Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Admin İşte ucuz kontak sensörlerinin akıllı evime nasıl süper güçler kazandırdığına dair bilgilerKapı veya pencere sensörleri olarak da bilinen temas sensörleri, açık veya kapalı durumları algılamak için mıknatıslar kullanır. Bu bilgiyi ve bu durumların değişimini akıllı evinizde birçok kullanışlı şey yapmak için kullanabilirsiniz.Temas sensörleri Apple Home ve Google Home gibi sistemlerle çalışsa da, sensörlerinizi Home Assistant ile eşleştirirseniz, ayrıntılı otomasyonlar oluşturmak ve iş akışlarınızda temas sensörü durumlarını koşul olarak kullanmak için çok daha fazla seçeneğe sahip olursunuz.Pencereler açıldığında ısıtma veya soğutmayı duraklatınEvimde ısıtma ve soğutmayı sürekli olarak belirli bir sıcaklıkta bırakmak yerine manuel olarak yönetmeyi tercih ediyorum. Ancak bir apartman dairesinde veya yeni bir evde yaşasaydım, muhtemelen şık bir termostat alıp işi ona bırakırdım ve bu durumda bu ipucu çok işe yarardı.Muhtemelen kaçınmak isteyeceğiniz şeylerden biri, pencereler açıkken bir alanı ısıtmak veya soğutmak suretiyle para israf etmektir. Eğer sürekli olarak merkezi klimayı belirli bir sıcaklıkta açık bırakan biriyseniz, temas sensörleri yönetim tarzınızla oldukça uyumludur.Her taze hava almak istediğinizde ısıtma veya soğutmayı kapatmayı unutun; sisteminizi otomatik olarak duraklatmak için temas sensörünün "açık" durumunu kullanın. Temas sensörlerinizin durumunu bir koşul olarak kullanarak, evi tekrar kapattığınızda sistemin otomatik olarak devreye girmesini sağlayabilirsiniz.Açık kapılar ve pencereler hakkında hatırlatıcılar alınBirkaç hafta önce garaj kapısını gece kapatmayı unuttuğum için garajımdan bisikletim çalındı. O zamandan beri, belirli bir saatte garaj kapısının durumunu kontrol eden ve açıksa bana kritik bir uyarı gönderen bir otomasyon tasarladım.Bunu yapmanın başka bir yolu (birkaç yorumcunun belirttiği gibi), kapı belirli bir süre, örneğin 10 dakika açık bırakılırsa bildirim gönderen bir uyarı oluşturmaktır. Geri sayımı tetiklemek için "açık" durum değişikliğini kullanın, ardından uyarıyı kapının hala açık olması koşuluna bağlayın.Bu, uzun süre açık bırakılmasını istemediğiniz hemen hemen her kapı için işe yarayabilir; ister veranda kapısı, ister bebek kapısı veya arka kapı olsun - evcil hayvanlarınız veya dışarı çıkmasını istemediğiniz küçük çocuklarınız varsa mükemmeldir. Çamaşır makinesini boşaltmak için takip bildirimleri alınÇamaşır makinesinin yıkama işlemini bitirdiğine dair akıllı telefonunuza bir uyarı almak, enerji izleme özellikli akıllı priz kullanmanın en iyi yollarından biridir. Ama benim gibiyseniz, iPhone'unuza gelen tek bir bildirim yeterli olmayacaktır. Bir bildirimi görmezden gelebildiğimi birçok kez kanıtladım.Çamaşır makinesi kapağına yapıştırılmış bir temas sensörüyle, sensör tetiklenene kadar makineyi boşaltmanızı sürekli olarak hatırlatan bir uyarı oluşturabilirsiniz. Daha da iyisi, yalnızca birkaç ayarı değiştirmenizi ve birkaç kutuyu işaretlemenizi gerektiren güçlü bir şablon kullanarak tüm otomasyonu oluşturabilirsiniz.Hareket sensörleri yetersiz kaldığında ışıkları tetikleyinHareket sensörleri iyidir, ancak mükemmel değiller. Büyükler, net bir görüş hattı gerektiriyorlar ve pilleri çabuk tüketiyorlar. Kızılötesi, bir olayı tetiklemek için iyi bir seçim olsa da, bu sensörler sürekli varlığı algılamada çok daha kötüdür, çünkü çok uzun süre hareketsiz kalırsanız (veya menzilden çıkarsanız), orada kimsenin olmadığını algılarlar.Temas sensörleri birçok durumda daha iyi bir seçim olabilir. Örneğin, kapının açılmasına bağlı olarak aydınlatmak istediğiniz bir gardırobunuz veya mutfak kileriniz varsa, bunlar mükemmeldir. Işığın açık kalması için menzil içinde durmanıza gerek yok; ışığı süresiz olarak açmak için "açık" durumunu ve tekrar kapatmak için "kapalı" durumunu kullanabilirsiniz.Davetsiz misafir uyarıları ve geçici alarmlar tasarlayınBir zamanlar Home Assistant ve bazı ucuz IKEA temas sensörleri kullanarak, evime mükemmel şekilde uyarlanmış geçici bir alarm sistemi kurdum. Alarm sistemi açıkken, ben yatağa gittikten sonra veya evden uzaktayken belirli bir kapı veya pencere açılırsa bir uyarı sesi duyulur ve ışıklar yanar.Bunu yapmak oldukça kolaydır; Apple'ın Home uygulamasından "alarmı" açmak veya kapatmak için basit bir tetikleyici oluşturmaktan ve alarmı gece otomatik olarak açıp sabah tekrar kapatmaya kadar her şey mümkündür. Home Assistant'ın birçok seçeneği olduğu için böyle bir sistem istediğiniz kadar ayrıntılı veya basit olabilir. Sessiz bir sistem kullanarak, bir sensör tetiklendiğinde ve siz evde olmadığınızda size bir uyarı gönderilebilir (iPhone ve Android için Home Assistant yardımcı uygulaması gibi, varlık algılama için kullanabileceğiniz göstergeler mevcuttur). Daha sonra neler olup bittiğini görmek için kameraları kontrol edebilir ve daha fazla önlem almanız gerekip gerekmediğine karar verebilirsiniz.Benzer bir sistemi köpek kapıları ve kedi kapakları için de kullanabilir veya ortak bir evde yaşıyorsanız, birisi özel alanınıza girdiğinde uyarı alabilirsiniz.Kapıların veya çekmecelerin ne zaman açıldığını kaydedin.Evimde hem Apple Home hem de Home Assistant, sensör kayıtlarını tutuyor, böylece ne zaman tetiklendiklerini tam olarak görebiliyorsunuz. Hatta iki okuma arasında geçen süreye bakarak bu sensörlerin ne kadar süreyle "açık" kaldığını bile hesaplayabilirsiniz.Bu sayede, gözünüzün üzerinde olmasını istediğiniz herhangi bir alana erişim kayıtlarını tutabilirsiniz. Bu, kurabiye kavanozunu sakladığınız dolap olabilir, kargo görevlisinin gerçekten kapıyı çalıp çalmadığını görmek için verandadaki sineklik kapısı olabilir veya bugün birinin köpeği gezdirip gezdirmediğini görmek için bahçe kapınız olabilir (ancak sonuncusu için hava koşullarına dayanıklı bir kontak sensörü aldığınızdan emin olun).Ben Home Assistant kurulumum için uygun fiyatlı IKEA Parasoll sensörlerini tercih ettim, ancak bunlar Matter over Thread Myggbett sensörleri lehine aşamalı olarak kullanımdan kaldırılıyor. Aqara, TP-Link ve Sonoff gibi markalar da bu tür çözümler sunuyor.Kaynak: HTG
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.