Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Admin Area 51'de temizlik çalışmaları: Obama, uzaylıların varlığına dair iddiasını açıklığa kavuşturduEski Başkan Barack Obama, uzaylıların gerçekten var olduğuna dair bomba etkisi yaratan iddiasını açıklığa kavuşturmak zorunda kaldı.Eski başkomutan, bu olağanüstü açıklamayı ilk olarak hafta sonu Brian Tyler Cohen'in "No Lie With Brian Tyler Cohen" podcast'ine katıldığı sırada yapmıştı.Kendinden emin cevabı hızla viral oldu ve hükümetin uzaylılar hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğu konusunda yoğun spekülasyonlara yol açtı.Obama başlangıçta, "Onlar gerçek, ama ben onları görmedim ve nerede saklanıyorlar? Yeraltında bir tesis yok, eğer büyük bir komplo yoksa ve bunu Amerika Birleşik Devletleri başkanından saklamadılarsa." demişti.Ancak internet, tipik bir şekilde, Obama'nın uzaylıların "gerçek" olduğunu iddia etmesine, onları hiç görmediği gerçeğinden daha çok odaklandı.Bu da onu Instagram'da cevabını açıklığa kavuşturmaya itti.Eski başkan, "Hızlı soru-cevap turunun ruhuna sadık kalmaya çalışıyordum, ancak dikkat çektiği için açıklama yapayım," diye yazdı. “İstatistiksel olarak, evren o kadar geniş ki, orada yaşam olma olasılığı yüksek.“Ancak güneş sistemleri arasındaki mesafeler o kadar büyük ki, uzaylılar tarafından ziyaret edilmiş olma olasılığımız düşük ve başkanlığım sırasında uzaylıların bizimle temas kurduğuna dair hiçbir kanıt görmedim.”İddiasını tekrarlayarak, “Gerçekten mi!” diye ekledi.Ancak bazı kullanıcılar ikna olmadı.Bir kullanıcı, “Bunu uzaylılar söylettirdiyse iki kere göz kırpın,” dedi.Bir diğeri ise, “Henüz bizimle temas yok…” diye ekledi.Brian Tyler Cohen ile yaptığı röportajda Obama, uzaylı söylentileri hakkında şaka yaptı.Cohen, eski başkana, “Başkan olduğunuzda cevaplanmasını istediğiniz ilk soru neydi?” diye sordu.“Uzaylılar nerede?” Obama gülerek cevap verdi.Güney Nevada'daki gizemli Area 51 üssünde uzaylıların ve UFO'ların saklandığına dair komplo teorileri uzun zamandır birçok kişiyi meşgul ediyor.Askeri tesisin, 1947'de New Mexico'daki Roswell'de ele geçirildiği iddia edilen malzemelerden yapılmış, tersine mühendislikle üretilmiş uzaylı uzay araçları içerdiği öne sürülüyor.Diğerleri ise bu yerin zaman yolculuğu teknolojisi, hava kontrol cihazları ve hatta galaksiler arası süper silahlar geliştirmek için kullanıldığını tahmin ediyor.Obama'nın Area 51 ve uzaylılar hakkındaki yorumları, bir belgeselin yönetmeninin Donald Trump'ın yakında diğer yaşam formlarının varlığını doğrulayabileceğini öne sürmesinden birkaç ay sonra geldi.Dan Farah, "Açığa Çıkarma Çağı" adlı filminde, büyük bir hükümet örtbas operasyonunun insan dışı zekanın varlığını gizlediğini, ancak örtbas için zamanın tükenmekte olduğunu öne sürüyor."Bence bu filmin yayınlanmasının ardından görevdeki bir başkanın kürsüye çıkıp dünyaya 'Yalnız değiliz' demesi sadece zaman meselesi." Farah, Kasım ayı sonlarında Entertainment Weekly'ye verdiği demeçte, "Evrenin en önemli anı bu," dedi."Bir liderin yaşayabileceği en önemli an bu."Independent o dönemde yorum almak için Beyaz Saray ile iletişime geçti.Farah'ın iddialarına rağmen, Trump henüz uzaylıların varlığı hakkında kamuoyuna kesin bir cevap vermedi, ancak Beyaz Saray'a dönüşünden önce birkaç röportajda dünya dışı yaşam olasılığı üzerine kafa yordu.Temmuz 2024'te Trump, influencer Logan Paul'a "inanmayan biri" olmadığını söyledi.Şunu da ekledi: "Muhtemelen inandığımı söyleyemem. Ama dışarıda uçan gerçekten garip şeyler gördüklerini söyleyen ciddi insanlarla görüştüm."Aylar sonra, Eylül 2024'te, podcast yayıncısı Lex Fridman başkana UAP'lerin (tanımlanamayan hava olayları) daha fazla görüntüsünü yayınlamak için baskı yapıp yapmayacağını sorduğunda Trump şu yanıtı verdi: "Bunu yapacağım. Bunu yapardım. Bunu yapmayı çok isterdim. Bunu yapmak zorundayım."Bir sonraki ay, Trump, Joe Rogan ile Dünya'nın ötesinde zeki yaşam fikrini tartıştı ve konunun "hiçbir zaman benim ilgi alanım olmadığını" söyledi.Rogan, Trump'a uzaylı yaşamının varlığı hakkındaki düşüncelerini sorduğunda, Trump şu yanıtı verdi: "Mars'ta ve tüm bu gezegenlerde yaşam olmadığına dair hiçbir neden yok."The Independent, bağımsız düşünenler için küresel haberler, yorumlar ve analizler sunan, dünyanın en özgür düşünceli haber markasıdır. Güvenilir sesimize ve olumlu değişime olan bağlılığımıza değer veren, bağımsız düşünen bireylerden oluşan büyük, küresel bir okuyucu kitlesi oluşturduk. Değişimi gerçekleştirme misyonumuz, bugün her zamankinden daha önemli.Kaynak: TI
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.