Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg'in Epstein ile "çılgın" akşam yemeği dosyalarda ortaya çıktı

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg'in Epstein ile "çılgın" akşam yemeği dosyalarda ortaya çıktı

Epstein.jpg

Jeffrey Epstein, mahkum cinsel suçluyla ilgili son dosya sızıntısında yer alan bir e-postada, Meta CEO'su Mark Zuckerberg ile yediği akşam yemeğini "çılgın" olarak nitelendirdi.

Illinois Valisi JB Pritzker'in kuzeni milyarder Tom Pritzker'in 20 Ağustos 2015 tarihli e-postasına yanıt olarak Epstein, "Henüz emin değilim. Zuckerberg, Musk, Thiel, Hoffman ile akşam yemeği yedim, çılgıncaydı" diye yazdı ve Tesla ve X CEO'su Elon Musk, Palantir kurucu ortağı (ve Facebook'un ilk dış yatırımcısı) Peter Thiel ve LinkedIn kurucu ortağı Reid Hoffman'a da atıfta bulundu.

Daily Beast, yorum almak için Zuckerberg, Thiel ve Pritzker'in temsilcileriyle iletişime geçti.

E-posta, Adalet Bakanlığı'nın Epstein hakkındaki dosyalarında yer alıyor ve bu dosyaların bir kısmı Aralık ayındaki ilk yayınlamanın ardından Cuma günü daha fazla ayrıntıyla birlikte yayınlandı. Milyonlarca sayfadan oluşan dosyalardan yeni ayrıntılar hala ortaya çıkıyor.

Dosyalara göre, Hoffman, akşam yemeğinden birkaç gün sonra Zuckerberg ve Epstein'e "tanıtımlar" konu başlığıyla bir takip e-postası gönderdi.

"Jeffrey, Zuck," diye yazdı, "Ed Boyden akşam yemeğinden e-posta bağlantıları - böylece sohbet devam edebilir."

Ortaya çıkan dosyalar ayrıca Epstein'ın Zuckerberg hakkında yazdığı, Priscilla Chan ile evliliğiyle ilgili ("İnanamıyorum ve çok üzücü, onun yerine ben olabilirdim") ve Zuckerberg'in "Arap devrimleri" için Nobel Barış Ödülü'nü hak ettiğine dair şaka yaptığı (Facebook'un aktivistler tarafından protestoları organize etmek ve farkındalık yaratmak için yoğun olarak kullanıldığı Arap Baharı'na atıfta bulunarak) birkaç e-postayı da ortaya çıkardı.

2015'teki akşam yemeği zaten kamuoyunun bilgisi dahilindeydi; Vanity Fair, Hoffman'ın Palo Alto'da MIT nörobilimcisi Ed Boyden için ev sahipliği yaptığını ve Elon Musk'ın o akşam Zuckerberg ve Epstein'ı tanıştırdığını açıklamıştı.

O dönemde Zuckerberg'in bir sözcüsü, "Mark, Epstein tarafından organize edilmeyen, bilim insanlarını onurlandıran bir akşam yemeğinde Epstein ile bir kez tesadüfen tanıştı. Mark, akşam yemeğinden sonra Epstein ile tekrar iletişim kurmadı" demişti. Temsilcileri bu hafta yorum için iletişime geçildiğinde New York Post'a aynı açıklamayı yönlendirdi.

Musk da, "Epstein açıkça bir sapık ve Zuckerberg benim arkadaşım değil" diyerek, Epstein'ı kimseye tanıttığını hatırlamadığını söyledi. Epstein ile yakın bir ilişkisi olmadığını iddia etmesine rağmen, ortaya çıkan son dosyalarda Musk'ın Epstein'ın kötü şöhretli özel adasını ziyaret etmeye ilgi duyduğunu gösteren e-postalar yer alıyor.

Musk, Epstein ile herhangi bir ilişkisi olduğunu reddetmeye devam ediyor ve bunun yerine geleneksel medya kuruluşlarını "durmaksızın yalan söylemekle" suçluyor.

Cumartesi günü X'te yaptığı bir paylaşımda, "Epstein'ın partilerine asla katılmadım ve Epstein ile suç işleyenlerin yargılanması için birçok kez çağrıda bulundum" diye yazdı.

Hafta sonu boyunca Threads'te yaptığı bir dizi paylaşımda, Musk'ın ayrı yaşadığı kızı Vivian Wilson, "E-postalarda belirtilen zamanda St. Barth's'te olduğumuzu doğrulayabilirim ve bu nedenle e-postaların gerçek olduğuna inanıyorum" diye yazdı.

Cuma günü e-postaların yayınlanmasının ardından Hoffman, X'te yaptığı bir paylaşımda herhangi bir yanlış yaptığını reddetti ancak Epstein ile olan ilişkisinden dolayı pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Hoffman, "Evet, Epstein ile mahkumiyetinden sonra etkileşim kurmak, derinden pişman olduğum bir şey" diye yazdı. "Epstein dosyalarının tamamının yayınlanması için çağrıda bulunmaya devam edeceğime söz veriyorum - kurbanlar adaleti hak ediyor ve sorumlular hesap vermelidir."

2015 yılında gerçekleşen akşam yemeği, Epstein'ın Florida mahkemesi tarafından fuhuş için çocuk temin etmek ve fahişelik yapmak suçlarından mahkum edilmesinden yedi yıl sonra gerçekleşti.

Hoffman ve Musk, dosyaların yayınlanmasının ardından tüm hafta sonu boyunca karşılıklı atışmalarda bulundular; Musk, Epstein'dan kendisine gönderilen ve Hoffman'ın adasına yaptığı bir ziyaretten bahseden bir e-postayı paylaşarak, "Reid Hoffman'ın Epstein'ın adasına gittiğini çok uzun zaman önce böyle öğrendim. Epstein, Reid'in orada olmasını beni oraya gitmeye ikna etmek için kullandı, bunun tam tersi etki yaratacağını fark etmedi" diye yazdı.

Hoffman ise şu yanıtı verdi: "Bize bir ara verin: Eğer dediğiniz gibi kurbanları önemseseydiniz, kendinizi kurtarmak için yanlış suçlamalarda bulunmayı bırakır ve Başkan Trump üzerindeki 220 milyon dolarlık etkinizi kurbanlar için adalet sağlamak için kullanırdınız."

"Bunun yerine, MIT için yaptığım bağış toplama ziyaretini, onun adasına gitmek için yalvarmanızla (paylaştığınız ekran görüntüsünden İKİ YIL ÖNCE gerçekleşti) ve 'en çılgın partiyi' aramak için Epstein'ın yanına helikopterle gitmenizle karşılaştırmaya odaklanıyorsunuz," diye devam etti.

"Bunu on yıldan fazla bir süredir herkese yalan söylediniz ve şimdi bahane olarak (bu arada iğrenç) Epstein olmadan genç kızlar bulabileceğinizi mi söylüyorsunuz?" Pazartesi akşamı Fox News'te katıldığı bir programda, Başsavcı Yardımcısı Todd Blanche, Epstein dosyalarında adı geçen birçok kişi hakkında şunları söyledi: "Her türlü usulsüzlük kanıtını her zaman soruşturacağız, ancak bildiğiniz gibi, Bay Epstein ile parti yapmak suç değildir."

"Yani, ne kadar korkunç olursa olsun, Bay Epstein ile e-posta alışverişi yapmak suç değil," dedi Blanche, Laura Ingraham'a. "Bu adamlardan bazıları korkunç şeyler yapmış olabilir ve eğer onları yargılamamızı sağlayacak kanıtlarımız varsa, emin olun ki bunu yapacağız. Ama Amerikan halkının da anlaması gereken şey şu ki, Bay Epstein ile parti yapmak suç değil."

Kaynak: TDB

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Account

Navigation

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.