Gönderi tarihi: 3 saat önce3 saat Admin Musk: Tesla'nın dev yapay zeka çip üretim tesisi projesi yedi gün içinde başlıyorTesla CEO'su Elon Musk Cumartesi günü yaptığı açıklamada, şirketin yapay zeka çipleri üretmeye yönelik Terafab projesinin yedi gün içinde başlayacağını belirtti.Musk, geçen yıl yaptığı bir açıklamada, Tesla'nın yapay zeka çipleri üretebilmek için muhtemelen "devasa bir çip üretim tesisi" inşa etmek zorunda kalacağını söylemişti.Tesla, otonom sürüş hedeflerine güç katmak amacıyla beşinci nesil yapay zeka çipini tasarlıyor; Musk da geçen yıl düzenlenen yıllık toplantıda, bu konudaki potansiyel üretim planlarını detaylandırmıştı.Musk o dönemde, elektrikli araç üreticisi şirketin Intel ile iş birliği yapabileceğini belirterek, "Biliyorsunuz, belki de Intel ile ortak bir şeyler yaparız," demişti.Musk, "Henüz herhangi bir anlaşma imzalamadık; ancak Intel ile görüşmeler yürütmek muhtemelen faydalı olacaktır," ifadelerini kullanmıştı.Tesla, projeye ilişkin daha fazla ayrıntı talep eden Reuters'ın sorularına henüz yanıt vermedi.Musk, daha önce de AI5 çipiyle ilgili ipuçları vermiş ve Tesla'nın Tayvanlı TSMC ve Güney Koreli Samsung ile de iş birliği içinde olduğunu yinelemişti. Söz konusu yapay zeka çipleri, Tesla'nın "Full Self-Driving" (Tam Otonom Sürüş) yazılımı da dahil olmak üzere, otonom sürüş sistemlerine güç sağlıyor.Musk, geçen yıl Tesla'nın yıllık genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, "Tedarikçilerimizden alacağımız çip üretimi konusunda en iyimser senaryoyu bile baz alsak, bu miktar yine de ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetmiyor," demişti.Musk sözlerine şöyle devam etmişti: "Bu nedenle, sanırım bir 'Tesla Terafab' tesisi kurmak zorunda kalacağız. Bu, 'Giga' ölçeğinden bile çok daha büyük bir tesis olacak. Aradığımız çip hacmine ulaşabilmek için başka hiçbir yol göremiyorum. Dolayısıyla, muhtemelen devasa bir çip üretim tesisi inşa etmek zorunda kalacağız. Bu işin yapılması şart."Kaynak: R
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.