Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OpenAI, kişisel yapay zekâ ajanları geliştirmek için OpenClaw'ın yaratıcısı Peter Steinberger'ı bünyesine kattı

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

OpenAI, kişisel yapay zekâ ajanları geliştirmek için OpenClaw'ın yaratıcısı Peter Steinberger'ı bünyesine kattı

ChatGPT-OpenAI.gif

Bundan sonra ne olursa olsun, 'OpenAI ürün tekliflerinin temelini oluşturacak'

Heyecan verici ama riskli kişisel yapay zekâ ajanı OpenClaw'ın yaratıcısı Peter Steinberger, OpenAI'ye katılıyor…

OpenAI patronu Sam Altman, Pazar günü yaptığı açıklamada, Steinberger'ın "yeni nesil kişisel yapay zekâ ajanlarını yönlendireceğini" söyledi.

Altman, "O, insanların çok faydalı işler yapması için birbirleriyle etkileşim kuran çok akıllı ajanların geleceği hakkında birçok harika fikre sahip bir dahi. Bunun hızla ürün tekliflerimizin temelini oluşturmasını bekliyoruz," diye ekledi.

Steinberger, kararını açıklamak için blogunu kullandı.

"OpenClaw'ın nasıl büyük bir şirket haline gelebileceğini tamamen görebiliyorum," diye yazdı, ancak "bu benim için gerçekten heyecan verici değil."

“Özünde bir inşaatçıyım. Şirket kurma oyununun tamamını zaten oynadım, hayatımın 13 yılını buna adadım ve çok şey öğrendim. İstediğim şey dünyayı değiştirmek, büyük bir şirket kurmak değil ve OpenAI ile iş birliği yapmak bunu herkese ulaştırmanın en hızlı yolu.”

Altman, OpenClaw'ın “OpenAI'nin desteklemeye devam edeceği açık kaynaklı bir proje olarak bir vakıf bünyesinde yaşayacağını” söyledi.

“Gelecek son derece çoklu ajanlı olacak ve bunun bir parçası olarak açık kaynağı desteklemek bizim için önemli,” dedi.

Bu duruş, OpenAI'ye katılmaya karar vermeden önce geçen hafta San Francisco'da “büyük laboratuvarlarla görüştüğünü” yazan Steinberger için de çok önemli görünüyor.

“OpenClaw'ın açık kaynaklı kalması ve gelişmesi için özgürlük verilmesi benim için her zaman önemli olmuştur,” diye yazdı. “Sonuç olarak, vizyonumu ilerletmeye ve erişimini genişletmeye devam etmek için OpenAI'nin en iyi yer olduğunu hissettim. Oradaki insanlarla ne kadar çok konuşursam, ikimizin de aynı vizyonu paylaştığı o kadar netleşti.”

Böylece, birkaç hafta önce kullanıcıların üçüncü taraf çevrimiçi hizmetleri mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla çalıştırmalarına olanak tanıyan, “Clawdbot” adlı belirsiz bir proje olan OpenClaw için olağanüstü birkaç hafta sona erdi.

Bot, e-postalara yanıt verme gibi görevleri otomatikleştirebilir ve geliştiricilerin sayısız hizmete bağlanan diğer otomasyonları tanımlamalarına olanak tanıyan bir tür uygulama mağazasıyla bağlantılıdır.

Clawdbot popülerlik kazandıkça iki sorunla karşılaştı.

Bunlardan biri, “Claude” adlı modeller üreten ve Clawdbot'un adının dostça bir saygı duruşundan daha fazlası olduğunu düşünen yapay zeka şirketi Anthropic'in ismine itiraz etmesiydi. Bot, “OpenClaw”da karar kılmadan önce hızla MoltBot adını aldı.

Diğer sorun ise, analist firması Gartner'ın kodu "kabul edilemez bir siber güvenlik riski" olarak değerlendirmesine ve işletmelerin derhal yasaklaması ve engellemesi - veya en azından tek kullanımlık sanal ortamlarda izole etmesi - gerektiği yönündeki yetersiz güvenlikti.

OpenAI, kendi hizmetleri için "OpenClaw" adını kullanmaktan vazgeçecek ve ajan tabanlı hizmete insan gücü ve para yatıracak gibi görünüyor.

Her iki taraf da bunun gerçekleşmesi için ne kadar para veya başka bir bedel ödendiğini açıklamadı. Altman da OpenAI'nin Clawdbot'u ne zaman veya nasıl bir hizmete dönüştüreceğine dair herhangi bir ipucu vermedi.

Tarih, Microsoft, Google ve Amazon gibi şirketlerin yakında OpenClaw için klonlar/rakipler açıklayacağını ve Apple'ın da aynı şeyi yeterli hızda yapmadığı için eleştirileceğini gösteriyor; çünkü yapay zeka endüstrisi büyük ölçüde kullanıcıların sadece laf kalabalığı yapmak yerine kendi adlarına eylemler gerçekleştirebilen ajanlar için ödeme yapma olasılığının daha yüksek olduğu sonucuna vardı.

Kaynak: The Register

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Account

Navigation

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.