Gönderi tarihi: 2 saat önce2 saat Admin Bir nörobilimciye göre: Bu 6 basit alışkanlık beyni zinde ve enerjik tutuyor; herkes uygulayabilirYüksek performans gerektiren ortamlarda zihinsel dayanıklılık rekabet avantajı sağlar.Araştırmalarda, atletik çabalarda — bale, yoga, beş triatlon ve iki yarı maraton ve daha fazlası — bu sürekli düşündüğüm bir şey.Tüm bu deneyimler bana, sadece çalışarak keskin bir zihne sahip olamayacağımı öğretti. Ancak aynı basit uygulamalara her gün geri dönerek bunu geliştirebilirim.İşte bu, günlük rutinimde nasıl görünüyor:1. Yapılandırılmamış zamanımı koruyorumYapılandırılmamış zaman, zihinsel keskinliğe en az değer verilen katkıda bulunanlardan biridir. Yoğun bir programınız olduğunda önceliklendirmek zordur, ancak çok önemlidir.Her gün, kasıtlı olarak takvimimi toplantılardan veya tanımlanmış hedeflerden ayırarak "boş zaman" planlamaya çalışıyorum. Dışarı çıkıp sadece oturuyorum, etrafımdaki sesleri fark ediyorum ve eğer Los Angeles mahallemde tipik bir günse, güneşin tenimde hissini yaşıyorum. Aklıma gelen fikirleri veya soruları not almak için genellikle bir defter getiriyorum.Ayrıca birkaç esneme hareketi yapabilir veya nefes egzersizleri uygulayabilirim. Genellikle bu mola, kendimle bağlantı kurmama ve enerjimi yenilememe yardımcı oluyor.2. Piyano öğreniyorum ve yapboz yapıyorumGençken hevesli bir piyanist ve yapboz meraklısıydım. Şimdi en büyük çocuğum her ikisine de ilgi duyduğu için, bu aktiviteleri günlük rutinime yeniden dahil etmeye ilham aldım.Bu hobileri gerçekten seviyorum, özellikle de oğlumla bağ kurmama olanak sağladıkları için. Ayrıca birçok bilişsel faydaları da var.Bir müzik aleti öğrenmek, hafıza ve yürütücü işlevle ilgili beyin bölgelerini güçlendirir. Ayrıca motor koordinasyonunu ve işitsel işlemeyi de geliştirebilir.Yapboz yapmak sadece rahatlatıcı değil, aynı zamanda mekansal muhakemeyi de artırabilir.3. Programımdaki ara anlardan en iyi şekilde yararlanıyorumYüksek performans göstermek istiyorsanız, özellikle iş moduna girip çıkarken, gününüzdeki geçiş anlarına dikkat etmelisiniz. Ara anlar, çoğu insanın fark ettiğinden daha önemlidir.Oğullarımı okula bıraktıktan sonra eve geldiğimde, genellikle hemen bir iş görevine başlama baskısını hissediyorum. Ancak kısa bir iş öncesi ritüeli için durakladığımda - üç dakika günlük tutmak, bir fincan çay ve birkaç derin nefes - daha büyük bir farkındalık ve odaklanmayla başlıyorum.Anne moduna geri dönme zamanı geldiğinde, mümkün olan son dakikaya kadar çalışmaya direniyorum. Bunun yerine, bir sonraki çalışma seansım için ilk görevi not alıyorum. Ev ofisimden ayrılmadan önce, kendimi merkezlemek için birkaç derin nefes alıyorum ve her nefes verişimde kalan iş düşüncelerini serbest bırakıyorum.Net geçişler zihinsel kalıntıları azaltabilir ve bilişsel verimliliği artırabilir.4. Hareket ve meditasyon için zaman ayırıyorumBu iki disiplin, rutinimin temelini oluşturuyor. Kusursuz bir geçmişim yok, ancak bunlardan herhangi birini atladığımda, odağım dağılıyor, yorgunluk baş gösteriyor ve stresi yönetmek daha zorlaşıyor.Egzersiz bilişsel işlevlere fayda sağlar. Bilgi işleme hızını artırır ve öğrenmeyi ve hafızayı geliştirir.Bu nedenle, günde en az 30 dakika hareket etmeye öncelik veriyorum. Bunu Peloton bisikletim, Peloton koşu bandım, kendi kendime veya öğretmen eşliğinde yoga dersi veya kuvvet antrenmanı ile çeşitlendirmeyi seviyorum. Daha fazla zamanım olduğunda, ailemle birlikte sahilde koşuya veya yürüyüşe çıkıyorum.Genellikle her sabah ailem uyanmadan önce 20 ila 30 dakika sessizce meditasyon yapıyorum.5. Beş ila on dakika günlük tutuyorumHer gün, yazmak için beş ila on dakika süreyle bir zamanlayıcı ayarlıyorum. Eski kafalıyım ve kalemle kağıda yazmayı seviyorum. Zihinsel alanı boşaltmak ve yaratıcılığımı harekete geçirmek için başvurduğum yöntem budur.Yarım kalmış işler, endişeler veya fikirler gibi düşünceler kafanızda hapsolduğunda, değerli dikkat kaynaklarını tüketirler.Bu kontrol edilemeyen düşünceleri yazmak, bilişsel yükü, yani çalışma belleğimizin herhangi bir anda tutabileceği ve işleyebileceği bilgiyi azaltabilir.6. Burun deliklerinden dönüşümlü nefes alma tekniğini uyguluyorumBurun deliklerinden dönüşümlü nefes alma, zihinsel yorgunluğu azaltabilen ve uyanıklığı artırabilen, iyi araştırılmış bir tekniktir. Zihinsel performansımın düşmeye başladığını hissettiğim her an bunu yapıyorum. İşte nasıl:Sağ başparmağınızı kullanarak sağ burun deliğinizi açıp kapatın ve sağ yüzük parmağınızı kullanarak sol burun deliğinizi açıp kapatın.Her iki açık burun deliğinizden de nefes alın, ardından sağ burun deliğinizi kapatın ve sol burun deliğinizden nefes verin.Sol burun deliğinizden bir kez daha nefes alın ve kapatın. Ardından sağ burun deliğinizi açın ve sağ burun deliğinizden nefes verin.Birkaç dakika tekrarlayın.Bu uygulamaların hiçbiri karmaşık değil ve bunları mükemmel bir şekilde uygulamama gerek yok. Sadece tutarlı olmak istiyorum. Zihinsel olarak keskin olmak için her zaman yüksek yoğunluklu optimizasyonda çalışmanıza gerek yok. Bu şekilde tükenirsiniz.Bunun yerine, zaman içinde beyni destekleyen küçük, tekrarlanabilir alışkanlıklar yoluyla zihinsel dayanıklılığınızı geliştirin.Kaynak: CNBC
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.