Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bahçıvan, saksı bitkileriyle ilgili yaygın bir tavsiyeye karşı uyarıyor: "Bunu yapmayın"

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Bahçıvan, saksı bitkileriyle ilgili yaygın bir tavsiyeye karşı uyarıyor: "Bunu yapmayın"

Bir bahçıvan, saksı bitkilerinde taş kullanma tekniğiyle ilgili geleneksel bilgeliğe karşı çıkarak hararetli bir tartışma başlattı.

image.jpg

Detaylar

Kendini usta bahçıvan olarak tanımlayan TikTok kullanıcısı Jessica (@fromdreamtoseed), bir videoda saksı bitkilerinde drenajı iyileştirmek için taş kullanmanın dezavantajlarını anlattı.

"Bitkilerinizi seviyorsanız bunu yapmayın!" diye yazdı Jessica açıklama kısmına.

Çömlek saksıların dibine çakıl veya taş katmanı koymanın bitkilerinize zarar vereceğini savunuyorlar. Bunun nedeni, farklı dokusal farklılıkları nedeniyle suyun saksı toprağından taşlara kolayca geçmemesidir.

Jessica'ya göre, su taşların üzerindeki toprak katmanında duruyor. Bu katmanda, mikro gözenekleri tamamen doldurana kadar hareket ediyor. Bu da sonunda aşırı sulamaya ve siz bitkiyi tekrar sulayana kadar suyun durgun kalmasına yol açıyor.

Jessica, doğru saksı toprağını seçmenin ve drenaj delikleri olan saksılar kullanmanın daha iyi bir yol olduğunu öne sürdü. Tekrar sulamadan önce toprağın üst birkaç santiminin kurumasını beklemek faydalı olabilir.

Nasıl yardımcı oluyor?

Jessica'nın bu yöntemi, bahçıvanların aşırı sulanmış toprak seviyeleri nedeniyle bitkilerin zorlanmasından kaynaklanan hayal kırıklığını önlemelerine yardımcı olabilir. Bu yöntem geleneksel yöntemlere meydan okuyor ve bahçıvanları daha iyi bitki sağlığı için tekniklerini yeniden düşünmeye teşvik ediyor.

Biraz deneme yanılma yoluyla, bahçıvanların bahçeciliğin faydalarından daha iyi yararlanmalarına yardımcı olabilir. Bunlar arasında daha lezzetli meyve ve sebzeler elde etmek ve zihinsel ve fiziksel sağlığın iyileştirilmesi yer alıyor.

Ayrıca, daha uygun toprak ve saksılarla bitkilerinizi sulamanın daha etkili yollarını bulabileceğiniz için su kullanımını azaltmaya da yardımcı olabilir. Jessica'nın yöntemi, diğer geleneksel yöntemlere karşı çıkan yöntemlerin ruhuna uygun. Bu ipuçları, bahçıvanları bitkileri yukarıdan sulamak gibi ekim dünyasındaki varsayımları yeniden düşünmeye teşvik ediyor.

Herkes ne diyor?

"40 yılı aşkın süredir alt katmana taş koyarak saksı dikiyorum, hiç bitki kaybetmedim," diye iddia etti taşları destekleyen bir bahçıvan.

Jessica'nın videosu TikTok'ta biraz tartışmalıydı. Bahçıvanlardan gelen tepkiler ve taş kullanımını caydırmanın bilimsel temeliyle ilgili sorular vardı.

"Bu, son saksı değişiminden sonra bitkilerimin neden bozulmaya başladığını açıklıyor, tam olarak bunu 'yardım etmek' için yapmıştım," diye yazdı daha destekleyici bir kullanıcı.

Jessica ayrıca, taşlara alternatif olarak kahve filtresi kullanan kullanıcıları da destekledi. Yorumculara sabırla savunmalarını ve gerekçelerini açıkladılar, ancak herkes tatmin olmadı.

"Yine de toprağın dışarı çıkmasını önlemek için dibine taş koyuyorum," diye yazdı biri. "Zaten saksılarımı alttan suluyorum."

Jessica, sorunun daha çok bütün bir katman oluşturmak için çok sayıda taş kullanmakla ilgili olduğunu açıkladı. RealSimple'ın aktardığına göre, diğer bahçıvanlık uzmanları da kayalara karşı olan tutumlarını destekledi.

Kaynak: TCD

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.