‘Gel bakalım, pisi pisi pisi,’ diye fısıldıyorum.”“Dünyanın ‘en popüler parfümü’ tabirinin ne anlama geldiğini, bu parfümü ilk kez koklayana kadar tam olarak kavrayamamıştım; kokladığım an ise, sokakta yanından geçip de bu kokuyu aldığım o şık insan sayısının ne kadar çok olduğunu fark ettim. Bu, piyasada milyonlarca taklidiyle (diğer bazı lüks parfümlerde olduğu gibi) aşırı derecede doygunluğa ulaşmış bir ürün değil. Yine de, o tatlı ve çiçeksi koku harmanının esintisini her yakaladığımda başımı çevirip baktıracak kadar ayırt edici bir yapısı var. Özel bir davetim olduğunda veya kendimi ekstra şık hissetmek istediğimde bu parfümü sıkmaya bayılıyorum; ayrıca şişesi de başlı başına bir sanat eseri niteliğinde. Üstelik saatlerce kalıcılığını koruyor; böylece o zengin, gurme notaları gecenin ilerleyen saatlerinde bile üzerinizde hissetmeye devam ediyorsunuz.”Son Karar:İnternetin bu parfüme neden bu kadar bayıldığını tamamen anlıyoruz. Sadece lezzetli ve sofistike kokmakla kalmıyor, aynı zamanda ciltte çok uzun süre kalıyor. Her gün kullanılabilecek bir parfüm değil, ancak özel bir durumda kesinlikle başarılı. Sabahtan akşama kadar sıkmak isteyenler için ise Good Girl Blush ve Good Girl Jasmine Absolute daha hafif ve yumuşak alternatifler. Marka basın bülteninde bizi uyardı: “İyi bir kızı tanımlamanın tek bir yolu yok, bazen o kadar kötü ki, iyi oluyor.” Bunu hemen dövme yaptırın lütfen.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.