Gönderi tarihi: 4 saat önce4 saat Admin Ime Udoka, Alperen Şengün'ü defansif yönden eleştirdi (Throw him under the bus)Dün gece Charlotte Hornets'e karşı alınan mağlubiyetin ardından, Ime Udoka'ya Alperen Şengün'ün pick and roll oyunlarında rakipler tarafından hedef alınmasıyla ilgili bir soru sorulduğunda çok açık sözlü bir yanıt verdi.Bugünkü videomuzda, Ime'nin yorumlarının adil olup olmadığını değerlendirecek ve Şengün'ün bu maçtaki performansına dair görüntüleri analiz edeceğiz.Videonun yazı açıklaması:Dün gece, 5 Şubat'ta Rockets, Hornets'a yenildi. Maçtan sonra Ime Udoka'ya, takımların pick and roll oyunlarında Şengün'ü hedef almasıyla ilgili sorular soruldu. Bence o sadece dürüstçe cevap verdi ve kötü bir niyeti yoktu. Ama bu yorum viral oldu ve insanlar onun Şengün'ü eleştirdiğini düşündüler. Ama size bu videoyu izleteceğim ve bu klipten sonra bazı şeylere daha değineceğiz.Görünüşe göre takımlar Alperen'i savunmada hedef almaya ve onu pick and roll pozisyonlarına sokmaya çalışıyorlar. Ben buraya geldiğimden beri durum böyle. Yani, bunda bir değişiklik yok. Benim yorumuma göre, o aslında "Ne yapmaya çalıştıklarını biliyoruz. Çok büyük bir sorun değil. Ben buraya geldiğimden beri bununla uğraşıyoruz." demek istedi. Ve hepsi bu. Diğer insanlar bunun çok ince, dolaylı bir eleştiri olduğunu düşünüyor. Ve nedenini anlayabiliyorum. Bence her iki bakış açısı da doğru olabilir.Şimdi bu maçın görüntülerini inceleyelim. Maçın ilk pozisyonu. Şengün'ün topu savunmaya çalıştığını görüyorsunuz, biraz geride kalıyor. LaMelo topsuz bir perdeleme sonrası topu alıyor ve Şengün kapatmaya çalışıyor, ancak iyi bir savunma hamlesi olmuyor. Bu pozisyonda kolay bir basketle sonuçlanıyor.Şimdi Şengün tekrar perimetrede topu savunuyor ve LaMelo perdelemeyi kullanmıyor. Doğrudan Şengün'ün yanından geçiyor ve kolay bir turnike yapıyor. Bu pozisyonda Kucko topsuz bir perdeleme alıyor ve Şengün onunla eşleşiyor. Ve yine aynı desen, değil mi? Bir perimetre oyuncusu var. Şengün onu savunmaya çalışıyor ve bu pozisyonda fena bir iş çıkarmıyor, ancak KPO şutunu atıyor. Kolay bir basket. Burada başka bir topsuz perdeleme var.Miles Bridges topu alıyor ve Şengün onunla eşleşiyor. Aynı şey. Perimetredeki oyuncuları savunmakta zorlanıyor. Ayaklarını hareket ettiriyor, ancak Miles Bridges onun üzerinden zor bir şut atıyor. Bu pozisyon Şengün'ün hatası değildi. Gördüğünüz gibi, KPO perdelemeyi reddediyor. Tamamen içeri giriyor ve köşede bir oyuncuyu unuttuklarını fark etmiyorlar. Aşırı yardıma gidiyorlar. Ve şimdi çaresizce savunma rotasyonunu tekrar sağlamaya çalışıyorlar. Şengün adamı tamamen boş bırakıyor. İyi bir savunma yapmıyor. Miles Bridges onu kolayca geçiyor ve köşede boşta bir oyuncu kalıyor. Bu gerçekten de takım savunmasında bir eksiklik. Bu pozisyon internette çokça paylaşıldı.Gördüğünüz gibi, Şengün başka bir perdelemeye takılıyor. KPO kolayca geçiyor. Ve bunun viral olmasının nedeni Kevin Durant'in Şengün'e bu kadar kolay bir basketi kaçırdığı için çok sinirlenmesi. Ama söz verdiğim gibi, işte Rockets'ın gerçek sorunu. Bu Şengün'un savunma zaafları değil. Rockets bu maçta hala çok iyi bir savunma takımıydı. Durant 31 sayı attı. Jabari 17 sayı attı. Rockets'taki diğer herkes, Şengün de dahil olmak üzere 10'dan az sayı attı. Sorunları hücumda. Ve Ime Udoka, daha önce de bu konuda şikayet etmiştim, 37 yaşında bir oyuncuya güvenmek zorunda kalıyoruz demişti. Onu birkaç dakikalığına oyundan çıkarıyorum ve birdenbire fark eriyor. Gerçek sorun bu. Ayrıca, Şengün’ü doğru hücum setlerinde kullanmadıklarına inanıyorum. Ona sadece topu pas vermesini, boyalı alanın dışında oyun kurucu olmasını sağlıyorlar.Bence onunla daha fazla post oyunları oynamalılar, topu potaya daha yakın yerlerde almasını sağlamalılar. Ve eğer pas oyunları yapacaklarsa, topu yere indirmek veya üç sayı çizgisinden oyun kurmak yerine, onun da sayı atabileceği daha iyi bir pozisyonda olmasını sağlamalılar. Ime Udoka'nın tarafında mısınız? Onun oyuncuları suçladığına inanıyor musunuz? Hoşça kalın.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.