Gönderi tarihi: 3 saat önce3 saat Admin Sarı USB bağlantı noktaları hakkındaki gerçeği öğrendim (Bunu Okumadan USB Kullanmayın)?Telefonunuz dışında, her gün kaçınması zor olan bir teknoloji parçası da USB bağlantı noktalarıdır. Her yerdeler; dizüstü bilgisayarınızda, telefonunuzda, tabletinizde, PlayStation'ınızda, hatta arabanızda veya koltuğunuzda bile bulunuyorlar. Muhtemelen bunu okurken bile, birkaç santimetre yakınınızda bir USB bağlantı noktası vardır. USB bağlantı noktaları iyi bir nedenle yaygındır: cihazları şarj etmemizi, çevre birimlerini bağlamamızı veya USB bellekler ve harici sabit sürücüler kullanarak veri aktarmamızı ve verilere erişmemizi sağlarlar.USB, Evrensel Seri Veri Yolu anlamına gelirken, şekilleri ve renkleri o kadar da evrensel olmayan iki şeydir. Örneğin, bir masaüstü bilgisayardaki çeşitli USB bağlantı noktalarını incelerken, siyah ve mavi dahil olmak üzere çeşitli renkler ve USB-A ve USB-C gibi farklı USB bağlantı noktası türleri bulabilirsiniz.Masaüstü bilgisayarım için yeni bir kasa aldığımda beni şaşırtan bir USB bağlantı noktası rengi sarı USB bağlantı noktasıydı. Daha önce mavi bir USB bağlantı noktası görmüştüm, bu da USB 3.0 hızlarını desteklediğini gösteriyor; bu özellik birçok modern dizüstü bilgisayarda, akıllı telefonda ve şarj cihazında yaygındır. Ancak daha önce hiç sarı bir USB bağlantı noktası görmemiştim. Biraz araştırma yaptıktan ve gerçekten kullandıktan sonra, şimdiye kadar kullandığım en iyi USB bağlantı noktalarından biri olduğunu keşfetmek beni hoş bir şekilde şaşırttı.Sarı USB bağlantı noktası ne anlama geliyor?Cihazlarınızı şarj etmeyi çok daha kolay hale getiriyorBir USB bağlantı noktasındaki sarı renk kodlamasının anlamı, Sürekli Açık ve Pasif Güç Dağıtımını (Corsair aracılığıyla) desteklediğini gösterir. Bu, bilgisayarınız kapalı olsa bile USB bağlantı noktasının güç sağlamaya devam ettiği anlamına gelir. Bu nedenle, bilgisayarınız kapalıyken sarı bir USB bağlantı noktası kullanarak bir cihaza güç vermek veya şarj etmek istiyorsanız, bunu yapabilirsiniz.Yakın zamanda bilgisayarımın kasasını Corsair 7000X'e yükselttim ve ön G/Ç panelinde bu sarı USB bağlantı noktalarından dördü bulunuyor; bunları artık masamdaki tüm cihazlarımı (SteelSeries kablosuz kulaklığım, iPhone'um ve hatta Kindle'ım gibi) şarj etmek için son derece kullanışlı buldum. Ve her gece bilgisayarımı kapattığım için, sarı USB bağlantı noktaları Pasif Güç Dağıtımını desteklediğinden cihazlarım hala şarj oluyor. Bazı sarı USB bağlantı noktaları USB 2.0'dır ve bu da 480 Mbps'ye kadar veri aktarım hızlarını destekledikleri anlamına gelirken, diğerleri USB 3.0'dır ve 5 Gbps'ye kadar hızları destekler.Ancak, sarı USB bağlantı noktaları Her Zaman Açık ve Pasif Güç Dağıtımını desteklese de, hepsinin aynı USB hızlarına sahip olmadığını belirtmek gerekir. Bazı sarı USB bağlantı noktaları USB 2.0'dır ve bu da 480 Mbps'ye kadar veri aktarım hızlarını destekledikleri anlamına gelirken, diğerleri USB 3.0'dır ve 5 Gbps'ye kadar hızları destekler.Sarı USB bağlantı noktasına sahip bir cihazınız varsa, hızını öğrenmenin en basit yolu, cihazınızın teknik özellikler listesine veya kılavuzuna bakmaktır, çünkü orada belirtilmiş olmalıdır. Örneğin, Corsair 7000X'im için kontrol ettiğimde, ön I/O'daki dört sarı USB bağlantı noktasının da USB 3.0'ı desteklediğini ve bunun daha hızlı 5 Gbps hız sağladığını öğrendim. Bu oldukça kullanışlı, çünkü harici sabit diskimi genellikle ön I/O'ya takıyorum ve daha hızlı USB 3.0 hızı, verileri çok daha hızlı okuyup aktarabileceğim anlamına geliyor.Sarı USB bağlantı noktalarının Her Zaman Açık ve Pasif Güç Dağıtımını destekleyen tek bağlantı noktası olmadığını belirtmekte fayda var. Turuncu USB bağlantı noktaları da bu özelliklerin her ikisini de destekler, ancak tüm turuncu USB bağlantı noktaları USB 3.0'dır, bu nedenle sarı USB bağlantı noktalarının aksine hız konusunda soru işaretiniz olmaz. Ancak, turuncu USB bağlantı noktaları oldukça nadirdir ve bir dizüstü veya masaüstü bilgisayarda sarı bir bağlantı noktasına rastlama olasılığınız daha yüksektir.Diğer USB bağlantı noktası renkleri ne anlama geliyor?En sık göreceğiniz iki renk siyah ve mavidir.Şimdi diğer USB bağlantı noktası renklerinin ne anlama geldiğini merak ediyorsanız, size yardımcı olabilirim. Toplamda yedi yaygın renk vardır: beyaz, siyah, mavi, turkuaz, kırmızı, sarı ve turuncu; aralarındaki temel farklar hız ve özel özelliklerdir. İşte her USB renginin anlamı:Beyaz: Bu, birinci nesil bir USB-A bağlantı noktasıdır; yani 1,5 Mbps ila 12 Mbps arasında hızlara sahip USB 1.x'i destekler.Siyah: Muhtemelen dizüstü bilgisayarlarda ve masaüstü bilgisayarlarda en sık göreceğiniz USB bağlantı noktası rengidir. 480 Mbps'ye kadar hızlara sahip USB 2.0 Yüksek Hız'ı desteklerler.Mavi: Masaüstü bilgisayarınızda, dizüstü bilgisayarınızda, harici depolama cihazınızda veya güç bankanızda mavi USB bağlantı noktaları görmüş olabilirsiniz. USB 2.0 ve USB 1.x'e kıyasla önemli bir hız artışı sağlayan, 5 Gbps'ye kadar hızlara sahip USB 3.0 SuperSpeed'i desteklerler.Turkuaz: Bazen bilgisayarınızın arkasında turkuaz veya açık mavi bir USB bağlantı noktası görebilirsiniz. Bunlar mavi olanlardan daha az yaygındır ve bağlantı noktasının USB 3.1 Gen 2'yi desteklediğini gösterir; bu da USB 3.0'dan iki kat daha hızlı olan 10 Gbps'ye kadar hızlar sunar.Kırmızı: Kırmızı USB bağlantı noktaları, mavi veya siyah olanlardan daha az yaygındır ve genellikle üst düzey anakartlarda bulunur. 10 Gbps'ye kadar hızlara sahip USB 3.1 Gen 2'yi veya 20 Gbps'ye kadar hızlara ulaşabilen USB 3.2'yi desteklerler.Sarı: Daha önce de belirttiğim gibi, sarı USB bağlantı noktaları hem USB 2.0'ı (480 Mbps'ye kadar) hem de USB 3.0'ı (5 Gbps'ye kadar) destekleyebilir. Sahip oldukları özel özellikler, "Her Zaman Açık" ve "Pasif Güç Dağıtımı"dır; bu da bilgisayarınız kapalıyken bile bir cihaza güç verebilecekleri veya şarj edebilecekleri anlamına gelir.Turuncu: Sarı USB bağlantı noktalarıyla aynı "Her Zaman Açık" ve "Pasif Güç Dağıtımı" özelliklerine sahiptir, ancak garantili USB 3.0 hızları (5 Gbps'ye kadar) sunar.Bu renk kodlama kılavuzunu yalnızca USB-A bağlantı noktaları takip eder. USB-C bağlantı noktaları bunu takip etmez ve bir USB-C bağlantı noktasının rengi hızını veya özelliklerini göstermez. Cihazlarınızdan birindeki bir USB-C bağlantı noktasının ne kadar hızlı olduğunu belirlemek için kullanım kılavuzuna veya teknik özellikler listesine bakın.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.