Gönderi tarihi: 10 saat önce10 saat Admin 98. Oscar Ödülleri Dağıtıldı Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olarak anılan Oscar ödülleri sahiplerini buldu.15 Mart 2026 tarihinde Conan O'Brien'ın sunuculuğunda gerçekleşen 98. Akademi Ödülleri'nde, One Battle After Another filmi, En İyi Film ödülü de dahil olmak üzere kazandığı altı ödülle geceye damgasını vurdu. Teknik kategorilerde ise Sinners filmiyle En İyi Görüntü Yönetimi ödülünü kazanan Autumn Durald Arkapaw, bu ödülü kazanan ilk kadın olarak tarihe geçti.Kazananların Tam ListesiKategoriKazananFilmEn İyi FilmOne Battle After AnotherOne Battle After AnotherEn İyi YönetmenPaul Thomas AndersonOne Battle After AnotherEn İyi Erkek OyuncuMichael B. JordanSinnersEn İyi Kadın OyuncuJessie BuckleyHamnetEn İyi Yardımcı Erkek OyuncuSean PennOne Battle After AnotherEn İyi Yardımcı Kadın OyuncuAmy MadiganWeaponsEn İyi Özgün SenaryoRyan CooglerSinnersEn İyi Uyarlama SenaryoPaul Thomas AndersonOne Battle After AnotherEn İyi Animasyon FilmiKPop Demon HuntersKPop Demon HuntersEn İyi Uluslararası FilmSentimental Value (Norveç)Sentimental Value (Norveç)En İyi Belgesel FilmMr. Nobody Against Putin Mr.Mr. Nobody Against Putin Mr.En İyi Oyuncu SeçimiCassandra KulukundisOne Battle After AnotherEn İyi Görüntü Yönetimi Autumn Durald ArkapawSinnersEn İyi KurguAndy JurgensenOne Battle After AnotherEn İyi Özgün Müzik Ludwig Göransson SinnersEn İyi Özgün Şarkı"Golden" (EJAE ve ark.)KPop Demon HuntersEn İyi Yapım TasarımıTamara Deverell - Shane VieauFrankensteinEn İyi Kostüm TasarımıKate HawleyFrankensteinEn İyi Makyaj ve Saç TasarımıHill, Samuel ve FureyFrankensteinEn İyi SesF1F1En İyi Görsel EfektAvatar: Fire and Ash Avatar:Fire and AshEn İyi Kısa AnimasyonThe Girl Who Cried PearlsThe Girl Who Cried PearlsEn İyi Kısa Film (İki Film Aldı)The Singers & Two People Exchanging SalivaThe Singers & Two People Exchanging SalivaEn İyi Kısa BelgeselAll the Empty RoomsAll the Empty RoomsÖne Çıkan Başlıklar• Warner Bros. Dönüm Noktası: Stüdyo, filmleriyle toplamda 11 Oscar kazanarak, bir gecede tek bir stüdyonun en çok ödül kazanma rekorunu egale etti.• Tarihi İlkler: Görüntü Yönetimi kategorisindeki ilk kadın kazananın yanı sıra, Cassandra Kulukundis de Akademi'nin Oyuncu Seçimi (Casting) kategorisinde verdiği ilk Oscar ödülünü kazandı.• K-Pop Zaferi: "Golden" şarkısı, En İyi Özgün Şarkı ödülünü kazanan ilk K-pop parçası oldu. • 2013'ten Bu Yana İlk Beraberlik: Canlı Aksiyon Kısa Film kategorisi, iki film arasında nadir görülen bir beraberlikle sonuçlandı.Kaynak: ABC
Gönderi tarihi: 3 saat önce3 saat Yazar Admin Donald Trump, Akademi Ödülleri'ndeki ifade özgürlüğü tartışmasında sadece 10 kelimeyle küçük düşürüldüCharlie Kirk'ün suikastının ardından yaptığı yorumlar nedeniyle yayıncı kuruluşu ABC tarafından yayından alınan Kimmel, Amerika'daki "ifade özgürlüğü" eksikliğini sert bir dille eleştirdi.Kameramanlardan birinin tökezleyerek bir yıldızın büyük anını mahvettiği açılış monologunda Conan; gerçek bir hikâyeyi anlatmak uğruna tüm zorluklara göğüs geren belgesel yapımcılarını överken şu esprili yorumu yaptı: "Bildiğiniz gibi, liderleri ifade özgürlüğünü desteklemeyen bazı ülkeler var. Bunların hangileri olduğunu söyleme özgürlüğüne sahip değilim."İşi sadece Kuzey Kore ve CBS ile sınırlı tutalım." Bu olay, bir Oscar sunucusunun sahnede canlı yayında, ağızları açık bırakan bir Holokost şakası yaptığı gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi olmasının hemen ardından yaşandı.Sadece 10 kelimeyle —"liderleri ifade özgürlüğünü desteklemeyen bazı ülkeler var"— izleyiciler, Kimmel'ın kime gönderme yaptığını anında kavradı.Bu gelişme; CBS'in, Stephen Colbert'in sunduğu Late Show programını yayından kaldırmasının ardından yaşandı ve internette, bu kararın Trump'ı memnun etmek amacıyla girişilen bir sansür tartışmasının sonucu olduğu yönünde teoriler hızla yayıldı.Colbert o dönemde yaptığı açıklamada: "Sanırım biz, tarihte yayından kaldırılan ilk 'bir numaralı program'ız," demişti.Paramount şirketinin başkana ödediği 16 milyon dolarlık uzlaşma bedeline değinen Colbert, şaka yollu şu ifadeleri kullandı: "Sanırım bunun bir adı var. Ve bu ad şudur: Koca bir rüşvet." İki gün sonra programı yayından kaldırıldı.Daha sonra yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "Çünkü CBS —ya da ana şirket; bu kararı kimin verdiğini söylemeyeceğim, zira bilmiyorum, kimse bize bunu asla söylemeyecek— kendi avukatlarının, yani Paramount'un kendi avukatlarının bile 'tamamen mesnetsiz' olduğunu belirttiği bir dava uğruna, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'na 16 milyon dolarlık bir çek kesmeye karar verdi."Colbert sözlerine şöyle devam etti: "Bu durumun; yayıncı kuruluşun, şirketin ve haber departmanının itibarına zarar verdiği gün gibi ortadadır." "Dolayısıyla, tek bir kişinin gözüne girmek dışında, herhangi birinin neden böyle bir şey yapacağı benim için belirsizliğini koruyor."Eğer insanlar beni bu durumla ilişkilendiren teoriler ortaya atıyorlarsa, bu düşünülmesi makul bir şeydir; zira CBS —ya da ilgili şirket— bunu daha önce açıkça bir kez yapmıştı."Bu gelişme; 2026 Oscar Töreni sırasında Kylie Jenner'ın Timothée Chalamet'ye yönelttiği ve bir dudak okuyucusu tarafından deşifre edilen, altı kelimelik sert çıkışının gün yüzüne çıkmasının ardından yaşandı.Kaynak: TDE
Gönderi tarihi: 2 saat önce2 saat Yazar Admin Hayranlar, Leonardo DiCaprio’nun Michael B. Jordan’ın ilk Oscar zaferine verdiği tepkiyi izlemeye doyamıyor.Michael B. Jordan, Akademi Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanarak kariyerinde önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Ünlü oyuncu, Smoke ve Stack adındaki ikiz kardeşleri canlandırdığı, doğaüstü temalı “Sinners” filmiyle bu ödüle layık görüldü.Bu zafer tarihi nitelik taşıyor. Jordan, böylece En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanan altıncı Siyahi oyuncu oldu. Bu aynı zamanda, oyuncunun söz konusu ödüllerde aldığı ilk adaylıktı.Jordan’ın adı anons edildiğinde, diğer bir aday olan Leonardo DiCaprio ayağa kalkarak kendisini tebrik etti ve sahneye doğru ilerleyen Jordan’a sarıldı. Bu an, kısa sürede gecenin en çok konuşulan tepkilerinden biri haline geldi.Leonardo DiCaprio, #Sinners yıldızı En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandıktan sonra Michael B. Jordan'a sarılıyor.Jordan, konuşması sırasında, kendisi gibi oyuncuların yolunu şekillendirmeye yardımcı olan insanlardan bahsetti.“Burada durmamın sebebi, benden önce gelen insanlardır,” dedi.Ardından film tarihinin önde gelen isimlerinden birkaçını andı. Jordan; Sidney Poitier, Denzel Washington, Jamie Foxx, Forest Whitaker ve Will Smith'e teşekkür etti. Ayrıca, En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan tek Siyahi kadın olma unvanını hâlâ elinde bulunduran Halle Berry'den de söz etti.“O devlerin, o büyüklerin, atalarımın ve yol göstericilerimin arasında yer almak... Kariyerim boyunca bana destek olan, bu salondaki herkese ve evlerindeki herkese teşekkür ediyorum. Bunu hissediyorum. Başarılı olmamı istediğinizi biliyorum; ben de bunu başarmak istiyorum, çünkü sizler bana güvendiniz. Bu yüzden, bana güvenmeye devam ettiğiniz için teşekkür ederim.”Jordan, izleyiciler arasında bulunan ailesinden de bahsetti.“Dostum, Tanrı gerçekten yüce,” dedi. “Tanrı gerçekten yüce. Anneciğim, nasılsın? Anneme karşı hislerimi bilirsin. Babam da burada. Baba, neredesin? Babam, burada olabilmek için ta Gana'dan geldi.”Aktör ayrıca yönetmen Ryan Coogler'a da teşekkürlerini sundu. İkili; Fruitvale Station, Creed, Black Panther ve Black Panther: Wakanda Forever filmleri de dahil olmak üzere pek çok projede birlikte çalışmıştı.“Sen harika, gerçekten harika bir insansın,” dedi Jordan. “Seninle iş birliği yapmış olmayı ve seni dostum olarak görmeyi büyük bir onur sayıyorum. Bana, kendimi gösterebilmem için gereken fırsatı ve alanı sen sağladın. Ben de seni seviyorum, kardeşim.”Sinners filmi, 1900'lerin başlarında geçiyor; evlerine dönüp bir eğlence mekanı (juke joint) açan, ancak kısa süre sonra karanlık ve doğaüstü bir tehditle yüzleşmek zorunda kalan ikiz kardeşlerin hikâyesini konu alıyor. Film, sinema salonlarında güçlü bir performans sergiledi ve ödül sezonu boyunca pek çok adaylık elde etti. Toplamda 16 dalda Oscar'a aday gösterilen yapım, geceyi dört ödülle noktaladı.Jordan, konuşmasını filmi destekleyen hayranlara teşekkür ederek sonlandırdı.“Evlerinde oturup Sinners filmine destek olan; filmi bir, iki, üç, hatta dört kez izlemeye giden herkese... Teşekkür ederim,” dedi.Bu an, film endüstrisinde tanınmanın ve temsil edilmenin ne denli önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Jordan'ın konuşması sade ama bir o kadar da anlamlıydı; zira o, kendisinden önce gelip başkalarına kapıları aralayan insanlara odaklanmıştı. DiCaprio'nun ona sarılması ise, aynı ödül için yarışan iki aktör arasındaki karşılıklı saygının bir göstergesiydi. Bu, Oscar töreninin en etkileyici anlarından biriydi ve pek çok izleyicinin hafızasında uzun süre yer edecek bir sahneydi.Kaynak: Comic Basics
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.