İçeriğe atla
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Epstein dosyalarında adı geçen ve Ghislaine Maxwell'in arkadaşı olduğu belirtilen kişi 'intihar' sonucu ölü bulundu

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Epstein dosyalarında adı geçen ve Ghislaine Maxwell'in arkadaşı olduğu belirtilen kişi 'intihar' sonucu ölü bulundu

Ghislaine-Maxwell-Epstein.jpg

Jeffrey Epstein dosyalarında adı geçen ve Ghislaine Maxwell'i "arkadaş" olarak nitelendirdiği bildirilen eski bir Rus senatör, Moskova'da ölü bulundu. Rus devlet medyası bu haberi duyurdu.

TASS'ın haberine göre, 67 yaşındaki Umar Dzhabrailov, Pazartesi günü başkentin merkezindeki bir konut kompleksinde, yanında bir silahla birlikte bulundu. Adı açıklanmayan kolluk kuvvetleri olayı "intihar" olarak nitelendirdi.

Neden Önemli?

Umar Dzhabrailov'un adı, Ghislaine Maxwell ile 2001 tarihli e-postaları nedeniyle yakın zamanda yayınlanan Epstein dosyalarında ortaya çıkmış ve bu durum, daha önce Sean "Diddy" Combs ile olan arkadaşlığı hakkında yorum yapmak zorunda kalması nedeniyle, bağlantılarına yeniden dikkat çekmişti.

Dosyalarda adının geçmesi, suç işlendiğinin kanıtı değildir, ancak bu bulgu, belgelerde adı geçen önemli kişilerin daha yakından incelenmesine yol açmıştır.

1996 yılında Amerikalı iş adamı Paul Tatum'un Moskova'da vurularak öldürülmesi, Rusya'daki yabancı yatırımcıların karşı karşıya kaldığı risklere uluslararası dikkat çekmişti. Kolluk kuvvetleri, Dzhabrailov'un ölümünde "suç unsuru bulunmadığını" söyledi.

Bilmeniz Gerekenler

TASS, Dzhabrailov'un hastaneye kaldırıldığını ancak kurtarılamadan hayatını kaybettiğini bildirdi. Ajansa göre, Dzhabrailov 2020 yılında intihar girişiminin ardından hastaneye kaldırılmıştı.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan dosyalar, Dzhabrailov'un Mayıs 2001'de Maxwell'e yazdığı şu mektubu gösteriyor: "Sevgili Ghislaine, Londra'dan döndüm, Moskova'da olmayı planlıyorum. Seni gerçekten görmek istiyorum, ancak tam olarak ne zaman geldiğini bilmem gerekiyor, çünkü sana bakmak ve karşılama hazırlıkları yapmak istiyorum. Her şeyin en iyisini diliyorum! Umar."

Maxwell ertesi gün şu yanıtı verdi: “Umar Sony [sic], geçen hafta gelmedik. Başka işlerle uğraştık ve Fransa'da kaldık,” diye ekledi ve yakında Moskova'ya bir gezi planladığını belirterek, “Buralarda olacak mısın ve görüşebilir miyiz?” diye sordu.

İngiliz sosyetik Maxwell, Epstein'ın reşit olmayan kız çocuklarına cinsel istismarda bulunmasına yardım etmekten suçlu bulunarak ABD'de hapis cezasına çarptırıldı.

Epstein dosyalarında adının geçmesi, yanlış bir şey yapıldığı veya Epstein'ın suçlarıyla bağlantılı olunduğu anlamına gelmez.

2000 yılında Rusya başkanlığına aday olan Dzhabrailov, yazışmalar hakkında şunları söyledi: “Sosyal arkadaştık ve Avrupa'nın çeşitli yerlerinde birlikte tatil yaptık,” diye belirtti Rus haber kuruluşu NEWS.Ru'nun aktardığı alıntılara göre, Rus kolluk kuvvetleriyle bağlantılarıyla bilinen Rus Telegram kanalı Baza, 2 Şubat'ta. “Hepsi bu. O zamanlar arkadaş olduğum bir tanıdıktan gelen dostça bir mesaj.”

2017'de Moskova'daki Four Seasons Oteli'nde dekoratif bir tabancayla ateş açtıktan sonra tutuklanan Dzhabrailov, Kasım 2024'te Sean "Diddy" Combs ile olan arkadaşlığı hakkında sorgulandığında da konuştu. Telegram'da yaptığı bir paylaşımda, Combs ile birlikte Beyonce ve Jay Z ile Cannes Film Festivali'nde arkadaş olduklarını söyledi.

Yapay zeka çevirisine göre, "Tesadüfen yatım onlarınkinin yanında demirlemişti. Arkadaş olduk ve daha sonra birlikte çeşitli etkinliklere katılmaya başladık," dedi.

Combs hakkındaki iddialara atıfta bulunarak, "Herhangi bir 'petrol partisi' veya başka şüpheli bir şey yoktu," dedi.

İnsanların Söyledikleri

TASS'ın aktardığına göre, bir kolluk kuvveti kaynağı şunları söyledi: "Olayla ilgili soruşturma yürütülüyor. Suç unsuru yok. İntiharın nedenleri inceleniyor."

Dzhabrailov, Combs ile olan arkadaşlığı hakkında şunları söyledi: “Medyada şu anda tartışılan tüm skandallara ve söylentilere rağmen, etkileşimde bulunduğumuz süre boyunca kötü bir şey fark etmedim. Onlarda sadece yıldızlar değil, alanlarında gerçek profesyoneller gördüm – yaratıcı, yetenekli ve yüksek enerjili insanlar!”

Bundan Sonra Ne Olacak?

TASS'a göre, Rus yetkililer Dzhabrailov'un ölümünün koşullarını incelemeye devam edecek ve müfettişler intiharın nedenlerini araştırarak herhangi bir cinayet belirtisi olmadığını belirtecekler.

Epstein dosyalarının daha ayrıntılı incelenmesi, belgelerde adı geçen kişiler hakkında ek haberlere yol açacak ve Rus müfettişlerden veya Dzhabrailov'un ortaklarından gelecek yeni resmi açıklamalar, davanın zaman çizelgesini ve bulgularını netleştirecektir.

Kaynak? NW

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Account

Navigation

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.