Gönderi tarihi: 4 saat önce4 saat Admin İnsanlar, yaşam kalitelerini o kadar çok artıran ve keşke daha önce edinmiş olsaydık dedikleri o derin alışkanlıkları paylaşıyorlarBazen, günlük rutinimize nihayet yeni bir alışkanlık veya bir "kişisel bakım" tüyosu eklediğimizde, bu durum hayatımızı köklü ve olumlu bir şekilde değiştirebilir. Bu yüzden, Reddit kullanıcısı u/TheSun3-21'in şu soruyu sorduğunu gördüğümde: "Yaşam kalitenizi o kadar çok artıran ve keşke daha önce yapmış olsaydınız dediğiniz şey nedir?", belki siz de hayatınızda küçük bir yenilik arayışındasınızdır düşüncesiyle, onların verdikleri yanıtları paylaşmanın faydalı olacağını düşündüm. İşte aşağıda söyledikleri:1. "Tanıdığım tüm toksik insanları hayatımdan çıkardım.""Yapabileceğiniz en iyi şey budur. Eskiden, 'onlar ailem' düşüncesine sıkı sıkıya 'tutunurdum'. Eh, siktir et — onlar beni umursamıyor, ben de artık onları umursamıyorum. Neyse ki, çekirdek ailem (ebeveynlerim/kardeşlerim) gayet iyi durumda; ancak bunun dışındaki herkes, zerre kadar umurumda değil."2. "Düzenli miktarda uyumak ve her gün egzersiz yapmaya çalışmak.""Düzenli bir program oluşturmak, uyku miktarından bile daha önemlidir. Evet, yetişkinler için yedi saat ve üzeri uyku idealdir; ancak her gün aynı saatte yatıp aynı saatte uyanmak, düzensiz uyku alışkanlığına sahip olmaktan çok daha iyidir.Uyku ürünleri: Göz bandı (15,99 $), Loop kulak tıkaçları (34,95 $)Egzersiz ürünleri: Köpük rulo (38,36 $), TOSAMC bilek ve ayak bileği ağırlıkları (55 $)3. "Daha fazla su içmek. Bir bardak gazlı içecek (soda) içmek yerine, onu bir bardak suyla değiştirin. Ayrıca, akşam saat 6'dan sonra ağır bir akşam yemeği yememek.""Bunu bir süre uyguladım: Akşam 8'den önce hiç gazlı içecek içmedim; onun yerine, içine aroma katılmış sular (içinde yine bolca şeker vardı ama yine de gazlı içeceklere kıyasla ÇOK daha azdı) tükettim. Sonuçlar harika oldu. Dişlerimdeki renklenmelerde belirgin bir düzelme gözlemledim." "Keşke bunu sürdürebilseydim; ama nedense, biraz su içmek, elimi uzatıp bir gazlı içecek kapmaktan daha zor bir hale geldi."4. "Zihnime olumsuz bir duygu veya dikkat dağıtıcı bir zihinsel alışkanlık sızdığında bunu fark etmek ve onun beni kontrol etmesine izin vermek yerine, kontrolü bizzat ele almak."5. "Sabah uyanır uyanmaz, güne başlarken pozitif olumlamalar dinlemek. Sosyal medyadan uzak durmak; özellikle de uyandıktan sonraki ilk 15 dakika ve yatmadan önceki son bir saat boyunca.""Adı 'Affirmations for Self Love, Gratitude' (Kendini Sevme ve Şükran Olumlamaları) — Jess Sheperd tarafından hazırlanan ve Spotify'da yer alan, 'Rising Higher' serisinden bir meditasyon.Bunu, telefonumu elime almadan en az 15-20 dakika geçirdikten sonra, sabahları yapıyorum. Ardından Spotify'a girip bu olumlamaları dinliyorum.Başlangıçta kulağınıza biraz tuhaf gelebilir; ancak zamanla söylenenlerle aranızda bir bağ oluştuğunu, söylenenlerin size hitap etmeye başladığını hissedeceksiniz... Hani, tam da şöyle düşündüğünüz o anlar gibi: 'Evet ya, vücuduma ve benim için yaptığı onca şeye daha fazla değer vermeli, ona daha çok minnet duymalıyım.' Haha."6. "Benden bir şeye ihtiyaç duyduklarında arayan veya mesaj atan kişilere yanıt vermeyi bıraktım. Onları arkadaş sanıyordum. Ancak sonradan fark ettim ki; bu tür ilişkiler karşılıklı olmalı, oysa bizimkiler kesinlikle öyle değildi. Bu yüzden de onlara yanıt vermeyi kestip attım. İnsanların ne kadar büyük bir kısmının, etrafınızda yalnızca sizden bir şeyler bekledikleri zamanlarda bulunduğunu görmek gerçekten şaşırtıcı.""Evet, ben de aynısını yaptım. Onların ihtiyaçlarına yanıt vermeyi kestim ve bana kendilerinin ulaşmasını bekledim; bir yılın sonunda ise onları hayatımdan, her yerden tamamen sildim. Eğer bir yıl boyunca, 'Selam, nasılsın?' gibi basit bir mesaj bile atmadan durabiliyorlarsa; o kişiler gerçek anlamda arkadaşınız değillerdir."7. "Bir köpek sahiplendim. O, düzenli bir rutin oluşturmama, fiziksel olarak aktifleşmeme, günü karşılama isteği duymadığım anlarda bile beni yataktan çıkarmaya, ona daha iyi bakabilmek adına kendime özen göstermemi sağlamaya ve karşılaştığı herkesin hayatına neşe katmaya yardımcı oldu. Ben tam bir 'köpek insanıyım'; çocukluğum boyunca hep bir köpeğim oldu. Ancak bu, tamamen bana ait olan, ilk kendi köpeğim. Bir köpeğe iyi bir hayat sunabilmek için zihinsel ve fiziksel açıdan yeterince iyi durumda olup olamayacağımdan endişe ediyordum; nitekim, köpeğimin yürüyüşlerinin çok kısa sürdüğü veya akşam yemeğinin geciktiği birkaç gün de yaşamadım değil." Ama aramızdaki bağ o kadar güçlü ki; bana tamamen güveniyor, ben de onu sanki kendi çocuğummuş gibi seviyorum; birbirimizin hayatlarını en üst düzeyde zenginleştiriyoruz.8. "Invisalign kullanmaya başladım. Baş ağrılarım anında kesildi. Meğerse bunların sebebi, geceleri dişlerimi sıkmamış."Diş bakım ürünleri: elektrikli diş fırçası (39,95 $), Cocofloss (9,99 $), dil temizleyici (5,99 $)9. "Haberleri her gün okumamayı seçmek. Bazen makalenin tamamını okumak yerine sadece başlığına göz atıyorum.""COVID pandemisi sırasında yaşadığım stresin boyutu, haberlerin ruh sağlığımı ne denli kötü etkilediğinin farkına varmamı sağladı."10. "'Hayır' kelimesine, hak ettiği o tam cümle statüsünü tanımak. Bazen, tetiklendiğim anlarda yine kendimi gereğinden fazla açıklama yaparken buluyorum; ama artık eskisiyle kıyaslanamayacak ölçüde azaldı bu durum. Ne söylediğimin bir önemi yoktu; beni istismar edenler, sadece o harcanan emeğe ve boşa giden enerjiye değer veriyorlardı. Bu durum, yıllarca beni bitkin düşmüş bir halde itaatkâr kıldı. Bir daha asla.""Ortamı sözlerimle doldurmak yerine, sessizliğin o boşluğu doldurmasına izin vermeyi öğrenmek için epey çabalamam gerekti. Başlangıçta bu durum son derece rahatsız ediciydi; ancak yüz yüze görüşmelerde bunu uygulamaya başladığımda, internet ortamında da aynı tutumu sergilemeye başladım. Buna; sağlık sorunlarım veya benzeri konularda yalan söylediğimi iddia ederek beni suçlamaya kalkan insanlara karşı takındığım tavır da dahildir. Onları dümdüz engelliyorum. İster internette olsun ister gerçek hayatta; tanımadığım, rastgele birine, varoluş nedenimi veya hayatımı nasıl idame ettirdiğimi açıklama borcum yok.Pasif-agresif imaları görmezden gelmemin —veya bunlara karşı durmamın— sebebi de tam olarak budur; zira başka bir yetişkinin duygusal regülasyonunu sağlamak benim görevim değil. Bunu, ebeveynlerim için fazlasıyla yapmıştım zaten.Artık, bu insanlara kendimi gereğinden fazla açıklama yapma dürtüsüyle tetiklenmek yerine; onları birer 'enerji vampiri' olarak görüyorum. Ve ben, kimsenin ******* yemeği değilim. Bana 'gülümse' deyip de bunu başaramayan bir adama ya da saç rengimin 'kendi tarzı olmadığını' ima etmeye çalışan bir kadına kendimi açıklamak yerine, yapacak çok daha iyi işlerim var. Açıkçası, o insanların hiçbiri olmadığım için halime şükrediyorum." 11. "Bana iyi gelen bir anksiyete ilacı bulmak. İlacı kullanmaya başladığım o ilk haftaya kadar, aslında ne kadar kaygılı olduğumdan hiç haberim yoktu. Her daim kaygılı ve gergin uyanmanın normal bir durum olmadığını kim bilebilirdi ki? Artık gerçekten uyuyabiliyorum da üstelik! Keşke çok daha önce yardım alsaydım diyorum ama şu an çok daha iyi bir noktada olduğum için o kadar mutluyum ki."12. "Terapi. Terapiye başladığım için hayatımda pek çok şey değişti ve hayatımda ilk kez umudu buldum. **** berbat bir şey — ama nihayet huzuru bulmak uğruna buna değer."13. "Hareketlilik yardımcıları ve sınırlarımı kabullenmek."14. "Tam on yıl kadar aradan sonra, 53 yaşındayken nihayet doktora gittim ve kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçtim. O kadar şiddetli bir uyku apnesi rahatsızlığım olduğunu öğrendim ki, bu durum bende dördüncü evre kalp yetmezliğine yol açmıştı. Görünüşe göre bu durum tedavi edilebilirmiş. Şu an sağlığıma kavuşma yolundayım. Tip 2 diyabetimi kontrol altına aldım ve yaklaşık 20 kilo verdim. Kendimi yeniden 20'li yaşlarımdaymışım gibi hissediyorum. Sanki gençlik pınarından içmişim gibi. Eskiden merdivenleri çıkmakta bile zorlanırdım; şimdi ise koşabiliyorum. Yılda bir kez doktorunuza görünün."15. "Taharet musluğu (Bide).""Tuvalet deneyiminin tamamına yatırım yapmak kesinlikle buna değer. Taharet musluğu, Squatty Potty (tuvalet basamağı) ve kaliteli tuvalet kağıdı; yani tam takım. Bunu her gün (ya da neredeyse her gün) yapıyorsunuz; dolayısıyla bu deneyimi konforlu hale getirmek için çaba harcamaya değer."16. "İşime daha az öncelik vermek. Yeni kıyafetler ve birkaç hobi malzemesi alarak kendime yatırım yapmak. Yazıya dökerken kulağa çok basit geliyor. Birkaç yıl boyunca kendimi tamamen işe verdim ve işin hayatımı fazlasıyla ele geçirmesine izin verdim."Hobi malzemeleri: yapbozlar (24,99 $), Xbox (400 $+), Book of the Month aboneliği (59,99 $)17. "Eşimle gece geç saatlere kadar süren tartışmalar yerine uykuya öncelik vermek. 'Asla birbirinize küs veya kızgın yatmayın' sözü benim için geçerli değil. İyi bir gece uykusu zihnimi çok daha berrak hale getiriyor; böylece sorunu çözmek de çok daha kolaylaşıyor."Hayat kalitenizi o kadar çok artıran, keşke daha önce başlasaydım dediğiniz bir şey var mı? Eğer varsa, ne olduğunu ve nedenini aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşın:
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.