Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Admin Turşu suyunu neden asla atmam ve siz de atmamalısınız?Herhangi bir sebzeyi 5 dakikada hızlı turşuya dönüştürün.Önemli NoktalarArtık turşu suyunu kullanarak sadece 20 dakikada hızlı ve lezzetli turşu sebzeler yapabilirsiniz.Salatalıktan havuca, jalapeño biberine kadar çeşitli sebzeleri turşu yapabilirsiniz.Turşu sebzeler hamburgerlerinizi, sandviçlerinizi ve salatalarınızı daha lezzetli hale getirebilir.Turşu deyince aklıma Rugrats geliyor. Nickelodeon çizgi filmi küçükken en sevdiklerimden biriydi ve hala da öyle. Büyürken, dizideki ana ailenin Turşu ailesi olduğunu biliyordum, ancak baş karakter Tommy'nin küçük erkek kardeşinin adının Dill (Dereotu Turşusu) olmasıyla ilgili şakayı ancak birkaç yıl önce anladım. Bu keşif (daha önce fark etmediğime inanamıyorum!) benim için bir aydınlanma anı oldu.Turşu ailesinin hayranı olmanın yanı sıra, turşuların da hayranıyım. Klasik salatalık turşusu var, ama ben ayrıca kırmızı soğan turşusunu da çok seviyorum ve içinde turşu bulunan menü öğelerine anında yöneliyorum. Ancak, bir yıl öncesine kadar, sebzeleri kendim turşulamanın zahmetli olacağını düşünüyordum.Bundan daha yanlış olamazdım. Hızlı turşulama yöntemleriyle, konserve yapmaya gerek kalmadan lezzet katmak oldukça basit. Ev yapımı turşu salamurası tarifleri olsa da, ev yapımı turşular için daha da kolay, sıfır atık bir yöntem keşfettim: Artık marketten aldığım turşu suyunu kullanarak sebzeleri turşuluyorum.En Kolay Hızlı Turşu Nasıl YapılırBuzdolabımda israf olacak olan artan turşu suyunu kullanarak, bu yöntem iki amaca hizmet ediyor. Turşu salamurası zaten hazır olduğundan, turşu yapmak için tek yapmam gereken istediğim sebzeleri doğramak, salamura ile birlikte bir kavanoza koymak (salamurayı ısıtmaya gerek yok) ve turşulama sihrinin gerçekleşmesini beklemek.Artan Turşu Suyuyla Turşu Yapma İpuçlarıSebzeler: İstediğiniz herhangi bir sebzeyi kullanabilirsiniz: salatalık (tercihen İran salatalığı), soğan, havuç, pancar, jalapeno biberi vb. Kullandığınız herhangi bir sebze, marketten alınmış turşunun tadını alacaktır.Salata Suyu: Herhangi bir salamura türünü de kullanabilirsiniz. Ben genellikle Aldi'nin ekmek ve tereyağı turşusundan kalan salamurayı kullanıyorum. Sebzeleri kaplayacak kadar sıvı olduğundan emin olun.Lezzetler: Taze otlar, karabiber taneleri veya bir miktar portakal suyu ekleyerek salamuranızı yarı ev yapımı ve ekstra lezzetli hale getirin. Bu, aksi takdirde israf olacak olan elinizdeki her şeyi kullanmak için bir fırsattır.Süre: Turşulanmış sebzeleri en az 20 dakika buzdolabında bekletin, ancak en iyi sonuçlar için 24 saat bekleyin (nadiren yaparım). Turşulama süresi, kullandığınız sebzeye bağlı olacaktır; ne kadar büyük ve yoğunsa, turşulama süresi o kadar uzun olacaktır. Servis Önerisi: Turşularınızı tek başına tüketebilir veya hamburger, sandviç ve salatalarla birlikte servis edebilirsiniz.Kaynak: SR
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.