Gönderi tarihi: 5 saat önce5 saat Admin Apple 50 yaşına girerken, işte tüm zamanların en iyi 5 ürünü1 Nisan 1976'da Apple, Los Altos, Kaliforniya'daki bir garajda kuruldu. İlk Apple I bilgisayarından bu yana, şirketin "farklı düşün" (think different) felsefesi, çok sayıda çığır açan cihaza öncülük etti. Masaüstü bilgisayarı yeniden tanımladı, dizüstü bilgisayar alanında devrim yarattı, tableti yeniden canlandırdı ve cep telefonunu baştan aşağı yeniledi.Arkasında 50 yıllık ürün ve inovasyon birikimi varken, tek bir "en iyi" cihazı seçmek neredeyse imkansız olurdu. Ürettiği —veya geçmişte üretmiş olduğu— her cihaz serisinin içinde, öne çıkan birden fazla nesil bulunuyor. Mac —veya Apple Macintosh— bunun en çarpıcı örneğidir. Bize Lisa'yı, Powerbook'u, NeXT'i ve ikonik iMac G3'ü kazandırdı; bunlar, sunduklarından sadece birkaçıdır.Bu nedenle, size dünyayı değiştiren ürünlerden oluşan bir başka liste sunmak yerine, teknoloji dünyasında geçirdiğim süre boyunca benim için özel bir öneme sahip olan Apple ürünlerinden oluşan bir liste hazırladım. O dönemde gördüğüm en iyi cihazlar olarak hafızama kazınan bu ürünlerin en azından bazıları konusunda, umarım siz de benimle hemfikir olursunuz.1. Apple iMac G3Bir gazeteci olarak kullandığım ilk iş bilgisayarı Apple iMac G3 idi. Bu cihaz, hâlâ gelmiş geçmiş en şık tasarımlı bilgisayarlardan biri olduğu yönünde tartışmaların sürdüğü bir modeldir. 1998 yılında piyasaya sürüldüğünde, başlangıçta "Bondi Mavisi" (Bondi Blue) adını taşıyan yarı saydam bir gövde rengine sahipti; ancak zamanla toplamda 13 farklı renk seçeneğiyle satışa sunuldu. Dikkat çekici özelliklerinden biri, ön yüzünde bir CD-ROM sürücüsünün bulunmasıydı; ayrıca, alışması biraz zaman alan "hokey diski" (hockey-puck) şeklindeki kendine has faresiyle de hafızalara kazınmıştı.2. 4. Nesil iPodBu, satın aldığım ilk Apple ürünüydü. "Click Wheel" (tıklanabilir tekerlek) özelliğine sahip ilk iPod modeli olan bu cihaz, başlangıçta tek renkli (monokrom) bir ekrana sahipti ve döner diskli bir "microdrive" teknolojisi kullanarak, (döneminin standartlarına göre) devasa sayılabilecek 40 GB'lık bir depolama kapasitesi sunuyordu.2004 yılında piyasaya sürülen bu modelle birlikte, "cebinizde 1.000 şarkı" vaadinden, "tüm müzik arşiviniz cebinizde" gerçeğine geçiş yapılmıştı. Tek yapmanız gereken, tüm o CD'lerin içeriğini iTunes uygulamasına aktarmak için biraz zaman ayırmaktı. 3. iPhone 3GiPhone 3G, piyasaya sürülen ikinci iPhone modeliydi; orijinal modelden bir yıl sonra, 2008'de ortaya çıktı. İlk model tüm ilgiyi üzerine çekse de, asıl küresel başarıyı yakalayan model 3G oldu.Özellikle bu model, ilk kez 3G veri bağlantısını ve GPS özelliğini ekledi; ayrıca yeni işletim sistemi (iPhone OS 2) ile App Store'u kullanıma sundu. Benim gözümde bu, iPhone'u bugün olduğu kadar başarılı kılan her şeyin gerçek başlangıcıydı. Günümüz standartlarına göre 3.5 inçlik ekranıyla oldukça küçüktü; ancak elde tutulduğunda gerçekten sağlam bir his veriyordu.4. Apple AirPort Time Capsuleİkinci nesil Time Capsule, muhtemelen bugüne kadar üretilmiş en iyi kablosuz yönlendiriciydi. Kablosuz bir yönlendirici kurmanın saatler, büyük bir sabır ve biraz da şans gerektirdiği bir dönemde, Time Capsule kurulumu son derece zahmetsizdi. Sadece takıp çalıştırıyordunuz; o da sorunsuz bir şekilde işini yapıyordu.Daha da iyisi, bu daha büyük boyutlu sürüm 1 TB veya 2 TB dahili depolama seçeneğiyle geliyordu; bu da cihazın, tüm dosyalarınız için yerel bir yedekleme aracı olarak da işlev gördüğü anlamına geliyordu. Ben de bu cihazlardan birini, daha küçük bir Airport Express yönlendiriciyle eşleştirerek, dahili sabit diski nihayet bozulana kadar yıllarca kullandım. Apple'ın artık yönlendirici üretmiyor olmasına hâlâ üzülürüm.5. iPadİlk iPad 2010 yılında piyasaya sürüldü ve 'internet gezintisi yapmak, e-posta okuyup göndermek, fotoğrafların keyfini çıkarmak, video izlemek, müzik dinlemek, oyun oynamak, e-kitap okumak ve çok daha fazlası için devrim niteliğinde bir cihaz' olarak tanımlandı.Telefonumda veya dizüstü bilgisayarımda zaten yapabildiğim tüm bu işleri gerçekleştirmek için neden bir iPad'e ihtiyacım olduğunu tam olarak bilmiyordum; ancak lansman günü San Francisco'daki Apple mağazasının önünde oluşan kuyruğu gördüğümde, bu cihazlardan birine mutlaka sahip olmam gerektiğine karar verdim.Kaynak: T3
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.