Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akıllı prizleri kullanarak evimin enerji kullanımını denetledim - işte bulduklarım

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Akıllı prizleri kullanarak evimin enerji kullanımını denetledim - işte bulduklarım

smart-plug.jpg

Akıllı ev cihazlarınızı yükseltmek, yaşadığınız yerle etkileşim kurma şeklinizi dönüştürmenize yardımcı olabilir. Akıllı hoparlör aracılığıyla sesli komutlarla akıllı televizyonunuzu açabilir veya hırsızların evde olmadığınızı düşünmelerini engellemek için günün belirli saatlerinde ışıkların yanmasını sağlayacak otomasyonlar kurabilirsiniz. Akıllı ev aletleri hayatınızı kolaylaştırmak ve evinizi daha verimli hale getirmek için tasarlanmıştır.

Esasen, akıllı ev cihazları evinizi daha iyi hale getiriyor. Bunu yapmanın bir yolu da evinizin enerjiyi mümkün olduğunca verimli kullanmasını sağlamaktır. İşte burada enerji izleme özellikli akıllı prizler devreye giriyor. Bunlar, takılı oldukları prizlerin enerji kullanımını takip ederek, belirli zamanlarda ne kadar enerji tüketildiğini size bildirir. Bu, evinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir. Enerji izleme özellikli prizler kullanıyorum ve ne kadar etkili olduklarından etkilendim.

Akıllı prizler evinizin enerji kullanımını izleyebilir

Priz kullanılmadığında bile neler olduğunu size söyleyebilirler

Bir süredir kullandığım iki adet Kasa Akıllı Wi-Fi Prizim var. Evimde bir süre işe yarayan otomasyon rutinleri oluşturdum; örneğin, her gün elektrikli çaydanlığımda su kaynatmak için prizi kullanmak gibi. Belirli bir programa göre çalışıyordu ve saat 8'i gösterdiğinde çaydanlık açılıyor ve beni sıcak su bekliyordu.

Çok sık olarak bir önceki gece suyu doldurmayı ve düğmeye basmayı unutuyordum, bu da prizin çalışmasına rağmen hiçbir şeyin olmamasına neden oluyordu. Bunun enerji faturama pek yardımcı olmadığını fark ettim, bu yüzden otomasyonu iptal ettim.

Bunu ölçebilmemin yolu Kasa uygulamasıydı. Her Kasa cihazı için Kasa'nın uygulama içinde farklı ayarları vardır. Hem dış mekan dimmer prizim hem de akıllı prizlerim olduğu için, bunlar da listede yer alıyor.

Dış mekan dimmer prizinde enerji izleme özellikleri bulunmadığından, uygulamada cihaza tıkladığınızda bu özellik listelenmiyor.

Akıllı Wi-Fi Prizler için, enerji ve güç kullanımı için enerji izleme özelliği sunuyorlar. Bu basit teknolojiye sahip cihazlar, akıllı prizinizin bir gün, bir ay veya bir yıl boyunca ne kadar enerji kullandığını size söyleyebilir. Cihaz kapalıyken çok fazla enerji tüketmez. Ancak sürekli açık olan bir şeye takılıysa, prizin ne kadar enerji ve güç kullandığını doğru bir şekilde ölçer.

Enerji kullanımını takip etmeyi seviyorum.

Bu, tasarruf konusunda dikkatli olmama yardımcı oluyor.

Yatak odamda farklı lambalarda iki akıllı ampulüm var. Tavan vantilatörünün ve entegre LED panelin bir parçası olduğu için tavan lambamızı nadiren kullanıyoruz, bu yüzden gerçekten değiştirilemiyor. Duvardaki dimmer anahtarı onu çok fazla etkilemiyor, bu nedenle kontrol etmek için uzaktan kumanda kullanmanız gerekiyor. Bu yüzden üç lamba kullanmayı tercih ettik.

Ne yazık ki, akıllı ampullerimden biri bozuldu ve yatak odası için sadece iki tane kaldı. Lambalardan birini Kasa akıllı prizine takarak akıllı bir cihaza dönüştürdüm. Bu, otomasyonlar kurmama ve uygulamadan açıp kapatmama olanak sağladı. Akıllı oda kurulumunun bir parçası olarak kullanmak, enerji tüketimini de takip etmemi sağlıyor.

Enerji izlemeyi sadece akıllı prizden alıyorum, diğer akıllı ampullerden değil, ancak odanın güç tüketimi açısından genel bir fikre sahip olabiliyorum. Ampuller aynı watt değerine sahip ve genellikle aynı süre boyunca açık kalıyorlar. Bu, her birinin ne kadar enerji kullandığına dair mükemmel bir tahmin olmasa da, tahmin edebileceğim kadar yakın.

Bu, ışıkların belirli zamanlarda açık kalmasına gerek olmadığı için ışık programlarımı ayarlamama yol açtı. Bu, uzun vadede enerji faturamda para tasarrufu sağlıyor, çok fazla para olmasa bile. Bu bile akıllı prizi son derece kullanışlı hale getiriyor.

Her yere akıllı prizler eklemek yardımcı olabilir.

Bu trendi sürdürmekle ilgileniyorum.

Evimde izlemeye ihtiyaç duyabilecek birçok cihaz ve ışık var. Enerji maliyetlerinden tasarruf etmeye yardımcı olmak için daha iyi ölçümler elde etmek amacıyla akıllı prizleri biraz değiştirdim. Daha fazla alan için akıllı priz alana kadar bunu yapmaya devam edeceğim. Her cihaz için akıllı priz istemiyorum, çünkü bazı cihazlar akıllı prizlere takılmamalı. Ancak bunu yaptıkça evim hakkında daha fazla şey öğrenmek ilgimi çekiyor. Dizüstü bilgisayarımın pilinin akıllı bir prize takılıyken oldukça fazla enerji tükettiğini fark ettim. Bunu uzun süre yapmadım, ancak tüketilen enerji miktarı bir ampulden veya su ısıtıcısından daha fazlaydı.

Şunu da belirtmekte fayda var ki, her akıllı priz enerji tüketimini izlemiyor. Aslında, çoğu bu özelliği sunmuyor. Bu özelliği sunanları özellikle bulmanız gerekiyor.

Kaynak: MUO

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.