İçeriğe atla
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Apple, 50. yıl kutlamalarına Alicia Keys ile görkemli bir başlangıç ​​yapıyor

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Apple, 50. yıl kutlamalarına Alicia Keys ile görkemli bir başlangıç yapıyor

apple-ablemi-2.png

Apple CEO'su Tim Cook'un birkaç adım gerisinde durmuş, onu öne arkaya sallanırken izliyordum; belli ki, Apple'ın 50. yıl dönümü şerefine düzenlediği küresel ve yüz yüze kutlamaları başlatan, Cuma günkü sürpriz Grand Central İstasyonu performansının tadını çıkarıyordu.

Apple Radio One DJ'i Ebro Darden'ın yaptığı kısa bir girişin ardından Keys; Apple Store'un hemen dışına, tam da Apple logosunun altına yerleştirilmiş pembe bir piyano eşliğinde şarkılarını seslendirdi. Çevresinde, bulunduğu sahanlıkta toplanmış yüzlerce kişi ve aşağıda, ana salonda (Grand Concourse) bulunan yüzlerce kişi daha onu izliyordu.

Bu, alışılmadık bir açılıştı; zira Cook hiç konuşmadı ve sahneye yalnızca Keys'in; Fallin', Girl on Fire ve Empire State of Mind gibi hit parçaları içeren, yaklaşık 45 dakika süren ve birden fazla şarkıdan oluşan performansını tamamlamasının ardından, çok kısa bir süreliğine çıktı.

Keys kalabalıkla sohbet etti; ev sahipliği için Grand Central'a, destekleri içinse Apple'a teşekkür ettikten sonra Cook'u sahneye davet etti. Keys ve Cook yan yana durdular; Cook kalabalığı selamladı ve ardından hızla platformun yanındaki yerine geri döndü.

Etrafıma baktığımda; Küresel Pazarlama Sorumlusu Greg Jozwiak (Joz) ve Donanım Sorumlusu John Ternus gibi çeşitli Apple yöneticilerinin, ritme uyarak sallandıklarını, şarkı sözlerini mırıldandıklarını ve kulaklarına kadar sırıttıklarını gördüm. Ortada pazarlanacak bir ürün yoktu (Alicia Keys'in şarkılarının sunulduğu Apple Music'i saymazsanız tabii). Bunun yerine yaşananlar; 1 Nisan 2026'da resmen 50 yaşına basacak olan, dünyanın en büyük ve en önemli şirketlerinden birinin, derin bir nefes alıp rahatlaması gibi hissettirdi.

Uzun zamandır, Apple'ın bu işi —yani bu önemli dönüm noktasını hakkıyla kutlamayı— yapmak istemediğini hissediyordum. Görünüşe göre, Microsoft'un geçen yıl kendi 50. yıl dönümü için düzenlediğine benzer, herkesi kapsayan büyük bir etkinlik yapılmayacaktı. Ama belki de bu durum gayet mantıklıydı. Ne de olsa Bill Gates hâlâ hayatta; sahneye çıkıp 1975 yılında neler düşündüğünü ve neler yaptığını anlatabiliyor.

Kurucu ortak ve eski CEO Steve Jobs’un yokluğu —kendisi 2011’de vefat etmişti— onu tanıyan Apple çalışanları tarafından hâlâ derinden hissediliyor; belki de hiç kimse, tam merkezdeki o duygusal boşluğu bu denli belirgin bir şekilde gözler önüne serecek türden bir kutlama yapmak istemedi.

Yine de Apple’ın bir şeyler yapması gerektiği ve bunu tam da "Apple’a özgü" bir tarzda yapması gerektiği aşikârdı.

Keys sahneden indikten ve hepimiz sahne alanından ve fuaye katından dışarı yönlendirildikten sonra, Cook ile Keys’in etkinlik hakkında sohbet etmekte olduğu Apple Store’a geçtim. Başlarını birbirine yaklaştırıp performansını ve o anı konuşuyorlardı; ardından, çevrelerindeki tüm medya mensuplarını ve davetli konukları fark edince, kalabalığa dönüp kucaklaştılar ve fotoğraf çektirmek için gülümsediler.

Cook, “Etrafta bu kadar çok iPhone görmek beni mutlu etti,” dedi. Keys gülerek, “Elbette; başka birinin elinde farklı bir cihaz tuttuğunu hayal edebilir miydin ki?” diye karşılık verdi.

İkisi de güldü; ardından Keys herkese teşekkür edip oradan ayrıldı.

Bir anda kendimi Cook’un yanı başında buldum.

Bu önemli dönüm noktası için onu tebrik ettim ve nihayet kutlama fikrini benimsemiş gibi göründüğünü söyledim.

Gülümseyerek bana, “Biliyorsun, biz geriye dönüp bakmaktan pek hoşlanmayız,” dedi ve her zamanki gibi geleceğe odaklandıklarını ekledi.

Açıkçası Cook, son günlerde geçmişe ve Apple’ın köklü tarihine atıfta bulunuyor; bunun en son örnekleri ise David Pogue ile yaptığı röportaj ve Apple’ın yıldönümü vesilesiyle kaleme aldığı mektup oldu. Belli ki o ve Apple, bu konuda giderek daha iyi bir hâl alıyorlar.

Cook bana —ki bunu başkalarına söylerken de duymuştum— yeni bir "kas" geliştirdiklerini anlattı: Geriye dönüp bakma ve kutlama yapma yetisi.

Bir süre daha sohbet ettik; ben de bu etkinliğin ne kadar "hakiki bir Apple deneyimi" hissi uyandırdığını ve bir bakıma ne kadar "sade" olduğunu dile getirdim. Cook bu görüşüme katıldı; ardından Keys’in seçimi ve kendisinin Apple ile kurduğu o sıkı bağ üzerine konuştuk.

O an Cook, neredeyse tam anlamıyla tatmin olmuş gibi görünüyordu; ben de içimden, acaba bir değişime mi tanıklık ediyorum, diye geçirdim. Cook, önümüzdeki 50 yıla dair şakalar yapsa da, aslında kısa vadeyi —söz gelimi önümüzdeki beş yılı— düşünüyor olabilir; öyle ki bu süreçte CEO’luk görevinden İcra Kurulu Başkanlığı benzeri bir pozisyona geçiş yapması kuvvetle muhtemeldir.

Çoğumuz Apple’ın 100. yıl dönümünü göremeyeceğiz; ancak Tim Cook’un 60. yıl dönümünü bizzat kutlayıp kutlamayacağını, yoksa bu görevi, hemen yanı başında durmuş gösterinin tadını çıkardığı açıkça görülen John Ternus gibi Apple’ın yeni nesil liderlerine mi devredeceğini merak ediyorum.

Kaynak: TechRadar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Account

Navigation

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Adres çubuğunun yanındaki kilit simgesine dokunun.
  2. İzinler → Bildirimler seçeneğine dokunun.
  3. Tercihinizi ayarlayın.
Chrome (Desktop)
  1. Adres çubuğundaki kilit simgesine tıklayın.
  2. Site ayarları seçeneğini seçin.
  3. Bildirimler seçeneğini bulun ve tercihinizi ayarlayın.